Nagelverzorging

Nageljood: van effect tot gebruik

Nageljood: van effect tot gebruik

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. Hoe werkt het?
 2. Manieren om te gebruiken
 3. Hoe af te wassen?
 4. Kan ik mijn nagels elke dag insmeren?
 5. beoordelingen

Problemen met nagels kunnen de stemming van iedereen verpesten. Je kunt sommige van hen het hoofd bieden met behulp van jodium. We zullen u meer vertellen over hoe dit hulpmiddel de nagels beïnvloedt, en hoe u het op de juiste manier gebruikt.

Hoe werkt het?

Jodium is een universele remedie. Het kan niet alleen worden gebruikt om het uiterlijk van nagels te verbeteren. Deze tool wordt ook gebruikt om veel huidpathologische aandoeningen te behandelen. Het onbetwiste voordeel van jodium is dat het een beetje kost, het kan bij elke apotheek worden gekocht.

Jodium helpt tegen de vermenigvuldiging van pathogene bacteriën. Elke dag komen er microben op onze handen die de ontwikkeling van nagelaandoeningen kunnen uitlokken. Sommige mensen denken dat simpelweg het wassen van je handen het risico op het ontwikkelen van dergelijke pathologische aandoeningen zal helpen verminderen. Maar dit is niet helemaal waar.

Als een persoon om enige reden immuniteit heeft verlaagd, kunnen pathogene micro-organismen de ontwikkeling van nagelaandoeningen bij hem veroorzaken.

De voordelen van jodium liggen ook in het feit dat de componenten die het bevat hebben een gunstige conditie op de bloedvaten. Een goede bloedtoevoer naar de nagelplaat met bloed is een garantie voor de intensieve groei. Als om een ​​of andere reden de bloedtoevoer naar de nagel vertraagt, kan dit leiden tot de vorming van pathologische aandoeningen.

Met behulp van jodium kun je lange nagels laten groeien. Jodium draagt ​​niet alleen bij aan de actieve groei van de vrije rand van de nagelplaat, maar ook aan de sterkte ervan. Dus door de loop van de toepassing van deze tool kan worden bereikt dat de kwetsbaarheid van de nagel aanzienlijk wordt verminderd.

Het kweken van nagels met jodium is vrij eenvoudig - dit blijkt ook uit de vele beoordelingen van vrouwen die hun toevlucht hebben genomen tot deze methode.

Experts in de traditionele geneeskunde raden aan om jodium te gebruiken voor de behandeling van nagelschimmel. Het is vrij eenvoudig om deze tool te gebruiken - ze hoeven alleen maar de spijkerplaten te smeren. Jodium beïnvloedt de voortplanting en ontwikkeling van schimmels, wat leidt tot een geleidelijke zuivering van de spijkerplaten. Het handelen van deze tool is behoorlijk effectief. Om het effect te versnellen, kan de nagelplaat worden geverfd en antischimmel medische vernissen.

Het is nuttig om jodium niet alleen te gebruiken voor de behandeling van een schimmelinfectie, maar ook om de ontwikkeling van deze verraderlijke ziekte te voorkomen.

Dus als u dit medicijn periodiek op de nagelplaat aanbrengt tijdens een hygiënische manicure, kunt u het risico op schimmelinfectie door nagels aanzienlijk verminderen.

Tegelijkertijd kan een dergelijke preventieve maatregel door zowel mannen als vrouwen worden gebruikt. Veel vertegenwoordigers van de sterke helft van de mensheid weigeren middelen op de nagels aan te brengen. Jodium wordt echter perfect in de nagels opgenomen, wat praktisch niet leidt tot enig esthetisch ongemak.

Jodium is een hulpmiddel dat niet door iedereen kan worden gebruikt. In sommige gevallen kan het gebruik van dit medicijn leiden tot de ontwikkeling van extreem ongunstige symptomen, als iemand het toepast, met contra-indicaties. Artsen adviseren dat voordat een dergelijk hulpmiddel wordt gebruikt, de individuele gevoeligheid ervan moet worden bepaald. Voor gebruik buitenshuis, moeten mensen die lijden aan schildklieraandoeningen altijd een endocrinoloog raadplegen.

Als de schildklierhormonen als gevolg van dergelijke ziekten niet normaal zijn, zal in sommige gevallen het gebruik van jodium moeten worden opgegeven. Alleen een specialist kan dit bepalen.

Manieren om te gebruiken

Jodium op nagels toepassen kan anders zijn. De gemakkelijkste manier is om dit hulpmiddel rechtstreeks op de nagels aan te brengen. Was uw handen goed voordat u jodium aanbrengt. Als dit hulpmiddel wordt toegepast voor therapeutische doeleinden, dan is het in dit geval, voordat het wordt aangebracht, nodig om de spijkerplaten te verwerken met een vijl. Dus moeten ze een deel van de aangetaste nagelschimmel mechanisch verwijderen. In dit geval zal jodium effectiever zijn om te werken.

Gebruik deze methode van jodium is beter in de avond. Toegestaan ​​om deze remedie 's nachts toe te passen. Tijdens de slaap zal het medicijn geleidelijk in de nagelplaat dringen. Dus, 's morgens zal de kleur van de nagels niet zo geel zijn als direct na het aanbrengen. Pas jodium op de nagels toe voor het slapengaan, bijvoorbeeld, is beter voor mensen die op kantoor werken.

Houd bij het aanbrengen van jodium rekening met de voorzorgsmaatregelen. Het wordt aanbevolen om 5-10 minuten te wachten na het gebruik van dit medicijn en pas dan de kleding of voorwerpen aan.

Dit helpt hun kleuring voorkomen. Als de behandeling met jodium 's avonds wordt uitgevoerd, wordt' s morgens aanbevolen om de handen goed af te spoelen onder stromend water. Daarna moeten ze goed worden weggevloeid met een zachte handdoek en een gewone crème aanbrengen. Er moet speciale aandacht worden besteed aan het gebied van de cuticula. Het is beter om dit gebied extra te verwerken met een speciale crème of olie.

Een andere manier om jodium te gebruiken, is een therapeutisch handbad. Om deze procedure uit te voeren, is het niet nodig om een ​​schoonheidssalon of een manicurekamer te bezoeken. Je kunt zo'n jodiumbad thuis maken. Dus, om de spijkerplaten te versterken, kunt u een bad met jodium en citrus bereiden. Voor de voorbereiding ervan is vereist:

 • vers geperst limoen (oranje) sap - ¼ kopje;
 • water (warme comfortabele temperatuur) - 100 ml;
 • zout (het is beter om de zee te nemen) - 1 theelepel;
 • jodium - 2 druppels;
 • bad (u kunt elke capaciteit gebruiken).

Alle componenten moeten in het bad worden geplaatst. Daarna moet je je handen in een container steken. Ze moeten van tevoren worden gewassen met water en zeep. Als u een schimmelinfectie van de nagels behandelt, is het in dit geval beter om een ​​antibacteriële zeep te gebruiken voor het wassen van de handen. Het is heel belangrijk tijdens de procedure om ervoor te zorgen dat de nagels volledig bedekt zijn met water. De tijd van een dergelijke procedure moet 15 minuten zijn. Na het voltooien van deze procedure moeten de handen met water worden gewassen en vervolgens een vochtinbrengende crème op de huid worden aangebracht. Als het bad wordt vastgehouden om de groei van nagels te versterken en te verbeteren, is het na de voltooiing beter om een ​​speciale medicinale lak op de spijkerplaten aan te brengen, waardoor de nagelplaat sterker wordt.

Het is het niet waard om elke dag zo'n bad te nemen. Zelfs bij verhoogde kwetsbaarheid wordt het aangeraden om dit 1-2 keer per week te doen. Tegelijkertijd moet men extra verzorging en het gebruik van beschermende uitrusting niet vergeten.

Het wordt dus aanbevolen om de vaat af te wassen met veiligheidshandschoenen. Het is ook erg belangrijk om blootstelling aan nagels met extreme temperaturen te voorkomen.

Om het uiterlijk van de nagels te verbeteren, kunt u verschillende maskers gebruiken. Dus, met de hulp van het volgende vitaminemasker kunt u de nagelgroei verbeteren. Voor de voorbereiding ervan is vereist:

 • jodium - 2 druppels;
 • olijfolie - 2 theelepel;
 • de helft van de inhoud van de capsule van retinol (verkrijgbaar bij de apotheek).

Om al deze componenten beter met elkaar te laten vermengen, moet de olie eerst licht worden verwarmd. Hiervoor kunt u een waterbad gebruiken. Vervolgens moeten alle componenten worden gemengd en het resulterende mengsel wordt aangebracht met een wattenstaafje op de nagels. Het is beter om deze tool de hele nacht te laten staan. Voor een betere impact op de handen moet je handschoenen dragen. 'S Morgens kan het masker van de nagels worden afgewassen en de huid met crème worden behandeld.

Hoe af te wassen?

Je kunt thuis jodium van je nagels scrubben door verschillende methoden te gebruiken. Je kunt deze tool dus met spijkers wissen met behulp van:

 • bewerking van spijkerplaten met citroensap;
 • aardappelpuree (spijkers erin onderdompelen gedurende 5-6 minuten).

Als dergelijke methoden het jodium niet van de nagelplaten verwijderden, dan kunt u in dit geval proberen een kleine hoeveelheid tandpasta op uw nagels aan te brengen. Deze methode hielp, volgens veel vrouwen, om jodium te absorberen dat door de spijkerplaten werd opgenomen. Bovendien, om dit hulpmiddel van de nagels te verwijderen, zou het "vasthouden" van de tandpasta van korte duur moeten zijn - in de regel is slechts 1-2 minuten voldoende. Jodium uit de nagels kan worden geprobeerd en eenvoudig worden gewassen met warm water.

Tegelijkertijd moet je de nagels goed masseren. Regelmatig wassen bevordert de geleidelijke uitloging van jodium uit de nagelplaten.

Kan ik mijn nagels elke dag insmeren?

Voordat u een remedie op de nagelplaat aanbrengt, moet u de veelvoud van een dergelijke toepassing bepalen. In sommige gevallen moet dit therapeutische medicijn vaak worden gebruikt, bijvoorbeeld in geval van een schimmelinfectie. Experts adviseren echter niet elke dag jodium op de nagels aan te brengen. Het is beter om de nagelplaat nog steeds binnen 1-2 dagen te hanteren. In dit geval kunt u het risico op ongewenste effecten verminderen.

Veelvuldig gebruik van jodium kan een aantal ongewenste effecten veroorzaken. Een van hen is de ontwikkeling van overmatige droogheid van de nagelriem.

Aangezien alcohol een onderdeel is van dit product, kan het bij frequent gebruik de ontwikkeling van overmatige uitdroging van een gevoelige huid veroorzaken. Om het risico op het ontwikkelen van dit symptoom te verkleinen, moet een bevochtiger op de nagelriem worden aangebracht bij het aanbrengen van jodium.

Voor preventiedoeleinden mag jodium niet vaker dan 1-2 keer per maand worden gebruikt. Het is beter om het bad te doen, die dit medicijn heeft toegevoegd. Dit zal helpen de groei van nagels te versnellen en hun broosheid aanzienlijk te verminderen.

Bovendien kunnen dergelijke baden alleen worden gemaakt voor mensen die geen contra-indicaties hebben voor het gebruik van jood.

beoordelingen

Veel mensen die jodium gebruikten om de nagels te versterken, merken op dat deze methode hen echt hielp om lange nagels te laten groeien. Tegelijkertijd merken ze ook op dat na zo'n gebruik broze nagels significant zijn verminderd en dat jodium in staat was om de schimmelinfectie van de spijkerplaten aan te kunnen. Er zijn ook negatieve meningen. Veel mensen merken dus dat ze, tegen de achtergrond van veelvuldig gebruik van jodium, geelverkleuring van de nagels opmerken. Er wordt echter gezegd dat na het einde van de jodiumtoepassing de nagels hun normale kleur terugkregen.

Hoe je nagels kunt versterken en laten groeien, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen