afscheid

De belangrijkste redenen voor afscheid

De belangrijkste redenen voor afscheid

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Voor eens en voor altijd?
 2. Oorzaken van breuk

Het vernietigen van bestaande relaties is een zeer moeilijk proces. Op dat moment, wanneer je je geliefde moet loslaten, moet je de gezamenlijke plannen en dromen opgeven. De toekomst is niet zo duidelijk als een paar dagen geleden. Vanuit een positie van een derde partij is het vaak onmogelijk om uit te leggen waarom een ​​bepaald paar plotseling uit elkaar is gegaan. Wat kan ik zeggen, soms beseffen de voormalige partners zelf de redenen voor hun scheiding verre van onmiddellijk en niet volledig.

Voor eens en voor altijd?

Je kunt op verschillende manieren opgeven. Niet te vaak, maar er zijn gevallen waarin geliefden na een tijdelijke pauze weer samenkomen. Soms versterkt deze episode in een relatie zelfs verdere gehechtheid aan elkaar. Maar niet alle afscheidsscenario's zijn positief.

 • Sommige paren onderhouden vriendschappelijke of warme vriendschappen na het einde van een romantische relatie. Natuurlijk is dit mogelijk als beide mensen kunnen omgaan met emoties en de pijnlijke gevoelens kunnen afleiden. Het gebeurt dat uit de vroegere paren, zeer goede en goede vrienden voor het leven worden gevormd.

Meestal eindigt de scheiding met een volledige breuk van de communicatie. Als de gevoelens van een van de partners niet zijn weggevaagd, dan veroorzaakt elke herinnering en contact hem hartzeer. De kloof laat vaak een diepe belediging achter, en mensen breken in dit geval opzettelijk elke verbinding met elkaar.

 • Paren die een crisis van relaties ervaren, nemen vaak een gezamenlijke beslissing over een tijdelijke pauze. Dit is een goede psychologische shake-up, een gelegenheid om na te denken en je gevoelens te testen. Oprechte liefde na reünie flitst alleen maar sterker. Maar je zou niet naar deze methode moeten gaan in het geval van problemen in de relatie.
 • De gaten waarin een of beide partners oprechte gevoelens koesteren zijn erg moeilijk. Ongeacht de redenen voor scheiding, wordt een persoon gedwongen om pijnlijk tussen het verlangen om bij zijn geliefde te zijn en het onvermogen om de relatie voort te zetten te haasten. Gevoelens kunnen blijven bestaan ​​en niet vervagen gedurende maanden en zelfs jaren. Verlaten, liefhebben vereist grote wilskracht. Vaak leidt dit tot langdurige depressie.

Oorzaken van breuk

Waarom brak het ooit liefhebbende volk nog steeds uit? Wat zijn de redenen waarom een ​​of beide partners neigen naar een relatie-uitsplitsing? Welke factoren en levenssituaties leiden tot het uiteenvallen van echtparen en familievakbonden?

 • De reden voor het verbreken van de relatie kan zijn teleurstelling in een partner. Veel mensen, vooral op jonge leeftijd, hebben de neiging om hun geliefde te voorzien van een massa kwaliteiten die niet in hun bezit zijn, om het ideale en gewenste beeld voor zichzelf te vertegenwoordigen. Vooral vaak vindt snelle teleurstelling plaats na de start van het leven samen. Het algemene leven onthult dit niet manifeste of vakkundig vermomde nadelen en kenmerken van iemands persoonlijkheid. Vaak is zelfs een echtpaar dat al verscheidene jaren met succes heeft samengekomen, niet geslaagd voor de gezamenlijke verblijfstest.
 • Een scheiding van belangen en incompatibiliteit van karakters. Het is heel moeilijk om bij iemand te zijn die jouw hobby's, levensvisies niet deelt. In de relatie is belangrijk wederzijdse steun, de goedkeuring van een partner. Maar met een fundamenteel tegenovergestelde kijk op de wereld is het onwaarschijnlijk dat je vertrouwensrelaties opbouwt en onderhoudt die gevuld zijn met begrip en wederzijds respect.
 • Afscheid nemen met een man of een meisje kan gebeuren wegens verlies van interesse van de partner. Aan het begin van een relatie die probeert de beste indruk te maken en het hart van een geliefde persoon te winnen, douchen minnaars elkaar met geschenken, aangename woorden, telefoontjes en andere tekenen van aandacht. Daarna vinden sommigen het moeilijk om te accepteren dat alle romantiek in het verleden is. Het is erg belangrijk voor zowel vrouwen als mannen om de aandacht van hun partner te voelen in elk stadium van zelfs langdurige relaties. Het ontbreken van zorg en tekenen van liefde wordt meestal geïnterpreteerd als het uitsterven van gevoelens.
 • De leugen in staat om te vernietigen en vriendschap en liefdesrelaties. Als het bedrog vaak en opzettelijk wordt herhaald, laat het een diepe wond achter en kan de houding ten opzichte van iemand die gevoelig is voor zo'n kwaad de rest van zijn leven verpesten. Zonder openheid en wederzijds vertrouwen raken relaties gespannen, omdat een van de partners altijd alert moet zijn.
 • Overmatige jaloezie en bezitterigheid van een van de partners maken van relaties ook pure marteling. De jaloerse man wil elke stap van de geliefde beheersen, regelt vaak agressieve ondervragingen, scènes van wantrouwen en schandalen. Gezamenlijk leven verandert in een echt slagveld. Een van de partners vecht om hun vrijheid en het recht op persoonlijke ruimte en interesses te behouden. De ander wil hem zo veel mogelijk onderdrukken, zijn controle ondergeschikt maken.
 • Verslavingen of verslavingen van een geliefde. Alcoholisme, verslaving aan drugs of spelletjes - dit is een heel moeilijk probleem, dat pijn en angst veroorzaakt voor alle geliefden van de verslaafde. Ernstige vormen van alcoholisme en drugsverslaving gaan vaak gepaard met gedragsstoornissen. Daarom wordt het handhaven van normale relaties onmogelijk en is samenleven gewoonweg ondraaglijk.
 • Relaties kunnen familieleden en geliefden van iemand van het paar tussenkomen. Vaak voorkomen ouders ijverig de verbintenis, omdat de uitverkorenen of de uitverkorenen naar hun mening niet geschikt zijn voor het geliefde kind. Vanwege financiële afhankelijkheid of overmatige gehechtheid, dwingen jonge mensen zichzelf vaak om de wil van hun ouders te volgen. Oudere ouders kunnen echter goed ontwikkelde volwassenen manipuleren die zelfs kinderen van middelbare leeftijd hebben bereikt.
 • Psychologisch of fysiek misbruik, chantage, manipulatie zijn zeer zware en gerechtvaardigde redenen om te scheiden. Een persoon die hier vatbaar voor is en systematisch negatieve emoties en beledigingen op een partner slaat, zal zijn gedragspatroon waarschijnlijk niet opgeven. Maar degene die, met zijn tanden knarsend, dit alles verdraagt, loopt het risico van een zenuwinzinking, chronische nerveuze uitputting en lange tijd afscheid te nemen van voldoende zelfrespect.

De reden voor afscheid kan zo banaal zijn als geld. Financiële problemen kunnen plotseling optreden, zelfs van een zeer succesvol persoon. Welzijn en vertrouwen in de toekomst zijn erg belangrijk voor koppels. Het duidelijke vooruitzicht om met je geliefde in armoede te leven, zal maar weinig mensen behagen.

 • verraad Het doet pijn en stoot af van degene die besloot een dergelijke stap te zetten, terwijl hij een permanente relatie had. Veel jongens en meisjes kunnen veel vergeven, maar dit niet. En wanneer valsspelen optreedt na een jarenlang gelukkig gezinsleven, verwart het eenvoudigweg. Overleven verraad en onderhouden van de relatie op hetzelfde niveau kan zeer klein percentage van de paren.
 • Problemen in het seksleven van het paar kan duwen om de relatie te beëindigen. Het is heel erg als een paar niet klaar is om hun seksleven adequaat te bespreken, om hun wensen of opmerkingen kenbaar te maken aan een partner. Dientengevolge, beweegt het paar zich geleidelijk van elkaar weg.
 • Eentonigheid van samenleven, Het ontbreken van nieuwe interessante indrukken draagt ​​niet bij aan het versterken van relaties. Voor paren die lange tijd samenwonen, komt op een gegeven moment een "crisis van gewoonte" voor. De bestaande structuur is verveeld en er is een verlangen naar verandering. Als geen van de partners zich bedreigd voelt en op tijd probeert iets nieuws in de relatie te brengen, kan het paar uit elkaar gaan.
 • Ernstige uitdagingen voor langdurige relaties zijn leeftijd crises. Tijdens zijn leven ervaart elke persoon verschillende moeilijke en kritieke periodes. Op zulke momenten worden huwelijken of relaties vaak bedreigd. Voor crises van een jonge leeftijd zijn impulsiviteit en een sterk verlangen naar kardinale veranderingen kenmerkend. In dergelijke periodes, is de jongen of het meisje geneigd om "te stikken", ze worden aangetrokken door alles wat nieuw is, het onbekende, de dorst naar verandering ten goede en de bereidheid om actie te ondernemen. Crises op middelbare leeftijd gaan vaak gepaard met apathie, depressie, frustratie in het leven. In dergelijke situaties is het belangrijk om de oorzaak van het probleem te herkennen en de partner adequate ondersteuning te bieden.

In ernstige vormen van leeftijdsgerelateerde crises is het beter om het advies van een psychotherapeut te nemen.

Zie de volgende video voor informatie over wanneer u met een man wilt vertrekken.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen