Manicure met een patroon

Hoe te tekenen op spijkers?

Hoe te tekenen op spijkers?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Modetrends
 2. Trainingskaarten
 3. Wat is vereist
 4. Kenmerken van verschillende technieken
 5. Mooie ideeën
 6. Hoe te tekenen?

Professionele tekeningen op de nagels sieren de vrouwelijke set en geven hem vaak een speciale status. Beginnende meester moet vroeg of laat met een dergelijke decoratie te maken krijgen. Het doel van dit artikel is om de lezer vertrouwd te maken met de belangrijkste nuances van tekenen, die de basis kunnen vormen voor het leren.

10 foto

Modetrends

Voordat u op de nagels gaat schilderen, moet u enkele momenten van manicure weten. Tekeningen van vandaag zijn niet toevallig - ze worden geselecteerd op basis van de seizoensgebondenheid van een manicure of een belangrijke gebeurtenis. Het kan bijvoorbeeld een sneeuwpop of een hert zijn voor een nieuwjaarsset, een schattige kat met hartvormige ogen voor Valentijnsdag of een bloemdessin voor 8 maart.

Wat seizoensinvloeden betreft, is het belangrijk om er in een specifieke maand van het jaar naartoe te gaan. Anders zal de manicure er op zijn minst ongepast uitzien.

Een andere nuance is de correcte uitvoering. Ze impliceert strikte dosering van tekeningen. Behalve dat het afbeeldingen zijn mogen niet alle nagels van de handen versieren, ze kunnen niet herhaald worden. Gebaseerd op een enkel thema. In het ontwerp wordt één spijker versierd met de hoofdfoto en de resterende accenten worden de combinatie met de manicure-techniek, die als basis van het ontwerp wordt genomen.

Als een manicure bijvoorbeeld met een uil is geverfd (het ontwerp van vandaag is in de mode), worden niet meer dan drie van de tien nagels toegewezen voor het ontwerp. Spijkerplaten zonder patroon worden monotoon gemaakt, zodat het tegen de algemene achtergrond expressiever wordt. Sovushku trekt slechts op één spijkerplaat. Tekeningen op de spijker-bundels kunnen vogelveren weergeven, gemaakt met verven die de vogel zelf schilderden. De hoek van de veren kan verschillen, evenals de grootte.

Als het ontwerp de vorm heeft van monogrammen of kantkrullen, is het moeilijk om identiteit te bereiken. Het wordt ook gecontroleerd, zodat het beeld niet gecompliceerd wordt door de manicure-techniek. Het is bijvoorbeeld moeilijk om in te schrijven op een spijkerplaat en een tekening, en een verloop, en een "glimlach" van een Fransman. In dit geval is de figuur gecorreleerd aan de maat van de nagelplaat, waarbij één ding wordt gekozen (een verloop of een jas).

Hier is een uitstekende variant van het spelen een techniek te noemen voor het uitvoeren van een fantasieglimlach. U kunt bijvoorbeeld selecteren dat de accentnagel geen traditionele, maar kantachtige 'glimlach' is, waarbij de beste kant wordt gevolgd en de randen van de omtrek worden benadrukt. De rest van de nagels kan worden gemaakt in de techniek van ombre, klassiek of in Frans design, ongeacht of het traditionele of omgekeerde jas is. Tegenwoordig is het erg in de mode om het "smile" -gebied uit te lichten met foto's, het ontwerp te benadrukken met een contourlijn en het te combineren met een afscheurfolie. Bijvoorbeeld, in plaats van de traditionele "glimlach" kun je cantharellen, pelsrobben, sneeuwmannen, elementen van bloemen, bladeren, sterren voorstellen.

10 foto

Trainingskaarten

De moeilijkheden bij het tekenen kunnen worden geassocieerd met spaanplaten van verschillende grootten. In dit geval is een geweldige oplossing voor een beginner-meester het trainen van kaarten met verschillende patronen. Door een penseel over de ene afbeelding na de andere te trekken, ontwikkelt de meester de vaardigheden om kleine elementen te tekenen.

Dergelijke kaarten kunnen vandaag online worden uitgeschreven of van internet worden gedownload, afgedrukt op een gewone printer.

Kaarten zijn vellen met afbeeldingen die enigszins lijken op school cursieven. Elke rij bestaat uit verschillende conventionele nagels met dezelfde afbeelding. Aanvankelijk is het volledig getraceerd, het blijft alleen om te cirkelen.Naarmate het einde van de serie nadert, moet de master steeds meer elementen zelfstandig uitvoeren.

Deze trainingskaarten zijn erg handig, ze verbeteren de vaardigheden van de meester, omdat er bij het tekenen op de nagels geen gebreken mogen optreden. Elke regel wordt eenmaal vastgehouden zonder te schilderen en daarom kunnen kaarten een hulpmiddel worden genoemd om vertrouwen te krijgen in tekenen.

Het is de moeite waard om op te merken dat hun onderwerp vandaag niet zo uitgebreid is, maar als je dat wenst, kun je oefenen door de basis te bestuderen van monogramwisselingen, rechte lijnen van geometrisch ontwerp, dierenprints en oudejaarsafbeeldingen.

Wat is vereist

Voor elk ontwerp in het werk gebruikt het zijn eigen set, die een dehydrator, primer, basis, pigmenten, bovenkant zal omvatten.

Het is beter om hybride coatings te gebruiken: ze blijven minimaal twee weken op de nagels, ze zien er op dit moment uit als een manicure.

De dehydrator is nodig voor het ontvetten van de nagelplaat, de primer is een soort primer of bindmiddel dat zorgt voor een hoge hechting van de coating op de nagel. De basis zal verantwoordelijk zijn voor de duurzaamheid van de coating, pigmenten worden gebruikt om een ​​kleurenbasis te creëren en het volledige ontwerp wordt afgedicht met een top.

Rechtstreeks voor het tekenen heb je mogelijk stippen nodig (speciale sticks met mondstukken in de vorm van metalen ballen) van verschillende grootte, manicureborstels met verschillende lengten en diktes.

Ze zijn genummerd voor het gemak van de meester en hebben hun eigen naam.

Bijvoorbeeld, fans creëren een basis voor een ombre ontwerp, Gzhel schildert een vlak vierkant, Chinees schilderij - afgeschuind. Deze borstel wordt gebruikt om te schilderen met een enkele penseelstreektechniek. Voor artistiek schilderen met borstelborstels, bestaande uit 7-20 haren.

Bovendien omvat een van de technieken van tekenen (ontwerpen in een natte toestand) het gebruik van conventionele flaconborstels, die gelpolijsten veroorzaken. Houten tandenstokers, gewone handnaalden kunnen thuis tekengereedschappen worden. De opties zijn niet de handigste, wat de kwaliteit van het voltooide patroon bewijst.

Lijnen tekenen met een borstelvoering is eenvoudiger. Bovendien zijn ze gelijkmatiger.

Wat betreft de pigmenten voor tekenen, hun keuze hangt af van de voorkeuren van de wizard. Je kunt op nagels schilderen met acrylverf op waterbasis (varianten in de vorm van kits voor kunstenaars, niet op schoolverven), speciale hybride gels, die worden gedroogd in een UV- of LED-lamp. Daarnaast kunnen gelpoets zelf ook worden gebruikt voor het schilderen. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het beeld niet te lijden heeft, zou de pigmentatie van verf voldoende moeten zijn: transparant materiaal is moeilijk te tekenen.

Bovendien moet je er rekening mee houden dat wanneer het wordt verdund met een top, het niet alleen dunner wordt, maar ook transparanter. Naast pigmenten, is het noodzakelijk om voor de aanwezigheid van een palet te zorgen. Als er geen is, haal je het uit een stukje voedselfolie. Als u van plan bent acrylverf te gebruiken voor het schilderen op nagels, moet u een kleine container voorbereiden met gewoon water. Dergelijke verf bevriest na het drogen en als de samenstelling niet op tijd in de kwast is afgewassen, moet deze worden weggegooid.

Om met heliumkleurstoffen te werken, moet een vloeistof worden bereid voor het verwijderen van gelpolish. Tijdens het proces kan het een borstel of stippen worden schoongemaakt. Bovendien moet u van tevoren niet-pluizende servetten voor manicure aanschaffen. Voor volumetrische technologie met behulp van modelleringsgel in verschillende tinten. Ook heeft u een speciale vloeistof nodig, die samen met de modelleergel wordt gebruikt.

Interessante hulpmiddelen die op het werk kunnen worden gebruikt, zijn speciale pennen voor tekenen. Ze kunnen aan de uiteinden niet alleen de schrijfkern hebben, maar ook stempels met een eenvoudig patroon. Dergelijke gereedschappen zijn handig in hun kosteneffectiviteit, maar voor professioneel ontwerp is het nog steeds de moeite waard om borstels en stippen te kopen.

Kenmerken van verschillende technieken

Meteen is het nodig om de basistechnieken van tekenen te identificeren. Dotsami kan harten, lijnen, punten tekenen.Het type element hangt af van de grootte van de bal aan het einde van het gereedschap.

Dot schilderen is het meest eenvoudige en geschikt voor beginners. Er moet nog toegevoegd worden dat het vandaag erg populair is vanwege de relevantie van patronen van mehendi en boho.

Om professioneel te ontwerpen, moet je stippen gebruiken met ballen van verschillende grootte. Van de punten kun je de hele compositie opmaken, met behulp van een set met ballen van verschillende diameters. Lijnen spenderen dunne instrumenten. Wat betreft de borstels, hier zijn de belangrijke punten hun lengte en dikte. De voering tekent dunne en rechte lijnen. Kwasten van kleinere lengte doen de tekening.

Leer hoe u foto's correct en esthetisch aantrekkelijk maakt, zoals spijkerprofessionals, onder de kracht van elke vrouw die geduld, nauwkeurigheid en doorzettingsvermogen heeft. Tekeningstechnieken kunnen verschillen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende methoden relevant: Chinese schilderkunst, mehendi, nat ontwerp en aquarel. Wat dat laatste betreft, wordt er artistieke waterverf voor gebruikt en geschilderd op een natte, ruwe ondergrond.

Voor de variant in de natte gebruik speciale bases (witte of transparante kleur) met het effect van bloei. Deze tekeningen zien er prachtig uit en worden verkregen uit de gebruikelijke getekende sterren en strepen. Geplaatste komma's, in een cirkel volgend, veranderen onmiddellijk in een roos met een vloeiende overgang van halve tonen. De lijnen worden onmiddellijk omgezet in irissen en lelies.

In de Chinese schilderkunst worden twee contrasterende verven aangebracht aan beide zijden van de afgeschuinde penseel. Bloemknoppen met een enkele vorm en open bloembladen, evenals bladeren. Een dergelijke tekening ziet er zacht en effectief uit, maar ook professioneel. Volgens dit principe kun je verschillende bloemen tekenen, waaronder lelie, tulp, orchidee.

Gladde lijnen schilderen met een borstel met lange haren. Bolle patronen creëren borstels met een kort dutje, evenals analogen van 20-30 haren om een ​​licht reliëf te creëren (bijvoorbeeld wanneer u een vergulde kroon of monogram op de accentnagel moet schilderen). Dunne penselen (00) tekenen zeer fijne lijnen en kleine elementen van het patroon.

Een interessante nuance is het feit dat je voor sommige tekeningen eerst de underlaying moet uitvoeren.

Mooie ideeën

Tekenen is een creatieve activiteit en kent daarom geen grenzen. Afbeeldingen moeten echter relevant zijn voor een bepaalde set.

In de zomer kunnen het bloemen zijn:

 • lelie;
 • rozen;
 • paardebloemen;
 • kamille;
 • klaprozen;
 • irissen.

Allerlei insecten zijn ook een goed idee:

 • Mei kevers;
 • vlinder;
 • libellen;
 • spinnen.

Verschillende soorten fruit zien er geweldig uit in het zomerontwerp, bijvoorbeeld:

 • aardbeien;
 • plakjes kiwi, appel, watermeloen, citroen.

Herfst manicure kan worden versierd met kleurrijke bladeren, regendruppels, tekeningen van bessen, paddestoelen. Voor de herfstset voor Halloween kun je een schorpioen, sinistere pompoenen, schedels, spinnenwebben en soortgelijke attributen tekenen.

In de winter kun je een driedimensionaal ontwerp uitvoeren voor een gebreide textuur, kerstspeelgoed tekenen, dennentakken met sneeuw, herten, sneeuwmannen.

In de lente kun je een bloementhema gebruiken.

Je kunt ook geometrische afbeeldingen op de nagels tekenen. Tegenwoordig zijn langwerpige driehoeken, lijnen met stippen erop en holle geometrische figuren, evenals dieren geschilderd in een geometrische stijl, bijzonder in de mode. Modieuze etnische patronen gemaakt door stippen en lijnen.

Ongelooflijk populaire kant, monogrammen en volumetrische bloemen. Werkelijke schelpen, vogelveren, ogen, kronen, lippen, katten en harten.

Hoe te tekenen?

Om de foto convex te maken, moet u een onderschildering maken. Voor een gouden kroon moet u bijvoorbeeld eerst de zwarte omtrek van het ontwerp toepassen en pas daarna kunt u er goudverf op aanbrengen.

Als u van plan bent een modelleergel te gebruiken, zullen ze niet zozeer moeten tekenen als een afbeelding met een penseel.

Voor dit doel moet het materiaal eerst met een druppel op de nagel worden aangebracht en vervolgens met een borstel worden gehanteerd, waarbij de vorm wordt gemodelleerd.

Als u van plan bent om een ​​bloem te maken, moet u de gel voor elk bloemblad verzamelen, op de juiste plaats zetten en met een klein penseel uitrekken. Je kunt de kleurengel nemen. Als je een roos over de hele nagel wilt tekenen, moet je een soort spiraal maken, de gel oppikken en het bloemblaadje per bloemblad doen. Als een vlinder is geverfd, wordt de massa met een penseel omhoog getrokken. Zo'n manicure kan worden versierd met kleine strass steentjes en bouillons.

Om een ​​rechte lijn te maken, moet u de voering oppakken (borstel met lange haren). Het op de spijkerplaat uitgeven moet snel en zelfverzekerd zijn. Als een gebogen lijn nodig is, moet deze ook single zijn, snel worden voltooid, zonder te schilderen. De voeringen zijn erg handig in gebruik, de getypte verf valt gelijkmatig en gelijkmatig over de nagel.

Elke tekening heeft zijn eigen implementatienuances. Na elke fase van het tekenen moet u het ontwerp bijvoorbeeld drogen in een speciale lamp zodat de verf niet in een onbegrijpelijke kleurenvlek wordt uitgesmeerd.

Overweeg de basis voor het maken van meerdere afbeeldingen.

krullen

Verschillende soorten krullen kunnen zelfs de meest beknopte manicure versieren. Om ervoor te zorgen dat ze er mooi en professioneel uitzien, moet je borstels met lang haar leren gebruiken. Gebruik voor borstels met kantwerk "7 haar". Schilder het penseel, leg het op de juiste plaats en teken een gebogen lijn. Tegelijkertijd krijg je in eerste instantie een mooie smalle druppel en eindigt de lijn heel dun, waardoor je verschillende boeketten en krullen kunt maken.

Volgens dit principe kunt u krullen en spiraaltypen maken. Bovendien combineren ze echt tot een enkel patroon, dat zich uitstrekt over het hele gebied van de nagelplaat. Na het drogen kunnen de krullen verzilverd worden met zilverlak. Als u volume aan de geverfde kant wilt toevoegen, kunt u deze meteen met acrylsuiker strooien en in een lamp drogen. Het ontwerp zal heel mooi en ongewoon zijn.

Indien gewenst, is het mogelijk om het te decoreren met stenen of bouillons.

fruit

Fruit kan op verschillende manieren worden getekend. Tegelijkertijd zien ze er vooral mooi uit in een gesneden vorm. Als u bijvoorbeeld kiwi wilt tekenen, maakt u eerst een substraat met groene achtergrond. Daarna nemen ze een borstel met een haar van gemiddelde lengte, dopen het in witte verf en schilderen de kern van de vrucht in de vorm van een halve cirkel. Nadat witte verf is gefokt met de bovenkant en strepen tekenen, trekken lijnen van de rand van de nagel tot de kern.

Vervolgens, gefokt met een zwarte topverf en tekenen strepen tussen de witte. Neem vervolgens een wit pigment en beschilder de strepen helderder zonder de top te verdunnen. Nadat de dotsom zwarte korrels had geplaatst, plaatsten ze witte accenten. Neem de basis en zet met behulp van stippen druppels. Na het afdichtingontwerp.

bloemen

    Elegante bloemen, gemaakt in de techniek van de bloei. Je kunt ze in slechts een paar minuten maken. Na het kleuren van de nagel, wordt een speciale basis met een bloeiend effect (spreiding) erop aangebracht. Onmiddellijk daarna tekenen ze een sneeuwvlok met zes stralen met een middellange dunne borstel. Bovendien is elk afgeleid van het midden. Gebruik voor het tekenen lakken met het effect van verspreiding of gels.

    De tekening zal zich verspreiden, de lijnen zullen letterlijk in een halve minuut in bloemblaadjes veranderen. Zodra het gewenste strooiresultaat wordt bereikt, wordt het ontwerp naar de lamp gestuurd. Teken vervolgens meer lijnen tussen de bloemblaadjes, maar trek ze nu naar het midden toe. Ze wachten opnieuw tot ze zich verspreiden en veranderen in bloemblaadjes en drogen onmiddellijk in een lamp. Na slechts op sommige plaatsen blijven om de contouren van de bloembladen met witte verf te brengen.

    Steentjes of glinsterende steentjes kunnen in het midden blijven steken.

    Hoe je bloemen op de nagels kunt tekenen, je leert van de volgende video.

    Schrijf een reactie
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

    mode

    schoonheid

    betrekkingen