nieuws

Paris Fashion Week: Elie Saab lente-zomer 2016

Paris Fashion Week: Elie Saab lente-zomer 2016

doe mee aan de discussie

 

Onlangs werd een nieuwe collectie ontwerpers uit Libanon - Elie Saab - gepresenteerd aan het grote publiek in Parijs. Zijn inspiratie was geïnspireerd door het verhaal van de Anglo-Ierse gravin Lila Wingfried over haar buitengewone reis naar India aan het begin van de 20e eeuw.

Met de hulp van decoraties, die doen denken aan echte tropische jungle, ongelooflijke combinaties van kleding en accessoires die niet eerder in de collecties van de ontwerper werden gezien, slaagde Eli Saab erin de geest van echt avontuur over te brengen. Eens kijken.

Dus, niet voor de lol, gefascineerd door Indiase motieven, creëerde de couturier een verbazingwekkende collectie vrouwelijke jurken in Victoriaanse stijl.

Gebaseerd op het traditionele Indiase Saree en door de silhouetten van het toenmalige aristocratische Engeland aan toe te voegen, bleken het ongelooflijk aantrekkelijke jurken te zijn, geïnspireerd door herinneringen aan het tijdperk van Koning Edward.

Naast de aristocratische silhouetten hebben de meeste jurken hoge kragen.

Reizen is nauw verwant aan de safaristijl. En hier slaagde Elie Saab er in om het gebruikelijke kledingoverhemd op een nieuwe manier te verslaan.

Het podium werd gespeeld met een gradiënt van stoffen van lichtere ingetogen lavendeltonen tot felle flitsen van saffier.

Ultra lichte stoffen (kant, zijde) ingericht:

 • volume kant;
 • genereus borduurwerk met de hand gemaakte zilveren draden;
 • kralen en stenen naaien;
 • guipure inserts.

En de ongewone draperie gaf de jurken enige terughoudendheid en verfijning.

Behalve discrete maar luxueuze modellen, heeft de collectie ook dezelfde luxueuze jurk in nude stijl. Met steentjes en stenen wordt een origineel patroon met de hand aangelegd, waardig om een ​​sieraad van de koningin zelf te worden.

Wat de lengte betreft, zijn er verschillende korte kanten versies met lange mouwen en korte modellen aan de voorkant met lange ruggen.

Niet zonder experimenten in de stijlen. Dus Saab kwam tot een geweldige combinatie:

 • klassieke broek gecombineerd met afneembare rokken op de grond;
 • jurken met sari-achtige capes en jassen rijkelijk geborduurd met stenen;
 • rok-shorts;
 • jurken - sari met omzoomde topjes. In de vorm van Afrikaanse franje geserveerd parels en kralen geregen op lange draden.

Traditioneel eindigt een haute couture collectie met een trouwjurk. Deze keer creëerde Elie Saab een gesloten bruidsjurk, geborduurd met kristallen, met een lange trein en een cape in plaats van een sluier.

Met betrekking tot geselecteerde accessoires overtrof oosterse couturier alle verwachtingen. Banale klauwen maakten plaats voor elegante heuptasjes. De collectie bevat ook lichte hoeden, bezaaid met stenen - petten en hoepels.

En misschien wel het meest onverwachte was de keuze van schoenen om het imago van de reiziger compleet te maken - dit zijn grove hoge veterschoenen, versierd met kettingen en pinnen en minimalistische sandalen zonder hakken.

Het is heel moeilijk om het hele idee van couturier accuraat over te brengen. Dit moet met mijn eigen ogen worden gezien. Er zal geen onverschilligheid zijn, dat is zeker!

Zonder twijfel zullen de sterren in de nabije toekomst in jurken van Saab schitteren tijdens sociale evenementen.

Comments
 1. Renata
  15.02.2016

  Elie Saab is mijn favoriete ontwerper! Dit zijn gewoon kunstwerken!

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen