Manicure-apparaten en -hulpmiddelen

Functies en instructies voor het gebruik van ultrasone spoelbakken voor manicure-instrumenten

Functies en instructies voor het gebruik van ultrasone spoelbakken voor manicure-instrumenten

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Functies en werkingsprincipe
 2. Sterke en zwakke punten
 3. Instructies voor gebruik
 4. Beoordelingsmodellen
 5. Waarop moet je letten bij het kiezen?

De tijden dat, om manicure-instrumenten te desinfecteren, het noodzakelijk was om over te gaan tot koken en behandeling met ontsmettingsmiddelen tot het verleden behoort. In toenemende mate worden ultrasone sluitringen voor het steriliseren van manicure-instrumenten, die worden gebruikt in manicure, gevonden onder de instrumenten van salonmeesters. Deze apparatuur vergemakkelijkt het werk van de meester enorm en heeft een aantal functies. Laten we eens kijken naar wat de voor- en nadelen van een ultrasoonbad zijn en hoe ze correct kunnen worden gebruikt.

Functies en werkingsprincipe

Ultrasone reiniging voor het reinigen van manicure-instrumenten is een hoogtechnologische container waarin na elke cliënt gereedschap wordt geplaatst. De verwerking gebeurt met behulp van ultrageluid met een frequentie van gemiddeld 40 kHz, waardoor het instrument zelfs op de moeilijkst bereikbare plaatsen van besmetting kan worden ontdaan. Het is vermeldenswaard dat de meester na de ultrasone reiniging de instrumenten moet desinfecteren met een speciale oplossing.

Het werkingsprincipe van het apparaat is eenvoudig: De ultrasone golf wordt gegenereerd door de oplossing die in de tank wordt gegoten. In de loop van dit neemt de diëlektrische druk toe en verschijnen er kleine vacuümbellen, die het effect van cavitatie vormen. Door het blazen van deze bellen wordt vuil geëlimineerd, bacteriën en schimmels worden vernietigd. Tegelijkertijd is de ultrasone reiniger onschadelijk voor de apparatuur die wordt verwerkt.

Opgemerkt moet worden dat modificaties van sterilisatoren de meest uiteenlopende kunnen zijn. Onder elkaar verschillen ze in stralingsvermogen, volume en andere kenmerken. De keuze voor een bepaald model is afhankelijk van het aantal verwerkte tools. Het is noodzakelijk om een ​​product te kiezen waarbij rekening wordt gehouden met het feit dat het volume gereedschappen dat wordt verwerkt niet meer mag zijn dan 70% van de badcapaciteit.

Wordt gebruikt voor het ultrasoon reinigen van gewone water- of desinfecteermiddelen. Voor elke reinigingstijd wordt de vloeistof vervangen. De verwerkingstijd van gereedschappen is gemiddeld niet langer dan drie minuten, bij herhaald schoonmaken neemt de totale duur toe. Dit is erg handig omdat u hiermee de wizard voor de volgende client kunt ontladen.

Sterke en zwakke punten

Ultrasone sterilisatoren worden als universele apparatuur beschouwd. Ze kunnen niet alleen manicure-instrumenten schoonmaken: dergelijke apparaten doen uitstekend werk met het wassen van sieraden en kappersapparatuur. En omdat ze in het dagelijks leven onmisbaar zijn. Bovendien worden dergelijke producten van hoogwaardige reinigingsgereedschappen verwerkt. In vergelijking met andere analogen zijn ze 8 keer efficiënter, ze vernietigen bacteriën, pathogene micro-organismen, evenals vuil en roest.

Tijdens de verwerking zijn de gereedschappen niet beschadigd: hun oorspronkelijke uiterlijk en zuiverheid wordt hersteld. Tegelijkertijd kunnen gereedschappen in de tank van verschillende materialen (keramiek, metaal, kunststof, glas) worden gereinigd.

De toolkit met verscherping is niet bot tijdens de verwerking, is niet vervormd. Tegelijkertijd is de verwerkingstijd in het meest verwaarloosde geval niet langer dan 10-15 minuten.

De master hoeft het reinigingsproces niet te regelen, het apparaat is eenvoudig te bedienen en te onderhouden. Indien nodig kan de verwijderbare standaard van de sterilisator gemakkelijk worden verwijderd en apart van het apparaat worden gewassen. Bovendien is de sterilisator veilig in gebruik.In vergelijking met warmtebehandelingsapparaten elimineert ultrasoon wassen voor manicure-instrumenten de mogelijkheid van brandwonden. Een ander voordeel van het apparaat is de mogelijkheid om het gereedschap op te slaan tot gebruik.

Wat betreft de tekortkomingen, volgens de meesters, deze omvatten de behoefte aan extra verwerking van elke tool met een speciale oplossing. Specialisten zijn categorisch afgestemd: ze noemen ultrasone wasmachines een middel om reiniging en desinfectie te steriliseren. Je kunt hen niet de volledige missie van zuivering toevertrouwen: ze zijn slechts de eerste fase. Ook een negatieve nuance is de overbelasting van het apparaat met een onvoldoende benadering van de keuze van de grootte, rekening houdend met de te reinigen gereedschappen.

Instructies voor gebruik

Het principe van de werking van ultrasoon wassen is vrij eenvoudig. De instructie bestaat uit verschillende opeenvolgende stappen:

 • gereedschap moet op de bodem van de sterilisatietank worden geplaatst;
 • het is noodzakelijk om vloeistof in de container te gieten en deze met ongeveer 2/3 van de tank zelf te vullen;
 • het apparaat is verbonden met het netwerk;
 • op basis van de mate van verontreiniging, kies de gewenste manier van zuivering;
 • druk op de start-sterilisatieknop;
 • nadat de vereiste tijd is verstreken, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld;
 • het is noodzakelijk om het apparaat los te koppelen van het elektrische netwerk;
 • Daarna moet je het deksel openen, het gereedschap eruit halen en de vloeistof uitgieten.

Als het niet voldoende is dat de master deze eenmaal schoonmaakt, kunt u de verwerking van de gereedschappen herhalen.

Beoordelingsmodellen

Tegenwoordig zit de markt van nagelapparatuur vol met een massa aanbiedingen voor elke smaak en portemonnee. Een van de beste opties zijn verschillende modellen.

 • 1200 JP BYU - model met verwarmingsfunctie, gekenmerkt door het nuttige volume van het interne bad 1,2 l. Het heeft twee vermogensmodi voor echografie (35 en 70 W). Uitgerust met vijf tijdinstellingen: 90, 180, 280, 380 en 480 seconden. Het heeft een verwijderbare tank waarmee u het aftappen kunt vereenvoudigen en het bad kunt vullen met water.
 • Eurosonic Micro - Ergonomisch wassen met een tankinhoud van een halve liter, gekenmerkt door hoogfrequente ultrasone trillingen (55 kHz). Het wordt gekenmerkt door automatische controle, een stalen bad, heeft een complete set van 1 ultrasone generator. De behuizing van het model is gemaakt van hittebestendig plastic. Akoestisch vermogen is 40 watt.
1200 JP BYU
Eurosonic Micro
 • Codyson CD-2800 - aanpassing voor het reinigen van manicure-instrumenten van metaal en plastic met een werkfrequentie van 42 kHz. Het materiaal van de koffer is ASB-plastic, de werkcapaciteit is gemaakt van staal en is bestand tegen roest. Productgewicht is 0,78 kg, het volume is 600 ml, de timer is ingesteld op 3 minuten.
 • Dibea DADI DA-968 - aanpassing met de plastic behuizing en een vast bad van roestvrij staal. Het volume van de binnencontainer is 600 ml, het apparaat weegt 0,77 kg. Het heeft twee vermogensmodi: 30 en 50 W, het is uitgerust met een scherm met indicatoren die de bedrijfstijd weergeven.
Codyson CD-2800
Dibea DADI DA-968
 • Ultrasone reiniger VGT-890 - ultrasone reiniger met een vermogen van 35 W, plastic behuizing. Het heeft een volume van 600 ml, werkt op 220-240 V netspanning, de werkfrequentie van ultrageluid is 40 kHz. Product weegt 905 g, de reinigingsmodus is 180 seconden.
 • ruNail 35 W - wassen met digitaal display en een vermogen van 35 W, ontworpen voor het presteriliseren van het reinigen en desinfecteren van manicure-instrumenten. De verwerkingstijd kan variëren in het bereik van 10-15 minuten, de tankgrootte is 600 ml. De maximale programmeerbare timertijd is 480 seconden, de frequentie van ultrasone golven is 40 kHz.
Ultrasone reiniger VGT-890
ruNail 35 W

Waarop moet je letten bij het kiezen?

Als je een gootsteen voor manicure-gereedschap koopt, moet je aandacht besteden aan een paar nuances. Macht is bijvoorbeeld een belangrijke factor, omdat het de efficiëntie is van de apparatuur en de verwerkingssnelheid die ervan afhangt. Optimale prestaties zijn tot 70 watt. Het minimale aankoopbedrag is 30 watt.

Bovendien is de doorslaggevende eigenschap de kracht van echografie.Bij aankoop moet u er rekening mee houden dat de vervuilingsdeeltjes optimaal worden verwijderd bij 40-42 duizend Hz. De fijne fractie blijft goed op 55 kHz. Je mag ook het gewicht van het apparaat niet vergeten, en de compactheid ervan, als het nodig is vanwege een gebrek aan werkplek.

Wat betreft de capaciteit van het interne bad, dan zal alles afhangen van de voorkeuren van de meester. Sommige mensen houden van de 1,2 liter kamers, anderen hebben voldoende tanks van een halve liter. Bij het kopen moet u het volume van de verwerkte tool schatten om het apparaat niet te overbelasten en daardoor niet de effectiviteit te verminderen.

Als je goed naar een bepaald product kijkt, moet je letten op de kwaliteit van de assemblage en het materiaal van het lichaam. In de regel zijn lage kwaliteit opties niet moeilijk om extern te bepalen. Eventuele visuele gebreken, krassen, schaafwonden zijn uitgesloten. Om de kwaliteit van het model te controleren, kunt u een certificaat van kwaliteit en naleving van vastgestelde normen aanvragen. Als u bovendien een gootsteen koopt voor het reinigen van manicurehulpmiddelen, is de prijs een even belangrijke factor: u kunt er langs navigeren.

In de volgende video wachten de fasen desinfectie en sterilisatie van manicure- en pedicure-instrumenten op u.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen