Rokken

Hoe geplooide rok wassen en strijken?

Hoe geplooide rok wassen en strijken?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
  1. Wassen functies
  2. Strijkdetails
  3. Rimpelreparatiemethoden

Aangerimpelde rok is een elegant en romantisch attribuut van de garderobe voor dames. Hij ziet er geweldig uit in elke vorm en biedt je de mogelijkheid om hem op een harmonieuze manier te combineren met veel dingen. Om het product er echter altijd mooi en aantrekkelijk uit te laten zien, is het noodzakelijk om er goed voor te zorgen.

Wassen functies

Een van de belangrijkste stappen in de verzorging van geplooide rokken is wassen.

Het proces heeft zijn eigen nuances en wordt uitgevoerd volgens bepaalde regels. Voordat u de plissé begint te wassen, moet u een reeks voorbereidende activiteiten houden. Om dit te doen, plaatst u de rok op een stevige vlakke ondergrond, strijkt u alle plooien glad en vouwt u ze volgens de bochten.

Neem dan een dunne naald, rijg een zijden draad erin en naai elke vouw van de riem tot de zoom met grote steken. Nadat het product niet erg strak gedraaid en geplaatst in een nylon kous. Om te voorkomen dat de rok tijdens het wasproces uit de geïmproviseerde hoes valt, moet het uiteinde van de kous worden vastgebonden.

Het wordt aanbevolen om de plooirok op handen te wassen met vloeibare zeep en conditioner. De temperatuur van het water in het bekken mag niet hoger zijn dan 40 graden, anders kan de rok ernstig worden vervormd en kunnen de plooien recht worden.

Tijdens het wasproces wordt het niet aanbevolen om het product sterk te beïnvloeden, in het geval van zware vervuiling is het beter om het gedurende 10 minuten in een zeepoplossing te laten staan. Het wordt niet aanbevolen om gegolfde dingen langer in water te houden: dit kan leiden tot het rechttrekken van plooien en vereist het nemen van dringende maatregelen om ze opnieuw te vormen.

Nadat het ding is gewassen, moet u het in verschillende wateren spoelen en daarbij airconditioning toevoegen. Dan wil je een rok uit het water halen en die voorzichtig aan je riem hangen. Het wordt niet aanbevolen om op het product te drukken. Voordat de machine wordt gewassen, wordt de rok ook gestikt en in een nylon tas geplaatst, waarna deze met de hand of delicate wasmodi bij lage toeren wordt gescrolld. Draai het product in een centrifuge ook ten strengste.

Strijkdetails

De methode voor het strijken van geplooide rokken is volledig afhankelijk van de materialen waaruit ze zijn gemaakt. Het is dus beter om een ​​synthetisch of wollen model vanaf de zelfkant te strijken door er een nat gaas bovenop te leggen. Voordat u de vouwen verwijdert, moet u echter vertrouwd raken met de informatie op het etiket, aangezien sommige dingen van polyester niet worden aanbevolen om in principe te worden gestreken. In een dergelijke situatie kunt u het doen zonder een stoomboot en het effect van een stoombad gebruiken.

Om dit te doen, moet de golfrok over het bad aan een waslijn of kleerhanger worden gehangen en moet gedurende 15 minuten heet water worden aangezet. De deur naar de kamer moet goed gesloten zijn. Nadat de badkamer is gevuld met stoom, moet u elke vouw voorzichtig met natte handen rechttrekken en het product aan een touw laten liggen totdat het helemaal droog is. Met wolmodellen is alles veel eenvoudiger: ze worden goed gestoomd door gaas en hun vouwen verliezen hun originele vormen niet lang.

Chiffonproducten worden als het moeilijkst te strijken beschouwd en vereisen speciale zorg en nauwkeurigheid. Dit komt door het feit dat een druppel water die per ongeluk op het materiaal is terechtgekomen een vlek achterlaat die alleen kan worden verwijderd door herhaaldelijk te wassen. Het strijken van dergelijke producten wordt aanbevolen zonder stoom te gebruiken, zonder op het strijkijzer te drukken. Nadat de chiffon golf gestreken is, moet deze 10 minuten alleen blijven. Gedurende deze tijd zal de stof afkoelen en de gewenste vorm aannemen.

Een gebreide rok heeft vaak een voering, die wordt uitgedraaid en apart gestreken wanneer gestreken. Van ijzer gebreid, evenals katoenfluweel, modellen, je hebt vanaf de voorkant een vochtige doek nodig. Het mag echter niet te actief zijn om met een strijkijzer te werken en het strijken van dergelijke stoffen moet meer lijken op stomen dan op gladmaken. Nadat het ding is gestreken, moet het aan de riem aan het touw worden gehangen en alle vouwen worden geïnspecteerd. Als u probleemgebieden met fuzzy buiglijnen vindt, moet u de situatie corrigeren met een verticale steamer.

Zijde modellen worden van binnenuit gestreken met gaas. Net als bij chiffon is het onmogelijk om druppels op het materiaal te voorkomen. Dit kan leiden tot het verbranden van natte gebieden of tot een verandering in kleur op deze plaatsen.

Dermatinovuyu rok moet worden gestreken vanaf de zelfkant door nat gaas bij een ijzertemperatuur van 35 graden. Het gladmaken moet voorzichtig gebeuren, het materiaal nauwelijks raken en van de riem naar de zoom van het product gaan. Als er een stoomgenerator of een functie van verticaal stomen van een strijkijzer is, kunt u deze gebruiken door het apparaat op een afstand van 10-15 cm van het product te houden. Het effect van het stoombad maakt ook gerimpelde vouwen op kunstleerproducten goed recht. Om dit te doen, moet je de rok boven het bad hangen, het kokende water aanzetten en alle bochten handmatig rechttrekken over de stoom. Op dezelfde manier kunt u rechttrekken en verfrommeld tule rok, maar de tijd van haar verblijf boven de stoom kan worden teruggebracht tot 5-7 minuten. Het materiaal is vrij kneedbaar en neemt snel de oorspronkelijke vorm aan.

Rimpelreparatiemethoden

Vaak, na een lange sok of niet succesvol wassen, strekken de plooien op de plooien zich recht en verliest het ding zijn vroegere aantrekkelijkheid. Het is echter niet de moeite waard om zo'n product te gooien, omdat er een effectieve manier is om haar oorspronkelijke look thuis te retourneren. Om dit te doen, wrijft u op een grote rasp een half stuk zeep en lost u het op in 1 liter warm water. Vervolgens moet je aan de resulterende compositie eiwit toevoegen, 1 el. l. azijn en 1 theelepel. zetmeel. Alle componenten moeten goed worden gemengd en in deze oplossing een zachte katoenen doek of dik gaas worden gedaan.

Terwijl het materiaal in oplossing is, moeten de gevouwen vouwen opnieuw worden gevormd en worden gevilt met dunne draad met veelvoudige steken. Vervolgens moet de rok worden uitgespreid op een strijkplank, die eerder is bedekt met een droge, schone doek en alle vouwen zijn rechtgetrokken. Vervolgens moet je het doorweekte gaas lichtjes inknijpen en haar rok zachtjes bedekken. Nadat de vouwen klaar zijn om te strijken, moet u een groot vel papier pakken, dit over het gaas verspreiden en beginnen met strijken.

Het gebruik van een vel papier is een voorwaarde voor het uitvoeren van deze procedure. Anders zal het eiwit in de oplossing zich hechten aan het strijkijzer en snel de zool bederven.

Nadat alle beschadigde vouwen opnieuw zijn gevormd, moet u de stof met papier verwijderen en het product op het bord leggen om volledig te drogen. Vervolgens moet de rok aan een hanger of touw worden gehangen en nog een paar uur worden verlaten.

Zorgvuldige behandeling en bekwame verzorging van de plooirok vergroten de levensduur van het product aanzienlijk en zorgen ervoor dat het zijn originele uiterlijk lang behoudt.

Een paar handige tips over hoe je een geplooide rok aait, zijn te zien in de video hieronder.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen