schoenen

Hoe suède schoenen uit te rekken?

Hoe suède schoenen uit te rekken?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Kies en gebruik schuimbrancard
 2. Kan ik bier gebruiken?
 3. Bewaar in de vriezer
 4. Andere manieren

Natuurlijke suède schoenen zien er altijd elegant, vrouwelijk en spectaculair uit. Meestal strekt suede zich uit tijdens het dragen, omdat dit materiaal zacht en kneedbaar is. Vaak voelen we tijdens het passen in de winkel geen ongemak, maar als het gaat om dagelijks gebruik, blijken de schoenen te strak of te wrijven. Deze situatie kan eenvoudig worden verholpen als de hieronder besproken methoden worden gebruikt. Het belangrijkste ding dat suede natuurlijk was.

Kies en gebruik schuimbrancard

Om de schoenen van suede uit te rekken, zijn er speciale sprays en foambrancards die thuis kunnen worden gebruikt. Ze kunnen worden gekocht bij elke schoenenwinkel. De technologie van het gebruik kan variëren, afhankelijk van de fabrikant, maar de basisstappen zelf zijn heel eenvoudig en duidelijk.

 1. Breng de benodigde hoeveelheid geld aan op een wattenstaafje en behandel de plek die langs de buitenkant wrijft. Mogelijke toepassing van de binnenkant van de schoen.
 2. Draag sokken en schoenen gedurende 30-40 minuten of strak om ze met papier te vullen. Krantenpapier wordt niet aanbevolen, omdat het de schoenen van binnenuit schildert.

  Met behulp van speciaal gereedschap rekte suède vrij snel uit. Deze methode is geschikt voor degenen die de suède schoenen in de breedte willen vergroten.

  Als je de schoen enkel moet strekken, zal schuimbrancard ook werken:

  • moet het been openen;
  • de tool verwerken;
  • bedek met een doek en strijkijzer.

  Kan ik bier gebruiken?

  Deze methode lijkt misschien vreemd voor velen, maar tegenwoordig wordt bier niet alleen als drank gebruikt. Deze methode kan worden toegepast om suède schoenen te stretchen.

  Om dit te doen, moet je het bier aan de binnenkant van de laars of laars verdelen (houd de vloeistof aan de buitenkant, in dit geval kan de coating verslechteren) en draag verschillende dagen totdat het verdampt en de geur verdwijnt.

  Kies een bier beter dan lichte variëteiten, ze zullen geen onaangename vlekken achterlaten.

  Bewaar in de vriezer

  Een andere ietwat extreme methode om suède schoenen uit te rekken, is door hem op een zeer koude plaats te plaatsen, bijvoorbeeld in de vriezer.

  Het verwerkingsproces is als volgt.

  1. Doe de zak in de schoen en giet er water in. Het is noodzakelijk dat het water wordt verdeeld over het volume van de schoenen.
  2. Laat de schoenen 8-9 uur in de vriezer staan, je kunt 's nachts. Suède zal rekken omdat tijdens het invriezen het water in ijs verandert, meer volume krijgt en meer ruimte in beslag neemt.
  3. Om de tas uit de kofferbak te krijgen, moet je het ijs iets laten smelten en het volume verminderen. Anders worden de schoenen aan de binnenkant beschadigd.
  4. Laat de schoenen volledig drogen.
  5. Als het effect onvoldoende was, kunt u de bevriezing opnieuw herhalen.

  Andere manieren

  Tegenwoordig kunt u honderden verschillende manieren gebruiken waarmee u schoenen in lengte, breedte of zelfs één maat groter kunt rekken. We bieden u een lijst met de meest handige en effectieve methoden.

  • Vergelijkbaar met de vorige versie van het pakket en water is de methode met een fles. De essentie van de methode is dat in plaats van een onbetrouwbaar pakket een flesje water van een halve liter wordt gebruikt. Het moet ook in een schoen worden geplaatst en 's nachts (7-8 uur) in de vriezer worden bewaard. Als de schoenen nog steeds strak in uw vingers zitten, kunt u de procedure opnieuw herhalen.
  • In plaats van een fles en een zak worden opblaasbare ballonnen op dezelfde manier gebruikt.
  • Met behulp van alcohol kun je ook suède schoenen rekken.Het is noodzakelijk om de schoen te bevochtigen met alcohol of wodka in verhouding tot water 1: 2 van binnenuit, op een teen te zetten en een paar uur in het appartement te lopen. Als er sterke pijn is, kun je 10-15 minuten in de schoenen lopen met lange pauzes. Als u tevreden bent met het resultaat, moeten de schoenen goed gedroogd en geventileerd zijn. Natuurlijk is deze methode niet erg snel te noemen, maar je kunt hem gebruiken als je je schoenen niet in een korte tijd hoeft uit te rekken. In geen geval mag wodka of alcohol aan de buitenkant van suede vallen, omdat deze vlekken kunnen veroorzaken die heel moeilijk te verwijderen zijn. Bovendien is deze methode niet geschikt om de scherpe hoeken in schoenen en schoenen uit te rekken.
  • Een vrij bekende en oude methode is het gebruik van nat papier. Om dit te doen, bevochtigt u het papier, knijpt u het goed uit en steekt u het stevig in de schoenen. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat er niet veel vocht is. Vanwege haar suède kunnen schoenen hun presenteerbaarheid verliezen, en de zool kan over het algemeen losraken. Droog uw schoenen niet in de buurt van een hete batterij of in de zon, omdat het oppervlak kan verslechteren. Nat papier zal je schoenen een beetje in volume strekken.
  • De methode om schoenen te rekken met granen kan niet het meest succesvol genoemd worden, maar het bestaat, dus je moet erover vertellen. In een laars of schoen moet je fijngemalen granen (garen, havermout of tarwe) schenken en er een beetje water over gieten. De croupe absorbeert vocht, zwelt op en rekt schoenen uit. Na enkele uren stretchen moet je de korrels voorzichtig verwijderen en de schoenen laten uitdrogen in de open lucht.
  • Zeep, paraffine of glycerine worden ook gebruikt om suède schoenen uit te rekken. Het is noodzakelijk om de laarzen van binnenuit te wrijven met zeep, glycerine of een stuk kaars en deze te dragen. De essentie van de methode ligt in het feit dat de schoen "glad" wordt, gemakkelijker te dragen en minder ingewreven. Nadat de schoenen zijn uitgerekt, moet u de resten van de substantie verwijderen met een servet. Wanneer u deze methode gebruikt, moet u erop voorbereid zijn dat panty's of sokken tijdens het dragen van schoenen vies worden.
  • Je kunt de schoenen strekken en stoom gebruiken. Deze methode is geschikt voor schoenen van elk seizoen. Om dit te doen, houd de schoenen boven de stoom totdat ze warm worden en een beetje bevochtigen. Daarna moet je ze een paar uur lang in dikke sokken lopen. Sterke bevochtiging van schoenen niet toestaan.
  • Om de topjes te strekken, kun je azijn gebruiken. Hiervoor wordt een oplossing van een zwakke azijn aangebracht op de binnenkant van de schacht. Het materiaal zal buigzamer worden en het zal mogelijk zijn om het met je handen uit te rekken of gewoon enkele uren in laarzen rond het appartement te lopen.
  • Als je niet te ingewikkelde methodes wilt gebruiken, en je suède schoenen te strak zijn, kun je eenvoudig een natte katoenen sok aantrekken en in strakke sneakers, schoenen of schoenen wandelen voor enkele uren in het appartement. Van vocht suède stretch, en na verschillende procedures, in het algemeen, kan toenemen met een maat.
  • Een andere manier om een ​​sok te gebruiken, is door suède uit te rekken met warmte. Om dit te doen, moet je een dikke sok verwarmen met een haardroger of strijken, aantrekken en schoenen die te strak zitten, en een aantal uren in een appartement lopen.
  • Methode met behulp van speciale pads - de meest radicale. Natuurlijk heeft bijna elke schoenmaker zo'n machine. Maar u kunt een vereenvoudigde versie van de schoenen kopen en de schoenen zelf uitrekken, vooral omdat ze herbruikbaar zijn. Het punt is dat het speciale mechanisme het materiaal geleidelijk en voorzichtig rekt. Deze methode moet echter alleen worden aangepakt als u absoluut zeker bent van uw mogelijkheden, om de nieuwe schoenen niet te bederven.

  Om suède schoenen lang te laten serveren en zijn uiterlijk niet te verliezen, moet je constant voor haar zorgen.

  • Suede houdt niet van nat weer en hoge temperaturen (boven de 30 graden), dus je kunt dergelijke laarzen of sneakers niet af in regenachtig of warm weer.Vlekken of suède kunnen barsten.
  • Schoenen die van suède zijn gemaakt, worden aangeraden om direct na het verlaten van de straat schoon te maken. Gebruik hiervoor speciale borstels (metaal en siliconen), zachte sponzen of pluisvrije doekjes. Het is onmogelijk om dergelijke schoenen bij de batterij of in de zon te drogen. We moeten vertrekken om het in de frisse lucht te drogen. Na het drogen worden de schoenen behandeld met een speciale crème of spray voor dit materiaal.
  • Als je suède schoenen gewreven zijn of hun originele kleur hebben verloren, kun je deze herstellen. U kunt verf gebruiken om de kleur van de schoen aan te passen, of een kleurloze verf nemen die krassen en slijtage maskeert en de schoen een frisse uitstraling geeft. Als er geen speciaal gereedschap bij de hand is, kunt u het handige gebruiken Bijvoorbeeld, om suède in bruine koffie te schilderen is geschikt, in wit - talk. Het is de moeite waard eraan te denken dat deze methode niet erg duurzaam is en dat natuurlijke kleurstoffen niet permanent blijven plakken.
  • Suède schoenen moeten schoon en droog worden bewaard in een doos. Het wordt niet aanbevolen om in een plastic zak te bewaren, omdat suède moet ademen, vooral omdat het er enkele maanden voor het volgende seizoen in zal blijven.

  Na het bekijken van de gepresenteerde methoden om suède schoenen uit te rekken, kun je er zeker een kiezen die bij je past.

      Uiteraard bieden schoenenwinkels en -workshops diensten en producten voor de verzorging, reparatie en uitrekking van schoenen van suède. Maar als u opeens geen tijd hebt voor de diensten van meesters, kunt u altijd een handige optie voor u gebruiken die u thuis kunt doen.

      Zie de volgende video voor informatie over hoe je suède schoenen thuis uitrekt en niet verpest.

      Schrijf een reactie
      Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

      mode

      schoonheid

      betrekkingen