Naaien en decoreren van kleding

Wat zijn thermostickers en hoe plak je ze op kleding?

Wat zijn thermostickers en hoe plak je ze op kleding?

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. kenmerken
 2. species
 3. Hoe te plakken?

Om kleding te versieren of te repareren, zijn er vandaag een aantal populaire producten die niet alleen hun hoofdtaak aankunnen, maar ook het gebruikelijke kunnen transformeren en verbeteren. Thermische stickers behoren tot de categorie van vergelijkbare producten, dus vandaag zijn ze in een grote verscheidenheid vertegenwoordigd.

kenmerken

Extra decor op dames-, heren- en kinderkleding is opnieuw relevant, in het licht waarvan thermolijmen en thermopatronen veel gevraagd zijn en waar veel vraag naar is. Dergelijke accessoires worden actief gebruikt door ontwerpers van over de hele wereld en gewone handjuffrouwen, modieuze vrouwen en jonge moeders om een ​​uniek imago te creëren, evenals kleine reparaties aan kleding.

Thermotransfers, of simpelweg stickers en toepassingen, zijn in feite een afbeelding, met als belangrijkste kenmerk de mogelijkheid om het beeld gemakkelijk en snel over te brengen naar de stof met behulp van beschikbare gereedschappen, meestal een strijkijzer. Deze technologie is erg populair vanwege het feit dat het geen aanzienlijke financiële investeringen vereist en door een product op kleding te plakken, kunt u voorkomen dat u een nieuw kledingstuk moet kopen.

Bovendien kan zelfs het meest voorkomende monofonische ding met geplakte applicaties relevant en volledig exclusief worden en onherkenbaar transformeren.

Thermische lijm en thermo-applicatie - accessoires waarvan de naam de essentie van het product onthultAangezien tijdens de blootstelling aan hoge temperaturen en de locatie vanaf de voorkant van elke kleding, het beeld wordt overgedragen of eenvoudig wordt vastgelijmd aan textiel. Je kunt ze kopen in elke hardware- of kledingwinkel, en een grote selectie aan afbeeldingen maakt het mogelijk om voor elke gelegenheid de juiste sticker te kiezen, rekening houdend met de eigenaar van het ding dat een dergelijke inrichting vereist, evenals het echte doel van de sticker - alleen een decoratieve functie of kledingreparatie.

Tegenwoordig zijn thermo-lijmen het meest in trek, waarbij het beeld wordt overgedragen door thermisch afdrukken. Dergelijke producten bevatten een speciale film op de basis, waar een tekening of inscriptie wordt afgedrukt met inkt. Dit onderdeel kan worden gemaakt van polyflex of polyflock. De eigenaardigheid van het eerste materiaal is de overdracht van meer subtiele, maar nogal dichte lijnen, het laatste type laat je toe fluweelachtige en zachte reliëfs te krijgen.

Voordat u een smeltzegel koopt, moet u de hoofdfunctie ervan duidelijk definiëren en rekening houden met het soort materiaal waarmee u werkt. Anders zal zelfs de hoogste kwaliteit en het aantrekkelijke accessoire de taak niet aankunnen, het zal bijvoorbeeld te veel inzakken of het uiterlijk van het kledingstuk volledig verpesten. Voor lichte stoffen zoals zijde, zal een koppelpleister niet werken, dit geldt ook voor satijn en andere zomerse items. Gebruik in dit geval eenvoudigere accessoires.

Maar toch, het belangrijkste voordeel van de stickers is hun veelzijdigheid, want met de juiste selectie van de combinatie van de basis en de toepassing zelf, kunnen ze met succes worden vastgelijmd aan de donsjas, jas, broek of jeans, korte broeken, blouses, enz. In sommige gevallen gebruiken vrouwen en ontwerpers thermische stickers voor het versieren van schoenen, rugzakken, hoeden en andere alledaagse dingen.

Zoals geadviseerd door professionals, zijn stickers het meest waarschijnlijk gelijmd aan textielproducten.gemaakt van dicht materiaal.In dit geval zal het risico dat de patch in een "accordeon" vouwt, minimaal zijn. Ondanks de veelzijdigheid van het product en de eenvoud van het werk, heeft het proces voor het bevestigen van thermische schudders nog steeds een aantal kenmerken, die in de eerste plaats betrekking hebben op de verwarmingstemperatuur van een strijkijzer of ander apparaat voor thermisch effect op het product. Zoals de praktijk laat zien, ligt de optimale waarde in het bereik van 120-130 graden. Maar bij het werken met een sticker en een verwarmd strijkijzer, is het ook noodzakelijk om rekening te houden met de mogelijkheden en weerstand tegen verwarming van de textielbasis van het versierde product, om het niet te verwennen door onzorgvuldigheid.

Ondanks het feit dat thermo-stickers en thermische stickers vrij ingewikkeld en moeilijk te bellen zijn, is het volstrekt onnodig om ze te kopen, omdat het heel goed mogelijk is om zo'n handig en stijlvol accessoire met geïmproviseerde middelen thuis te maken met je eigen handen.

species

Omdat de keuze voor thermostickers op de accessoires- en naaiafdeling vrij uitgebreid is, zijn er verschillende tekens waarmee deze producten kunnen worden geclassificeerd. Allereerst gaat het om het materiaal dat voor de fabricage wordt gebruikt. Er zijn de volgende soorten labels:

 • van flex;
 • van kudde;
 • van fluweel;
 • van satijn;
 • van sateen.

U kunt ook nog twee soorten selecteren:

 • accessoires met kleefbasis;
 • producten zonder.

Producten verschillen van die met reflecterende elementen (zoals stickers worden gekocht voor kleding, voor atleten en kinderen), evenals stickers zonder fosforescerende toepassingen. Ook stickers kunnen in twee hoofdtypen worden verdeeld.

thermo

Het product is een conventioneel niet-volumetrisch patroon, waarvan de toepassing is gemaakt op de overdrachtsfilm. Dergelijke producten hebben hun eigen kenmerken, in de eerste plaats betreft het de onmogelijkheid om met alle soorten textiel te werken, aangezien dergelijke stickers alleen bedoeld zijn voor katoenen kleding en andere producten uit deze grondstof. Heel vaak worden dergelijke producten aangeboden in foto-salons voor het overbrengen van een foto van een persoon naar een T-shirt of het maken van een aantal gedenkwaardige inscripties, initialen, merknamen, enz. De technologie voor beeldoverdracht brengt ook hoge temperatuureffecten op het product met zich mee. Het belangrijkste kenmerk van transferfolie is hun sterke bevestiging aan de hoofdstof, dus na verloop van tijd zal het moeilijk zijn om de sticker te verwijderen. Als slechts een korte termijn gebruik van een inscriptie of een afbeelding gepland is, moet u een thermische film aanschaffen op tijdelijke basis.

Op textiel gebaseerde applicatie

Dergelijke producten zijn universeel van aard, dus u kunt ermee werken op elk type stof, inclusief delicate en lichte, maar ook dichte en grove opties. Dankzij deze functie zijn applicaties succesvol op de huid, jeans en kunststoffen bevestigd, hebben ze een decoratieve functie en helpen ze bestaande gebreken, inclusief gaten, te verbergen. Uiterlijk verschilt de sticker niet veel van borduren. Op basis van het doel kunnen thermolijmen worden onderverdeeld in:

 • kinderproducten, die kunnen worden uitgevoerd in de vorm van afbeeldingen van stripfiguren, dieren of speelgoed, strikken, bloemen, machines, enz.;
 • stickers voor vrouwen dingen die niet alleen hand borduren, maar ook kant kunnen imiteren, bevatten steentjes, stenen en pailletten;
 • Herenaccessoires zijn meestal logo's, emblemen van beroemde sportteams, cijfers en inscripties in verschillende technieken.

Hoe te plakken?

Om thuis kleding onafhankelijk te kunnen aankleden of repareren, heeft u een applicatie en een strijkijzer nodig voor uw werk. De technologie voor het uitvoeren van manipulaties met warmteoverdrachtsstickers is rechtstreeks afhankelijk van het type product dat is gekozen voor bevestiging aan de stof.

Maar voordat u gaat lijmen, moet u de informatie over het product op het etiket bestuderen, omdat niet elke stof bestand is tegen hitte en ook een kleine test uitvoert op de uiterste rand van het product door het strijkijzer tot de gewenste temperatuur te raken. Als de stof de test met goed gevolg heeft doorstaan ​​en zijn oorspronkelijke uiterlijk heeft behouden, kunt u veilig doorgaan met de overdracht van het geselecteerde patroon naar het opgegeven gebied.

Om te bepalen hoe met het label moet worden omgegaan, is een visuele beoordeling van het gekochte accessoire voldoende. Thermische stickers met een film worden in een spiegelbeeld op de stof overgebracht. Dit moet worden overwogen voordat met het werk begint. De specifieke kenmerken van de locatie van een dergelijke sticker op de stof suggereren dat deze met het gezicht naar het product moet worden geplaatst. Om te lijmen, volgt u de volgende stapsgewijze instructies.

 • De basis, het voorwerp of elk ander product moet zo soepel mogelijk worden uitgelegd, zonder plooien of bochten van het weefsel op een stevig horizontaal oppervlak. Voor deze doeleinden kunt u een tafel of vloer gebruiken onder een materiaal in de buurt van de bedoelde plaatsing van de stickers om een ​​stuk karton te plaatsen. Een dergelijke maatregel is nodig om te voorkomen dat de afbeelding opnieuw wordt afgedrukt op de tweede zijde van het product, indien aanwezig.
 • Verwarm het strijkijzer tot de gewenste temperatuur in overeenstemming met het type stof, schakel eerst de stoomgeneratiemodus uit. Plaats de applicatie op de gekozen plaats met de afbeelding op de stof en de film - up.
 • Plaats een effen wit vel op de bovenkant om het textiel te beschermen tegen schade tijdens thermische actie, met behulp van het strijkijzer, druk de sticker op de basis en fixeer het strijkijzer in deze positie gedurende 10 seconden. Verwijder het dan, laat de sticker een beetje afkoelen.
 • Verwijder daarna het substraat van de figuur met langzame en vloeiende bewegingen. In het geval dat het beeld slecht van de bovenste laag wordt verwijderd en samen met de film uit de stof wordt verwijderd, moet het algoritme van acties in dezelfde volgorde worden herhaald.
 • Na het gewenste resultaat te hebben bereikt, moeten de kleding worden uitgezet en met een verwarmd strijkijzer op de plaats van het overgebrachte beeld van de verkeerde kant worden gelopen.

Het is belangrijk om even gebieden op het product te selecteren voor het overbrengen van de afbeelding, omdat dit een betere pasvorm biedt. Wat betreft gebieden zoals bevestigingsmiddelen, naden of lussen, is het zinloos om thermo-lijmen te gebruiken, omdat de tekening niet zal worden afgedrukt of alleen de fragmenten ervan worden overgedragen. Om kleding te versieren met appliqué op stof, moet u analoog handelen met de instructies voor het werken met de film. Tijdens het bevestigen van de textielsticker moet er echter rekening mee worden gehouden dat de kleefstof in een dergelijk product zich aan de verkeerde kant bevindt. Uitgaande van deze functie van plaatsing, moeten patronen, inscripties of afbeeldingen met de beeldzijde naar beneden op het strijkijzer worden gelegd.

Zoals de praktijk laat zien, bij het werken met dergelijke toepassingen, tijdens het fixeren van het product aan kleding, is het het beste om het te bedekken met een calqueerpapier, een eenvoudig stuk doek of een wit vel papier, om de stof zelf niet te bederven tegen contact met het strijkijzer. Wat betreft lederen producten, zoals jassen, hoeden of broeken, om de sticker zo strak mogelijk te houden voordat je hem met een strijkijzer op het product drukt, breng je een kleine hoeveelheid van de gebruikelijke universele superlijm aan de zijkant met lijm aan en druk je vervolgens op de applicatie met ijzer door papier of stof .

Een andere effectieve manier om het beeld stevig te beveiligen, is door een accessoire langs de rand te naaien. Dankzij de extra draad, zelfs tijdens het wassen in de typemachine en het actieve gebruik van het product, wordt de applicatie stevig op zijn plaats bevestigd. En om ervoor te zorgen dat de extra laag niet in het oog springt, moet u de kleur van de draden kiezen die overeenkomt met de afbeelding. En om een ​​sticker als een patch te markeren, kunt u de rand inkaderen met grote steken in een contrasterende kleur of met een dikke draad.

Om kleding te repareren en het gat te maskeren met thermo-lijmen, moet u een klein stukje niet-geweven stof of ander materiaal in de opening plaatsen en de sticker vervolgens op de gebruikelijke manier bevestigen. Voor hoogwaardig werk moeten het substraat en de toepassing zelf echter enkele centimeters groter zijn dan het gat zelf.

Hoe je de heatseal op de kleding kunt lijmen, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen