Hoe een jurk te naaien

Hoe snel en zonder patroon een jurk met hun eigen handen naaien?

Hoe snel en zonder patroon een jurk met hun eigen handen naaien?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Welk materiaal is geschikt?
 2. Eenvoudige opties voor zwaarlijvige vrouwen
 3. We naaien een lange jurk op de grond
 4. Hoe een strandmodel snel naaien?
 5. Lichte elegantie
 6. Zomerversie met elastische strapless
 7. Empire-stijl model
 8. Kleine trucjes
 9. beoordelingen

Sundress is een onmisbaar attribuut van de zomergarderobe van elke vrouw, want tijdens deze periode wilt u licht en gemak. Het is goed dat het product speciaal en tegelijkertijd eenvoudig was. En omdat dingen uit de winkels niet altijd passen bij de stijl, kleuren en stijl, kunt u een zomerjurk met uw eigen handen snel en zonder patroon naaien. Het kost niet veel tijd om het te maken: het is genoeg dat u stof en naai benodigdheden bij de hand hebt.

Zo'n product is universeel: het is geschikt voor vrouwen van verschillende leeftijden en lichaamstypes. Zomerjurk zal niet alleen slanke aard versieren: dankzij de grote keuze aan stijl, kunt u een model naaien voor eigenaren van prachtige vormen. Als je het proces creatief benadert, is het eindproduct relevant in de zomer op het strand, wandelen, winkelen en in andere gevallen.

Het ontbreken van patronen - de droom van veel fashionista's, klaar voor het effectieve imago om bij de typemachine te zitten. De voorgestelde workshops zullen u toelaten om de fijne kneepjes van naaien te begrijpen en laten zien hoe gemakkelijk het is om een ​​stijlvol nieuw ding te creëren.

Welk materiaal is geschikt?

De keuze voor textiel hangt af van de smaak en voorkeuren van vrouwen. De zomer is een hete tijd, het materiaal moet licht en luchtig zijn, goed ademend.

De prioriteit is natuurlijke stoffen, hoewel in sommige gevallen textiel relevant is met een lichte toevoeging van synthetische vezels.

De meest populaire stoffen voor sundresses zijn zijde, satijn, chiffon, katoen, linnen.

De kleuring kan monofoon of helder zijn, met een grote afdruk of een klassieke streep, erwten. De hoofdregel van het materiaal is comfort en draagcomfort. Sommige vrouwen in de mode kiezen voor gebreide stof en zelfs badstof voor hun creaties. De laatste optie is universeel en stelt u in staat om een ​​jurk als een handdoek te gebruiken indien nodig. Zo'n product is gewoonweg onmisbaar bij het reizen naar de zee.

Eenvoudige opties voor zwaarlijvige vrouwen

Een van de meest eenvoudige en veelzijdige opties is het snijden uitlopend. Dankzij de lichte en fijne plooien verbergt zo'n zomerjurk figuurgebreken en benadrukt ze de vrouwelijkheid. De enige moeilijkheid is de implementatie van de snit. Om het proces te vergemakkelijken, heb je een comfortabel T-shirt nodig.

U kunt niet nemen als basis voor breigoed is niet in grootte: textiel sundress zal niet zoveel uitrekken als T-shirt, dus het feit dat het product niet past is niet uitgesloten.

Detail van de planken en ruggen afzonderlijk uitgesneden als volgt:

 1. Mike wordt samengevoegd, zijnaden worden gecombineerd en op dubbel gevouwen textiel gelegd. Het is belangrijk om de plooi van het shirt en de stof te combineren.
 2. Na het meten van de vereiste lichtflare en lengte, wordt het detail van de plank (of rug) uitgeknipt rekening houdend met naadtoeslagen. In dit geval moet de onderste snede worden afgerond. Gewoonlijk volgt deze regel de regel: hoe groter de borstomvang, hoe meer afgerond de onderste lijn zou moeten zijn. Voor een rug expressiviteit van een lijn is minder, dan voor een plank.
 3. Het moeilijkste is voorbij: nu blijft het om de schouder- en zijnaden op de overlock te naaien en te verwerken, de onderkant naar beneden te naaien, de armsgaten en hals te bewerken.

Als je in plaats van brede banden dunne banden wilt maken, dan sluit de lijn van nek en armsgaten onder het schouderniveau. In dit geval wordt de verwerking nog eenvoudiger: u hebt een gestreken schuine inlay nodig. En armgaten, en de nek zal het haar moeten geven.

Bij het kiezen van textiel moet de voorkeur worden gegeven aan lichte en vloeiende materialen (zijde, chiffon).

We naaien een lange jurk op de grond

Met behulp van het shirt kunt u het eerste model aanpassen. Het principe van het maken van een "patroon" blijft hetzelfde, maar naast het toevoegen van de gewenste lengte en het flitsen van de rok, moet je de bovenkant inkorten. Hiervoor:

 • het shirt is gewikkeld op een niveau boven de borstlijn;
 • rekening houden met de zoom van de snede, rekening houdend met de brede (middelste, smalle, eventuele) riem;
 • en snij het overtollige textiel af.

Nadat u het product in de zijnaden hebt samengevoegd, de stapel op de voor- en achterkant hebt gestapeld, de armsgaten hebt verwerkt en één riem in de werkstukken hebt gestoken en deze licht in de assemblage hebt gestoken. Om de montage niet recht te trekken, is het beter om kleine trenzen aan de randen van de banden te maken.

Indien gewenst, kunt u niet één, maar twee riemen maken en niet veel om de top in de assembly te verzamelen. Als u een helder accent wilt, kunt u een decoratieve riem aan de afbeelding toevoegen.

Jurk met de montage vanaf de top - een geweldige optie voor het strand. Voor dit model geschikte katoenen en linnen stoffen.

Hoe een strandmodel snel naaien?

Handige zonnejurk voor op het strand kan worden gemaakt op basis van twee gevouwen vierkanten van dezelfde vouw, identiek in grootte. Het belangrijkste ding - om het werkstuk te snijden.

Voor meer nauwkeurigheid, na het bepalen van de lengte en breedte, kunt u de lobaire en transversale draad van een rechthoek van twee vierkanten trekken. Hierdoor worden de naden perfect recht, zoals het textiel dat in dergelijke overgordijnen wordt gebruikt, sterk schuift, en de ongelijk gesneden randen tijdens de verwerking zullen rekken.

Om gemakkelijk aan te trekken, moet de halslijn, die zich strikt in het midden van de vouw bevindt, niet klein en krap zijn.

Dit model vereist geen overlock: alle sneden worden naar binnen gedraaid en op een typmachine gestikt. De nek is ook gevormd. Het enige dat nog gedaan moet worden is om de zijnaden dicht te naaien. Dit model is erg handig en spectaculair. Ze kan gemakkelijk strandkleding vervangen.

Deze basis kan enigszins worden gevarieerd door lengte toe te voegen, kleine overlappingen aan de bovenkant voor de mouwen (in de vorm van afgeronde vleugels) en twee riemen, die ze hechten aan de taille van de voorkant. Met een capuchon over je hoofd, vastgebonden met een riem, krijg je een stijlvolle strandjurk met sneetjes aan de zijkanten.

Lichte elegantie

Voor het strand kan komen en andere stijl, die is ontworpen voor fans van gemonteerde silhouetten. Nogmaals - geen patronen en patronen: het is voldoende om de omtrek van de heupen te meten, de gewenste lengte en toe te voegen aan de breedte van de geur.

Het patroon is een rechthoek in liggende positie. Aan de twee zijden van de bovenkant van de rechthoek zijn de hoeken in de vorm van een halve cirkel gesneden. Maak dan de armsgatlijn. Om dit te doen, worden de halfronde sneden rond de overlock gewikkeld, omwikkeld aan de verkeerde kant en genaaid, waardoor er ruimte overblijft voor de webbing. Ze maken riemen uit de schuine bak en voegen ze vervolgens in de resulterende kanalen en fixeren de plaats van verbinding met elkaar.

De jurk is klaar: nu moet je leren hoe je hem moet dragen. Om dit te doen, is de linker schouderriem bedekt met de rechterschouder, omwikkeld met een doek en de rechter schouderriem wordt op de linkerschouder geplaatst. Dit model is ongelooflijk comfortabel, eenvoudig van ontwerp en ziet er geweldig uit als een strandoutfit.

Zomerversie met elastische strapless

Strapless-stijl is de perfecte oplossing voor wie van minimalisme houdt. Het maken van een zonnejurk kost minder tijd.

Alles wat nodig is voor metingen is de heupenomtrek + lengte, naadtoeslagen en losse pasvorm.

Zodat het product er niet flodderig uitziet, op een rechthoek die in tweeën is gevouwen, wordt een kleine tapsheid naar de taille uitgevoerd vanaf de bovenkant en wordt de lijn soepel teruggebracht naar de hoofdrand bij de heupen.

Door de zijsecties te combineren en te verwerken, moet u de bodem omzoomen en de bovenkant op het tandvlees aanbrengen. Hiervoor wordt de bovenste snede over de breedte van de elastische band + materiaal (1 cm) gevouwen, zodat er ruimte ontstaat voor de elastische band die moet worden opgerold. Het aantrekken van het tandvlees - de laatste fase.

Als je het silhouet wilt benadrukken, is de technologie als volgt:

 1. Nadat u de ene kant hebt genaaid en weggevaagd, wordt de bovenkant behandeld met een zigzagsteek of een andere afwerksteek.
 2. Vervolgens worden van de bovenkant tot het niveau van de taille parallelle lijnen gemaakt met speciale draden.
 3. Tegelijkertijd wordt de bovenste lijn gemaakt met een gewone draad in de kleur van de stof en wordt een "rubberen" draad op de spoel gewikkeld. Nadat de assemblage gereed is, zal de tweede zijsnede overblijven om te worden genaaid en de rand ervan worden verwerkt.
 4. Breng op de bovenste en onderste rand van de naad lokken aan en trek de naadtoeslag aan de achterkant aan.

Opgemerkt moet worden dat het onmogelijk is de bovenkant met het samenstel te strijken: het tandvlees kan worden vervormd en het samenstel zelf kan worden rechtgetrokken. Natte hittebehandeling wordt onder de taille uitgevoerd.

Empire-stijl model

Een interessant en tegelijkertijd zachtaardig model van een zonnejurk uit luchtige stof zal elk modern meisje aanspreken. In zo'n jurk zal de waardigheid van de figuur in het beste licht worden gepresenteerd.

Om de gewenste stijl te maken, hebt u het volgende nodig:

 • tonijnweefsel van 2 meter lang en 3 - inch breed;
 • afwerkingsbanden;
 • schuine inlay.

De stof wordt in het midden gevouwen, een kleine hoek wordt van boven af ​​gesneden. In de ongevouwen toestand moet deze op een V-vormige inkeping lijken. Het midden van het materiaal is het midden van de plank.

Na het voorbereiden van een canvas zonnejurk, aan de bovenkant rand zaschiruyut naadtoeslag, steek twee riemen van de schuine beyku. De zijsecties worden gemalen op een typemachine en beveiligen tegelijkertijd de uiteinden van de banden. De onderkant is op de verkeerde kant gewikkeld en op een typemachine gestikt. Het blijft de bovenkant verzamelen, een gordijn vormen en de afwerkingsband langs de zijnaden aanbrengen. Indien gewenst, kunt u de onderkant laten uitkomen.

Kleine trucjes

Tailoring lijkt alleen ingewikkeld. In feite is dit proces erg spannend en creatief.

Om niet in elke fase te blijven hangen, moet u rekening houden met enkele nuances:

 1. Niet alle modellen hebben tijdlijnen nodig. Tijdens het snijden moet je een paar inkepingen maken. Vouw de zijnaden van de plank en weer terug, combineren het begin en het einde, ter hoogte van de taille en de heupen, de hechtdraad is ingesneden (ongeveer 0,5 cm).
 2. Knipt productnaaipennen op de inkepingen, snijdt slijpen op een naaimachine. Proberen om onmiddellijk de rand te hanteren.
 3. Als de nek is voorzien van randbehandeling met een schuine bak, malen en afwerken ze slechts één snede. Vervolgens wordt een lijn met losse lijnen gedragen, beginnend vanaf de achterkant van de voorkant. De voorbereiding van een schuine voering zal aanzienlijk tijd besparen en het type behandeling zal professioneel zijn. Geef een fatsoenlijke blik in de nek, sluit het tweede schoudergedeelte.
 4. In elke productiefase wordt een ijzer gebruikt. Dit minimaliseert golven, rimpels en andere mogelijke defecten. Het is noodzakelijk om de naden vanaf de verkeerde kant te vormen. Als je het product van het gezicht strijkt, kun je lasky aanbrengen.

Elke vrouw kan een jurk naaien. Vaak wordt het afstemmen van één product het begin van de creatieve experimenten van de moderne vrouw van de mode. Hierdoor kun je de kledingkast diversifiëren en stijlvolle nieuwe items toevoegen die je zelf hebt gemaakt. Zulke dingen zijn waardevoller dan gekochte kleding.

beoordelingen

Het afstemmen van een zomerjurk zonder patroon is mogelijk voor elk meisje - dit blijkt uit de vele recensies die op de forums voor vrouwenhandwerk zijn achtergelaten. Fashionista's geloven dat je met de eenvoudigste methoden het gewenste resultaat kunt behalen. De opmerkingen geven aan dat zelfs een nieuwkomer in het naaibedrijf een eenvoudig model kan naaien. En vaak ziet het eindproduct er niet slechter uit dan winkelen: opmerkingen gaan vaak gepaard met levendige foto's van afgewerkte producten. Fashionista's houden van het uiterlijk van het eindproduct, ze geloven dat het aanpassen van een zonnejurk zonder een patroon te gebruiken een zee van ideeën is, waardoor je er in de zomer uniek en vrouwelijk uit kunt zien.

Hoe gemakkelijk het is om een ​​zomerjurk te naaien, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen