aardewerk

Koffiemokken: soorten, merken, keuze en verzorging

Koffiemokken: soorten, merken, keuze en verzorging

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. kenmerken
 2. materialen
 3. Vormen en maten
 4. Kleurbereik
 5. Overzicht fabrikanten
 6. Hoe te kiezen?
 7. Gebruiksvoorwaarden
 8. Zorgfuncties

Koffie wordt beschouwd als een van de meest populaire drankjes ter wereld, die dagelijks worden geconsumeerd door een groot aantal mensen. Tot op de dag van vandaag blijft de brede industrie die geassocieerd wordt met koffie zich ontwikkelen, recepten voor nieuwe dranken worden vaak uitgevonden, wat onveranderlijke echte fijnproevers verrast.

Natuurlijk, om plezier te hebben van de smaak van het product, heeft een persoon een hoogwaardige "schelp" van hoge kwaliteit nodig om de algehele indruk niet te bederven. De geschiedenis van koffiedrinkers is net zo veelzijdig als de smaak van een graandrank. Laten we begrijpen wat voor mokken we nodig hebben om de koffie van de eerste tot de laatste noot te proeven.

kenmerken

Veel mensen geven de voorkeur aan een mok voor drankjes, zonder na te denken over het doel van een of andere vorm van gerechten. Bij koffie zijn de dingen anders. Echte fijnproevers of gewone geliefden om 's ochtends op te vrolijken, is uitermate belangrijk dat het vat waarin de vloeistof zich bevind vóór gebruik, praktisch was en voldoet aan de esthetische voorkeuren van de persoon.

Er zijn basiskenmerken waaraan een koffiemok moet voldoen:

 • gemaakt van dikwandig keramiek of hoogvast glas, zodat de werking betrouwbaar en lang was;
 • houd het warm zodat de warme drank na 15 minuten niet koud wordt;
 • een bepaald volume hebben, waarvan de indicatoren afhangen van de kenmerken van de drank en de voorkeuren van de eigenaar;
 • om te voldoen aan bepaalde normen in termen van esthetiek, dat wil zeggen om het oog van de eigenaar te behagen en in de omringende ruimte te passen.

Volgens tradities zijn er verschillende varianten van koffiemokken, waarvan de variëteiten afhankelijk zijn van de drank zelf. Een frappuccino-mok wordt bijvoorbeeld als de grootste houder beschouwd: het volume is gewoonlijk 300-500 ml. Het is gemaakt van transparant glas om de schoonheid van het drankje te kunnen zien, er is een pen.

Beschouwd als de kleinste mok die nodig is voor espresso: het bevat van 35 tot 90 ml vloeistof. Dergelijke gerechten zijn gemaakt van dikwandig materiaal, meestal porselein, en hebben een kegelvorm om de koffie zo lang mogelijk heet te houden.

Voor frappuccino
Voor espresso

De demitass-mok is gemaakt van keramiek en het volume is ook niet groter dan 90 ml. Ideaal voor het serveren van gebrouwen Turkse koffie. Professionals in deze branche noemen dit vaak een half kopje.

Populaire cirkels, waarvan het volume varieert van 170 tot 220 ml. Als er vroeger alleen cappuccino in werd gegoten, zijn ze nu aangepast voor veel andere soorten koffie. Het is vermeldenswaard dat zo'n mok altijd een verlengd bovenste deel heeft, wat helpt om het schuim of de slagroom te verspreiden.

Demitass-mok
220 ml

Het origineel is een groot glas voor een latte, het is smal en in volume is het ongeveer 350 ml.

Als je jezelf als een koffieliefhebber beschouwt, zou je, zoals experts zeggen, thuis een koffieservice moeten hebben: er zijn kopjes van 180 ml in, de wanden van borden zijn dik, gemaakt van wit glanzend porselein.

Latte-glas
Koffie service

materialen

Voor de productie van koffiemokken met verschillende materialen. De meest populaire zijn glazen, porselein en keramische bekers. Ze zijn het meest praktisch voor het dagelijks leven en zien er altijd stijlvol uit in elk interieur.

Keramiek wordt meestal gebruikt als schotel voor cafés en restaurants. Porselein ziet er prachtig uit in de rol van thuisservice, versieren de schappen van keukenrekken of een feesttafel. Glas is geschikt voor het dagelijkse ritueel van koffie drinken in de ochtend of avond.

keramiek
glas
porselein

Fabrikanten maken ook metalen cirkels. Natuurlijk zijn ze niet zo elitair, om zo te zeggen, zoals hierboven, maar toch zijn ze populair. Ze gaan wandelen. Als het metalen vat dikke wanden en de bodem heeft, evenals een goed geschroefd deksel, dan wordt het een thermomug genoemd.

Bamboemokken worden beschouwd als milieuvriendelijke gerechten die geschikt zijn voor diegenen die de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen voor voedselconsumptie volgen.

metaal
bamboe

Vormen en maten

Zoals hierboven vermeld, is het nominale volume van een koffiemok afhankelijk van voor welke drank het bedoeld is. Zeer kleine mokken - ongeveer 40 ml - zijn ideaal voor standaard zwarte koffie gebrouwen van een bepaald type bonen, zonder de aanwezigheid van allerlei extra producten die de smaak van het drankje gevarieerder maken.

Als de capaciteit volumineuzer is - vaak zijn de maten 0,5 l - is het vat ideaal voor complexere koffiesoorten. Zulke cirkels zijn meestal gemaakt van glas, waardoor je de interessante lagen van de drank, het schuim, de room en alle versieringen aandachtig kunt overwegen.

Dankzij moderne technologieën ontwikkelen fabrikanten een groot aantal opties voor koffiemokken, waarbij verschillende ontwerpen worden gecreëerd waaruit u degene kunt kiezen die goed in uw interieur past.

Koffiemokken zijn er in verschillende vormen. Natuurlijk zijn de meest populaire ronde bekers standaard. Nog niet zo lang geleden verschenen, maar vierkante variëteiten zijn al in trek, ze zien er effectief uit in zowel witte als in andere kleuren.

Als we het hebben over thermomugs, kunnen ze worden gemaakt in een standaardvorm, zoals een mini-thermoskanen er zijn meer praktische en handige, bijvoorbeeld vouwende vaten. Ze kunnen moeiteloos worden ingeklapt zolang u de afwas niet voor het beoogde doel gebruikt. Koffiemokken met een deksel zijn ook handig: ze zijn gemakkelijker schoon te maken in vergelijking met diegene die niet opengaan.

rondje
vierkant
Thermomug

Kleurbereik

Zoals bij alle gerechten, kunnen bekers voor koffie variëren in verschillende kleuren. Misschien wel de meest populaire zijn de witte versies. Het is bekend dat koffie in witte gerechten een grotere eetlust veroorzaakt, omdat de drank goed contrasteert met de lichte tint. Transparante cirkels, die een zekere zuiverheid en zuiverheid symboliseren, waardoor we de drank gemakkelijk "van binnenuit" kunnen bekijken, zijn ook in trek.

Blijf niet onopgemerkt en cirkels, gemaakt in verschillende kleuren. Er zijn monofone opties en fel beschilderd met allerlei patronen. Ontwerpen worden voortdurend gemaakt met strikte minimalistische fragmenten of met grappige en leerzame afbeeldingen. Je kunt cirkels ontmoeten met grappige zinnen en citaten van beroemde mensen.

Overzicht fabrikanten

Het is een traditie geworden dat fabrikanten van koffiemachines moks maken. Hier is geen uitzondering en het merk DeLonghi. Bekers van dit bedrijf hebben dikke wanden en een uitstekend ontwerp, waardoor ze in de vraag op de markt kunnen blijven.

Onvoorwaardelijke populaire Turkse koffiemokken. Ze zijn echt van hoge kwaliteit en met hun hulp kun je je houden aan de vele tradities van het maken van Turkse koffie. Ook respecteren echte fijnproevers en drinkkenners Italiaanse fabrikanten.

DeLonghi
Turkse mok

Hoe te kiezen?

De belangrijkste factor waarop u moet vertrouwen bij het kiezen van een kopje koffie - uw persoonlijke voorkeuren. Wat voor soort koffie je 's ochtends wilt drinken, bepaalt voor een groot deel je keuze, vooral de maat van de beker.

Latte-liefhebbers hebben bijvoorbeeld meer capaciteit nodig dan degenen die de voorkeur geven aan cappuccino.

Je moet ook rekening houden met de nuances van kwaliteitsgerechten. Glas, keramiek of porseleinen beker moet worden gecontroleerd op de aanwezigheid van chips., de structuur ervan - op de zogenaamde zuiverheid van het materiaal.

Als we het hebben over thermomugs, kunnen ze beter kiezen voor dubbele wanden. Om het drankje tijdens het gesprek warm te houden, doet bijvoorbeeld de aanwezigheid van voorverwarmen geen pijn.

Originele en koele koffiemokken worden vaak gepresenteerd als een aanvulling op een verjaardagscadeau of een andere vakantie. Ongebruikelijke producten zijn te vinden in veel online winkels, maar hier is het belangrijk om de goede kwaliteit van de gerechten te garanderen, aangezien het bedrijf geen koffiebakken professioneel vervaardigt.

Gebruiksvoorwaarden

De procedure voor het behandelen van gasten bij koffie lijkt altijd op dezelfde maaltijd met thee, maar in het tweede geval is de samovar het grootste deel van de tabel. Bij koffie wordt alle aandacht besteed aan de service, dus de bekers moeten perfect schoon zijn, geen spaanders en krassen. Hetzelfde geldt voor de schotel, als je een paar gebruikt.

Als het gaat om dagelijks gebruik van koffie, vergeet dan ook de elementaire regels niet. Je moet de koffie van de Turken altijd voorzichtig in de beker gieten, om de afwas niet te doen. Als u een filter gebruikt, moet u ook voorzichtig handelen.

Wat de thermomug betreft, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze altijd goed gesloten is. Bewaak de kwaliteit van het apparaat. Afhankelijk van het kwaliteitsniveau kan de mok stoppen met het warm houden van de drank.

Zorgfuncties

Als de glazen bekers in een vaatwasser kunnen worden gewassen, moet u voor het laden van de keramische en porseleinproducten goed nadenken of ze bestand zijn tegen een vergelijkbare reinigingsprocedure. Lees de regels voor het gebruik van mokken op het pakket. Na het wassen, is het beter om de kopjes af te nemen met een handdoek om hun oorspronkelijke uiterlijk te behouden.

Wat de thermomug betreft, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze altijd goed gesloten is. Na gebruik goed afspoelen met een spons in alle spleten.

Houd de kwaliteit van de mok in de gaten: als deze niet van de beste materialen is gemaakt, is het waarschijnlijk dat de drank binnenkort sneller zal afkoelen dan eerst.

Op de dikte van de koffiemokken, zie hieronder.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen