Gezichtsmassage

Techniek van klassieke gezichtsmassage

Techniek van klassieke gezichtsmassage

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. De voordelen
 2. Wijze van uitvoering
 3. Fasen van de procedure
 4. Contra
 5. beoordelingen

Massage is niet alleen een zeer aangename, maar ook een zeer nuttige procedure. Tot op heden zijn er verschillende manieren om een ​​dergelijke procedure uit te voeren. Het artikel bespreekt de techniek van het uitvoeren van een klassieke gezichtsmassage.

De voordelen

Met behulp van klassieke massage kunt u de ontwikkeling van leeftijdsgerelateerde veranderingen vertragen. Deze preventie helpt om het uiterlijk van vroege rimpels het hoofd te bieden. Je kunt zelfs op jonge leeftijd een klassieke massage geven.

Deskundigen zeggen dat een dergelijke procedure al 25 jaar kan worden uitgevoerd. Ze merken echter op dat vroege preventie van de ontwikkeling van leeftijdsgebonden veranderingen op de huid van het gezicht altijd veel effectiever is dan verdere behandeling.

Klassieke massage kan worden uitgevoerd en vrouwen van oudere leeftijd. Deze procedure zal de ontwikkeling van aan leeftijd gerelateerde gezichtsveranderingen vertragen. En ook na een cursus met klassieke massage neemt de diepte van mimische rimpels die met de leeftijd op de huid verschijnen af. Door deze methode is het mogelijk de toon en elasticiteit van de huid te verbeteren, omdat tijdens de massage niet alleen oppervlakkige, maar ook diepe zones worden verwerkt.

Wijze van uitvoering

Alvorens verder te gaan met de beschrijving van de techniek van een klassieke gezichtsmassage, moet worden opgemerkt dat voordat de huid wordt aangebracht, de huid zorgvuldig moet worden behandeld. De procedure kan alleen worden uitgevoerd nadat de huid is schoongemaakt. Hiervoor moet je je goed wassen met warm water. Als cosmetische producten op de huid achterblijven, moeten ze grondig worden afgewassen. Daarna moet de huid crème of olie worden aangebracht.

Er zijn verschillende opties voor een klassieke massage. Een van de universele methoden voor gezichtsbehandeling is de methode volgens Akhabadze. Interessant is dat dit soort massage wordt uitgevoerd in schoonheidssalons en massagekamers. Door een dergelijke procedure kan een uitstekend resultaat worden bereikt. De huid na een massagekuur wordt stralend en de tonus verbetert.

Het is gemakkelijk om te leren hoe je klassieke massage kunt uitvoeren volgens de Akhabadze-methode. Om dit te doen, zou u de verschillende opeenvolgende etappes achtereenvolgens moeten uitvoeren. De veelheid van deze procedure wordt gekozen uit welk doel u wilt bereiken. Dus als een gezichtsmassage wordt uitgevoerd om het verschijnen van rimpels en andere aan leeftijd gerelateerde veranderingen te voorkomen, dan moet deze 1-2 keer per week worden uitgevoerd. In het geval van een massage om de reeds bestaande wijzigingen te verminderen, kan deze tot vijf keer in 7 dagen worden uitgevoerd.

Fasen van de procedure

Om het gewenste resultaat te krijgen, moet de procedure voor klassieke massage correct worden uitgevoerd, volgens de geleidingsmethode. Het hele complex van evenementen kan dus in verschillende fasen worden verdeeld.

streling

De eerste fase omvat de behandeling van oppervlakken van het gezicht. En ook tijdens deze fase vindt een soort van voorbereiding van anatomische eenheden (bloedvaten, spieren) diep onder de huid plaats voor verder werk.

Alle bewegingen moeten langs de massagelijnen worden uitgevoerd. Deze aandoening moet strikt worden uitgevoerd, omdat het nodig is om de lymfestroom door de lymfevaten te verbeteren. Het verbeteren van lymfatische drainage draagt ​​bij aan de vermindering van oedeem.

Stroken moet met vertrouwen worden uitgevoerd, maar zonder sterke druk. Het is noodzakelijk om beetje bij beetje op de integlementen te drukken, alsof je ze aait.

Behandel de delen van het gezicht op de massagelijnen. Ze zijn als volgt gerangschikt:

 • van de mond naar de oorlellen;
 • van de hoeken van de oogleden naar buiten (naar de hoofdhuid);
 • van de onderkant van het gezicht (kin) tot de oren;
 • van het midden van het voorhoofd tot de slaapkwabben.

  Klassieke massage-experts bevelen aan om de procedure met een nekbehandeling te starten. Na het verwerken van dit gebied worden de kin en het gebied rond de mond verwerkt. Beweging moet met beide handen zijn. In dit geval zal de zone beter en iets dieper worden verwerkt.

  Na behandeling van de onderste en middelste delen van het gezicht, moet het periorbitale gebied (het gebied rond de ogen) worden behandeld. Dit anatomische gebied moet zorgvuldig worden gemasseerd. Een te intensieve behandeling kan leiden tot overmatige rekbaarheid van de tere huid rondom de ogen. Tijdens de behandeling van dit gebied "trekken" de vingers een cijfer van acht op de huid. Om met de verwerking te beginnen, volgt de periorbitale zone vanuit de buitenste ooghoek.

  De eerste fase van de klassieke gezichtsmassage wordt voltooid met de behandeling van het voorhoofd. Om dit te doen, moeten strijkbewegingen worden verwerkt voorhoofd. Het is beter om dit consequent eerst met één hand en vervolgens met de andere hand te doen. Hierna kan de eerste fase van de massage als voltooid worden beschouwd.

  wrijving

  In dit stadium moet u het gezicht masseren met uw vingertoppen. Tijdens deze fase vindt een diepere verwerking plaats. Tijdens het wrijven moet bijzondere aandacht worden besteed aan delen die aan ouderdomsveranderingen onderhevig zijn, bijvoorbeeld de kin en nek. Het slijpen gebeurt ook langs de massagelijnen vanaf de kin.

  Elk deel van het gezicht wordt consequent doorgewerkt. Dus, wrijven wordt uitgevoerd vanuit het onderste deel van de nek en eindigt met het voorhoofd. Tijdens het wrijven voeren de vingertoppen cirkelvormige bewegingen uit. Het gebied van het voorhoofd kan verder worden bewerkt door tikkende bewegingen. Als nabootsingsrimpels al in deze zone zijn verschenen, moet deze behoorlijk effectief worden gemasseerd.

  vollen

  De volgende fase omvat een diepere studie van de spieren. In dit stadium worden de gezichts- en nekspieren behandeld met behulp van massagelijnen. Alle bewegingen moeten in golven worden uitgevoerd. Tegelijkertijd moet je ook aan de onderkant van de nek beginnen en omhoog gaan. Dit gebied kan ook worden aangepast. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de behandeling van gezichtscontouren.

  Tijdens deze fase worden de collageenvezels en bloedvaten aangetast. De spieren worden ook verwerkt. Om de diepe lagen van de huid goed te kunnen verwerken, moet je voorzichtig de huidplooi pakken. Om dit te doen, moeten vingers niet alleen de huid vangen, maar ook het subcutane weefsel dat zich eronder bevindt. Alleen zo'n redelijk diepgaande studie helpt om resultaten te boeken.

  Voor beter werk op het gezicht, kunt u vibratie gebruiken. Om dit te doen, worden de vingers in serie langs de massagelijnen gerangschikt en voeren oscillerende bewegingen van kleine amplitude uit. Vibratie is een techniek die helpt om op zenuwen te werken. Goede innervatie en bloedtoevoer naar het gezicht gebied dragen ertoe bij dat de huid elastisch wordt.

  Contra

  Elke procedure, zelfs degene die thuis wordt uitgevoerd, heeft een aantal beperkingen. In het bijzijn van bepaalde contra-indicaties van de klassieke massage van het gezicht moet worden verlaten. U moet de loop van dergelijke procedures niet starten met:

  • hoge temperatuur als gevolg van verschillende infectieuze pathologieën;
  • de aanwezigheid van verschillende laesies op de huid;
  • herpetische uitbarstingen op het gezicht.

  beoordelingen

  Veel vrouwen merken op dat ze na een klassieke gezichtsmassage zagen hoe de huid strakker en elastischer werd. Sommige vrouwen zeggen dat na deze procedure de ernst van aan leeftijd gerelateerde huidveranderingen is afgenomen.

  Een klassieke gezichtsmassage helpt helaas niet altijd om mimische rimpels volledig te verwijderen. Als deze aan leeftijd gerelateerde veranderingen behoorlijk diep zijn, kan deze procedure niet helpen.Sommige vrouwen in hun antwoorden zeggen dat ze, zelfs na verschillende cursussen met klassieke gezichtsmassage, hun toevlucht moesten nemen tot invasieve cosmetische ingrepen om het uiterlijk van de huid te verbeteren en rimpels te verwijderen.

  Sommige vrouwen klagen dat ze thuis na een klassieke massage over het algemeen niet het gewenste resultaat hebben bereikt. Om het uiterlijk van de huid te verbeteren, werden ze gedwongen om een ​​specialist te raadplegen.

   Deskundigen in het uitvoeren van een klassieke gezichtsmassage beweren dat echter U kunt leren hoe deze procedure uit te voeren. Alleen hiervoor moet je voldoende geduld hebben. Ze raden ook aan om voor een klassieke gezichtsmassage thuis een video-instructie te bekijken over hoe het uit te voeren. Dit helpt de fouten voorkomen die veel nieuwelingen tegenkomen.

   De schoonheid van je gezicht kan worden bewaard met een massage. De techniek van de procedure wordt beschreven in de onderstaande video.

   Schrijf een reactie
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

   mode

   schoonheid

   betrekkingen