jackets

Hoe een jas in een wasmachine te wassen?

Hoe een jas in een wasmachine te wassen?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Wat voor soort jas kan in een wasmachine worden gewassen?
 2. Voorbereiding en verwijdering van vlekken
 3. Kies een programma en temperatuur
 4. Wasproces
 5. Alternatieve manieren
 6. Handige tips

In het koude seizoen wordt bovenkleding vaak vuil en ziet het er niet rommelig uit. Na regen of sneeuw verschijnen er vlekken op de jassen, die niet zo gemakkelijk te verwijderen zijn. Ik wil niet de rest van het seizoen in een vervuild jasje gaan, er is maar één uitweg - om het thuis te wassen.

Hoe een jas in een typemachine te wassen, welke jas kan in een typemachine worden gewassen en welke niet? U vindt antwoorden op deze en vele andere vragen in ons materiaal.

Wat voor soort jas kan in een wasmachine worden gewassen?

In de herfst en de winter dragen we mooie en warme jassen met bont, van regenjas, of, bijvoorbeeld, met klimaatregeling, die grondig moet worden gewassen in de lente. Producten die gemaakt zijn van waterafstotende stof zijn natuurlijk niet zo snel vies. Maar helaas krijgen veel producten na een wandeling bij slecht weer en volledig uitdrogen van regen of sneeuw vlekken, die niet zo gemakkelijk te verwijderen zijn. Er is maar één uitweg - een jas of een park wassen.

Om een ​​geblazen winter, bolonevuyu of herfst waterdicht jack te wassen, kun je natuurlijk thuis bijvoorbeeld in een wasmachine.

Maar het is belangrijk om te onthouden dat producten met wat voor soort vulmiddel kunnen worden gewassen en waarmee het niet nodig is:

 • artikel van holofiber gemakkelijk wasbaar in de meest gewone wasmachine. Het is belangrijk om te onthouden dat je rekening moet houden met alle kenmerken van de jas en alle labels zorgvuldig moet bestuderen, zodat er geen slip is met betrekking tot de wasmodus en de watertemperatuur.
 • Regenjas Jassen ook gemakkelijk om thuis te wassen.
 • Bolonyev of nylon Behendige gastvrouwen wassen de jas behendig in een typemachine en ze zijn niet zo wispelturig als andere soorten bovenkleding.
 • Onthoud dat jassen of parken met lederen inserts, het is beter om niet te wassen met metalen inserts in een typemachine, maar om ze mee te nemen naar stomerij, waar professionals snel en efficiënt met het probleem kunnen omgaan.
 • Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat winter- of herfstproducten van bovenkleding, met een bepaalde vulling, niet in poeder weken. Meestal zijn dat ook veel mensen die vrezen dat de vlekken op de jas na de machinewas achterblijven.

Het is beter om het ding goed voor te bereiden op het wassen en dan kun je gemakkelijk de vervuiling verwijderen.

Voorbereiding en verwijdering van vlekken

Voordat u het product rechtstreeks naar de wastrommel stuurt, moet u het goed voorbereiden voor het wasproces, anders kunt u het ding bederven:

 • Zoals hierboven vermeld, moet u voordat u met wassen begint zorgvuldig het etiket van de jas onderzoeken, waarin alle belangrijke informatie is opgeslagen.
 • De mouwen van het jack en de kraag worden het vaakst vuil. In de regel zijn het deze vette kledingstukken die moeilijk te wassen zijn en het is niet zo eenvoudig om vlekken te verwijderen, vooral uit een zwart jasje. Van zoutgehalte bespaart vaak het gebruikelijke afwasmiddel. Breng een beetje aan op een schone spons, wrijf de vlekken en je zult zien hoe snel ze weggaan.
 • Glanzende kragen of mouwen van een jas kunnen met gewone zeep worden gewassen, bij voorkeur met huishoudzeep. U kunt de verspringende gedeelten gewoon grondig in zeep doen, een beetje wrijven en het rechtstreeks naar de trommel van de wasmachine sturen zonder het te wassen. Als u een speciale zeep op de boerderij hebt, die, zoals de fabrikanten verzekeren, gemakkelijk omgaat met verschillende vlekken, kunt u deze gebruiken.Het belangrijkste om te onthouden is dat dergelijke vlekken op winterdingen niet met bleek mogen worden verwijderd. De vlek is mogelijk verdwenen, maar de jas kan vaak van kleur veranderen en bedekt raken met witte of lichte vlekken.
 • Verwijderbare kragen, vooral van natuurlijke of zelfs kunstmatige bont, is het beter om pre-verwijderen vóór het wassen. Hetzelfde geldt voor de kap: als deze is gemaakt met een pelsafwerking, is het beter om deze te verwijderen. Alle knoppen, vergrendelingen, knoppen moeten vóór het wassen worden bevestigd en mogen daarna alleen naar de trommel van de machine worden verzonden.
 • BovendienVergeet niet om de zakken te controleren en alle inhoud te plaatsen. En controleer ook het product op integriteit. Tenslotte kunnen kleine gaatjes, divergerende naden, knoppen die het "eerlijke woord" vasthouden tijdens het wassen volledig breken en het product beschadigen. Daarom moeten alle kleine problemen worden geëlimineerd vóór het begin van het wasproces.

Kies een programma en temperatuur

Als er geen specifieke aanbevelingen op het productetiket staan ​​waarop de wasmodus het beste is om te kiezen, kunt u de algemene regels volgen:

 • Zorg ervoor dat u een zachte wasmodus kiest. Veel moderne automatische machines zijn uitgerust met speciale programma's voor het wassen van jassen, jassen en andere bovenkleding. Natuurlijk is wassen met behulp van een dergelijk programma veel gemakkelijker, aangezien fabrikanten al voor de waskwaliteit hebben gezorgd en het programma in optimale temperatuuromstandigheden werkt.
 • Als uw wasmachine geen speciaal programma heeft, kunt u de modus "Handmatig" of de modus "Delicate Wash" kiezen. Bij hoge temperaturen kan de opvulling van uw favoriete dingen verslechteren en is het onwaarschijnlijk dat u deze later kunt herstellen. De temperatuur waarbij u wast, mag niet hoger zijn dan 40 ° C, het is raadzaam om 30 ° C te kiezen.
 • Wat betreft de spin, dan kun je het niet overdrijven. Vierhonderd omwentelingen per minuut zijn voldoende. Veel producten worden aanbevolen om met een hogere snelheid te centrifugeren, bijvoorbeeld vijfhonderd toeren per minuut. Vergeet niet dat een te intense draaiing de stof zelf, evenals de opvulling van de jas kan beschadigen. Daarom, hoe gevoeliger het draaien, hoe beter.
 • Bovendien moet u profiteren van extra functies zoals "Extra spoelen" of "Superwash". Met deze extra modi kunt u het wasmiddel beter uitwassen en het risico op poedervlekken op de jassen verkleinen. Als uw wasmachine echter niet over dergelijke modi beschikt, kunt u de spoeling apart opnieuw inschakelen, zodat de hoes schoon is. Soms blijven na het drogen vlekken achter op het product: dit komt allemaal door onvoldoende spoelen.
 • En een ander belangrijk punt waarmee rekening moet worden gehouden bij het wassen van een jas in een wasmachine is wasmiddel. Het is beter om poeders te weigeren, met name poeders met bleekdeeltjes. Kies een gel of vloeibaar poeder. Het is beter om geen bleekmiddel toe te voegen, vooral bij het wassen van een zwarte jas.

Wasproces

Het is heel moeilijk om een ​​jas te wassen in een moderne automatische wasmachine met een kleine trommel, waarvan de capaciteit minder is dan vijf kilogram. In de regel is het ding slecht gewassen. Deze nuance is zeker het overwegen waard.

Daarnaast zijn er nog steeds, zoals ze zeggen, trucs die je helpen je favoriete kleding goed te wassen:

 • Als je favoriete jasje een opvulling heeft, bijvoorbeeld van pluisjes of veren, dan loop je het risico dat je het product verwent door onwetendheid over sommige geheimen. Velen klagen dat na het wassen van de vuller klonten op verschillende plaatsen van de jas verzamelden. Om dit te voorkomen, moet het ding samen met tennisballen wassen. De ballen helpen tijdens het wassen en draaien om het vulmiddel zo te slaan dat het zijn luchtigheid niet verliest en uniform blijft doorheen het jack.
 • Producten van een synthetische wintermaker worden in de regel niet vervormd tijdens het wassen. Maar dit betekent niet dat u sterke spin- en hogere temperaturen kunt gebruiken. Probeer het ding niet te bederven, houd u aan de algemene aanbevelingen die hierboven zijn genoemd.
 • Zo'n product als Een park dat is genaaid, bijvoorbeeld met nylon, heeft ook een fijne was nodig. Om het ding niet te bederven en te beschadigen, is het de moeite waard om te stoppen bij het minimale draaioniveau of het volledig te verlaten.
 • Nadat het ding is gewassen, het moet goed worden gedroogd. Idealiter kan dit worden gedaan in een speciale droger, waar een modus voor het drogen van jassen is voorzien. Maar niet iedereen heeft thuis zulke apparaten, dus je moet alles zelf afdrogen.

Bovenkleding voor de winter moeten verticaal worden gedroogd, bij voorkeur op een hanger.

Vergeet niet dat de hangers van normale grootte moeten zijn: niet meer, niet minder, anders wordt het ding vervormd tijdens het drogen.

Bovendien moet u het ding niet over de radiator of batterij drogen. Het is beter om dit buiten te doen, maar niet in een sterke, brandende zon.

Alternatieve manieren

Als u niet de gelukkige eigenaar bent van een typemachine of gewoon bang bent om uw favoriete jas te wassen met dit prachtige apparaat van moderne technologie, hebben we tips voor u opgesteld die u helpen om de zuiverheid van uw favoriete ding handmatig te herstellen. Moderne huisvrouwen kennen vele manieren om de halsband effectief te reinigen zonder de mouwen te wassen of te boenen. In het algemeen, met andere woorden, thuis is het goed mogelijk om de jas te wassen.

Het belangrijkste is om te weten hoe je het correct moet doen:

 • Voordat u begint met handen wassen, onthoud dat het proces lang, hard en natuurlijk vervelend zal zijn. Vul eerst het bad of groot bassin met water. Water moet niet te heet zijn. Los de gel erin op, of je kunt een vloeibaar poeder gebruiken om kleding te wassen.
 • Dompel het product onder in water en laat het gedurende tien minuten staan. Gebruik dan een gewone spons en wrijf hem consequent naar buiten en vervolgens naar binnen. Begin met probleemgebieden: kraag, manchetten.
 • Het is goed als u probleem en zwaar verontreinigde gebieden met zeep voorwas.
 • Nadat u het volledige oppervlak van de jas grondig hebt verwerkt, kunt u doorgaan met spoelen. Spoelen heeft meerdere keren, typen telkens schoon water. Dit proces is moeilijk, omdat het gewicht van de jas na een volledige bevochtiging aanzienlijk toeneemt.
 • Na het spoelen moet u de jas lichtjes inknijpen zodat een deel van het water van glas is. Om te drogen moet het product verticaal op een hanger staan.
 • Als je favoriete jasje alleen een kraag en manchetten hoeft te reinigen, dan kun je de gebruikelijke en goedkope manier gebruiken. Koop ammoniak en waterstofperoxide bij de apotheek, meng in gelijke verhoudingen. Bevochtig het wattenschijfje met de resulterende vloeistof en veeg het verontreinigde gebied grondig af zonder wrijven. Veeg na een droge doek het behandelde oppervlak af en laat het volledig drogen.

Handige tips

En nog enkele handige en effectieve tips om je jas schoon te houden. Iemand probeert zijn favoriete kleding met shampoo te wassen, iemand probeert vlekken te verwijderen op de manier van een grootmoeder, iemand weet hoe te wassen zodat de jas zit, en we weten precies hoe en wat gedaan moet worden, zodat het altijd schoon is:

 • Veeg vlekken van vet zodat er geen scheiding kan een reguliere oplossing van azijn zijn. In een glas warm water, verdun een theelepel azijn en een theelepel zeezout. Zodra het zout volledig is opgelost, kunt u een wattenschijfje in de vloeistof bevochtigen en de vlek zorgvuldig behandelen. Vlekken na het wassen kunnen ook gemakkelijk op deze manier worden verwijderd.
 • Een andere manier om vlekken te verwijderen van vet en zweet. Voeg in een glas water een theelepel zout en een halve theelepel ammoniak toe. Bevochtig een wattenschijfje in de oplossing en behandel de vlek. Deze oplossing helpt niet alleen om vuil te verwijderen, maar ook om de gele vlek te verwijderen, die soms verschijnt na het wassen of onjuist drogen.
 • Liefhebbers van boswandelingen worden vaak geconfronteerd met een dergelijk probleem als teervlekken op bovenkleding. Boenerteer helpt de meest voorkomende benzine. Pas daarna moet u de jas goed ventileren in de frisse lucht.

Als na het wassen je favoriete jasje moet worden gestreken, moet het worden gedaan met een warm strijkijzer - de temperatuur mag niet meer dan 110 ° zijn.

Wat zijn de geheimen van het wassen van jassen, je kunt van de video leren.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen