schoenen

Nubuck en suede: kenmerken en verschillen in materialen

Nubuck en suede: kenmerken en verschillen in materialen

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. kenmerken van
 2. Wat is het verschil?
 3. Hoe te zorgen?

Er zijn soorten leerstof die veel vergelijkbare eigenschappen hebben en qua uiterlijk niet erg van elkaar verschillen. Kan worden toegeschreven aan hen nubuck en suede. Meteen zal een persoon niet in staat zijn om te bepalen wat de verschillen zijn, dus krijgt hij vaak niet wat hij nodig heeft. Gewetenloze verkopers kunnen niet te dure materialen afgeven voor betere analogen. Daarom zou je moeten weten hoe je de een van de ander onderscheidt en het juiste ding koopt dat lang kan duren. Het is ook belangrijk om rekening te houden met enkele nuances in de verzorging van kledingstukken en schoenen gemaakt van dergelijke materialen.

kenmerken van

Suede - een van de duurste en hoogwaardige soorten gepolijst leer. Het is gemaakt van de huid van grote wilde dieren. Deze grondstof wordt verwerkt door vet te looien, waarna het materiaal de volgende eigenschappen krijgt: fijnheid en fluweel, hoge zachte haren. Als de huid op deze manier wordt uitgescheiden, is deze hygiënisch, laat deze de luchtstroom perfect toe en kan deze zonder problemen worden uitgerekt. Het materiaal behoudt zijn originele vorm en esthetische, nette uiterlijk al geruime tijd. Suede kan geen allergieën veroorzaken, is absoluut veilig voor volwassenen, kinderen en dieren.

Maar er is een minpuntje. De stof is niet bestand tegen vocht, dus de elementen die ervan zijn gemaakt, mogen niet in de regen worden gedragen. U moet speciaal gereedschap gebruiken dat water kan afstoten. Ze moeten schoenen en kleding hanteren, zodat ze dingen kunnen beschermen en ze de eigenaar lang kunnen dienen.

Nubuck is gemaakt van bulkvee huiden. Het materiaal wordt onderworpen aan dressing met chroombruining. Het slijpen gebeurt met kleine schurende materialen. Door deze behandeling is de stapel niet te lang, de stof stretcht praktisch niet. Het oppervlak kan vrij vies worden, vooral als er niet goed voor wordt gezorgd.

Nubuck-stof heeft een poreus oppervlak, zodat de huid kan ademen. Het is ook bang voor vloeistof, zonder het gebruik van speciale impregnering kan een mooi uiterlijk verliezen.

Er zijn verschillende soorten nubuck.

 • Kunstmatige. Extern, kan het worden verward met natuurlijk materiaal, dient lange tijd, betrouwbaar en duurzaam. Maar er is geen "ademend" effect. Luchtdoorlaatbaarheid is extreem laag. Het heeft een kleine prijs. Een goede optie voor diegenen die een goedkoop, maar redelijk hoogwaardig ding nodig hebben.
 • Nubuck olie Het heeft vette impregnatie, die de elementen adequaat beschermt tegen nat worden.

Wat is het verschil?

Het is belangrijk om het verschil in materialen op tijd te zien, anders kun je iets heel anders kopen dan gepland. Er zijn exacte verschillen die u zullen helpen bij het kiezen van kwaliteitsitems. De textuur van de nubuck is fluweelachtig, het oppervlak is zacht. Het is gemaakt door polijsten.

Wat meer verschillen van nubuck van suède.

 • Het is noodzakelijk om de kwaliteit van het materiaal te evalueren. Voor de prestaties van suede bijna altijd gebruikt de huid van herten of elanden. Nubuck is gemaakt van runderhuiden.
 • Zoals eerder vermeld, worden verschillende materialen gebruikt bij de vervaardiging van materialen.
 • Stoffen lijken erg op elkaar, maar nubuck is eenvoudig te onderscheiden van suède. De villi zijn veel lager dan het suede-dutje. Ook suède doeken zijn vaak bilateraal en nubuck is aan één kant alleen fluweelachtig (voorkant).
 • Suede zal goed uitgerekt zijn, maar nubuck is een dicht materiaal met een lichte elasticiteit.
 • Materialen zijn gemakkelijk te onderscheiden als ze in de hand worden genomen. Fabrikanten verwerken een suede doek van twee partijen en daarom is het zachter en milder dan nubuck.
 • Materialen houden niet van vloeistof en vocht, ze hebben weinig contact met ze, maar nubuck is gevoeliger voor hun effecten.
 • Suede houdt de presentatie langer dan het equivalent.
 • Nubuck moet voorzichtiger worden behandeld, het dient minder dan suède.
 • Nubuck heeft een lage prijs, terwijl suede - de duurste leersoort is.

Het is gemakkelijk om velours te onderscheiden van suède en nubuck. Kijk maar naar de structuur. De ene kant van het velours is glad, terwijl de andere een dutje heeft (kort en dik). Dit materiaal kan vanwege de stapel vaak worden verward met suède, maar voor de vervaardiging worden grondstoffen van lagere kwaliteit gebruikt. Fabricagetechnologie velours - vereenvoudigd. Dat is de reden waarom het een lage prijs en een korte levensduur heeft. Het is gemaakt van extreem dikke soorten leer (varkens en koeienhuid) en grondstoffen die zijn beschadigd.

Hoe te zorgen?

Om ervoor te zorgen dat de juiste zorg een lange levensduur van een ding garandeert, moet u een goede en hoogwaardige borstel kiezen voor elk van de materialen. Nubuck-canvasdoeken zijn moeilijker, dus als je een borstel gebruikt voor het verzorgen van zeem, kun je de soft-down beschadigen en de look minder esthetisch en aantrekkelijk maken.

Nog enkele handige tips en aanbevelingen voor het schoonmaken thuis:

 • Voordat u schoenen gebruikt, is het beter om ze te behandelen met impregnatie, die vuil, vocht en vuil afstoot. Maak het meerdere malen waard, wachtend op enige tijd om de schoenen na elke toepassing te drogen.
  • Het is beter om het materiaal te reinigen met speciale rubberen borstels die gemakkelijk te vinden zijn in een speciaalzaak. Als u geen penseel kunt gebruiken, probeer dan het vuil te verwijderen met een eenvoudige gum of fijn schuurpapier (kernbommen).
  • Bij gebruik is het noodzakelijk om sprays te gebruiken om weg te gaan. Voor het aanbrengen is het beter om het vuil van de schoenen te verwijderen met een natte spons en droge dingen.

  Om niet te vallen voor de lastige verkopers moeten weten over de kwaliteiten van een verscheidenheid aan materialen. Het is noodzakelijk om zorgvuldig en zorgvuldig schoenen te kiezen, omdat het afhangt van hoe lang het kan gaan zonder zijn mooie uiterlijk te verliezen.

  Over functies voor de verzorging van suède en nubuck, zie hieronder.

  Schrijf een reactie
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

  mode

  schoonheid

  betrekkingen