Gel polish manicure

Allergie voor gel polish: oorzaken, symptomen en behandelingsmethoden

Allergie voor gel polish: oorzaken, symptomen en behandelingsmethoden

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. redenen
 2. symptomen
 3. Welke gelpoetsmiddelen veroorzaken allergieën?
 4. Wat en hoe te behandelen?
 5. Hoe een allergische reactie te voorkomen?
 6. Hypoallergeen betekent

De implementatie van een heldere en modieuze nagelkapspijker met een resistente polymeergellak is tegenwoordig een van de meest populaire diensten in moderne schoonheidssalons geworden. De reden voor deze toegenomen vraag bij vrouwen is eenvoudig te verklaren - gel polish is een van de meest resistente en praktische sneldrogende coatings voor de nagelplaat. Na het aanbrengen op de nagels behoudt gel polish glans, helderheid van kleur en zijn duurzaamheid minstens 3-4 weken. Ondanks de vele positieve factoren van gel polish, is dit product geschikt voor het uitvoeren van manicure en niet voor iedereen. Soms kan het gebeuren dat na het aanbrengen van een resistente polymeercoating een allergische reactie optreedt, en de oorzaken van het uiterlijk en de symptomen van manifestatie zeer divers zijn.

redenen

De technologie van het aanbrengen van gelvernis op het nageloppervlak is afhankelijk van de componenten waaruit het product zelf bestaat. Er zijn één-component, twee-component en drie-componenten gel polish. In het algemeen is de hele procedure van het aanbrengen van de gelpolishing dat de basiscoating op de nagel wordt aangebracht, vervolgens de kleursamenstelling en de laatste laag, die alle voorgaande coatings fixeert en ze combineert tot één geheel.

Eén component
Twee componenten
Three-way

De laatste bovenkant kan een kleverige laag bevatten die moet worden verwijderd, maar er zijn vernislagen waar deze ontbreekt.

Als we de samenstellingen van gelpolishers beschouwen vanuit het oogpunt van hun allergeniciteit, wordt aangenomen dat hoe meer verschillende componenten aanwezig zijn in de samenstelling van het product, hoe groter de kans op allergie voor een of meer van deze ingrediënten. Het uitvoeren van een manicure met behulp van polymeren is noodzakelijk om te begrijpen dat allergieën kunnen optreden op elke laag gel polish.en de impact van de componenten kan niet alleen op de nagelplaat, maar ook op de huid liggen.

Gelvernis bestaat uit een filmvormend middel, een foto-initiator, pigmenten, verdunningsmiddelen en andere aanvullende ingrediënten, zoals diacetonalcohol, butylacetaat, fosforzuur, fenylketon, tolueen, formaldehydeharsen, polymeren, nitrocellulose en andere. Elk van de vermelde ingrediënten heeft een chemische oorsprong en is een vrij groot potentieel allergeen.

Het is bijna onmogelijk om op voorhand het allergeen te identificeren waaraan je lichaam reageert, helaas, maar alles wordt in de regel duidelijk door vallen en opstaan.

Soms kan een allergische reactie van het lichaam zich niet manifesteren op de componenten van de gelpolish, maar op de schending van de technologie van de opslag of het gebruik ervan. Als het materiaal bijvoorbeeld wordt blootgesteld aan de ultraviolette stralen van de zon, zullen de polymeren in het product onder hun werking een polymerisatieproces beginnen dat niet in een flesje vernis mag plaatsvinden, maar wanneer het op de nagelplaat wordt aangebracht.

Het is natuurlijk al onmogelijk om een ​​dergelijk product te gebruiken, omdat het niet bekend is hoe het zich zal gedragen wanneer het op de nagels wordt aangebracht.

Vaak treedt allergische irritatie op wanneer het polymeermateriaal van de spijkerplaat naar de huid van de spijkerrollen stroomt, dus vereist bij het aanbrengen van enig onderdeel van het gelproduct uiterste oplettendheid en nauwkeurigheid van bewegingen.

In feite is het risico op het ontwikkelen van een allergie voor gel polish niet zo groot, en hoewel het aanwezig is, komt de immuunreactie van het lichaam op een kwaliteitsproduct zeer zelden voor.

symptomen

Een allergische reactie manifesteert zich in de regel lokaal en de symptomen ervan worden verminderd tot irritatie van de huid. Dergelijke manifestaties worden contactallergieën genoemd, wanneer de vingers worden aangetast, wanneer ze in contact komen met de componenten waaruit de gellak bestaat. Een allergische reactie ziet er als volgt uit: roodheid verschijnt op de huid met een kleine gestippelde uitslag, soms treedt uitslag op in de vorm van striemen, waarbinnen zich een vloeistof bevindt. Dergelijke processen gaan meestal gepaard met een sterk gevoel van jeuk of een branderig gevoel van de huid.

Soms is het proces diffuus van aard en vanuit de vingers stijgt het op, terwijl het tegelijkertijd de hele hand grijpt.

Allergische reactie van het lichaam kan zich manifesteren en het schilferen van de huid, evenals afschilfering van de nagelplaat, tot aan het volledig loslaten van de nagel van het nagelbed. In zeldzame gevallen kan een allergie voor gel polish symptomen van bronchiale astma veroorzaken met een lange, pijnlijke hoest en moeite met uitademen. Maar dergelijke gevallen zijn uiterst zeldzaam, hoewel ze niet mogen worden uitgesloten van de lijst van mogelijke.

De basis van de manifestatie van een allergische reactie is het individuele kenmerk van het lichaam, bestaande uit de intolerantie van bepaalde componenten van het product.

Allergieën zijn echter niet alleen vatbaar voor cliënten wier nagellak op de nagelplaat wordt aangebracht. Meesters die dagelijks één na één procedures uitvoeren voor het aanbrengen van polymere samenstellingen op de nagels van hun klanten, worden gedwongen om dampen van chemicaliën in te ademen en indirect contact met hen op te nemen. Het niet in acht nemen van de veiligheidsmeesters en het negeren van het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen kan leiden tot een allergische reactie en zonder een nagellakgel op uw nagels te gebruiken.

Inademing van dampen van de chemische componenten van de gellak leidt tot allergische rhinitis, hoesten, zwelling van de ogen en het gezicht, uitgesproken tranenvloed.

Vaak is er herhaaldelijk niezen, verstopte neus, zwelling van de lippen en zelfs de tong, het uiterlijk van een kietelend gevoel in de keel en moeite met ademhalen. Dergelijke symptomen kunnen verschijnen als een manicure, en zijn cliënt. Artsen geloven dat de manifestatie van symptomen van respiratoire allergie veel slechter is dan huidsymptomen., zoals in het geval van schending van de ademhaling is er een directe bedreiging voor het menselijk leven. De meest verschrikkelijke in deze situatie, angio-oedeem, zich snel ontwikkelt en leidt tot verstikking in een kwestie van minuten - zonder uitgebreide medische zorg te bieden, eindigt deze aandoening meestal in de dood.

Als u niet op tijd reageert op het optreden van een allergische reactie op de bestanddelen van de gelpolish en de oorzaak van de allergie niet wegneemt, kan de situatie verergeren en zullen de symptomen van de immuunrespons toenemen, met ernstige gevolgen voor de gezondheid tot gevolg. De moderne geneeskunde kent dergelijke gevallen al, bij het gebruik van allergeen gel polish en het negeren van de symptomen van allergiesymptomen begon niet alleen op de handen te verschijnen, maar in het hele lichaam.

Welke gelpoetsmiddelen veroorzaken allergieën?

Onder de fabrikanten van gelvernissen met een hoge mate van allergeniciteit hebben producten van Chinese oorsprong droevige glorie verworven. Dit komt omdat in de concurrentie en bij het streven naar de lage kosten van het eindproduct fabrikanten chemische bestanddelen van lage kwaliteit en agressieve componenten gebruiken als onderdeel van gelvernissen.

Naast Chinese fabrikanten hebben fabrikanten uit andere landen ook allergene gelpoetsmiddelen.

Op basis van praktische waarnemingen, geven ervaren meesters van manicure een groep vernissen, die de grootste kans hebben op een allergische reactie van het lichaam op hun gebruik:

 • BlueSky, Kiwi, Cristina, Canni Kleuren en andere goedkope producten;
 • Russische producten van merken Severina, Formula Profi;
 • Oekraïense gelvernis van het Kodi Professional-merk, geproduceerd in de VS;
 • Russisch product Masura Lady, gebruikt voor medische manicure met behulp van Japanse technologie.

Opgemerkt moet worden dat het voorkomen van allergieën voor deze producten mogelijk niet alles is en dat soms de oorzaak van peeling en oedeem van de huid geen allergeen effect was, maar een chemische verbranding, die ook optreedt tijdens het proces van onjuist gebruik van resistente polymeerproducten.

Canni-kleuren
Formule profi
Kodi Professional

Onder professionele meesters van manicure is er een mening dat het vaakst problemen in de vorm van allergische manifestaties optreden bij producten waarvan de kosten minder zijn dan 500-700 roebel.

Hypoallergene merken van gelpoetsmiddelen worden meestal gemaakt van hoogwaardige componenten en zijn verplicht vóór het testen op hypoallergeniciteit. IJverige fabrikanten van gelpoetsmiddelen publiceren altijd de volledige samenstelling van de componenten van hun product.terwijl de makers van goedkope gel-analogen de samenstelling van de decoratieve polymeercoating proberen te verbergen. Vernissen met een hoge mate van allergeniciteit, hebben in de regel geen batchnummer toegewezen aan het product tijdens de vervaardiging ervan. Bovendien hebben producten van lage kwaliteit een uitgesproken sterke chemische geur.

Wat en hoe te behandelen?

Allergische verschijnselen die optreden bij gebruik van gelvernis zijn vergelijkbaar bij symptomen van huidschimmelaandoeningen of ziekten van de epidermis van een andere genese. Om allergische symptomen te verwijderen, is het noodzakelijk om de oorzaak van hun uiterlijk te bepalen door het uitvoeren van diagnostische tests. Als de symptomen van contactallergieën onmiddellijk na het uitvoeren van een manicure met gelpolish verschijnen, kunt u ze alleen bestrijden door de oorzaak van de allergie te elimineren. Daarom moet u eerst de gel-manicure van de nagels verwijderen en onmiddellijk medische hulp zoeken om de ziekte goed te diagnosticeren en te genezen.

Na allergietests, krijgt u de juiste behandeling voorgeschreven. Meestal bestaat therapie uit het gebruik van bepaalde soorten medicijnen.

 • Antihistaminica. Hun doel stelt u in staat om de ontwikkeling van een auto-immuunreactie van het lichaam naar het allergeen te elimineren, terwijl de zwelling van het weefsel en een brandend gevoel wordt verminderd. Geneesmiddelen uit de antihistaminica-reeks zijn geneesmiddelen loratadine, claritine, diazoline, suprastin, peritol, trexyl en andere soortgelijke middelen. Om allergieën succesvol te behandelen, moet een van deze middelen worden ingenomen zoals voorgeschreven door de arts gedurende minstens 10 dagen. Maar doe niet zelf medicatie, maar raadpleeg liever een arts.
 • Outdoor voorzieningen. Om de aandoening te verminderen in geval van contactallergieën, is het noodzakelijk om lokale lokale behandeling van de aangetaste huid te doen. Voor deze doeleinden is het effectief om een ​​zalf, gel of crème met corticosteroïde hormonen te gebruiken. Beoordelingen van artsen en patiënten geven aan dat de combinatie van antihistaminica en uitwendige zalven een snel en langdurig therapeutisch effect geeft. U kunt de aangetaste huid regelmatig insmeren met geneesmiddelen als hydrocortison, celestoderm, lorinden, elokom, mesoderm, flucinar, advantan en andere analogen. Er zijn ook zalven die moeten worden gebruikt om noodhulp te bieden om allergiesymptomen te verlichten. Onder dergelijke middelen meest voorkomende fenyl, nonuline.
 • Vitaminepreparaten. Ze worden voorgeschreven in combinatie met antihistaminica en uitwendige zalven. Het gebruik van vitamines helpt het immuunsysteem te versterken en het herstel van de huid na allergische manifestaties te versnellen.

Tijdens de behandeling kan de allergoloog een hypo-allergeen dieet voorschrijven en adviseren om een ​​tijdje contact met water te vermijden.

Na herstel, zou u geen blijvende polymeergelpolishers moeten opnieuw gebruiken, aangezien zulk een manicure een herhaalde allergische reactie van het lichaam kan veroorzaken, maar veel sterker in zijn ontwikkeling is dan zijn vorige manifestaties. Deskundigen adviseren om de gebruikelijke nagellak al enige tijd niet te gebruiken. Dit is nodig zodat uw nagels en huid de mogelijkheid hebben om het therapeutische effect volledig te herstellen en te consolideren.

Hoe een allergische reactie te voorkomen?

De mogelijkheid van een allergie voor gelpolish mag nooit over het hoofd worden gezien en alle noodzakelijke maatregelen moeten worden genomen om dit te voorkomen. Om dit te doen, moet u een aantal regels volgen:

 • aankoop van gelpolish is alleen nodig bij vertrouwde leveranciers, uit angst voor vervalsingen, en kies voor bekende hoogwaardige hypo-allergene merken van bonafide fabrikanten;
 • de toepassing van polymere materialen moet zeer zorgvuldig worden uitgevoerd, door het binnendringen van chemische producten op de huid te voorkomen, het is belangrijk om de procestechnologie naar eigen goeddunken niet te verstoren of te veranderen;
 • Controleer, voordat u gel polish gebruikt, niet alleen de samenstelling, maar ook de houdbaarheid van het product;
 • als u niet over de vaardigheden van zelf-gebruikgelvernis beschikt, probeer dan de procedure uit te voeren met een professional die een certificaat heeft voor het werken met soortgelijke producten;
 • Het werd opgemerkt dat tijdens nerveuze overexcitement, allergische reacties op gellakken veel vaker voorkomen, daarom in een dergelijke staat weigeren om de procedure uit te voeren, en als dit niet mogelijk is, dan is het handiger om de gelvernis te vervangen door een reguliere nagellak.
 • om allergieën en chemische brandwonden te elimineren, moet u bij het aanbrengen van gelvernis alle stappen volgen om de componenten van het product één voor één aan te brengen zonder de huid te beschadigen.

Dit draagt ​​bij aan de juiste voorbereiding van de werkplek, waar er netheid en de afwezigheid van vreemde voorwerpen moet zijn.

In de beste optie moet het werken met gelpoets worden uitgevoerd aan de tafel, waarop het afzuigsysteem is uitgerust - op deze manier zullen zowel de meester zelf als zijn cliënt worden beschermd tegen chemische dampen. Als zich plotseling een allergische reactie ontwikkelt, moet u altijd EHBO-apparatuur bij de hand hebben voordat de artsen aankomen.

Hypoallergeen betekent

Om het risico op een allergische reactie op het gebruik van gel nagellak te verminderen, is het het beste om die materialen te kiezen die in hun samenstelling de minimale hoeveelheid agressieve chemische componenten bevatten. Het alternatief in dit geval wordt gegeven aan hypoallergene producten.

De lijst met hypoallergene medicijnen kan als volgt zijn:

 • originele producten van het Amerikaanse merk CND premium;
 • Amerikaans merk GelColor merk OPI IJsland;
 • Duitse merk Grattol midden prijsklasse;
 • Luxio gellijn van lakken van het Canadese bedrijf Akzentz;
 • gelvernis van de Organic-serie geproduceerd door het Russische bedrijf Option;
 • Marmeren lijn van kasjmier-gel polish van het Chinese merk UNO;
 • Amerikaanse gel polish van Professional Nail Boutique.

Deze producten hebben zich op de markt bewezen voor het leveren van manicureweerservices met behulp van gelpoetsmiddelen.

Het is moeilijk om te zeggen dat deze vernissen een absolute garantie zijn tegen het optreden van een allergische reactie van u, omdat elk menselijk lichaam uniek en individueel is. De basis en de bovenkant van deze fabrikanten hebben echter een minimale set agressieve componenten, terwijl de nagellak-manicure een hoge weerstand behoudt.

Als u individuele intolerantie hebt voor de ultraviolette stralen van de gel polish drooglamp, dan is in dit geval een alternatief te vinden. Er zijn producten die kunnen polymeriseren zonder ultraviolet licht:

 • gellaklijn van het Amerikaanse bedrijf CND, dat een pionier is in het maken van dergelijke producten;
 • gelvernis systeem van het Franse bedrijf Sophin voor het uitvoeren van een professionele manicure.

De samenstelling van dergelijke vernissen en middelen voor de topcoating omvat een speciaal oligomeer, in de top bevat het bovendien een foto-initiator die de lagen van de coating verbindt.

Dankzij een speciale formule vinden polymerisatieprocessen onafhankelijk plaats en hoeven niet te worden geactiveerd door het ultraviolette ray-spectrum. Volgens gebruikersfeedback is de sterkte van dergelijke vernissen echter lager dan die van traditionele analogen die verharden met het gebruik van een lamp. Een dergelijke vernis droogt van 30 tot 60 minuten en zijn weerstand wordt door fabrikanten tot 14 dagen aangegeven., maar in feite kun je na 3-5 dagen een beetje gechipt op de manicure zien. Het grote voordeel van dergelijke gelpoetsmiddelen is dat het verwijderen van een decoratieve coating geen langdurige onderdompeling van nagels in aceton of het afsnijden van de vernis van de nagelplaat vereist - deze gelvernis kan worden verwijderd als een gewone manicure.

  Samenvattend de overweging van de kwestie van allergische reacties op gel polish, dient te worden opgemerkt dat het gebruik van dergelijke producten steeds algemener wordt, ondanks alle risico's. Mode voor resistente decoratieve coatings van nagels is relevant vanwege het gemak en de bruikbaarheid van het gebruik van resistente polymere materialen. Nadat u de allergische reactie van het lichaam op gel polish heeft vastgesteld, moet u niet denken dat goed verzorgde nagels niet langer voor u beschikbaar zijn - er is tenslotte de gebruikelijke nagellak die zelfs elke dag kan worden aangebracht, waarbij een kleurenpalet wordt gekozen dat bij uw stemming past. Toch staat de wetenschap niet stil, en gel polish is een van de helderste doorbraken in de mode-industrie, die velen van ons graag zullen gebruiken.

  Hoe zich te ontdoen van allergieën gel polish, zie hieronder.

  Schrijf een reactie
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

  mode

  schoonheid

  betrekkingen