Nagellakken voor manicure

Hoe nagellak te verdunnen?

Hoe nagellak te verdunnen?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Veroorzaakt verdikking
 2. Volksmanieren
 3. Speciale middelen
 4. Verdikking preventie

Elk meisje bij het maken van een manicure thuis wordt geconfronteerd met het feit dat de laklaag in de loop van de tijd te dik wordt. De meeste vrouwen gooien dergelijke speciale coatings weg, omdat het gebruik van verdikte producten het maken van een mooie manicure moeilijk maakt.

Maar u kunt het opslaan door beproefde methoden voor het oplossen van vernis thuis toe te passen.

Veroorzaakt verdikking

Voordat u dit probleem gaat oplossen, moet u bekend zijn met de mogelijke oorzaken van verdikkende producten.

De belangrijkste reden voor het drogen van vernis en de dikte ervan is het formaldehyde dat het bevat. Het wordt toegevoegd zonder falen, omdat het nodig is dat de lak wanneer aangebracht op de nagelplaat sneller uitdroogt. Dure lakcoatings bevatten een kleinere hoeveelheid van dit fixeermiddel.

Er zijn nog andere redenen waardoor de lak snel kan verdikken.

 • Veelvuldig gebruik. Bij het maken van een manicure is de fles met decoratieve producten lange tijd open, wat leidt tot verdamping van het oplosmiddelcomponent, wat resulteert in een verdikking van de laklaag.
 • Zeldzaam gebruik van vernis. In het geval van zeldzaam gebruik, worden de componenten geëxfolieerd, met als gevolg dat de consistentie van de speciale coating dik wordt. Tegelijkertijd kunnen producten van slechte kwaliteit onder dergelijke omstandigheden binnen 30-60 dagen verdikken.
 • Onjuiste opslag. Binnen, waar het erg warm is en veel zonlicht kan de lak dikker worden. Daarom is het noodzakelijk om een ​​geschikte plaats voor opslag te kiezen.

Volksmanieren

Om het probleem van verdikkende nagellak aan te kunnen, nemen meisjes hun toevlucht tot folk-methoden. Er is een groot aantal hacks in het leven, in staat om de verdikte coating van het huis te herstellen. Overweeg de populaire hulpmiddelen die decoratieve producten in enkele minuten kunnen worden verdund.

Blanke lak

Om gedroogde producten te verdunnen, adviseren manicure de zachtste manier. Als oplosmiddelelement kunt u de gebruikelijke blanke lak gebruiken. Wanneer gemengd, trekt de kleurloze speciale coating de gekleurde componenten van decoratieve vernis en legt ze na het fixeren op de nagelplaat.

Deze methode om lak op te lossen is voldoende voor slechts een paar vlekken, dus in de toekomst zal het voortdurend moeten worden herhaald. Het nadeel van het gebruik van kleurloze speciale coating om gedroogde producten te verdunnen is dat bij het mengen van de ingrediënten de kleurverzadiging verloren gaat.

aceton

De meest populaire methode voor het verdunnen van vernis is het gebruik van speciaal gereedschap dat aceton in zijn samenstelling bevat. Deze omvatten nagellakverwijderaar, die je in elke speciaalzaak kunt kopen. Het is voldoende om een ​​klein beetje van dit product in een buis met producten te gieten en goed te schudden.

Sommige vrouwen fokken decoratieve coating, waarbij aceton in zuivere vorm wordt toegepast, maar in dit geval is het noodzakelijk om de mate van toevoeging van dit ingrediënt strikt in acht te nemen. Er bestaat een risico op beschadiging van de huid en de nagelplaat en ook kan intoxicatie van het lichaam door blootstelling aan chemische dampen optreden. Bij langdurig gebruik van een dergelijke coating kunnen de nagels een gele kleur krijgen en zullen ze ook loslaten en breken.

Op een ½ fles met een decoratieve coating moet een deel van aceton worden toegevoegd.Dezelfde verhouding zal zijn met het gebruik van nagellakremover, die geen aceton bevat.

Voordat de bovenstaande methoden voor het oplossen van een lak worden gebruikt, moeten verschillende factoren worden overwogen. Wanneer u geld toevoegt met aceton, worden geïmporteerde producten in een vrij korte tijd gewist en neemt de droogtijd toe. En ook met de verkeerde verhouding van speciale coating en oplosmiddel betekent dit het risico van schade aan het product, omdat er bij gebruik er gaten in zitten.

Andere manieren

De bovenstaande methoden voor het oplossen van speciale coatings zijn niet erg praktisch, omdat bij gebruik ervan bepaalde verhoudingen moeten worden waargenomen. Er zijn ook andere varianten van thuisverdunning van vernis.

 • Micellair water. De dikke consistentie van decoratieve nagellak kan worden verdund met micellair water. In dit geval is 1 theelepel water vereist voor 1 flesje coating. Roeren is noodzakelijk met een penseel. Na grondig mengen moet de fles worden gesloten en gedurende 8-10 minuten worden bewaard, zodat het water uiteindelijk inwerkt op de consistentie van het product. Het voordeel van het gebruik van dergelijk water is onschadelijkheid en heeft ook geen invloed op de verzadiging van de kleur van de decoratieve coating.
 • Hete vloeistof. Aan de gedroogde decoratieve middelen verkregen vloeibare consistentie, kan het worden verwarmd. Om dit te doen, giet water in de container en laat de fles daar gedurende 1-2 minuten, waarna u onmiddellijk moet beginnen met het aanbrengen van speciale coating op de nagels. Zodra de vernis is afgekoeld, moet deze opnieuw worden verwarmd. Het is ten strengste verboden om de fles in kokend water te laten zakken, deze kan onder invloed van hoge graden exploderen.
 • Metalen ballen. Sommige fabrikanten plaatsen speciale ballen in een fles met een decoratief hulpmiddel, dat, wanneer geroerd, de inhoud goed gemengd kan maken. Alleen deze actie moet continu worden uitgevoerd, zodat de coating niet stagneert.

Speciale middelen

De beste optie voor het verdunnen van decoratieve coatings is het gebruik van gespecialiseerde formuleringen die fabrikanten produceren. Kortom, elke fabrikant van een bepaald model vernis produceert en restaurateur van deze coating.

Dergelijke oplossingen zijn erg handig in gebruik en het resultaat kan binnen enkele minuten worden verwacht.bovendien verandert deze tool de kleurverzadiging niet. Daarom raden veel experts aan om bij aankoop van lak meteen een regeneratiemiddel aan te schaffen om in de toekomst geen radicale maatregelen te nemen. Trouwens, de verdunner kan zowel voor gelproducten als voor decoratieve coatings worden gebruikt, die op acrylbasis is gebaseerd.

Gespecialiseerde mengsels voor het verdunnen van decoratieve producten zijn uitgerust met dispensers, evenals de set met gedetailleerde gebruiksinstructies. Kortom, een fles vernis vereist een paar druppels oplosmiddel.

Als het product na grondig mengen niet de gewenste consistentie krijgt, kunt u nog een paar druppels thinner toevoegen. Een overmatige hoeveelheid verdunningsmiddel zal niet leiden tot het oplossen van vernis, maar, in tegendeel, zal de laklaag bederven, omdat het te vloeibaar blijkt te zijn.

Bewaar een gespecialiseerd verdunningsmiddel op plaatsen waar er geen direct zonlicht is en er geen blootstelling aan vuur is, omdat het bestanddeel van het hulpmiddel alcohol is. Het is niet nodig om het product in de koelkast te bewaren, anders zal de oplossing uiteindelijk de mogelijkheid verliezen om de speciale vernislaag te herstellen.

Verdikking preventie

   Het is nogal moeilijk om de originele lakconditie terug te brengen, daarom om dit probleem te voorkomen, Het is noodzakelijk om bepaalde regels en aanbevelingen te volgen.

   • Juiste bewaarcondities. Onder invloed van ultraviolette straling en hoge temperaturen, zal de consistentie van de decoratieve nagelbedekking dik worden.Daarom moet het worden opgeslagen in gebieden waar dergelijke voorwaarden niet bestaan.
   • Voordat de buis wordt gesloten Het moet worden gevuld met zuurstof, dat wil zeggen blazen in de fles. Dus verleng je de levensduur van de vernis.
   • De kap schoonmaken. Na langdurig gebruik verzamelt de lak op het deksel een grote hoeveelheid coating die na verloop van tijd opdroogt. Als gevolg hiervan wordt een spleet gevormd waardoor lucht in de fles kan binnendringen, wat leidt tot een snelle droging van de inhoud. Daarom moet u na elk gebruik de hoes schoonmaken en borstelen met gespecialiseerde middelen of aceton.
   • Dat de decoratieve bekleding niet opdroogde, het moet periodiek worden geschud gedurende twee of drie minuten. Deze procedure moet vóór elk gebruik worden uitgevoerd.
   • Koop producten van hoge kwaliteitOmdat het minder formaldehyde bevat, wat betekent dat het lang zal meegaan. Je moet geen grote flessen kopen, als je deze niet constant gebruikt. Het is beter om een ​​klein buisje lak te kopen, dat in korte tijd wordt gebruikt, wat betekent dat het geen tijd heeft om te drogen.
   • Productopslag mag alleen rechtopstaand worden uitgevoerd.

   Als u alle bovenstaande regels en aanbevelingen van experts opvolgt, kunt u enkele problemen met de lak vermijden, waardoor u niet hoeft terug te grijpen op de populaire methoden voor het verdunnen van decoratieve gereedschappen.

   Zie de onderstaande video voor meer informatie over de oorzaken van verdikking van de vernis en over manieren om de gewenste consistentie terug te geven.

   Schrijf een reactie
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

   mode

   schoonheid

   betrekkingen