Hoe een jurk te naaien

Hoe een jurk voor meisjes met hun eigen handen naaien?

Hoe een jurk voor meisjes met hun eigen handen naaien?

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. Algemene aanbevelingen
 2. Eenvoudig model voor een meisje voor 1 jaar
 3. Zomermodel voor 2-4 jaar: een masterclass voor beginners
 4. Jurk-jurk met ruches in de nek gedurende 5-7 jaar
 5. Nieuwe ui-stijl voor 8-10 jaar
 6. Patronen voor tienermeisjes
 7. School sundress met hun eigen handen

Elke liefhebbende moeder probeert haar dochter zo mooi mogelijk te kleden. Samen met de rijkste selectie van kinderkleding, wil ik dat het ding exclusief, speciaal is. En als het naaien van een kinderjurk enige vaardigheden en ingewikkelde patronen vereist, is het naaien van een zomerjurk voor een meisje met je eigen handen een bezigheid die elke moeder kan doen. Het belangrijkste is om een ​​naaimachine bij de hand te hebben.

Algemene aanbevelingen

Soms is de aanwezigheid van het patroon een aanpassing aan het obstakel. In feite vereenvoudigen de patronen het werk enorm. Helaas is het onmogelijk om de ideale patronen voor kinderen te vinden, omdat kinderen individueel zijn en snel groeien. Maar om het juiste stuk te maken voor een minimum aan tijd - de taak is heel goed mogelijk. En vaak zit het 'zelfgemaakte' patroon beter dan dat wat in handwerkmagazines wordt aangeboden.

Om het werk te vergemakkelijken, moet u een paar eenvoudige tips aannemen:

 • het patroon impliceert geen naadtoeslag: ze worden tijdens de snede toegevoegd;
 • zodat er bij het monteren geen materiaal overlapt, maken ze inkepingen: knip de naadtoeslag 0,5 cm bij de taille, heupen en zoom, vouw de zijsecties van de rug en de plank samen, waarbij de randen op één lijn worden gebracht;
 • eenvoudige producten zonder een passing op de figuur kunnen worden "weggeveegd" met een machinelijn "wide pitch" 4 mm;
 • in de aanwezigheid van een typerend patroon op de juiste leeftijd, kun je er een zonnejurk uitsnijden en vervolgens aanpassen aan de vorm;
 • Het wordt afgeraden om een ​​zonnejurk te maken met een goede pasvorm: de huid moet "ademen";
 • textiel is beter om natuurlijk te kiezen, een die niet wegglijdt;
 • het is onwenselijk om een ​​model voor een meisje te naaien uit bi-elastische stof (op en neer strekken): dergelijke textielsoorten hebben speciale productieapparatuur nodig;
 • we mogen de WTO niet vergeten: het weglaten van de strijkmachines van de verwerkingseenheden heeft altijd invloed op de naaitijd en het eindresultaat;
 • als een elastische band wordt gebruikt in het werk (linnen, elastische draad), is het onaanvaardbaar om het te strijken, dit zal het strekken;
 • voor perfect passende naden moeten naaipinnen worden gebruikt;
 • als de naad wordt verkregen door "accordeon", wordt deze niet ongedaan gemaakt, een dergelijk defect moet onmiddellijk opnieuw worden aangebracht;
 • om de bodem gelijkmatig te spoelen, kunt u eerst de naadtoeslag invoeren: dit voorkomt dat de stof draait.

In aanvulling op dit:

 1. Het werk kan worden vergemakkelijkt door een comfortabele trui te gebruiken als patroon voor een meisje. Dit verkort de tijd voor snijden en elimineert de noodzaak om een ​​patroon te maken. In sommige gevallen kunt u een patroon rechtstreeks op de stof maken, gezien de omtrek van de heupen, de borst en de lengte van het product.
 2. Als u tijdens het passen wijzigingen moet aanbrengen, kunt u de toekomstige jurk aan de verkeerde kant meten. Deze methode is goed als de snede symmetrisch is. Hiermee kunt u de onvolkomenheden van de landing beter zien.
 3. Om geen extra stof te kopen, kunt u eerst een sjabloon maken en vervolgens een opmaakpatroon maken, rekening houdend met de breedte van het materiaal dat u mooi vindt. Ongeveer 5 cm moet worden toegevoegd aan de geschatte lay-out.
 4. Nog een kleine truc: om je vanuit een winkel te laten kleden, moet de breedte van de afwerknaden van de onderdelen identiek zijn. Bovendien is het de moeite waard om het geheim van professionals te overwegen: als de druk het toelaat, moet het symmetrisch zijn, samenvallen langs de zijnaden (strip, cel).

Eenvoudig model voor een meisje voor 1 jaar

Gemakkelijke zomersarafan met een minimum aan details - een geweldige optie voor beginners.Het heeft een minimum aan tijd nodig om het aan te passen, het heeft geen extra decor nodig. Dit is een prachtig model waarin het meisje zich comfortabel zal voelen.

Aan de basis van het patroon bevindt zich een trapezium met de afmeting van het bovenvlak 8 cm, het onderste is 22 cm, 21 cm lang.

Nadat ze 2 delen van de basis hebben uitgesneden, worden ze van aangezicht tot aangezicht gevouwen, waarna ze zijsecties afmalen en verwerken op een typemachine. Strijk de naadtoeslag, er wordt een afwerkband op geplakt. Het is genaaid, spuug rond de rand en buig vervolgens, zodat het lint zichtbaar is en de eindstreep effent.

Armsgaten kunnen worden verwerkt met behulp van schuin bakken. Zodat ze in de voltooide vorm er niet uitgerekt uitzien, moet je bij het verwerken de schuine band iets uitrekken en een nauwelijks merkbare golf van textiel maken. Voor het gemak is het beter om naaipen te gebruiken. Het blijkt een brede rand van binnenuit.

Nuance: een schuine back-up voor een beginner lijkt misschien grillig. Om een ​​zomerjurk aan te passen om aangename emoties te veroorzaken en hoefde niet te knoeien met het bakproces, kunt u de verwerking van de rand van het armsgat veranderen. Om dit te doen, moet je eerst de afgewerkte schuine inlay drukken en deze dubbelvouwen. Naai het met een lijn veel gemakkelijker, plaats het binnen de rand van het armsgat.

Het blijft nu om de bovenste snede van de zonnejurk te wikkelen, te naaien en aan het satijnen lint te trekken. Modieuze update voor haar dochter is klaar!

Zomermodel voor 2-4 jaar: een masterclass voor beginners

Een moeder die een uur vrije tijd heeft, kan een schattig sarafan-jurkje op haar banden aan haar dochter naaien. Zelfs een beginner kan het naaien van zo'n model aan. Bovendien zijn de metingen voor het patroon ook minimaal: we hebben de parameters borstomvang en de gewenste lengte nodig.

Details van knippen

Het patroon is ontworpen voor een meisje van 2 jaar. Na het meten van de borstomvang, wordt een kleine toelage voor een strakke pasvorm toegevoegd, dan wordt het resultaat gedeeld door 2. De lengte van het lijfje hangt af van voorkeuren. Geschatte figuur - 30 cm.

De top van de sarafan zal dubbel zijn. Van de uitgesneden stof:

 • 4 rechthoeken 16 x 30 cm (lijfje), dan worden de bovenste hoeken gesneden met een rechte lijn op 5-7 cm, vormen armgaten.
 • Knip voor de rok 2 rechthoeken af ​​van 33 x 50.
 • Riemen uitsnijden met een breedte van 3 cm, de lengte is afhankelijk van het specifieke kind.

Bij het snijden, is het de moeite waard om een ​​kleine nuance te overwegen: zonder een correctie voor het passen, kan het aantrekken van een zonnejurk problemen veroorzaken.

Naaitechnologie

Het is vrij eenvoudig:

 • maak eerst de riemen klaar en naai ze op een typmachine;
 • details van het lijfje worden in paren verbonden door de voorkant binnen;
 • na het markeren van de juiste positie van de riemen (bij de bovenste hoek van de armsgaten), worden ze ingevoegd tussen de gepaarde details van het lijfje;
 • bovenste blanks steken aan drie zijden, zonder de onderste snede aan te raken, draai dan de voorkant aan en strijk;
 • De details van de rok zijn met de voorkant naar boven gevouwen, aan de zijkanten gemalen en de naden zijn verwerkt op de overlock;
 • Een smal kant lint is genaaid aan de onderkant, dan oversize de naadtoeslag en bevestig het met een afwerking steek.
 • combineer rok met zijnaden, vind de middelpunten van de planken en ruggen;
 • vouwen worden vanuit de middelpunten van de rok gelegd en symmetrisch van beide kanten verdeeld (voor het gemak is het beter om de middelpunten van de delen en de zijnaden van de boven- en onderkant te hakken);
 • De rok is verbonden met het lijfje, de rand is overlapt (indien gewenst, kunt u de naadtoeslag aan de zijkant van het lijfje wikkelen en vastzetten met een stiksel).

De riemen zijn geknoopt bij het dragen van het product. Als het model rustiek lijkt, kun je het versieren met een kleine bloem langs de lijn tussen het lijfje en de rok.

Jurk-jurk met ruches in de nek gedurende 5-7 jaar

Dit model is erg eenvoudig in uitvoering. De creatie ervan duurt niet langer dan een uur. Om het patroon niet te subtiliseren, kunt u een patroon op het model maken. De foto toont een patroon voor een meisje van 5 jaar (hoogte 110 cm).

Voor degenen die het moeilijk vinden om erachter te komen hoe een patroon moet worden gemaakt, kan een kleine instructie helpen:

 • op een groot vel (krant of overblijfselen van behangpapier) teken een rechthoek van 27,5 x 60 cm (de helft van het patroon met de vouw);
 • 15 cm terugtrekken uit het midden van de bovenste lijn en instelpunt A;
 • vanaf het verkregen punt A ongeveer 15 cm naar beneden terugtrekken en een loodrechte lijn tekenen die de twee zijden van de rechthoek verbindt (dit is de armsgatlijn);
 • stel dan de zijkant op, zoals op de foto: vanuit het midden van de tweede lijn (armsgatniveau) 22,5 cm terugtrekken en punt B plaatsen, dan worden de punten A en B samengevoegd;
 • vanaf de zijlijn van de bodem, trek 3 - 3,5 cm terug en stel punt C in en verbind het dan met punt B;
 • de onderste regel moet afgerond zijn: het punt C is vloeiend verbonden met het midden van de bodem;
 • de hals heeft een iets grotere halslijn, dus de lijn van de hals van de plank moet 1-1,5 cm lager zijn.

Voordat u de basis gaat uithakken, moet u de stof met een strijkbout stomen: dit bespaart het eindproduct na vervorming en krimp na het wassen. Knip de details van de basis uit, je moet een strook van 130 x 18 cm (shuttlecock) uitsnijden.

Een eenvoudige zonnejurk naaien:

 • het product wordt op de verkeerde kant geplaatst, buig de armsgaten en naai ze met een naad in de zoom met een gesloten rand;
 • na de armsgaten slijpen ze en bewerken zijsecties op de overlock;
 • de onderkant van het product wordt 2 cm ingeschakeld, buigt 0,7 cm en naait op een typmachine;
 • de zijkanten van de shuttle slijpen, elkaar overlappen, en dan de onderkant insteken en naaien met een naad met een kraal met een gesloten rand;
 • na het markeren van 2 mid-shuttle, 1 plank, 1 achterkant, worden ze gecombineerd met naaipinnen (de shuttle draait de bovenkant naar beneden op het gezicht):
 • shuttle gekoppeld aan de basis.
 • De bovenkant van de shuttle is opgeklapt tot de breedte van het elastiek, op een typmachine gestikt, vervolgens is het elastiek geregen (ongeveer 45 - 49 cm lang).

Als het meisje ouder is, neemt de maat van het patroon toe. De lengte van de voltooide zonnejurk is klein (u moet hier rekening mee houden voordat u deze opent). Als u een accent wilt, kunt u een zonnejurk met een smalle contrastriem toevoegen.

Nieuwe ui-stijl voor 8-10 jaar

Een charmante kinderjurk met een zachte rok en een strik zal elk meisje aanspreken. Tailoring kost niet veel tijd: de complexiteit ervan wordt tot een minimum beperkt. Eerst moet je de omtrek van de heupen meten, de afstand tot de taillelijn en de geschatte lengte van het model. Aan de maat van de omtrek van de heupen voeg een toelage voor de vergadering toe aan het lijfje en de rok leek weelderig.

Een model als dit naaien:

 • Na het uitsnijden van twee rechthoeken met ruimte voor toelagen, worden ze aan de zijkanten gemalen, de randen bedekt.
 • De bovenrand is omwikkeld om een ​​koord te maken, waarna twee lussen aan de voorkant worden gemaakt om de boog in te rijgen. Om ervoor te zorgen dat ze betrouwbaar zijn en niet om de stof te scheuren, is het in de plaats van de uitvoering noodzakelijk om de stof te verstevigen met een lijmpad. Het is belangrijk op te merken dat de breedte van het trekkoord de lus moet sluiten.
 • Het gordijn in de taille is bevestigd met twee lijnen: aan de boven- en onderrand. Het is wenselijk om de draden voor de stiksels te selecteren die bij de stof passen, zodat het product er netter uitziet. Bij het uitvoeren van de lijnen kunt u beter focussen op de labels rechts van de naaivoet, die zich op de metalen plaat van de machine bevindt. Hierdoor worden de lijnen even en parallel. Als u niet wilt rotzooien met de scènes, moet u hun rechten strijken. Dit zal de lijnen soepel en zonder voorafgaande planning effenen. Dat de lijn van pritachivaniye niet werd verplaatst, zal het voldoende zijn om het op meerdere plaatsen te naaien.
 • De taille wordt uitgelijnd (u kunt het product aan de achterkant op de verkeerde kant bevestigen), naai een koordje en laat ruimte voor het inleggen van elastiekjes (de breedte van de naad is 0,1 cm). Het gordijn rond de taille moet stevig zijn, inclusief over de zijnaden. Verdeel de breedte van het onderdeel in drie delen, leg nog twee lijnen voor de elastiekjes, laat ook een kleine springpassing over.
 • Nadat de gom van de gewenste grootte is gemeten, worden ze van schroefdraad voorzien en in ringen samengevoegd. De assemblage in de taille is gelijkmatig verdeeld.
 • Na het maken van de taille moet je het werk voltooien met de bovenkant van de zonnejurk. Neem hiervoor een satijnen lint en rijg deze in de lussen, knip dan de overtollige lengte af en zing de uiteinden van het lint voorzichtig. Het blijft om de riemen te verzamelen en ze naar de bovenkant te naaien, zonder de bovenlijn van de lijn te overschrijden.

Het model is handig omdat het, om het aantrekken te vereenvoudigen, het mogelijk maakt om de breedte van de bovenkant te veranderen.Ziet eruit als een sarafan, stijlvol en mooi.

Patronen voor tienermeisjes

Tieners zijn een beetje moeilijker om een ​​patroon te kiezen. Het punt is dat het figuur net begint te vormen, en elk meisje zijn eigen weg heeft. Hier kunt u de naaitaak echter vereenvoudigen: bij het kiezen van patronen voor het snijden, moet u een begin maken met vier maatregelen: borstgrip, heupen, taille en hoogte.

Ze doen er allemaal toe. Zelfs met inachtneming van de eerste drie, maar zonder rekening te houden met de groei van het meisje, is het mogelijk om het naaiproces te compliceren, omdat bij de berekening en constructie veel afhangt van de groei.

Als het model eenvoudig is, bijvoorbeeld wijd uitlopend of trapeziumvormig, hebt u mogelijk alleen de grootte van de heupen nodig. In dit geval zal het patroon een rechthoek zijn, die met behulp van een elastische draadgom zal veranderen in een passend model. En om zo'n jurk te maken gaat heel snel en gemakkelijk: het aansluiten van de zijnaden, het verwerken van de onderkant en de bovenkant, je moet het lijfje in parallelle lijnen schikken met een afstand van 1 cm (van bovenkant tot taille).

Een andere optie - een patroon in de vorm van een trapezium, gecombineerd met een vierkant op de basis. De onderkant van het patroon is afgerond, de bovenkant is een rechte lijn. Om te bouwen moet je de omtrek van de borst, heupen en lengte meten. Aan metingen voegen noodzakelijkerwijs correcties toe voor de vrijheid van fit. Maak een patroon, knip de onderkant van de zonnejurk en banden uit (twee stroken stof langs de lob).

Door de zijsecties te combineren en ze af te werken, verwerkt u de onderkant van het product en gaat u vervolgens naar het lijfje. Eerst worden armsgaten omgevouwen en genaaid, en vervolgens wordt de bovenkant gebogen (de ruggen en planken zijn gescheiden) en vastgestikt. Het zal blijven om de riemen samen te stellen, ze in de ontvangen kanalen van de bovenkant van de rug en de planken te drukken en ze in een knoop te binden.

Als je een comfortabel T-shirt hebt, kun je een jurk met de hulp uitsnijden. Leg dit product op de stof, omcirkel de hals en armsgaten met een potlood en teken dan een uitlopende lijn. Zo'n jurk zal gemakkelijk en comfortabel zijn, en bovendien modieus. De enige moeilijkheid bij het afstemmen is de verwerking van de nek en het armsgat met een enkele pijp. Bakken vereenvoudigt het uiterlijk.

School sundress met hun eigen handen

Als een meisje naar school gaat, wil ik dat zij de beste is. Het is geen geheim dat het moeilijker is om de vorm te kiezen: vaak ziet de schoolzonnebril er flodderig uit, dus deze moet vaak worden aangepast. Degenen die een perfect resultaat hebben bereikt, u kunt zelf een schooljurk naaien. Om dit te doen, is de basis ontleend aan een patroon uit tijdschriften of te zien op het internet in fora gewijd aan handwerken.

Helaas is het niet eenvoudig om een ​​kwaliteitspatroon van een schoolzonnewende te vinden, de constructie ervan is vaak verbluffend. Maar als je de sjablonen goed bekijkt, zit er niets supercomplex in: je kunt ze zelf doen. De rok is bijvoorbeeld een rechthoekig stoffen doek, verzameld in de vouw. Het lijfje is een T-shirt met reliëfs (laterale delen) uit de armsgaten.

Als het patroon een donker bos is, kunt u een kant-en-klare sjabloon maken, ontworpen voor een geschikte leeftijd. De belangrijkste taak is om het in de juiste maat af te drukken. Om dit te doen, hebben we twee metingen nodig: de lengte van achter naar de taille (exact) en de taillehelftgreep (met ruimte voor aanpassing aan vrijheid).

Nadat u een Microsoft Word-document hebt geopend, moet u een afbeelding van het patroon erin invoegen en deze naar de gewenste grootte vergroten door de parameters op het scherm te meten met een meetlint. Als het figuur van het meisje iets anders is, kun je de hoogte iets aanpassen. Aangezien de sjabloon niet op de pagina past, wordt deze over meerdere pagina's verdeeld, vervolgens afgedrukt en gelijmd, waarbij de randen worden gecombineerd.

Trekken gesneden, gericht op de details van de basis: ze herhalen de vorm van de nek, het armsgat, zijn verbonden met de schouder en zijnaad. Voor het uitsnijden van de stof, is het beter om de stof met tussenvoering te lijmen. Ze zijn dus niet vervormd, in tegenstelling tot de methode, bij het uitsnijden van de afzonderlijke en lijmsecties, en vervolgens te verbinden.

Naaitechnologie is als volgt:

 1. Snijden alle details van de snede (plank, flens planken, twee delen van de rugleuning, flanken van de rugleuning, tegenover), ze zijn gemonteerd met een tijdelijke lijn. Noodzakelijke aanpassing om wijzigingen te voorkomen. Om de nek niet te strekken, kun je er in plooien.
 2. Na het monteren slijpen de reliëfzijwanden en zijsecties. De randen zijn bedekt (als de stof dik is, worden de zijnaden afzonderlijk bedekt, om vervolgens uit te strijken en geen overmatige dikte te creëren in combinatie met de voorkant). De naden van reliëfs worden naar het midden gestreken (planken of rugleuningen).
 3. Nadat de plooien zijn opgemerkt (symmetrie vanuit het midden van de plank waarneembaar), worden ze vanaf de verkeerde kant gestreken, waarna de rok naar boven is gemaakt. De uitkering is overlay en opgeknapt.
 4. Elk middelste deel van de rug wordt omgevouwen en vervolgens wordt een geheime ritssluiting genaaid (elke kant is gescheiden), met behulp van een speciale naaivoet. Maak de middelste zoom af.
 5. Dit product is enigszins anders dan eenvoudige overgooiers, dus je kunt niet zonder de pasvorm: het lijfje is gevouwen, de zijnaden, vrije schoudersecties en armsgaten gecombineerd (tijdelijke lijnen zijn verwijderd). Na het specificeren van symmetrie, vermalen ze schoudernaden.
 6. Strijkt over de onderrand en plaatst het gezicht naar de voorkant van de zomerjurk, naaien. Draai dan en zayuyvayut, en bevestig de vorm van de nek. Deze stijl heeft geen afwerkingslijnen nodig, omdat ze dit eenvoudiger zullen maken.
 7. De laatste fase van de geknoopte verwerking is de onderste rand. Hij is bedekt, omgekeerd en genaaid. De bodem kan niet zonder een sterke steek: het is veiliger dan verborgen steken. Aan het einde van het werk sundress podlyuyuzhivat, niet te vergeten over de plooien hieronder.

Textiel dat wordt gebruikt voor het naaien van schoolkleren, is erg kieskeurig over een delicate strijken. WTO wordt alleen uitgevoerd vanaf de achterkant en door een fijne katoenen stof (of gaas). Als u het product op de stof strijkt, blijft het op de las.

8 foto

Hoe kan ik een mooie zonnejurk naaien zonder patroon, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen