Nagellakken voor manicure

Hoe nagellak van kleding te verwijderen?

Hoe nagellak van kleding te verwijderen?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Hoe "bewaar" je kleding?
 2. Hoe vernis verwijderen uit natuurlijke stof?
 3. Hoe synthetische kleding wassen?
 4. Vernis verwijderen uit jeans
 5. Hoe gedroogde vernis te verwijderen?
 6. Hoe kan ik het teken van de plek verwijderen?
 7. Wat niet te doen?

Tegenwoordig is er niet genoeg van wat de eerlijke seks "in mensen" zal worden zonder een nette manicure en geverfde nagels. Sommigen geven er de voorkeur aan om het in de cabine te doen, anderen doen het zelf, thuis. Maar soms gebeurt het bij het verven van goudsbloem dat de vernis op kleding valt. Wat kan worden gedaan om van de vlek af te komen en het weefsel niet te beschadigen?

Hoe "bewaar" je kleding?

Ongeacht of u met gelpolish of gewone nagellak op de stof bent gedruppeld, de eerste reinigingsfase zal hetzelfde zijn. Het omvat dergelijke acties:

 • we nemen een spons van watten of een gewoon papieren servet en proberen de maximale hoeveelheid product van het oppervlak van de stof te verwijderen;
 • Verder komt een houten tandenstoker in de strijd, waarmee we proberen de intervezelruimte in de materie schoon te maken, waar de vernis al is doorgedrongen;
 • leg het bevuilde ding daarna op een stevig horizontaal oppervlak, strijk het goed uit, plaats een witte katoenen stof onder de vlek;
 • Welnu, nu zullen we handelen afhankelijk van wat voor soort dingen we hebben bevuild.

Het is belangrijk! Ongeacht het type stof en het gekozen middel, probeer deze methode altijd eerst op het laagwaardige deel van het product.

Hoe vernis verwijderen uit natuurlijke stof?

Heeft u vernis op kleding gemaakt van katoen, vlas of ander natuurlijk materiaal? Dit is heel vervelend, aangezien dergelijke dingen meestal niet goedkoop zijn en het niet zo eenvoudig is om ze te koop te vinden. Maar wanhoop niet - laten we proberen een favoriet ding te redden met een van de volgende hulpmiddelen.

 • Aceton. Waarschijnlijk het eerste dat in je opkomt is om de vernis met aceton te verwijderen. En terecht, omdat deze vloeistof de veiligste is voor de stof. Om de lakvlek mee te verwijderen, nemen we een spons, bevochtigen deze in aceton en vegen voorzichtig de stof af. Als het je lukte om van de vlek af te komen, maar er waren nog steeds vlekken, zou je ze nat moeten maken met benzine en talkpoeder over de bovenkant moeten strooien.
 • Petrol. Goed en als een onafhankelijk hulpmiddel in de strijd tegen vlekken van nagellak. Dus we bevochtigen het bedorven stuk stof in benzine, laten het 15 minuten staan, waarna we de vlek intensief reinigen met een schoon snippertje. Indien nodig wordt de procedure herhaald.
 • Waterstofperoxide. Vooral onmisbaar bij het verwijderen van vlekken uit witte kleding. We nemen peroxide 3%, wattenschijfjes, beginnen met verwerken.
 • Witte dingen kunnen ook worden geschrobd met bleekmiddel. Om dit te doen, bevochtigen we een vlek in het bleekmiddel, laten we het 30-40 minuten intrekken, waarna het product van de stof moet worden afgewassen en het ding onder de kraan afspoelen.
 • White spirit. Ook een goed bewezen hulpmiddel. We verzadigen ze met een katoenen schijf, drukken hem stevig op de vlek, we weerstaan ​​een kwartier, wissen het ding.

Nadat u een van de bovenstaande methoden hebt geprobeerd, moet vervuilde kleding worden gewassen in een wasmachine gedurende een regulier programma van 30 minuten. Als u ziet dat de vlek de stof niet heeft verlaten, herhaalt u de reinigingscyclus opnieuw, mogelijk met behulp van een ander gereedschap.

Hoe synthetische kleding wassen?

Synthetica wordt beschouwd als een meer delicate stof dan hetzelfde katoen. De hiervoor genoemde methoden voor het reinigen van natuurlijke stoffen zullen hier niet werken, maar met bijna honderd procent garantie zullen ze het ding volledig bederven. Om synthetische stoffen schoon te maken, raden we aan dergelijke hulpmiddelen te nemen.

 • Acetonvrije nagellakremover. Giet het ter plaatse, letterlijk 5-10 seconden wachten, we beginnen de vervuiling te schrobben met een spons, en verplaatsen hem strikt in één richting. Als vervuiling spons veranderen.
 • Er is een recept voor zelf-productiehulpmiddelen van vlekken. Neem 1 theelepel. ammoniak, 1 tl. terpentijn, 1 tl. Olijfolie, meng alles goed en breng het aan op een spikkeltje. Wacht 5-7 minuten, verwijder het mengsel met een papieren zakdoek of een servet. Was kleding, herhaal de procedure indien nodig, maar alleen als het item droogt.

Vernis verwijderen uit jeans

Jeans zijn gemaakt van een heel speciale stof. Denk aan de kleur van het water na de eerste wasbeurt van je jeansbroek - het was zeker inktzwart. Door dit verven van de stof kan het dus niet worden gereinigd met agressieve middelen met een witmakend effect. Je mag de lak verwijderen, maar op zijn plaats zal er een gebleekte vlek zijn die je bijna niet meer leuk zult vinden. Probeer het gereedschap daarom vanaf de verkeerde kant, op een onopvallende plaats, te gebruiken voordat u de jeans met iets bewerkt.

Eerst en vooral een plekje vernis bevochtigen met zonnebloemolie. Dit helpt alle verfresten weg te schrapen. Doe het voorzichtig, zodat er geen krassen en trekvlekken op de kleding komen. Ga vervolgens verder, afhankelijk van het materiaal dat is gebruikt om jeans te maken: als u puur katoen hebt, gebruikt u benzine-kleigrand en als er een mengsel van lycra-zoutoplossing is.

Er is ook een universeel mengsel: meng alcohol met stukjes grijze zeep, verwarm de massa een beetje en behandel de vlek met een spons.

Hoe gedroogde vernis te verwijderen?

Dit is natuurlijk moeilijker te doen dan een verse vlek weg te vegen: de lak is al grondig in de vezels van de stof gegeten en wil ze niet scheiden. Gebruik echter het volgende algoritme van acties en misschien slaagt het opslaan nog steeds.

 • Om te beginnen, draai het ding met de verkeerde kant naar boven. Neem een ​​stuk puur witte stof, vouw het in meerdere lagen. Bij afwezigheid van een dergelijke stof geschikte papieren wegwerphanddoeken. Plaats deze voering strikt onder het stipje.
 • Druppel vervolgens een druppel aceton of acetonhoudende nagellakremover. Gebruik voor een nauwkeurige verwerking een spuit of pipet. Breng de gekozen remedie druppel voor druppel over het hele oppervlak van de vlek aan totdat deze volledig verdwijnt.
 • Spoel het behandelde gebied af met water. Maak de doek of papieren handdoeken weer vast. Met een wattenschijfje bevochtigd met een oplosmiddel, de resten van de lak verwijderen. Herhaal de procedure totdat de sponskleuring stopt.
 • Neem het ding nu, week het in het gebruikelijke wasmiddel en was het dan in de auto of op uw handen. Grondig spoelen. Buiten drogen om chemische geuren te verwijderen.

Hoe kan ik het teken van de plek verwijderen?

Als, na alle bovengenoemde manipulaties, een vlekje van nagellak niet helemaal wegging, maar er bleef een spoor achter, Probeer nog een paar beproefde methoden te gebruiken.

 • Vreemd genoeg kan insectenverdelger u helpen. Om de stof van de lakvlek te verwijderen, besprenkel deze met de geselecteerde spray. Bevochtig vervolgens het gereedschap met een onnodige tandenborstel. Wrijf de vlek goed tot hij oplost, spoel dan onder stromend water. Was het item in de wasmachine door een vlekkenverwijderaar toe te voegen, zoals Vanish.
 • Maak de spons vochtig in ethylalcohol. Dep de lakvlek en wrijf hem dan in een cirkelvormige beweging van de randen naar het midden. Doe het van binnenuit en plaats een stukje witte stof aan de voorkant. Na het verdwijnen van de vlekken, was het ding in de wasmachine in de gebruikelijke manier van wassen.

Wat niet te doen?

Het is duidelijk dat als iets geliefd en duur is, je het op alle manieren wilt redden. Ga echter niet op zoek naar uitersten en probeer de lakvlek schoon te maken met alles wat handig is. Geef allereerst aan vanaf welke fabric het product is genaaid. Wat goed is voor katoen is niet geschikt voor kunststoffen. Dus, wat moet je niet doen in de strijd tegen vlekken van nagellak op kleding.

 • Als de vernis een leer of iets suède raakt, gebruik dan geen oplosmiddelen.
 • Als u white spirit als uw "redder" hebt gekozen, onthoud dan dat dit een allergie kan uitlokken: plaats rubberen handschoenen en een beschermend masker op uw gezicht, houd antihistaminica bij de hand.
 • Onder invloed van waterstofperoxide kan een helder ding vervagen, en in plaats van de vlek van vernis blijft het slechts een bleke vlek.
 • Als de stof zeer grillig is - zijde, fluweel, organza, gebruik dan geen agressieve middelen. Probeer de vlek met de zachtste methoden te verwijderen.
 • Gebruik geen azijn of citroenzuur. Deze agressieve agentia kunnen niet alleen de plek op het oppervlak fixeren, maar ook de helderheid ervan verhogen.

Dus alle mogelijke middelen zijn geprobeerd, maar er blijft een vlek of spoor achter. Het is een schande. Dus wat nu, zoals in advertenties, stuur het ding naar de link naar het huisje? Haast je niet om het te doen. Als het ding echt heel duur voor je is, is het misschien verstandig om de diensten van een professionele stomerij te gebruiken. Je zult een kleine hoeveelheid spenderen, maar een schoon en mooi ding krijgen.

Wil je niet naar de stomerij gaan - nou, probeer een alternatieve methode: maskeer de vlek. Ja, ja, gewoon vermommen: naai een mooie patch, maak een originele applicatie, speld aan het einde een broche. Dit is het moment waarop dergelijke designerartikelen in kleding er zeer stijlvol en modern uitzien. Kies een patroon volgens je stijl en draag je favoriete ding op.

Hoe de nagellak van kleding te verwijderen, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen