jas

Hoe een jas thuis strijken?

Hoe een jas thuis strijken?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Strijkfuncties
 2. Gebruik stoomstrijkijzer
 3. Handige tips

De jas is misschien wel een van de meest stijlvolle en populaire opties voor bovenkleding. Zoiets siert de garderobe van elke moderne modieuze vrouw. Deze producten zijn gemaakt van vrij dichte, warme materialen, zoals suede, wol, kasjmier, laken. Ons artikel is gewijd aan de subtiliteiten van strijk- en stoomjassen van verschillende materialen.

Strijkfuncties

wol

Voordat u begint met het strijken van een jas van 100% wol, dient u zich vertrouwd te maken met de instructies voor het onderhoud van het product. Dergelijke informatie is te vinden op het etiket. Het strijkproces bestaat uit verschillende fasen.

 • Op het strijkijzer is het eerste verwarmingsniveau geselecteerd.
 • Voordat u de vacht bewerkt met een strijkijzer, moet u het product bedekken met gaas, u kunt het nu strijken zonder angst voor wol, het zal niet lijden. Het temperatuurregime kan alleen worden verhoogd als de vouwen niet worden afgevlakt.
 • Het buitenste gedeelte wordt alleen gestreken met nat gaas en de verkeerde kant kan direct worden gestreken.

Je moet vanaf de zelfkant beginnen en vervolgens naar buiten gaan.

 • Alle verkreukelde gebieden vóór het strijken trekken de handen.
 • Om de mouwen te strijken, is het beter om een ​​speciale standaard te gebruiken, die vrijwel elk model van de strijkplank heeft.
 • Daarna kunt u de vacht strijken vanaf de achterkant, de kraag en de revers. Wanneer u de hanger voor het gemak gladstrijkt, sluit u een klein, hard kussen. De Engelse halsband moet opnieuw gestreken worden om de positie te kunnen bepalen.
 • Aan het eind, naaien ze de naden, dit moet worden gedaan met de punt van het strijkijzer.

Als u besluit de vacht na het wassen te strijken, weet dan: om het ding niet te bederven, hoeft u alleen volledig opgedroogde kleding te strijken. Naast strijken kunnen gekreukelde vouwen op de vacht met een stomer worden verwijderd of met deze functie een strijkijzer worden gebruikt.

  Overigens is het beter om geen wollen jas te strijken, namelijk om te stomen, om geen natuurlijke vezels in brand te steken. Het uiterlijk van de vacht bederven kan na het strijken bruin en glanzend lijken. In geen geval de vuile vacht kunnen strijken. Deeltjes vuil na de behandeling worden sterk gegeten, het zal moeilijk zijn om het te repareren.

  Nu zullen we twee manieren overwegen die helpen om een ​​goede laag wol te krijgen zonder het gebruik van speciaal gereedschap.

  1. Op het tafeloppervlak ligt een jas, plooien zijn opgevouwen met plooien en te gekreukelde plekken zijn bedekt met een vochtige doek, bijvoorbeeld een badstof. Dus het product moet 8 uur liggen. Dan kun je het aan een kleerhanger hangen.
  2. In de badkamer is warm water, sluit de deur dicht en creëer kunstmatig het effect van de stoomkamer. Wanneer de stoom de kamer volledig vult, kun je een jas ophangen. Dit moet worden gedaan met heet water, met een opening van ten minste 25 cm. Het product blijft gedurende maximaal 4 uur in deze positie (plooien kunnen eerder worden gladgestreken). Nadat het gewenste resultaat is verkregen, kan de vacht naar de woonkamer worden verplaatst en worden gedroogd.

  kasjmier

  Kasjmierproducten vereisen speciale zorg. De hierboven beschreven methoden voor het gladmaken van een wollen jas kunnen natuurlijk ook worden gebruikt, en toch moet u met bijzondere zorg dingen van kasjmier strijken. Het materiaal is vrij grillig en vereist daarom zorgvuldig onderhoud.

  Er zijn enkele modellen jassen die helemaal niet gestreken kunnen worden, alleen stomen helpt hier. Het is het beste om te stomen wanneer het op een hanger hangt. De temperatuur op de stomer of het strijkijzer is op het minimum ingesteld.

  kasjmier

  kunststoffen

  Polyesterartikelen tolereren blootstelling aan hoge temperaturen niet. Tegelijkertijd wordt een polyester jas beschouwd als de meest slijtvaste, het kreukt praktisch niet. Er kunnen zich plooien vormen na onjuist drogen. Als dit gebeurt, maakt u zich geen zorgen, het product kan altijd worden gladgestreken door strippen of regelmatig strijken.

  Op de ijzeren set "zijde". De vacht wordt binnenste buiten gekeerd, gestreken. In dit geval is het niet nodig om het strijkijzer op het materiaal in te drukken.

  Na het strijken, moet de kleding enkele uren op kamertemperatuur hangen. De jas recht in de kast leggen is niet nodig. Om de optimale temperatuurparameter te selecteren voor het gladstrijken van een verfrommelde vacht, moet u voordat u het basismateriaal verwerkt, een strijkijzer op een apart snipje leggen, dat zich op de voering bevindt.

  Gecombineerde materialen

  Stoom of strijk het product uit het gecombineerde materiaal in verschillende fasen. Strijk eerst het belangrijkste canvas en ga dan verder met de rest van de details: mouwen, kraag, opgestikte zakken en andere decoratieve elementen. De bekleding van de vacht is als laatste gestreken.

  Een dunne laag zonder plamuur kan eenvoudig van binnenuit worden gestreken. Kleding met een dikke laag isolatie moet worden gestreken volgens bepaalde regels.

  • Eerst moet je het ding volledig binnenstebuiten keren en op de strijkplank leggen.
  • Sterk gerimpelde gebieden worden voor het strijken bedekt met nat gaas. In plaats daarvan kunt u elke dunne katoenen stof gebruiken.
  • Gestreken kleding wordt op speciale hangers gezet.

  Om de revers of de kraag terug te brengen, die de naden fronst, de originele look, moet je het probleemgebied met een vochtige doek sluiten, de hoek van de revers of kraag iets strekken met je hand en de naad strekken met de ijzeren punt. Vervolgens moet het item opnieuw worden gestreken. Trouwens, te vaak is het beter om de vacht niet te strijken.

  Gebruik stoomstrijkijzer

  Het verwerken van producten met een stoomstrijkijzer biedt vele voordelen:

  • delicate verwerking van kleding;
  • voorkomt het verschijnen van schroeiplekken;
  • Je kunt zelfs de dunste stof strijken;
  • stoom zal gelijkmatig worden verdeeld.

  Een belangrijk nadeel van een stoomstrijkijzer is dat dit apparaat te groot is en veel ruimte inneemt in de kamer, omdat het ontwerp bestaat uit een behuizing en een grote watertank. In deze tank wordt het fluïdum verwarmd, dat stoom vormt die aan het strijkijzer wordt toegevoerd. Overigens worden de kosten van dit apparaat ook als nadelen aangeduid.

  Handige tips

   • Uitstekend advies voor degenen die besluiten thuis bovenkleding te strijken en strijken: wees gewoon papieren servetten of die worden gebruikt voor het schoonmaken van kantoorapparatuur. Deze doekjes helpen het oppervlak van de zoolplaat te reinigen. Het risico van het optreden van alle soorten schroeiplekken zal dus sterk worden verminderd.
   • Indien mogelijk, is de dure laag beter om een ​​stomerij te geven. Professionals zullen het originele uiterlijk van het product, gemaakt van humeurige stoffen, gemakkelijk retourneren.
   • Als u besluit zelf te strijken en stomen, dan zullen de dingen na verschillende herhalingen van een dergelijke procedure bekend worden. Elke keer zullen er minder complicaties zijn, vooral wanneer alles strikt volgens de instructies wordt gedaan.

   Afhankelijk van het materiaal waaruit de jas is genaaid, moet u de temperatuur- en strijkmodus selecteren. Voor viscose is de optimale temperatuur bijvoorbeeld 85-115 ° C, voor zijde - 115-140 ° C, voor wol - 140-165 ° C, voor katoen en katoenweefsel - 160-190 ° C, voor vlas - 190- 230 ° C

   Met een groot verlangen om jezelf te strijken, kun je zelfs de meest wispelturige laag natuurlijke wol of kasjmier gebruiken. De hoofdregel bij het werken met een product van welk materiaal dan ook, is nauwkeurigheid. Alles moet correct worden gedaan: druk niet op het strijkijzer, strijk het voorste gedeelte van de laag alleen met nat gaas, maar in het algemeen is het beter om stoom te gebruiken, dan zullen er eenvoudig geen problemen zijn.

   Deskundig advies over de verzorging van producten van laken en andere identieke stoffen zal u toelaten de vacht goed te strijken.

   Schrijf een reactie
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

   mode

   schoonheid

   betrekkingen