Nagelverlengingen

Is nagelverlenging schadelijk of nuttig?

Is nagelverlenging schadelijk of nuttig?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Pluspunten bouwen
 2. cons
 3. Gemeenschappelijke mythen
 4. Professionele tips

Manicureservices in ons land worden elk jaar steeds populairder onder de vrouwelijke bevolking. Volgens marktonderzoeksgegevens besteedt een vrouw gemiddeld 5000 roebel per jaar om haar nagels op orde te brengen en ze in een presentabele staat te houden. En dit is slechts de ondergrens van indicatoren. De lijst met diensten van nagelstudio's is zeer divers, maar nagelverlenging wordt als de meest winstgevende procedure beschouwd. Elke moderne salon is nu ondenkbaar zonder deze service te bieden, omdat er veel vraag naar is bij klanten.

Pluspunten bouwen

Het hebben van mooie en goed verzorgde handen kreeg dezelfde behoefte als een normaal kapsel en een bezoek aan een schoonheidsspecialiste. Handen zijn het visitekaartje van elke vrouw en om er zo goed uit te zien als anderen, zijn mensen bereid om geld uit te geven. Het idee om kunstmatige polymeernagels op te bouwen kwam naar ons uit de Verenigde Staten van Amerika, waar deze techniek met succes werd toegepast, en 50 jaar geleden stevig in het dagelijks leven is terechtgekomen. Het is veel gemakkelijker om voor kunstnagels te zorgen, en voor die dames waarvan de nagelplaat niet perfect van nature is, of wanneer dunne en zwakke nagels niet tot de optimale maat kunnen worden gegroeid, is de verlenging gewoon een zilveren kogel.

Het is de moeite waard op te merken dat mannen, die hun uiterlijk beschouwen als een deel van hun imago, beroep of status, begonnen zijn zich te richten op het maken van nagels.

De procedure van kunstmatige nagelmodellering heeft een aantal onmiskenbare positieve eigenschappen. Laten we eens in meer detail bekijken wat dit voordeel is:

 • het gebruik van polymere materialen stelt u in staat om de lengte van de natuurlijke nagel te vergroten, waardoor de nagelplaat zelf aanzienlijk wordt versterkt;
 • Met behulp van bepaalde technieken is het mogelijk om de vorm van de nagel te corrigeren als er erfelijke gebreken of traumatische gevolgen zijn en het onmogelijk is om ze op een andere manier te corrigeren;
 • ideaal uitgevoerde verlengingsprocedure helpt zelfs om de vorm en lengte van de vingers visueel aan te passen;
 • het probleem van gebroken en gebeten nagels is radicaal opgelost, bovendien ontmoedigen kunstmatige nagels hun eigenaar van verslaving, omdat je prachtig uitgevoerde goudsbloemen wilt bewonderen en ze niet wilt kauwen;
 • polymeernagels helpen veel vrouwen om zich te ontdoen van de complexen die ze vaak hebben in verband met lelijke spijkers;
 • Soms speelt een kunstnagel de rol van een soort implantaat in geval van uitgebreide schade aan de nagel, wanneer het tijd kost om te groeien en geen pijn veroorzaakt.

De schoonheidsindustrie is grotendeels verplicht tot de geboorte van nagels van polymere materialen aan tandartsen. Door een methode van vallen en opstaan ​​kwamen de manicure-meesters tot de conclusie dat tandheelkundige materialen op basis van acryl het meest geschikt zijn voor het modelleren van nagels. De eerste medicijnen om staal acrylpoeder en vloeistof te bouwen voor de polymerisatie ervan. Tegenwoordig worden naast acryl een speciale gel, schellak en glasvezel gebruikt om de nagelplaat te modelleren. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken, niet alleen door de methode van toepassing, maar ook door de kenmerken van het eindresultaat.

Bepalen welk materiaal beter is, is duidelijk onmogelijk. Elk van hen heeft zijn voor- en nadelen. Bijvoorbeeld acrylnagels tijdens hun creatie vereisen meer tijd en vaardigheid van de meester, maar tijdens het werk zul je de onaangename geur van een polymeriserende vloeistof moeten verduren.De nagels die worden vergroot door gel hebben de eigenschap - polymerisatie bij dit materiaal vindt plaats onder invloed van ultraviolette stralen en u zult geen onaangename geuren ervaren bij de procedure voor uzelf.

Maar bij het verwijderen van dergelijke nagels worden oplosmiddelen in grote hoeveelheden gebruikt, en hier kunt u niet zonder geurtjes.

cons

De procedure om de nagelplaat uit te breiden heeft, in aanvulling op zijn verdiensten, een aantal nadelen, waarvan je natuurlijk eerst moet weten voordat je een beslissing neemt - om een ​​dergelijke manipulatie voor jezelf uit te voeren of ervan af te zien. Meestal ontstaan ​​problemen niet door de schuld van polymere materialen, maar vanwege de onvoldoende kwalificatie van ambachtslieden die de opbouw uitvoeren. Tijdens het werk moet de meester veel nuances in rekening brengen, en hiervoor moet hij een gespecialiseerde training ondergaan om de cliënt niet bewust te beschadigen.

Natuurlijk zal een professional vragen om kwalitatief hoogstaand werk voor zijn kwaliteitswerk, en het is mogelijk dat zijn tarieven veel hoger zijn dan die van autodidactische meesters. Maar zoals je weet, betaalt de vrek twee keer en kwetst hij zelf zijn nagels in de hoop te kunnen redden.

Als niet-naleving van de technologie van uitbreiding en het gebruik van polymere materialen van lage kwaliteit, kunnen de gevolgen na het uitvoeren van een procedure van lage kwaliteit heel verschillend zijn. We noemen de meest voorkomende.

 • Infectie van de nagelplaat. Losse pasvorm van het polymeer op de nagelplaat laat een kleine opening achter, waarbij bij het wassen van de handen vocht en vuil wordt verkregen. Soms gebeurt het dat de nagelplaat wordt vergeten te worden gedesinfecteerd voordat de polymere materialen worden aangebracht. Al deze redenen zijn de boosdoeners van de voortplanting onder een kunstmatige bedekking van bacteriën en algen. Extern manifesteert deze situatie zich door het verschijnen van groene of zwarte vlekken onder de opgebouwde nagel.
 • Dunner of verwonding van de nagelplaat. Voordat de kunstmatige polymeersamenstelling wordt aangebracht, moet de nagel licht worden gepolijst met een vijl om overtollig vet te verwijderen en het oppervlak te egaliseren. En tijdens herstelwerkzaamheden is het vaak nodig om de overblijfselen van polymere materialen te kappen. Als je het overdrijft, kan de nagelplaat dunner worden, het zal zacht en dun worden, net als papier. Soms kunnen autodidactische meesters je kunstnagel afscheuren met een pincet terwijl je de laag van je nagelplaat verwijdert. Je zult geen pijn voelen, maar je nagel zal merkbaar dunner en zachter zijn.

Het is nutteloos om materialen op te leggen op een verdunde plaat, omdat er geen sterke koppeling met de nagel zal zijn en delaminatie gegarandeerd is.

 • Verwonding met buitensporige lengte van de nagel. Als de verhouding tussen de maat van het nagelbed en de lengte van de kunstnagel onjuist is, kunt u een zeer ernstige verwonding krijgen in de vorm van een diepe breuk in uw nagelplaat tijdens het dragen van polymeernagels. Als de zogenaamde hendel van de vrije rand van de nagel te lang is, zal deze bij de geringste onachtzaamheid een deel van uw nagelplaat van de andere kant breken. Er zijn gevallen geweest dat je nagel net uit het nagelbed geplukt was. Dit is een zeer pijnlijke blessure, omdat de persoon zenuwuiteinden heeft onder de nagelplaat.
 • Gewassen nagels. Om de procedure voor het verwijderen van polymere materialen uit de nagel te vereenvoudigen, gebruiken de meesters van de manicure-industrie vaak elektrische machines met verschillende spuitmonden in de vorm van een zogenaamde snijplotter. Door het materiaal te snijden, kan de meester uw levende nagel beschadigen en de dwarse groef daarop zagen. Dit gebeurt vrij snel, omdat de snijplotter in één keer veel meer dan één bestand verwijdert. Bovendien wordt met deze procedure de nagelplaat zeer snel opgewarmd door wrijving en kunt u pijn voelen. Nagels die op deze manier zijn beschadigd, herstellen lang, ze zijn vatbaar voor breken en barsten, en dwarsgroeven veroorzaken afpelling van materialen tijdens uitrekking, wat zeer schadelijk is voor een levende nagel.
 • Traumatische schade aan de cuticula. Ter voorbereiding op de uitbreidingsprocedure moet de meester uw cuticula verwerken. Meestal wordt het verwijderd door te knippen met een speciaal pincet. Verwondingen terwijl zeer waarschijnlijk.

Bovendien moet u er zeker van zijn dat de master steriele hulpmiddelen gebruikt, anders kan een infectie met hepatitis of een HIV-infectie een realiteit voor u worden.

 • Allergische manifestaties. Dergelijke problemen kunnen optreden in het geval dat de meester producten begint te mengen voor het modelleren van verschillende fabrikanten, willekeurig de verhoudingen en consistentie van geneesmiddelen begint te veranderen of de technologie van het werk schendt. Er is bijvoorbeeld een regel: raak de chemische componenten van de huid en de nagelriem niet aan, want dit kan irritatie van de opperhuid veroorzaken of zelfs een chemische verbranding veroorzaken.

Deze nadelen kunnen worden voorkomen als u het werk kwalitatief doet, zonder de technologie van het gebruik van materialen te schenden. Meestal komen problemen vaak voor bij autodidactische meesters die thuis van zichzelf of van een klant werken.

In de salon kan een dergelijke minachting voor de gezondheid van de klant de reputatie van het hele bedrijf kosten, daarom worden alle voorwaarden gecreëerd voor een veilige uitvoering van de procedure.

Gemeenschappelijke mythen

Sinds de komst van nageldesigningservices met polymere materialen zijn er supporters en tegenstanders verschenen. Verschillende mythen en vermoedens zijn rond dit onderwerp ontstaan ​​over hoe schadelijk het is voor de gezondheid van het lichaam om kunstmatige chemische materialen te gebruiken. Fabrikanten van polymere materialen bieden uitleg en commentaar op de waarheid en speculatie vanuit een wetenschappelijk oogpunt.

 • Polymere materialen voor het modelleren bederven hun nagelplaten - dergelijke conclusies worden vaak gehoord uit de mond van een leek. De Amerikaanse chemicus Shun Douglas, de auteur van het wetenschappelijke werk getiteld "De structuur van nagels en chemische producten", sprak bij deze gelegenheid. Hij schrijft dat niet modellerende materialen natuurlijke nagels bederven, maar meesters. En het is moeilijk om het er niet mee eens te zijn. Het komt voor dat klanten modellering met polymeren niet onderscheiden van het gebruikelijke lijmen van plastic tips, die kunnen worden gekocht in een kraam met cosmetica van lage kwaliteit. Tips kunnen worden ingekleurd, met tekeningen, er moet een lijmbuis aan worden bevestigd. Lijm hecht slecht, maar beschadigt de nagelplaat. Soms gebruiken ze voor het stevig lijmen van tips, universele lijm voor het huishouden, die alles lijmt - van papier tot metaal.

De resultaten van dergelijke creativiteit zijn schokkend - de nagelplaat kan eenvoudig worden doorgebrand. En natuurlijk zijn degenen die de opbouw hebben uitgevonden met polymeren, die de informatie over wat de procedure was en de reden waarom ze niet onafhankelijk in hun keuken kunnen worden herhaald, de schuld geven.

 • Materialen voor polymeeruitbreiding veroorzaken oncologie - deze mythe werd ontkracht in de jaren '70 in de VS. Zoals eerder vermeld, was de voorouder van polymeren voor nagelmodellering materialen die in de tandheelkunde worden gebruikt. In de loop van de tijd werden ze vervangen door meer plastic producten, omdat die voor het vijlen te hard waren en leidden tot het afbreken of afbreken van de nagels. De basis van deze materialen is echter hetzelfde. Erover eens dat de materialen die worden gebruikt door tandartsen, hebben honderden tests en onderzoeken doorstaan, bevestiging van hun onschuld aan de oncologie.
 • Zwangere vrouwen mogen niet in contact komen met polymere materialen. Laten we opnieuw kijken naar het onderzoek van Douglas Shun uit de VS. Volgens onderzoeksgegevens is gebleken dat polymeren niet schadelijker zijn dan gewone nagellak. En hoewel ze componenten van tolueen en formaldehyde bevatten, die schadelijk zijn voor de foetus, is hun hoeveelheid in dergelijke microdoses aanwezig, zodat er geen gevaar is voor de moeder of voor het kind.Natuurlijk moet de meester (vooral als de cliënt zwanger is) tijdens de procedure voldoen aan de hygiënische en hygiënische normen - was uw handen, eet niet op de werkplek, sluit de deksels van containers met chemicaliën.

De enige nuance tijdens de zwangerschap kan het feit zijn dat, vanwege de hormonale eigenschappen van het lichaam, het vocht van de nagelplaat kan toenemen en de hechting van het polymeer zal afnemen - de nagels houden zich mogelijk niet goed vast.

 • Stof van polymere materialen is schadelijk - dit is de mening. Professionals zeggen dat nagels worden gemaakt met een penseel en niet met een nagelvijl. Hoe hoger de vaardigheid en professionaliteit - hoe minder je hoeft te zagen en stof te krijgen. Inademing van stof is schadelijk voor onze longen, dus het is noodzakelijk voorzorgsmaatregelen te nemen - draag een gasmasker en reinig uw werkplek tijdig.

Neem voordat je zelf een vraag over nagels stelt contact op met de meesters en vraag hen wat je bezighoudt. Het is beter om informatie te krijgen van een professionele bron dan om geruchten en speculatie te geloven.

Professionele tips

Als u de eigenaar van verlengde nagels wordt, moet u eraan denken ze zorgvuldig te behandelen, zodat ze geen bron van letsel voor u worden. Kunstnagels hebben geen speciale extra verzorging nodig, maar de huid van je handen heeft het nodig. Professionals adviseren om de huid van de vingers en het gebied van de cuticula te verzachten door in speciale oliën of crèmes te wrijven. Dit moet dagelijks worden gedaan en de procedure duurt slechts 1-2 minuten.

Na 3-4 weken moet je tot de correctie komen. Het wordt categorisch niet aanbevolen om zelf correctie of verwijdering van nagels uit te voeren. En als u een onthechting van materiaal of een storing hebt, moet u zo snel mogelijk naar de kapitein gaan om dit probleem te verhelpen, omdat dit tot meer ernstige gevolgen kan leiden.

Zie de volgende video over of nagelverlenging schadelijk is.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen