Zwangerschapskleding

Korset voor zwangere vrouwen

Korset voor zwangere vrouwen

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Indicaties voor gebruik
 2. Soorten korsetten
 3. Draag het verband correct

Zwangerschap wordt beschouwd als een van de mooiste en meest magische perioden in het leven van elke vrouw. Fantasieën en heldere dromen over de aanstaande geboorte van een baby kunnen echter worden verduisterd door onaangename gevoelens. En als in de eerste maanden van de zwangerschap veel aanstaande moeders soms zelfs hun interessante situatie vergeten, kan de tweede helft van de termijn van het dragen van een kind gepaard gaan met pijn of mogelijke gevaren. In dergelijke situaties kan de arts een korset voor zwangere vrouwen voorschrijven om vrouwen met een afgeronde buik te helpen.

Indicaties voor gebruik

In elk geval moet de beslissing over het gebruik van een verband voor zwangere vrouwen worden genomen door de arts die vanaf het begin de zwangerschap leidt. Het is meestal nodig om een ​​korset te dragen tijdens een periode van snelle groei van de foetus, die wordt waargenomen van 4-5 maanden, en in sommige gevallen is dit nodig tot aan de bevalling. Het is vooral nodig voor vrouwen die hun zwangerschap actief uitvoeren. Tegen de tijd dat het kind begint af te dalen en zich voor te bereiden op de geboorte, is het verband alleen nodig tijdens het lopen of schoonmaken.

De volgende situaties kunnen dienen als basis voor de aanstelling van een ondersteunend korset:

 • Knijpen van de zenuw in de onderrug en de bijbehorende pijnlijke sensaties;
 • Als een vrouw vlak voor de zwangerschap een operatie in de buik heeft ondergaan;
 • Littekens op de baarmoeder, die overblijven als gevolg van een keizersnede of andere operaties op het gebied van de gynaecologie;
 • Abnormale ontwikkeling van de baarmoederhals;
 • Een grote hoeveelheid vruchtwater werd gedetecteerd;
 • Foetale gewicht boven het gemiddelde;
 • Lage previa foetus;
 • Herhaalde zwangerschap of het tegelijkertijd dragen van twee of meer kinderen.

De riem voor zwangere vrouwen kan worden toegewezen aan vrouwen met spataderen en andere zwangerschapsafwijkingen. Voor veel aanstaande moeders kan verband een echte redding zijn vanwege het verschijnen van striae.

Naast de indicaties voor gebruik, heeft dit apparaat een aantal contra-indicaties, die u zeker aan uw arts zou moeten vragen.

Soorten korsetten

Er zijn verschillende soorten riemen voor zwangere vrouwen, die verschillen in bevestigingsmethoden en reikwijdte:

 • Verband voor zwangere vrouwen in de vorm van een riem. Een dergelijk apparaat moet op ondergoed worden gedragen. Het korset is voorzien van speciale bevestigingen met plakband voor eenvoudige bevestiging.
 • Universeel korset. Dit verband kan niet alleen tijdens, maar ook na de zwangerschap worden gedragen. Het biedt ondersteuning in de buik en is uiterst nuttig voor de rug. In de eerste weken na de geboorte, als de dokter het niet erg vindt, kun je een korset dragen voor een snelle terugkeer naar het formulier. Het helpt spieren sneller te herstellen, terwijl het silhouet van een jonge moeder aantrekkelijker wordt.
 • Corset bandage. De riem van dit type is in staat om de positie van de foetus te fixeren en de maag zowel van onder als van boven te ondersteunen. Dit verband is geschikt voor vrouwen waarbij het kind de verkeerde positie heeft ingenomen. Met behulp van dit apparaat neemt het kind de juiste positie in met het hoofd naar beneden en houdt het tot het geboren wordt.

Draag het verband correct

Om uw kind tijdens het gebruik van het verband geen schade te berokkenen, moet u de regels voor het aankleden van het korset en de wijze van gebruik ervan leren. Om te leren hoe u een korset op de juiste manier kunt dragen, kunt u leren van de instructies of van een adviseur in een apotheek of speciaalzaak.

Riem voor zwangere vrouwen mag alleen in rugligging worden gedragen. Hij zou geen enkel ongemak moeten veroorzaken, en hoe meer druk.Voor ongemak, maak het korset los of, indien herhaald, een arts raadplegen.

De tijd van gebruik van het verband mag niet langer zijn dan 3 uur achter elkaar. Daarna moet u het verwijderen en een pauze nemen om de bloedtoevoer naar de foetus te herstellen. In de uren van rust en slaap moet het apparaat ook worden verwijderd, het is beter om het tijdens een bepaalde activiteit te dragen en niet om betrokken te raken bij het gebruik ervan.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen