Gel polish manicure

Is gel nagellak schadelijk?

Is gel nagellak schadelijk?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Beschrijving en samenstelling
 2. Schade en voordelen van gel polish
 3. Is de manicure drooglamp gevaarlijk?
 4. Hoe het kwaad van manicure verminderen?
 5. Hoe nagels te genezen?
 6. het voorkomen

Nieuwe technologie van nail art - gel nagellak coating snel aan populariteit gewonnen. In tegenstelling tot de klassieke coatingopties, behoudt deze uitvinding haar oorspronkelijke uiterlijk gedurende 1-2 weken. Het effect op lange termijn is te danken aan de creatie van een vast dispersiemedium op het oppervlak van de nagelplaat dat bestand is tegen mechanische schade.

Naast duurzaamheid, onderscheidt de laklaag met een gel zich door een rijk kleurengamma en sneldrogend door de werking van ultraviolette stralen. In verband met de overvloed aan synthetische stoffen in de samenstelling van het product en de blootstelling aan lichtstraling, hebben veel mensen de vraag of gelpolish schadelijk is voor de structuur van nagels.

Beschrijving en samenstelling

Elk type gelcoating heeft een individuele technologie die op de nagels wordt aangebracht. De meest resistente grip wordt waargenomen in schellak. Wanneer toegepast, is het niet nodig om de nagelplaat vooraf te polijsten met behulp van een buff. Voor het schilderen van nagels met Shellac-gelvernis, is het noodzakelijk om de verhoornde laag dode nagelriemcellen en huidrollers te verwijderen, het nageloppervlak vrij te maken van de vetlaag. Voor andere merken producten zijn aanvullende procedures vereist.

Het verwijderen van de laklaag gebeurt met een vergelijkbare technologie voor alle soorten cosmetische producten - de nagelplaat is verpakt in katoen, dat eerder is bevochtigd met aceton. Een laag folie wordt op het wattenstaafje aangebracht. Om de verzachte gelsamenstelling te verwijderen, moet u de coating wrikken met een speciale staaf. De hardere lagen van de gel moeten met een nagelvijl worden gesneden, maar dit is ongewenst omdat de structuur van de nagel tijdens de mechanische procedure dunner wordt.

De klevende laag van de gel heeft een complexe chemische structuur, die het in een korte tijd mogelijk maakt om producten te drogen en ze te beschermen tegen delaminatie. Om je nagels te beschermen tegen de negatieve effecten van vernis, moet je jezelf vertrouwd maken met de actieve stoffen in de samenstelling ervan. De meest veilige componenten zijn verschillende verbindingen.

 • Kleurpigmenten. Vereist om het gewenste kleurenbereik te verkrijgen. Hun chemische structuur kan worden verkregen uit natuurlijke plantaardige materialen.
 • Filmvormer. Deze stof is het meest gevoelig voor ultraviolette straling. De componenten ervan worden gelijkmatig verdeeld over de aangebrachte gelsamenstelling. Daarom geeft het schuimmiddel de laklaag duurzaamheid en elasticiteit.
 • Natuurlijke of synthetische verdunners. Wanneer deze componenten worden toegevoegd, verkrijgt de gelstructuur de consistentie van vernis, hetgeen het mogelijk maakt om de uiteindelijke hechting van het aangebrachte mengsel met de nagelplaat te versterken.
 • Foto-initiator. De chemische samenstelling absorbeert actief ultraviolette straling, waarbij elke laag van de laklaag hard wordt.
 • Extra vulstoffen. Synthetische of natuurlijke ingrediënten die de verniselasticiteit, glans en viscositeit geven. Ze worden verkregen in chemische laboratoria van plantenextracten of extracten.

Natuurlijke grondstoffen zijn dure producten, daarom geven fabrikanten de voorkeur aan het maken van gelvernis op basis van kunstmatige chemische verbindingen. Dankzij dergelijke additieven onderscheiden de producten zich door een heerlijk, gedenkwaardig aroma en duurzaamheid.

De schadelijkste stof die in de hoofdsamenstelling van de gelcoating zit, is formaldehyde. Synthetische samenstelling verlengt de houdbaarheid van het product en geeft het stabiliteit. Tegelijkertijd wordt formaldehyde niet aanbevolen om cosmetica te maken, omdat het ernstige vergiftiging veroorzaakt. Voer daarom in Europese landen een strikte controle uit over het gehalte van deze stof in de gelpolish - het cijfer mag niet hoger zijn dan 0,2%.

De tweede positie wordt ingenomen door tolueen, een synthetische verbinding verkregen tijdens de olieraffinage. Het is gevaarlijk voor de cellen van het zenuwstelsel, vooral wanneer het door het beschadigde epitheel in het bloed wordt afgegeven. Toluene-intoxicatie gaat gepaard met misselijkheid, huiduitslag en duizeligheid. Tekenen van vergiftiging verschijnen langzaam, omdat de stof de eigenschap heeft zich op te hopen in zachte weefsels.

Tot gevaarlijke stoffen die de structuur van de gellak aanvullen, behoren dibutylftalaat. De stof wordt gebruikt als oplosmiddel. Dibutylftalaat heeft een negatief effect op hormonen, dringt bloed door de huid en de nagels.

Sommige producten zijn kamferolie - een sterk allergeen. Bovendien veroorzaakt deze component leverintoxicatie. Daarom moet bij het kopen van fondsen aandacht worden besteed aan de samenstelling en fabrikanten.

Schade en voordelen van gel polish

Het aanbrengen van gelvernis kost niet veel tijd, dus het is geweldig voor mensen met veel tijd op het werk. Lak met gel heeft verschillende voordelen.

 • Hoge duurzaamheid. De laklaag van de vorige generatie liet zelfs niet toe om de vaat te wassen, omdat water en reinigingsmiddelen cosmetische producten afpelden. De gel kan 3 weken worden bewaard, ongeacht de uitgevoerde werkzaamheden.
 • Versterking van de natuurlijke structuur van de nagelplaat. Duurzame gelcoating beschermt de nagel tegen schade die nodig is voor meisjes met broze nagels. Vanwege de hoge sterkte is het mogelijk om nagels te laten groeien zonder kunstmatige spijkerplaten over elkaar te leggen.
 • Met gelcoating kunt u de gebroken delen van de nagel verzegelen. Als basis kun je een theezakje gebruiken. Van het gaaspapier moet de strook worden gesneden en op de nagel worden geplakt, waardoor een natuurlijke vorm ontstaat. Daarna kan gel nagellak worden aangebracht over de nagelplaat en de theezak.
 • In tegenstelling tot de laatste generatie lakgel kunt u het maximum aantal onregelmatigheden elimineren en verberg de vervorming van de nagelplaat. Bij sommige mensen wordt het oppervlak van de nagel door het ontbreken van minerale of vitamineverbindingen geribbeld, wat zichtbaarder wordt bij het aanbrengen van klassieke vernis. Met de gel kunt u onregelmatigheden verbergen tot het volledige herstel van de natuurlijke structuur van de nagel. Om de situatie te verhelpen, moet u een multivitamine drinken.
 • Gel Polish verliest lange tijd geen glans en originele kleur. De coating barst niet en schilfert niet, waardoor u een esthetisch beeld van goed verzorgde handen kunt behouden.
 • Er is een breed scala aan gelproducten. Gel polish heeft geen scherpe geur, in tegenstelling tot klassieke coatings.

Ondanks het grote aantal voordelen, kan gelvernis met onjuiste toepassing of het negeren van de aanbevelingen van deskundigen de nagels en de huid van de handen beschadigen. Er zijn enkele nadelen van cosmetische producten.

 • Het aanbrengen van vernis vereist bepaalde vaardigheden. Van deze factor hangt af van de gezondheid van de handen en de kwaliteit van de manicure.
 • De procedure wordt niet aanbevolen voor vrouwen met een versnelde groei van nagels. Met de snelle vernieuwing van de cellen na 3 weken, zal de kwestie van het veranderen van de gelcoat optreden.
 • Om een ​​manicure te maken, moet u speciale materialen kopen voor het aanbrengen, drogen en verwijderen van vernis. Hun hoge kosten kunnen grote invloed hebben op hun financiële welzijn.In dit opzicht profiteren de klassieke low-cost vernissen, waarvan de toepassing niets anders vereist dan een fles vernis en watten met aceton.
 • Elke 3 maanden moet u een pauze nemen en de gelcoating niet gebruiken gedurende 7-14 dagen. Gedurende deze periode kan de structuur van de nagels volledig worden bijgewerkt. De processen van celherstel worden geactiveerd, sporen van chronische intoxicatie verdwijnen.
 • Het verwijderen van vernis vereist ervaring en de aanschaf van speciale materialen. Aceton is nodig om de nagels langer te houden dan normaal, wat het risico op fragiliteit van de platen en de droge huid verhoogt.
 • De duur van het dragen als gevolg van de hoge weerstand van de coating kan mensen verleiden die van variëteit houden. En frequente verwijdering en herhaalde toepassing van gelpolish vergt veel tijd, geld en zorgvuldige handverzorging.
 • Tijd om een ​​manicure te maken kost meer, wat het risico op bijwerkingen op de huid en nagels verhoogt.

Vernis op gelbasis kan niet vaak worden gebruikt vanwege de schadelijke chemische samenstelling. Bovendien bezinkt de gel stevig op het oppervlak van de nagel, waardoor de penetratie van lucht naar de cellen wordt voorkomen. Door langdurig gebruik van gelpolish is de beschermende film van de nagelplaat beschadigd. Nagels worden kwetsbaar voor mechanische schade. Bij veelvuldige toepassing van gel polish zonder pauze, kan het volgende zich ontwikkelen onaangename gevolgen:

 • gelaagdheid van de nagel door de snede van de oppervlaktelaag;
 • cel uitputting;
 • verhoogde kwetsbaarheid;
 • saaiheid, het uiterlijk van geelheid;
 • kraken;
 • nagel vervorming.

Complicaties kunnen optreden bij producten van slechte kwaliteit. Om consequenties te vermijden, wordt aanbevolen om het product 2 keer per maand aan te brengen en de weefsels regelmatig te laten rusten voor volledig herstel.

Het is noodzakelijk om uzelf grondig vertrouwd te maken met de technologie en regels voor het verwijderen van nagellak op gelbasis.

 • Met een sterke snede van de oppervlaktelaag met een fraser of ander cosmetisch gereedschap, kunt u de beschermende film op de nagelplaat beschadigen. Manicure met de daaropvolgende applicatie zal minder esthetisch worden, nagels worden broos. Kan irritatie veroorzaken, de nagelriemen drogen.
 • Je kunt geen leegte achterlaten onder een laag gel. Luchtdruk bederft de spijkers en vervormt de plaat.
 • Bij het afbladderen van lak is het ten strengste verboden stukken van de gel met uw eigen handen af ​​te scheuren. Het is belangrijk om te onthouden dat cosmetische producten stevig gebonden zijn en hard worden in de structuur van de nagelplaat. En als u sterk aan het losgemaakte deel van de gel trekt, kunt u de nagel beschadigen.
 • Verwijder vernis niet met scherpe voorwerpen. In een dergelijke situatie kunt u onbedoeld de nagelplaat verwonden, waardoor bloedingen en daaropvolgende afschilfering van de gehele nagel zullen ontstaan.
 • Voor polijsten wordt het aanbevolen om buffs te nemen met een hardheid van 400 korrel en nagelvijlen - niet meer dan 240 korrel.
 • Breng geen vernis aan op dunne nagels. En het is ook verboden om producten te gebruiken voor mensen die vatbaar zijn voor de ontwikkeling van allergische reacties. Als na het aanbrengen van de vingers jeuk, is het noodzakelijk om de producten snel van de nagels te verwijderen. Als uw handen pijn doen na verwijdering, moet u contact opnemen met een dermatoloog.

Om de vernis te verwijderen, hoeft u de nagel niet te veel af te vegen, omdat u per ongeluk de beschermende laag van de nagel kunt beschadigen.

Is de manicure drooglamp gevaarlijk?

De ultravioletlamp heeft, samen met andere moderne technologieën, enige radioactieve straling. Maar de prestaties zijn zo laag dat ze de stof niet kunnen beschadigen of doorlaten. Zwakke golven kunnen de structuur van nagels en huid niet vernietigen. Bovendien vallen nagelplaten onder invloed van ultraviolet licht slechts gedurende 10-30 seconden, waarbij de gelpolishering volledig droogt en stevig aan de nagel hecht. Deze tijd is niet genoeg voor kankerachtige celdegeneratie. Fabrikanten produceren onschadelijke LED-lampen, gericht op het verminderen van het risico van schadelijke blootstelling aan ultraviolette straling.

Om de ontwikkeling van negatieve effecten te voorkomen en de kans op bijwerkingen te verminderen, De volgende aanbevelingen moeten worden gevolgd:

 • niet nodig om de gel polish onder UV-straling te drogen voor die mensen die moedervlekken of moedervlekken op de huid hebben, open wonden, insectenbeten;
 • de kapitein moet een certificaat hebben waaruit blijkt dat de specialist over de nodige vaardigheden beschikt om met de uitrusting om te gaan;
 • De minst gevaarlijke lampen zijn apparaten die lange tijd gel polish drogen.

Om zachte weefsels te beschermen tegen de schadelijke effecten van ultraviolette stralen, moet u tijdens de procedure speciale handschoenen aan uw handen dragen. Ze moeten alleen de laatste vingerkootjes van de vingers blootleggen. Je kunt zonnescherm gebruiken.

De zalf wordt alleen op de huid aangebracht. Je kunt niet toestaan ​​dat er geld op de nagelplaat komt.

Hoe het kwaad van manicure verminderen?

Manicure- en pedicurespecialisten raden aan om meerdere te plakken regels om de negatieve impact van gelcoating te verminderen.

 • Het is verboden gel op gelbasis te gebruiken voor mensen met beschadigde nagels of de aanwezigheid van dermatologische aandoeningen. In gevaar zijn vrouwen met scheuren in de platen of met een schimmelinfectie. Het wordt niet aanbevolen om de gel toe te passen op mensen met een uitgesproken bundel nagels.
 • Om voedingssupplementen met vitaminen-mineralencomplex te nemen, als de nagels hun natuurlijke kleur begonnen te verliezen, werden ze dof, de huid rond de platen begon te vervagen.
 • Behandel de nagelplaat regelmatig met een kleurloze medische vernis om de natuurlijke structuur van de nagel te herstellen. Deze procedure wordt eenmaal per maand aanbevolen. En het is ook noodzakelijk om elke 90 dagen een pauze te nemen om je nagels te laten rusten.
 • De nagelriem moet constant worden gesmeerd met vaseline na het aanbrengen en verwijderen van gel polish om te verzadigen met vetzuren en essentiële vitamines.
 • Om de gezondheid te behouden, moet u alleen een professionele meester kiezen met het juiste certificaat. Bij zelf-aanbrengende vernis met gelbasis wordt geadviseerd om de informatie over alle stadia van de toepassing en verwijdering zorgvuldig te bestuderen.
 • Bij gebruik van donkere tinten, is het noodzakelijk om de gel in verschillende lagen aan te brengen om vlekken op de nagelplaat te voorkomen.
 • Het wordt niet aanbevolen om aceton te gebruiken voor het verwijderen van nagellak. Langdurig contact met een synthetisch agens heeft een nadelige invloed op de gezondheid van de nagels.

Door de aanbevelingen te volgen, is het mogelijk om bijwerkingen op de nagels en de huid van de handen te voorkomen, om chronische intoxicatie van de interne organen en lichaamssystemen te voorkomen.

Synthetische stoffen in de samenstelling van de gelcoating kunnen het bloed binnendringen en in de vaten circuleren, waardoor ze de cellen binnenkomen.

Het is noodzakelijk om vernis van hoge kwaliteit te kiezen. Gelproducten mogen geen gevaarlijke verbindingen bevatten. De meest onschadelijke producten zijn verschillende merken.

 • De veiligste gellak is een merkproduct. Kodi. Lak wordt gemaakt op basis van natuurlijke oliën, die nodig zijn om het volledige oppervlak van de nagel te leveren. Het rubber in de samenstelling van het product passeert lucht en interfereert niet met de natuurlijke ademhaling van de nagel.
 • Producten van Irisk bezit hypoallergene eigenschappen en bevat geen synthetische additieven. Plantaardige etherische oliën in de chemische structuur van producten leveren voeding aan de nagelplaat. De vernis droogt snel, zelfs zonder het gebruik van UV-stralen.
 • Producten van ibd Ze zijn ook gebaseerd op natuurlijke plantaardige materialen en worden gekenmerkt door de volledige afwezigheid van synthetische additieven. In tegenstelling tot andere cosmetica wordt gel polish geproduceerd in flessen donker glas, die het product beschermen tegen de negatieve effecten van zonlicht.
 • Het merk Ingarden Het is toegestaan ​​om mensen te gebruiken met uitgesproken exfoliatie en hoge fragiliteit van de nagels. Het product bevat natuurlijke siliconen, voedingsstoffen van plantaardige oorsprong en natuurlijke harsen.
 • mark Entily verschilt in de hoge weerstand die een nagel beschermt tegen schade. Argan en olijfolie zijn aanwezig in de samenstelling van cosmetica voor het voeden en hydrateren van de nagel. Om een ​​sappige tint te creëren, gebruikt de fabrikant natuurlijk mica, dat bovendien extra glans aan de coating geeft.

Om de gelvernis van Axxium OPI te verwijderen, is het niet nodig om de nagels in gevaar te brengen door de toplaag af te snijden. Dit vermindert het risico op schade en draagt ​​bij aan de versterking van de nagelplaat.

Kodi
Irisk
Ingarden

Hoe nagels te genezen?

Procedures voor het herstel van de nagelplaat worden ingedeeld in 3 hoofdgroepen:

 • gebruikt voor profylactische doeleinden;
 • thuis gebruikt op basis van folk remedies;
 • gebruikt in schoonheidssalons.

Ondanks het hoge rendement kunnen niet alle methoden in een korte tijd 100% nagelrestauratie garanderen. Met de procedures kunt u de natuurlijke kleur teruggeven en de structuur van de nagelplaat versterken. Uiteindelijke regeneratie is alleen mogelijk met een volledige vervanging van de nagel.

Nagelwas

huis

Thuisbehandeling wordt uitgevoerd met behulp van traditionele recepten. Middelen van alternatieve geneeskunde kunnen de huidirritatie opheffen, de nagel herstellen, het zachte weefsel voeden met vitamines en mineralen, de plaat van chippen versterken. In tegenstelling tot salonprocedures is het gebruik van geneesmiddelen mogelijk na allergieën. Het meest effectief zijn verschillende populaire methoden.

 • Dienbladen met zeezout. Voor koken moet je oplossen in water van 1 eetl. l. kristallijne component. In de voltooide oplossing, houd nagels gedurende 15-20 minuten. Om nagelplaten te witten, kunt u 5 druppels citroensap of essentiële olie uit de schil toevoegen.
 • Jodium. De alcoholoplossing moet op de nagels worden aangebracht in de vorm van een fijn gaas om uitdrogen van de nagel te voorkomen. De samenstelling van het medicijn omvat ethanol, dat watermoleculen uit de weefsels haalt.
 • Vitaminen en sporenelementen. Het wordt aanbevolen om aan het dieet vis, eieren, zuivelproducten, noten en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer en zink toe te voegen. Maaltijden moeten in evenwicht zijn. U kunt in de basis van de nagel de inhoud van de capsules multivitaminecomplexen wrijven, die eerder zijn verdund in water of olie. Als laatstgenoemde wordt het aanbevolen om ongeraffineerde olijfolie te gebruiken.
 • Masker van bessen. Vitamine C is essentieel voor een sterke nagelstructuur. Om het masker voor te bereiden, moet je zure soorten bessen (veenbessen, duindoorn, frambozen, krenten) mengen in een homogene massa en op de nagelplaat aanbrengen. Was het product na 10-15 minuten af.
 • Bad voor nagels met olijfolie. Het gereedschap bedekt het hele oppervlak van de nagel tot de basis en de nagelriem. De nagels verdwijnen gedurende 10 minuten in een dergelijk bad. Daarna kunt u de olie afwassen of in de huid wrijven om uitdroging en irritatie van de huid te voorkomen.

Na het uitvoeren van verschillende procedures met behulp van folk remedies, is het aanbevolen om olie van abrikozenpitten of gekiemde tarwe korrels op nagels en nagelriemen toe te passen. Dit is nodig voor het voorkomen van schilfering en droging van de huid, de vorming van scheuren op de spijkerplaten.

In geval van overmatig vergelen van de nagels, moet citroensap 2-3 minuten worden aangebracht. Na de vereiste tijd zul je je nagels grondig moeten wassen met stromend water.

In de cabine

Nagels behandelen kan in schoonheidssalons zijn. Dankzij de procedures die door specialisten worden uitgevoerd, kunt u de nagels herstellen, zelfs met een uitgesproken vernietiging. We noemen de meest effectieve therapiemethoden.

 • Een speciaal gereedschap op de nagels aanbrengen. Voor correctie moet je van tevoren de samenstelling van honing en propolis voorbereiden. Een homogene massa wordt aangebracht op de beschadigde gebieden en begint met massagebewegingen in de nagels te wrijven. Als gevolg hiervan is de plaat bedekt met een beschermende film die elastischer en minder bros wordt.
 • Paraffinetherapie. Met was kunt u de huid en nagels met de nodige vetten verzadigen.Substantie verzacht de geile weefsels, vertraagt ​​veroudering en elimineert afschilferen op de huid. De duur van de procedure is 20 minuten.
 • Medicinale coatings. De tool voor het herstel van nagels moet vezelgelvernis, mineralen en vitamines bevatten voor een normale groei van de nagelplaat. De verbindingen waaruit de medische coating bestaat, maken het mogelijk de structuur van de nagel te versterken en scheuren te voorkomen.

U kunt naar procedures als preventie gaan.

het voorkomen

In het proces van het aanbrengen van gel polish als een preventieve maatregel moet worden gevolgd. verschillende aanbevelingen:

 • Voorafgaand aan het coaten is het noodzakelijk om de houdbaarheid van het product na opening te controleren;
 • Om gel polish te verwijderen, zou u uw spijkers niet in water moeten wassen of met een stijve borstel borstelen - het wordt geadviseerd om aceton te gebruiken;
 • handen moeten worden gewassen na het aanbrengen van aceton en de huid smeren met vaseline.

Om de nagels niet te beschadigen, moet u de nagelriemen regelmatig bevochtigen en crème op uw handen aanbrengen. Je kunt elke nacht vóór het slapengaan kokosolie gebruiken. Huidverzorgingsproducten zullen delaminatie van de nagelplaat helpen voorkomen. De crème moet worden aangebracht voordat de laklaag wordt aangebracht.

Naast het voeden van de nagels buiten, moet u aandacht besteden aan de dagelijkse voeding, die in balans moet zijn. Als het geen calcium bevat en de dagelijkse inname van vitamines, nemen broze nagels toe. Als gevolg daarvan raken ze bedekt met scheuren, de regroworranden breken snel.

Met de ontwikkeling van hypovitaminose moet een multivitaminecomplex worden ingenomen.

Het proces van nagelrestauratie na gellak, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen