Leren jassen

Hoe maak je een leren jack thuis glad?

Hoe maak je een leren jack thuis glad?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. De beste manieren
 2. Ondoeltreffende en verboden methoden
 3. Handige aanbevelingen
 4. Rimpels voorkomen

Leer is een praktisch en duurzaam materiaal waarmee het op grote schaal kan worden gebruikt bij het naaien van bovenkleding. Vanwege de uitstekende decoratieve kwaliteiten en de hoge slijtage zijn leren jassen erg populair en gaan jarenlang niet uit de mode. Tijdens langdurige opslag verschijnen er kneuzingen en plooien op de dingen, daarom is het probleem van het gladmaken van de huid thuis meer dan relevant.

De beste manieren

Er zijn verschillende methoden om leren jassen af ​​te vlakken, en de keuze voor een van deze hangt af van de kwaliteit en dikte van het materiaal, de mate van blauwe plekken en de beschikbaarheid van de benodigde apparatuur.

 • Natuurlijke afvlakking. De essentie van deze methode is dat het product aan een hanger wordt opgehangen en enkele dagen alleen blijft. De duur van het rechttrekken van de vouwen hangt af van de dikte en kwaliteit van het materiaal. Zo kunnen modellen van dun leer binnen drie dagen volledig worden gladgestreken en als het product enigszins is gerimpeld, is een dag voldoende. Jassen van dik varkensleer rechtzetten veel langer - in sommige gevallen kan dit tot zeven dagen duren. De belangrijkste voorwaarde voor het gebruik van deze methode moet de juiste keuze van hangers zijn. Het product mag niet te dun zijn en de maat moet duidelijk overeenkomen met de maat van de jas. De beste optie is een houten of brede plastic hanger. Het gebruik van dunne draadpatronen wordt niet aanbevolen.

Als de jas niet erg gerimpeld is of net is gekocht, helpt de gebruikelijke sok van dingen: de jas moet worden gedragen, volledig worden vastgemaakt en er 2-3 uur in worden gewacht.

 • Stoombad. Deze methode is vrij effectief en stelt u in staat om veel gekreukelde dingen in orde te maken. Voor het uitvoeren van de afvlakking is vereist om de jas op de hangers te plaatsen en boven het bad te hangen. Dan moet je de deur naar de kamer sluiten en het warme water openen. Nadat de badkamer is gevuld met stoom, moet u proberen sterke blauwe plekken en vouwen met droge handen recht te zetten, zonder de huid uit te rekken en uiterst voorzichtig te werk te gaan. Na 15 minuten kan heet water worden uitgeschakeld en het product een tijdje in de badkamer blijven staan. Meestal is het feit dat de jas zijn oorspronkelijke uiterlijk heeft gekregen voldoende om 50 minuten te duren.

Als u het effect van een stoombad gebruikt, moet u ervoor zorgen dat er geen druppels kokend water op het product vallen. Anders kunnen na het opdrogen witachtige vlekken op de huid verschijnen.

 • Olie behandeling. Deze methode omvat het gebruik van pindakaas. Om kneuzingen glad te strijken, is het noodzakelijk om probleemgebieden te behandelen met een wattenstaafje dat bevochtigd is met olie. In sommige intervallen moet de procedure nog 4 keer worden herhaald. Walnotenolie kan snel en diep in de poriën van de huid dringen en het materiaal effectief rechttrekken. Deze methode is zeer effectief en stelt u in staat om oude rimpels en plooien te verwijderen die worden veroorzaakt door langdurige opslag. Nadat de behandeling is voltooid, wordt het aanbevolen om de jas op de hangers te plaatsen en deze 2-3 uur op te hangen in een geventileerde ruimte.

De belangrijkste voorwaarde voor het egaliseren van olie is de reinheid van het lederen oppervlak. Anders wordt het vuil samen met de olie diep in de huid geabsorbeerd en zal het nogal problematisch zijn om dit product te reinigen.Walnootolie, de belangrijkste grondstof waarvoor walnoot is, is echter een vrij duur gereedschap, waardoor het soepel maken van de jas op deze manier bepaalde investeringen vereist. Aanzienlijk verminderen van de kosten van de procedure zal de vervanging van dure samenstelling voor goedkopere petrolatum, glycerine of ricinusolie helpen. Het verwerken van het leerproduct met deze gereedschappen zal niet alleen helpen om de verkreukelde plekken snel recht te trekken, maar ook om de huid te beschermen tegen vroegtijdige droging.

 • Gebruik van stoomgenerator. Voordat u begint met het strippen van een leren jas, moet u de informatie op het etiket lezen. Modellen geïmpregneerd met waterafstotende verbindingen kunnen dus helemaal niet worden gestoomd. Als er geen contra-indicaties zijn, kan deze methode veilig worden gebruikt, vooral omdat het vrij effectief is. Stomen moet beginnen met de voorbereiding van het product. Om dit te doen, moet u uw zakken vrijmaken, de vacht losmaken van de kap en de jas op de hanger plaatsen. Schakel vervolgens de stoomgenerator of het strijkijzer in met de optie van verticale stoom en strijk de vouwen soepel.

Het wordt aanbevolen om het apparaat op een afstand van 10-15 cm van het leren oppervlak te houden, en probeer niet langer dan drie seconden op één sectie te blijven hangen. In dit geval moet de impact puntsgewijs worden uitgevoerd en hoeft u het hele product niet volledig te stomen.

 • Droge afvlakking. De essentie van deze methode ligt in een zeer zacht en voorzichtig strijken van het product met een warm strijkijzer. U kunt lederen dingen van de achterkant van de voering of van de voorkant strijken met behulp van inpakpapier of dikke katoenen stoffen. Het is erg belangrijk om geen direct contact tussen de zool van het strijkijzer en het lederen oppervlak toe te staan. Om deze reden is het gebruik van gaas of fijne stof in dit geval verboden. Gebruik geen keukenpapier in reliëf, de zogenaamde "wafel": de schil heeft een vrij zachte textuur en de textuur van deze stof kan op het materiaal worden gedrukt.

Huid strijken moet worden gedaan bij de laagste temperatuur, die meestal overeenkomt met een divisie op de ijzeren regelaar. Meestal worden zijde en andere gevoelige stoffen bij deze temperatuur gestreken. Strijken langs de plooien moet heel voorzichtig gebeuren, zodat de huid kan afkoelen. Probleemgebieden, zoals mouwen, kraag en schouders, moeten worden gestreken met behulp van extra's, en in het geval van afwezigheid, kunt u een handdoek opgerold gebruiken en in het product plaatsen. Het is ten strengste verboden om stoom te gebruiken en langer dan twee seconden op één plaats te blijven.

 • De pers gebruiken. Als een persoon niet thuis is en er geen mogelijkheid is om het product op de traditionele manier te aaien, is de methode van persen van harte welkom. Deze technologie behoort tot de categorie besparing en vereist geen speciaal gereedschap en huishoudelijke apparaten. Een stapel boeken, een pan of een bak met water en stenen gewikkeld in doek zijn geschikt als pers. Het jack moet op een hard oppervlak worden geplaatst, bijvoorbeeld op een tafel, en met een druk op verfrommelde plaatsen. In deze positie wordt het ding voor de nacht gelaten en 's morgens wordt het op de schouders gehangen voor volledige rechttrekking.

Ondoeltreffende en verboden methoden

Tot de meest inefficiënte methoden voor het gladmaken van leren jassen behoren het strekken van de rimpels met een föhn. Droge lucht heeft een negatief effect op het leeroppervlak en maakt het hard en grof. Bovendien is het onwaarschijnlijk dat oude plooien op dezelfde manier worden uitgerekt. De vernietigende procedure voor natuurlijk leer is het gebruik van warm water.

Bij het gladstrijken van het product met kokend water zullen de gekreukelde plekken natuurlijk recht maken, maar het materiaal kan vervormen en van kleur veranderen. Het helpt niet om plooien en uitrekking van het probleemgebied in verschillende richtingen te elimineren. Dit zal het uiterlijk van het product alleen maar bederven, terwijl de plooien op hun plaats blijven.

Handige aanbevelingen

Vaak, bij het gladstrijken van kleding, ontstaan ​​er vrij ongebruikelijke situaties, waarvoor u eenvoudig, maar tegelijkertijd praktisch advies kunt gebruiken.

 • Om de vouwen goed van de kraag te verwijderen, moet u deze aan beide zijden door een dicht weefsel strijken en vervolgens de pindakaas of vaseline direct in de huid wrijven. In het geval van ernstige vouwen, moet de procedure twee keer worden herhaald, en in de regel is dit genoeg voor de kraag om de originele look te krijgen en ziet de jas er als nieuw uit.
 • Als er verschillende defecten aan leren kleding zijn, mag in geen geval stoom worden gebruikt. Deze procedure kan de situatie verergeren en probleemgebieden zullen meer opvallen. In dit geval is olieverwerking of droog strijken zeer geschikt.
 • Bij het strekken van de plooien op winterjassen met niet-afneembare isolatie, is het raadzaam om een ​​steamer te gebruiken. Na verwerking moet het product losgeknoopt op de hangers worden gehangen en enkele uren in een geventileerde ruimte worden achtergelaten.
 • Na blootstelling aan stoom moet de huid goed worden gedroogd. Het wordt echter afgeraden om dit in de buurt van verwarmingstoestellen of in direct zonlicht te doen. Het product moet zich in een goed geventileerde ruimte met een normale luchtvochtigheid bevinden.

Rimpels voorkomen

Om rimpels en blauwe plekken te voorkomen, moet een leren jas goed worden opgeborgen. De beste opslagoptie zou een kledingkast zijn waarin het product vrij aan de hangers kan hangen en niet in de kast kan worden gevouwen. Een praktische oplossing zou zijn om een ​​afzonderlijke koffer te gebruiken om het model op te bergen. Hiermee wordt de jas beschermd tegen constante mechanische belasting, waaraan deze elke keer als de kastdeur wordt geopend, wordt blootgesteld.

Het is ook erg belangrijk om het vochtigheidsregime te observeren in de kamer waar lederen items worden bewaard. Te droge lucht zal leiden tot verdamping van vocht door de poriën van de huid en de snelle verruwing van het materiaal, terwijl te vochtige lucht zal bijdragen aan zijn overmatige wateroverlast, verzakking en verlies van de oorspronkelijke glans. Als het jack in de regen wordt gedrenkt, wordt het niet aanbevolen om het in de kast te doen. Ten eerste moet de huid volledig droog zijn en pas daarna kan deze op zijn plaats worden verwijderd.

Competente zorg en zachte sok kunnen de levensduur van lederen producten aanzienlijk verlengen en zorgen voor het behoud van hun oorspronkelijke uiterlijk gedurende de gehele levensduur.

Zie onderstaande video voor het stoomen van een leren jas.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen