Jackets

Poeh en sintepon: wat is beter en warmer?

Poeh en sintepon: wat is beter en warmer?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
  1. Poeh verwarmt zelfs astronauten
  2. Sintepon - de jongere broer van pluis
  3. Wat zit er in sintepuhe?
  4. Alle opties zijn goed.

Donsjack is een comfortabel, warm en noodzakelijk iets in de kledingkast. Het lijkt erop dat de naam zelf de aanwezigheid van kleding betekent. Fabrikanten bieden echter als verwarmende "vulling" jassen en andere alternatieve materialen aan. Elk van hen heeft zijn voor- en nadelen.

Poeh verwarmt zelfs astronauten

Jassen, misschien, zijn de meest voorkomende en meest favoriete jassen in Rusland. Ze werden vooral populair in de moeilijke jaren negentig. Bijna een derde van de Russen was gekleed in goedkope en monotone groen-lila kleding van dubieuze kwaliteit. Tegenwoordig zijn donsjacks van deze stijl en kwaliteit niet te vinden. Naast het uitvoeren van de functie van warme kleding, zijn ze nu in lijn met modetrends en combineren ze show en gemak.

Poeh voor het naaien van warme kleding begon voor het eerst de volkeren van de noordelijke breedtegraden te gebruiken. En de eerste geraden om te gebruiken voor het naaien van warme kleding - de Noren. In de 15e eeuw redden gewatteerde broeken en jassen de bewoners van de koude kust perfect tegen doordringende wind en strenge vorst. De meest warme wordt beschouwd als pluisvogel-eidereend. Geen wonder dat het wordt gebruikt bij het maken van ruimtepakken voor astronauten.

Ondanks de uitvinding van een nieuw alternatief voor donsmaterialen, blijft de dons zijn positie behouden en blijft hij het meest gewilde materiaal dat wordt gebruikt voor de productie van warme kleding.

Donsjacks met eider omlaag worden als de beste beschouwd. Hun significant nadeel is de hoge prijs. Eend of ganzendonsvuller kan een goed alternatief zijn. Fabrikanten voegen vaak pluis aan een veertje toe. Deze verhouding is meestal 70 en 30 procent. Hoe lager het percentage veren, hoe warmer en lichter het jack is. Daarom is het bij het kopen ervan de moeite waard om speciale aandacht te besteden. Op het label van de aanwezigheid van een pen in het product staat het voorvoegsel naar beneden. Het is goed om te waarschuwen: koop een donsjack en inspecteer het zorgvuldig. Veren of veren mogen niet uit de naden steken. Anders is dit product van slechte kwaliteit - het zal niet lang duren.

Probeer voorzichtig de mouw of het fragment aan de onderkant van de jas te voelen. Als de kachel veel veren heeft, voelt u deze meteen bij aanraking. Een dergelijk donsjack zou niet moeten worden genomen: op een dag zullen deze veren eruit kruipen.

Als de winter hardvochtig is voor je, koop dan een jas met de aanduiding 3 CLO. Het zal comfortabel zijn, zelfs in veertig graden van vorst. Markering 1 KLO - voor een zachte winter, als de vorst de -15 graden niet overschrijdt.

De grote voordelen van een donsvuller zijn dat de jas "ademt". Daarin zul je niet zweten in de winkel of de metro.

Het is de moeite waard om te letten op het vulkracht-teken op de donsjack-tag. Het betekent de indicator van de elasticiteit van het donsjack, dat wil zeggen, het vermogen om de oorspronkelijke vorm na compressie te nemen. Voor goede donsjacks begint deze indicator met 500 eenheden. En het gaat om bekende merken tot 900.

Moderne technologieën maken het mogelijk om down-padded jassen met een hoge kwaliteit te produceren met donsvulling. Met de juiste zorg kan zo'n kleding vijftien tot twintig jaar meegaan. Voor het wassen van de jas is het beter om contact op te nemen met de stomerij. Als u besluit om het zelf te wassen - weet dat dit niet zo'n gemakkelijke taak is als het op het eerste gezicht lijkt. Voor het wassen en drogen van producten met dons is een speciale aanpak vereist. Lees daarom, voordat je de was opneemt, het advies van beoefenaars op internet.

Hoogwaardige warm-down jassen van verschillende stijlen komen voornamelijk uit China en Canada.Als je niet beperkt bent in middelen en stijl en een modieuze uitstraling belangrijk voor je is, moet je op zoek naar modellen die zijn gemaakt in Finland, Zweden of Frankrijk.

Sintepon - de jongere broer van pluis

Het is moeilijk om iemand te vinden die nooit kleding in zijn garderobe zou hebben met polyester. Deze synthetische stof, uitgevonden in de jaren 70 van de vorige eeuw, concurreert met dons.

Producten van een synthetische winterverwarmer houden de warmte goed vast en kunnen gemakkelijk worden gewist. En als de warmte-isolerende eigenschappen in een donsjack worden beïnvloed door de verhouding van veren en dons, is het donsjack op de opvulling polyester dikker, hoe warmer. Fabrikanten kunnen één, twee of zelfs drie lagen van een synthetische wintermaker omzomen. De temperatuurmodus van het product wordt bepaald door de dichtheid van de sintepon thermische isolatie: de isolatiedichtheid is 100 g / sq. m aanbevolen bij een koele temperatuur van +5 graden; vanaf -5 graden zal het comfortabel zijn in een jas met een sinteponovy-verwarmer met een dichtheid van 150 g / sq. m. (dergelijke kleding is heel geschikt voor de late herfst); maar met het begin van rijp tot -20 graden is de beste optie een jas met een dichtheid van een synthetische winterverwarmer van 250 g / sq. m.

Als de vorst sterker is, zal zelfs een drielaags donsjack niet comfortabel lopen en voelt u zich koud. Het is vermeldenswaard dat hoe meer lagen zintuig in de jas, des te volumineuzer en ongemakkelijker het is voor bewegingen. Bedenk hoe onhandige en weerloze jonge kinderen er uitzien als dikke opvullende polyester.

Was in geen geval de gelijmde synthetische winterverwarmer. Alleen chemisch reinigen is geschikt voor het onderhoud ervan.

Sintepon - kunstmatig materiaal. Het bestaat uit polyestervezels. De vezels zijn op twee manieren aan elkaar gehecht: door lijmen of door een warmtebehandeling. De synthetische winterverwarmer op lijm is gemakkelijk vervormd, slylyaetsya. Het is luchtdicht. Bovendien wordt het vanwege de aanwezigheid van lijm als niet milieuvriendelijk beschouwd.

Thermisch gebonden sintepon heeft de voorkeur, het "ademt" en wordt als milieuvriendelijk beschouwd.

Jassen met synthetische vulling zijn comfortabel, duurzaam en ongedwongen in de zorg. Ze zijn echter meer geschikt voor buiten het seizoen of milde winters. Voor een strenge winter hebben ze weinig nut.

Wat zit er in sintepuhe?

We hebben de overweging van een ander materiaal, dat wordt gebruikt voor het verwarmen van winterjassen, probleemloos benaderd. Logisch gezien, te oordelen naar het ongebruikelijke, dubbel scheve woord, kan het lijken alsof het een materiaal is dat uit polyester en donsvulling bestaat, een combinatie van twee klassieke materialen in één verwarmer. De naam van een moderne kunstmatige isolator is echter correct - synthetische dons. Poeh, maar kunstmatig, volgens zijn thermische kenmerken, zeer vergelijkbaar met het heden.

Beneden op de tags van puhovikov aangegeven door het woord naar beneden. Veer toevoegen betekent veren toevoegen. Het woord intelligentdown zegt dat in een verwarming de dons en een synthetische vulling worden gecombineerd. De aanduiding katoen of polyester waarschuwt dat watten, batting of synthetische wintermakers worden gebruikt voor opwarming.

Sintepukh bestaat uit een groot aantal polyestervezels. Net als natuurlijke pluisjes zijn er holten in de vezels. Het is deze lucht in de microtubuli die helpt warmte vast te houden. Het materiaal is milieuvriendelijk, zonder schadelijke onzuiverheden. Bovendien is het dankzij het gebruik van siliconen bij de productie veerkrachtig en zeer elastisch. Met siliconen doordrenkte vezels worden in een spiraal gedraaid. Wanneer ingedrukt, neemt verplettering gemakkelijk de originele look.

Kleding met het gebruik van een sinthepuhovogo isolatie warm, licht, luchtig en luchtig. Een onderscheidend voordeel ten opzichte van de echte dons - van wassen en van langdurige slijtage, sintepuh rolt niet op in stevige klonten.

Sintepukh, evenals donsveervullers, ademen gemakkelijk en ademen perfect de lucht, terwijl ze tegelijkertijd warmte vasthouden. Veren kruipen nooit uit een synthetische bontjas, het water stroomt naar beneden "als een gans", het droogt snel.

Voor het wassen, kunt u gebruik maken van de diensten van de stomerij, maar het is niet moeilijk om de sintofuhovy down-gewatteerde jas thuis te wassen. Het is zeer comfortabel om te dragen.

Alle opties zijn goed.

Als we het over het onderwerp als geheel hebben, zijn alle vermelde opvullers goed. Welke van hen de voorkeur heeft, hangt af van verschillende omstandigheden die voor elke persoon anders zijn.

Het donsjack van sintepukha verschilt van net beneden. Het verschil is dat het warm, veerkrachtig en licht is, milieuvriendelijk. Daarom is het de beste optie voor allergieën. De voordelen van synthetische vulmiddelen zijn dat deze donsjassen er heel elegant uitzien, bovendien zijn ze heel licht, ze zijn gemakkelijk te wassen en te drogen. Ze zijn warm en comfortabel in het laagseizoen, maar ook tijdens lichte wintervorst. Welnu, voor degenen die natuurlijk willen zijn, is de beste optie natuurlijk een jas met donsvulling.

In het ideale geval is het beter om drie donsjacks te hebben: buiten het seizoen, zachte winter en strenge vorst. Als hun isolatie uit verschillende materialen zal bestaan, zult u uit persoonlijke ervaring kunnen zien welke de voorkeur heeft boven u.

Over de eigenschappen van vulstoffen voor winterjassen, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen