Combs

Welke kam is beter voor haar?

Welke kam is beter voor haar?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Wat zou het moeten zijn?
 2. Een materiaal kiezen
 3. We selecteren op type haar
 4. De nuances van keuze
 5. beoordelingen

Reclameslogans bij het adverteren van dure haarproducten beloven dat uw haar glanzend en zijdeachtig zal zijn. Het is jammer dat dergelijke PR-acties niet worden uitgevoerd bij de verkoop van gewone haarborstels: een vakkundige keuze voor een haarborstel is een eenvoudige manier, zoals alle vernuftig, om het haar te helen.

Wat zou het moeten zijn?

Specialisten kunnen een hele lezing lezen over het effect van een kam, niet alleen op het haar, maar ook op de hoofdhuid. En dit is niet overdreven: de krullen kunnen last hebben van een onjuist gekozen accessoire, niet minder dan van frequente kleuring of het gebruik van stylingproducten.

Velen geloven dat het vooral gaat om de materialen die bij de productie worden gebruikt. Maar het is niet zo eenvoudig: de belangrijkste slogan, die moet worden geleid door de aankoop, is bijna een medisch recept - "doe geen kwaad". Het is mogelijk om niet alleen een verkorte kam te beschadigen, die meedogenloos haar uitscheurt in plaats van zacht kammen, het is ook een kwestie van het doel van het accessoire, evenals het type haar.

Dat penseel, dat het "perfecte paar" zal zijn voor een kortharig meisje, is absoluut niet geschikt voor de eigenaar van ondeugende krullen. En vrouwen die een optie willen vinden om een ​​spectaculaire styling te maken, gaan gewoon op verschillende manieren met degenen die op zoek zijn naar het meest eenvoudige model om 's nachts te kammen.

Om rekening te houden met alle bovengenoemde factoren, is het de moeite waard om hier nader op in te gaan.

Beste voor kammen

In het geval van kammen, die zijn ontworpen om zijn directe functie uit te voeren - om het haar op te ruimen - is de opstelling niet oneindig groot. De belangrijkste verschillen hebben misschien alleen betrekking op materialen en vormen, maar het is nog steeds mogelijk om ze te classificeren.

De bovenkant van de kammen die verward haar tot nette krullen maken, omvat:

 • Massageborstel. Het lijkt erop dat er geen optie eenvoudiger en beter is, omdat het model twee functies tegelijk combineert - het masseert de hoofdhuid, wat een positief effect heeft op de haargroei en, natuurlijk, kammen.
 • Haaropbrekende borstel. De naam spreekt voor zich - dit model is perfect bestand tegen nat haar en helpt in situaties waar het nodig is om met matten om te gaan. Het geheim zit in de borstelharen, die wordt gekenmerkt door verhoogde flexibiliteit.
 • schulp. Dit type is geschikt voor eigenaren van kort haar. Variaties massa - en metaal en plastic en hout. Toegegeven, de voorkeur gaat uit naar de laatste: het metaal beschadigt het haar te veel, en het plastic elektriseert ze.
 • Kam voor haarextensies. Eigenaren van haar, weelderige niet uit de natuur, moet je kijken naar die accessoires, waarvan het haar een ingewikkelde lus is. Dankzij hen kun je op bestelling opgebouwde krullen aanbrengen, zonder bang te zijn de hele streng te scheuren.
 • Kam met natuurlijke haren. Er zijn genoeg bonussen voor zo'n borstel: geen statische elektriciteit in het haar, zachte massage van de huid, geen schade bij het hanteren van sterk verwarde draden. Het stopteken is alleen voor degenen die haar hebben dat gevoelig is voor vet.

Topstyling

De kammen in het arsenaal van professionele kappers zijn onevenredig meer.Het is niet nodig om de hele verzameling te verzamelen om aantrekkelijke afbeeldingen te maken, het volstaat om te beslissen welke styling het vaakst moet worden gedaan.

Als u uw haar een dagelijkse vorm moet geven, dan past het het best bij het poetsen. Met het en een föhn kun je vrijwel elke stijl maken: maak krullen recht, maak krullen, leg tips of voeg volume toe. In de regel zijn kammen gemaakt van natuurlijke borstelharen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u uw haar gezond houdt.

Het is echter wel nodig om je aan te passen aan het merk - niet iedereen kan meteen het gewenste resultaat behalen.

Als je moet zorgen voor haarsnitten van gemiddelde lengte of vierkant, dan is het de moeite waard om op een halfronde kam te blijven. Op de vooruitstekende basis zitten lange tanden, waarmee het haar perfect is uitgetrokken of eenvoudig een veel nettere vorm aanneemt.

Plus, hoogwaardige kammen van dit type hebben een massage-effect op de huid.

Als je pracht en praal wilt geven aan de krullen, dan is een skelet een onmisbare kam. Een andere naam is visgraat. Meestal wordt het onmiddellijk na het wassen gebruikt, tijdens het drogen van het haar, wanneer u ervoor moet zorgen dat het haar "goed" ligt. Meestal kun je na het aanbrengen veilig in slaap vallen - geen enkel kussen kan het effect bederven.

Het enige nadeel van het model is dat het categorisch niet geschikt is voor haar dat zwak is en vatbaar is voor droogheid, omdat er een risico is in plaats van een luxueuze styling om levenloze lokken op je hoofd te zien.

Als je een pony moet maken, moet je op de kleine ronde borstel letten. Het is vrij gemakkelijk te hanteren en te onderhouden, dus zelfs een beginner kan de installatie het hoofd bieden.

Een materiaal kiezen

Misschien is de belangrijkste keuze die gemaakt moet worden om te beslissen over het materiaal.

Houten kammen

Experts raden aan om aandacht te besteden aan houten modellen, die zo handig zijn voor de huid. Als u zich verdiept in het onderwerp en precies begrijpt welk soort hout helpt bij het elimineren van specifieke haarproblemen, zal het resultaat de verwachtingen overtreffen. Dus degenen die bekend zijn met het probleem van roos, moeten op zoek naar een kersen- of beukenborstel. Als u snel een luxe manenberk wilt laten groeien, die de haargroei versnelt en als de beste wordt beschouwd voor het aanbrengen van balsems.

Met alle onmiskenbare verdiensten, houten kammen hebben geen minnen, maar nuances. Hoe aantrekkelijk het felgekleurde accessoire ook mag lijken, het is beter om het te laten varen ten gunste van ongeverfd hout. Het is ook noodzakelijk om aandacht te besteden aan de verwerking - het zou perfect moeten zijn. Anders wordt de kam snel waardeloos en absorbeert alles van talg tot haarlak.

Kunststof kammen

Kunststofborstels zijn ook erg populair. Daar zijn verschillende redenen voor:

 • De vorm en kleuren voor elke smaak;
 • Relatief lage kosten;
 • Een breed assortiment waarmee u een compacte versie kunt vinden die in de kleinste handtas past.
 • Bovendien verschenen er modellen met een speciale impregnering, waardoor de gebruikelijke procedure werd omgezet in echte wassing.

De enige, maar serieuze klacht van gebruikers over plastic kammen - geëlektrificeerd haar na kammen. Plastic en haar zijn slecht compatibel, hoewel je tegenwoordig borstels kunt vinden die zo'n effect niet veroorzaken.

Metalen kammen

Kammen van metaal hebben een hoge sterkte en slijtvastheid en vereisen ook geen specifieke zorg. Maar het wordt niet aangeraden om het altijd te gebruiken - het metaal is te "ruig" in verhouding tot zacht vrouwelijk haar, maar ook tot de hoofdhuid.

Het is categorisch niet geschikt voor vrouwen met geverfd haar en mensen die op zoek zijn naar een penseel voor styling.

Siliconen kammen

Siliconenkammen staan ​​uit elkaar, die vol vertrouwen posities innemen in de moderne markt.In tegenstelling tot hun plastic tegenhangers, hebben ze een antistatisch effect en hebben ze daarom geen negatieve invloed op het haar.

Vaak worden ze gebruikt voor het gelijkmatig en voorzichtig aanbrengen van vitamineformules of voedende balsems, maar siliconen zijn ook geschikt voor dagelijks gebruik. Het zijn zijn borstels die als het meest flexibel worden beschouwd.

Nylon kammen

Nylon borstels worden beschouwd als een goede optie voor elke dag, en zijn ook geschikt voor het maken van kapsels thuis voor alle vrouwen - een uitzondering zijn de eigenaren van krullen. In tegenstelling tot kammen met natuurlijke haren hebben nylon accessoires een betaalbare prijs, maar ze verliezen niet veel kwaliteit.

Ze worden niet alleen zorgvuldig behandeld met huid en haar, maar worden ook als zeer duurzaam beschouwd.

Professionele kammen

Als we het hebben over professionele haarborstels (impliciete modellen die worden gebruikt door stylisten-kappers), dan wordt het vertrouwen van meesters verdiend door keramiek, koolstof en eboniet. Elk van deze modellen heeft een vrij hoge prijs, maar voldoet aan de hoge eisen: het elektriseert het haar niet, het geeft geen gifstoffen af ​​onder invloed van hete lucht. Een keramische borstel kan ook haar ioniseren en eboniet is onmisbaar voor het verven of chemisch permanenten.

We selecteren op type haar

Steil haar dat perfect is gekamd met een borstel met natuurlijke borstelharen en gekrulde siliconen. In het eerste geval is alleen de kwaliteit van het gekochte accessoire belangrijk (het is de moeite waard om de merken en producten zorgvuldig te onderzoeken) en in de tweede is de sleutelrol van materieel belang. Krullende krul vereist een zorgvuldige hantering en siliconen kammen de streng zonder deze te beschadigen. Plus, nadat de procedure van het kammen van de krullen niet zal veranderen in een vormloos nest, maar mooi krullen.

Zeldzame sint-jakobsschelpen zijn ook geschikt voor meisjes met golvend haar.

Voor probleemhaar zijn er afzonderlijke aanbevelingen:

 • Bij verhoogde productie van talg is om gebruik te maken van houten kammen, het voorzien van de juiste zorg (dagelijks wassen).
 • Voor dun en zwak haar is een borstel van natuurlijk materiaal ook geschikt, die het hoofd zal masseren, de bloedstroom zal verbeteren en de groei zal helpen versnellen.
 • Hetzelfde advies is van toepassing in gevallen waar het haar uitvalt.
 • Maar gevoelig voor droog haar toont de zachtste borstelharen, elastisch, zoals siliconen.

De nuances van keuze

De hoeveelheid zal de kwaliteit niet vervangen, maar het is belangrijk om te verduidelijken - als een meisje gewend is aan lange krullen, moet je twee modellen tegelijk kiezen. Degene die bedoeld is om regelmatig te kammen, en degene die een hulpmiddel zal zijn bij het maken van styling.

Maar eigenaars van gedurfde korte haircuts kunnen zich geen zorgen maken over het aantal - één kwaliteitskam is genoeg. Let alleen op de lengte van de tanden. Hoe korter het haar, hoe korter de lengte zou moeten zijn.

Onnodig om te zeggen dat u tijdens de winkeldag niet in twijfelachtige winkels moet kijken? Net zoals je niet hoeft te streven naar atoomkortingen: borstels met een natuurlijke borstelharen of gemaakt van natuurlijke materialen kunnen per definitie niet goedkoop zijn. Dit geldt ook voor messing: een accessoire van hoge kwaliteit kan een mooie cent kosten, maar zal lang meegaan en de krullen geen pijn doen. En in het geval van haardrogers of technisch uitgeruste borstels moet u op bekende merken vertrouwen - zij zullen u niet teleurstellen.

De volgende video vertelt over het maken van de juiste kam voor haar:

beoordelingen

Ondanks de inconsistentie van de beoordelingen, is de eerlijke seks unaniem in één ding: de perfecte kam is alleen te vinden met vallen en opstaan. Sommigen hadden bijvoorbeeld geluk met een kapper die advies kon geven over het beste accessoire en iemand was gewend om een ​​bepaald model van een bepaald merk te gebruiken. Dit is een soort bevestiging dat de keuze voor een penseel moet worden gestart, niet om producten te bestuderen, maar om je eigen haar te bestuderen.

Veel mensen kopen kammen in winkels zoals biologisch, en laten zich leiden door de beoordelingen die daar zijn achtergelaten. Deze aanpak is altijd welkom, omdat je zowel de voor- als nadelen van elk model kunt waarderen.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen