Nagelverzorging

We maken baden met zout om de nagels te versterken

We maken baden met zout om de nagels te versterken

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Functies en variëteiten
 2. Contra
 3. Home Badrecepten
 4. Hoe de procedure uit te voeren?

We zijn de staat en de gezondheid van nagels te danken aan genetische kenmerken, hoewel voeding, levensstijl en slechte gewoonten deze factoren kunnen beïnvloeden. Bovendien heeft de externe omgeving een destructief effect op de toestand van de spijkerplaten. Tabaksrook, chemische reinigingsmiddelen, constant gebruik van resistente coating of opbouw, temperatuurdalingen kunnen zelfs zeer sterke nagels uit de natuur in dun en broos worden. Vooral als het lichaam niet genoeg vitamines en sporenelementen krijgt.

Het is onwaarschijnlijk dat het zal lukken om de natuur te misleiden, het is echter mogelijk om de spijkerplaten te ondersteunen, om hun conditie te behouden, kunt u het zelf doen. Baden met zout om de nagels thuis te versterken - een geweldige manier om je nagels een gezond uiterlijk te geven, ze te versterken en een snelle groei te bevorderen. Vooral omdat het gemakkelijk is om ze te doen.

Functies en variëteiten

Allereerst moet u precies beslissen welke procedures nodig zijn voor uw nagels. De populairste baden voor snelle groei en versterking worden gemaakt op basis van jodium, kruiden, oliën, vruchtensappen en zout. Allemaal perfect voeden de nagels en de huid om hen heen.

 • Baden met jodium bevorderen snelle regeneratie, microscheuren genezen, de platen verdwijnen niet meer, de structuur wordt sterker. Voordeel zal zelfs een eenvoudige behandeling van de cuticula in de nacht brengen.
 • Bad en lotion met oliën Plantaardige oorsprong is erg handig voor nagelplaten, ze bevatten veel vitamines, voedingsbestanddelen, zuren, die de groei van nagels en hun gezonde toestand bevorderen. Uitstekende middelen voor nagels en huid van handen - amandelolie, olijfolie, druivenolie.
 • Baden en kompresen met kruiden, vooral met kamille, klis, salie, weegbree, calendula heeft een positieve invloed op de conditie van de nagels. Ze moeten worden gebruikt voor de snelle groei van nagels.
 • Citroenbaden - een unieke tool die de groei van nagels perfect uitlokt, witmakende eigenschappen heeft, een gezonde glans geeft. Bovendien heeft citroen een gunstig effect op de huid van de handen.
 • Zoutbaden - de meest populaire procedures, vooral omdat zout goed gaat met bijna alle bovengenoemde componenten, waardoor hun positieve eigenschappen verder worden verbeterd.

Contra

Dergelijke therapeutische maatregelen mogen niet worden uitgevoerd als u brandwonden, wonden of ontstekingsprocessen heeft. Zorg er bovendien voor dat u voordat u de procedure start niet allergisch bent voor een van de componenten: om dit te doen, verspreidt u het mengsel op de achterkant van de borstel en laat u het een tijdje staan. Met een negatieve reactie van de dekking - de behandeling is gecontra-indiceerd!

Home Badrecepten

Er zijn veel manieren om de nagels zelf te versterken. We bieden de meest eenvoudige en effectieve methoden voor het bereiden van trays. Het is heel eenvoudig om ze te maken: door 1-2 eetlepels zeezout op te lossen in een bak met water (250 ml) en extra componenten toe te voegen. De procedure duurt minimaal een kwartier, waarna je je handen moet afvegen en een voedende crème moet aanbrengen die geschikt is voor de huid, licht masseert. Het verloop van de behandeling is één tot twee weken, waarna iemand een maand moet pauzeren. Dan kan het complex worden herhaald.

Zout en etherische oliën

De eerste methode van voorbereiding van de versterkende structuur - voeg aan de zoutoplossing enkele druppels olie toe om uit te kiezen:

 • citroen - helderder, voegt glans toe;
 • grapefruit, oranje - laat geen afschilferen toe;
 • Bergamot - ontstekingsremmend effect;
 • Geranium - hydrateert de nagels en de huid;
 • rozemarijn - antiseptisch, genezend effect;
 • eucalyptus - houdt vocht vast, vermindert ontsteking;
 • theeboom - antibacterieel effect.

Zout en vitamines

Een andere uitstekende methode om nagelplaten te behandelen is door zout, water en vitamines in capsules te mengen: E, A. Het is voldoende om een ​​capsule hiervan en een andere vitamine te nemen, zodat het bad voldoende effectief is en de nagels goed worden versterkt.

Zout en jodium

Wanneer jodium wordt gebruikt, moet men zich bewust zijn van de agressiviteit ervan, daarom zouden dergelijke procedures niet dagelijks moeten worden uitgevoerd. De cursus moet met tussenpozen worden uitgevoerd: drie dagen na drie. Voor een bad is een theelepel jodium voldoende.

Hoe de procedure uit te voeren?

Je moet een container van glas of keramiek bereiden, water met een aangename temperatuur van 38-40 ° C. Laat geen koud water toe, dat het effect van nuttige en hete stoffen vermindert - het beschadigt de huid van je handen. Bereid de oplossing voor zoals hierboven beschreven en geniet van de procedure!

In de volgende video vindt u het recept voor het eenvoudigste en meest effectieve nagelbad met zeezout.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen