jaloezie

Jaloersheid op het verleden: oorzaken en manieren van strijd

Jaloersheid op het verleden: oorzaken en manieren van strijd

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. redenen
 2. Hoe kom je ervan af?
 3. Oefeningen en advies van een psycholoog

Het verleden is de bagage van ervaring. Verschillende. Er zitten gadgets in deze koffer, die aangename herinneringen en een glimlach oproepen, er zijn er die je in handen wilt houden en het gevoel hebt dat de tijd is teruggekeerd, en er zijn er een waar je niet naar wilt kijken. Dergelijke "artefacten" in gezinsbagage blijken soms de vroegere relaties van de echtgenoten te zijn.

redenen

De focus van jaloezie op het verleden kan anders zijn. Meestal is de man jaloers op zijn vrouw (of vice versa) aan de voormalige echtgenoot of geliefde. Echtgenoten kunnen jaloers op elkaar zijn voor een kind uit een eerder huwelijk. Verlaten mannen of vrouwen kunnen jaloers zijn op hun voormalige zoon of dochter, die hem in een nieuw huwelijk is geboren. Het gebeurt dat jaloezie zelfs wordt ervaren door een reeds overleden voormalige vriend of vriendin van een geliefde. Soms kan het een mentale stoornis zijn.

Jaloezie kan een echte relatie zijn tussen het eerste en het product van rijke verbeeldingskracht. Overweeg de belangrijkste oorzaken van jaloezie.

mensen

 • Zwakke wil en onzekerheid. De mens impliceert uithoudingsvermogen, kracht van geest, vertrouwen in het gekozen pad en zijn daden. Dit is wanneer verstandige ouders hem opvoedden en deze kwaliteiten niet in hem onderdrukten. Een jongen die verwend en overbezorgd is als een kind, als volwassene, gaat ervan uit dat alles van hem is, inclusief zijn vrouw met al haar persoonlijke ruimte. Haar communicatie met de voormalige partner kan een gevoel van eigenaarschap in hem oproepen en vervolgens zal hij een permanent rapport of een permanent verblijf thuis eisen ten nadele van haar carrière of hobby. Als hij in zijn kindertijd vaak werd onderdrukt en rechtgetrokken, dan zouden volwassenen voortdurend aan hun levensvatbaarheid als mannen twijfelen, zichzelf met anderen vergelijken en niet bang zijn dat zijn vriendin de eerste zou kiezen die hem meer waard leek dan hij.
 • Mislukte ervaringen uit het verleden. Het gebeurt vaak dat een man al ervaring heeft met overspel in relaties met andere vrouwen. Als een bepaald gedrag van de vorige minnaar tot verraad heeft geleid (bijvoorbeeld zorgvuldig gekleed voordat ze de eerste ontmoette), dan wordt in het onderbewustzijn dergelijk gedrag geregistreerd als het feit van verraad. In een nieuwe relatie zal hetzelfde gedrag van de partner een signaal zijn van verraad, hoewel het meisje niets verkeerds met haar gedachten heeft en zorgvuldige zelfzorg gewoon een goede gewoonte is.
 • Frequente contact voormalige liefhebbers. Als de vrouw in constante correspondentie is of vaak oproept, de eerste ontmoet, dan kan het natuurlijk haar man pijn doen. Hoewel deze ontmoetingen het gevolg kunnen zijn van gemeenschappelijke zaken of de zaken van gezamenlijke kinderen. Dan kan de jaloerse man zijn irritatie overdragen aan kinderen.
 • Psychische stoornis. Het gebeurt die mogelijkheid. Meestal is het een verworven afwijking van de norm als gevolg van een combinatie van de voorgaande oorzaken die bijdragen aan ernstige stress. Stress breekt de afweermechanismen van de psyche, en menselijk gedrag wordt ontoereikend. Gemanifesteerd in het nastreven van een partner, de eis van constante en onmiddellijke rapportage, verhoogd vermoeden.

vrouwen

 • Gebrek aan vertrouwen in jezelf. Kwetsbaarheid in grotere mate dan mannen is inherent aan vrouwen. En als een meisje als kind werd onderschat, werd haar vrouwelijke waardigheid gekleineerd, en vervolgens, als volwassene, zal ze leven met het gevoel dat ze een inferieure vrouw, moeder en minnares is.Deze gevoelens laten haar niet toe zich volledig te openen en te verscherpen door twijfels, ze vergelijkt zichzelf met een potentiële rivaal en probeert haar levensvatbaarheid via een partner te verhelderen. Ze kan hem constant vragen naar hun relatie, hoe ze hun tijd samen doorbrachten, wat hij tegen haar zei. In deze versie kan jaloezie zich verspreiden naar de kinderen van een man uit een vorig huwelijk.
 • Dat herinnert haar aan het eerste. De partner vertelt zelf over de voormalige metgezel, beschrijft samen de momenten van hun leven, toont de plaatsen waar ze samen uitrustten, bewaart de dingen die aan haar zijn gepresenteerd. Een vrouw, van nature met emoties begiftigd, is zich gemakkelijker voor te stellen hoe hij over de eerste voelde en ze in het heden te projecteren. Geschenken van de vorige, die echt een deel van de vorige eigenaar hebben, kunnen niet minder irriteren, en de vrouwelijke fantasie op deze basis zal een beeld van verraad schetsen.
 • Ontmoet je partner met een voormalige vrouw. Dit kunnen persoonlijke vergaderingen of telefoongesprekken en chatgesprekken zijn. Vroegere partners kunnen contact opnemen voor algemene zaken of, als op betrouwbare wijze bekend is dat ze geen gemeenschappelijke zaken hebben, worden ze samengebracht door iets meer.

Een ander gemeenschappelijk punt voor mannen en vrouwen is het leven in het verleden. Dit gebeurt meestal wanneer in de echte relatie van sommige van hen iets niet past, en zij op zoek zijn naar de oorzaak buiten zichzelf.

Hoe kom je ervan af?

Jaloers op onze partner naar het verleden, we duiken in de onwerkelijke wereld, dat wil zeggen, terwijl we in de greep zijn van negatieve gevoelens, we leven niet in het huidige moment, maar zijn mentaal aanwezig in de verhalen die al voorbij zijn. Ophouden jaloers te zijn op een man voor een ex-vriendin of vrouw van een vroegere geliefde is mogelijk. En het hangt vooral af van de jaloers zelf. Hoewel, degenen die jaloers zijn, je kunt ook een paar tips geven.

Als je een vertrouwensrelatie hebt met een partner, zul je geen irritatie voelen als reactie op een verandering in zijn gedrag, maar het lijden van een geliefde. Probeer hem te steunen, heb gewoon geen spijt, het zal je partner vernederen, geen spijt hebben van de woorden die hem zullen helpen zich significant en waardig te voelen. Als jaloezie ongegrond is, probeer dan openlijk met je soulmate te praten, indien mogelijk in een vriendelijke sfeer. Ontdek precies wat je partner pijn doet. Je oprechte aandacht kan genoeg zijn om de confrontatie tussen jou uit te putten.

Het is mogelijk dat je zelf hebt opgemerkt of gemerkt na het gesprek dat je je geliefde aanzet tot jaloezie. Misschien praat je vaak over relaties uit het verleden of demonstreer dingen die in deze periode zijn gedoneerd. Zo ja, denk er eens over na - waarom heb je zelfbewustheid nodig?

Laten we nu eens kijken wat we moeten doen om jaloezie te overwinnen.

Naar het verleden van de man

Laten we terugkeren naar de oorzaken van vrouwelijke jaloezie.

 • Schroom. Probeer je te herinneren wie je heeft verteld of wanneer, of duidelijk gemaakt dat je je niet zo aankleedt, je niet vrouwelijk bent en, in het algemeen, een slechte gastvrouw bent? Roep deze of soortgelijke negatieve verklaringen op. Dit is belangrijk om te begrijpen dat ze niet van jou zijn. Deze zinnen werden soms per ongeluk of opzettelijk afgeleverd door je ouders of andere familieleden, vriendinnen, degenen die je echt geloofde, en daarom accepteerden diezelfde woorden de waarheid. Werk nu iets meer en vind uw eigen uitspraken. Geef jezelf tijd voor dit proces en voor hun rijping. Oefen dagelijks, want het levensscenario kan niet ongedaan worden gemaakt in een oogwenk.
 • Hij herinnert zich vaak de eerste, vertelt over haar. Wil hij je jaloezie veroorzaken, of gewoon de feiten uiteenzetten, maar je voelt dat irritatie, pijn, haat of ander gevoel je vernietigen. Om dit aan je man over te brengen, hoef je hem niet te belasteren, op te rapen of af te halen. U kunt uw toestand op meer goedaardige manieren melden. De meest succesvolle van hen - een openhartig gesprek. Eigenlijk wil je dat hij je gevoelens leert kennen. Dus vertel hem over hen.Alleen als je voelt dat je rustig kunt praten, kies dan een moment. Het doel van zo'n gesprek is niet om de partner te overtuigen wat een schurk hij is, maar om zijn gevoelens naar hem toe te brengen.

Een liefhebbende man die je relatie waardeert, maar niet meteen, maar doordrenkt met een goed begrip van je gevoelens. Wees geduldig. Herinner hem er zachtjes aan wat er in je opkomt als je dingen hoort of ziet die je aan zijn vroegere passie herinneren.

 • Je man gaat met een oud schatje uit. Ze kunnen echt gemeenschappelijke zaken hebben en dit is normaal. Waarom zou hij vijanden rondom hem creëren? Behoud van normale, menselijke relaties kan spreken over zijn gebrek aan conflict, en het feit dat hij ze niet voor u verbergt - over zijn eerlijkheid voor u. Een interessant punt: door de manier waarop hij spreekt over de vrouwelijke kwaliteiten van de voormalige of andere meisjes, kan men vaak zijn houding ten opzichte van het vrouwelijke geslacht in het algemeen beoordelen. Als er geen voor de hand liggende reden is voor jaloezie, probeer dan de situatie in uw voordeel te gebruiken, houd uw vinger aan de pols. Als dit je nog steeds geen vrede schenkt, moet je met je man van hart tot hart spreken, hem niet beledigen, maar je gevoelens delen.

Naar het verleden van de vrouw

Welke van de volgende redenen maakt je jaloers op je metgezel?

 • Hoge zelfwaardering. Denk je echt dat iemand bij je kan horen? Houd er dan rekening mee dat er in het leven (of al) situaties zullen zijn waarin u als het object van iemands verbondenheid zult worden beschouwd.
 • Verhoogde achterdocht. Wanneer u als kind uw ouders of familie bent, oprecht verlangend naar u alleen maar goed en gelovend dat u sterke eigenschappen in u hebt, aangespoord, belachelijk maakte voor een nobele daad jegens een meisje, teruggetrokken toen u assertiviteit en onafhankelijkheid toonde in het verdedigen van uw mening, er is een mentaal beeld gevormd in je onderbewustzijn: ik ben grappig, ongemakkelijk en heb geen recht op mijn mening of zoiets. Het definiëren van deze attitudes waarmee je momenteel samenleeft, is de eerste stap om jezelf te vinden. Dit proces is niet snel, maar het is de moeite waard om het te implementeren.
 • Jaloezie als gevolg van mislukkingen uit het verleden met vrouwen. Dit proces is gemakkelijker te controleren, omdat het bewuster en gemakkelijk te volgen is. Ondanks de gelijkenis van sommige momenten uit je vorige en huidige relaties, moet je nog steeds begrijpen dat je metgezellen totaal verschillende mensen zijn. Daarom is het belangrijk om het verleden en het heden te scheiden en ons er bewust op te richten.
 • De vrouw communiceert vaak met de eerste. Alle problemen worden opgelost als ze op een vreedzame manier worden opgelost. Prikkelbaarheid en ontevredenheid stoten alleen af. Een gesprek met je partner zal je helpen omgaan met je gevoelens. Vertel haar over je twijfels. Je afgemeten, afgemeten gedachten, kalm en zelfverzekerd, maar geen opdringerige toon zullen hun werk doen, en je zult in staat zijn om je vrouw over te brengen wat je wilt. Om de dialoog te laten plaatsvinden, is het noodzakelijk om naar het antwoord te luisteren, zonder voorbarige conclusies te trekken en de andere helft te laten spreken.

Voor kinderen uit eerdere huwelijken

Als je jaloers bent op de kinderen van je metgezel, dan ben je zelf nog een onvolwassen persoon. Omdat een stabiele en stabiele persoonlijkheid over het algemeen moeilijk uit balans te brengen is, weet zo'n persoon zijn eigen waarde en waardeert en respecteert hij de gevoelens van andere mensen.

De verbinding tussen het kind en de ouder is een helder gevoel, de ervaring van het ouderschap is een onvergelijkbaar geluk! Als je zo'n ervaring hebt, is het gemakkelijker voor je om je partner te begrijpen, en zo niet, open je hart. Begrijp dat ware liefde een staat is waarin je het ervaart voor iedereen en alles dat jou en je metgezel omringt. Ze is allesdoordringend en verdeelt het gezin niet in het jouwe - het mijne. Zoek naar dit gevoel, zorg voor de trillende manifestaties en je leven krijgt een nieuwe betekenis, en vreugde zal in je hart verblijven. Daarna zult u merken hoe uw houding ten opzichte van kinderen in het algemeen, ten opzichte van de kinderen van uw echtgenoot, en inderdaad tegenover uw echtgenoot zelf, verandert.

Oefeningen en advies van een psycholoog

Mensen met een laag zelfbeeld moeten leren om de gevoelens, gedachten en meningen van hun eigen en die van anderen te delen.De destructieve gedachten die je hebben bezocht, die de innerlijke harmonie verstoren, interfereren met communicatie met naaste mensen, je kunt en moet leren loslaten. Om dit te doen, identificeer een dergelijke gedachte op een handige manier: naam, kleur, vorm of, zo waargenomen, ruiken, aanraken. Dit zal helpen om het duidelijker te maken.

Dank haar voor de wetenschap (dankzij haar, kun je jezelf nu beter leren kennen in het heden), vergeef haar omdat ze je heeft gestoord, diegene vergeeft die heeft geholpen het in jou te versterken en mentaal los te laten. De gedachte en het gevoel die door u zijn vrijgegeven, kunnen als een ballon wegvliegen of in de mist verdwijnen of op de een of andere manier anders verdwijnen.

Psychologisch trauma door een onderbreking in eerdere relaties. Leven in het verleden is hetzelfde als in de virtuele realiteit zijn. Om te leren hoe te leven in het heden, probeer een eenvoudige oefening: kies een geschikte tijd, een plaats (bij voorkeur alleen) en gedurende ongeveer vijf minuten (je kunt een timer instellen) noteer welke gewaarwordingen je opmerkt, welke gedachten, gevoelens, verlangens naar je toe komen. Oefen het regelmatig, en je zult zelf merken dat je steeds meer in het heden bent, en je voelt meer en meer dat je echt bent.

In het geval van een mentale stoornis ingegeven door jaloezie, wordt de oplossing van het probleem gespeeld door de mate van bewustzijn van de eigen afwijking door de jaloers. Als hij zich bewust is van zijn toestand en de redenen die tot hem hebben geleid, kunt u proberen het probleem zelf uit te werken met behulp van de technieken die in het artikel worden beschreven. Als je het niet alleen aan kunt, moet je hulp zoeken bij een psychotherapeut.

Hoe je niet langer jaloers bent op het verleden, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen