Naaien en decoreren van kleding

Op maat maken van badpakken voor ritmische gymnastiek

Op maat maken van badpakken voor ritmische gymnastiek

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Hoe een patroon te bouwen?
 2. materiaal
 3. Hoe een model naaien voor uitvoeringen?
 4. Masterclass

Meisjes die zich bezighouden met ritmische gymnastiek moeten noodzakelijkerwijs hun eigen kledingstijl hebben - een speciaal zwempak. Je hebt misschien verschillende kostuums nodig voor de uitvoering, het hangt allemaal af van het aantal geleverde nummers, en dit is al een overhead van het budget voor het hele gezin.

Het kan thuis worden genaaid met een naaimachine, stof en zwempakpatroon bij de hand.

Hoe begin je een badpak te maken? De titel van het volgende hoofdstuk is de eerste spiekbrief voor die moeders wiens dochters een dergelijke sport beoefenen.

Hoe een patroon te bouwen?

Het patroon kan op 3 manieren worden verkregen:

 • Maak je klaar met tekenen. Half-borst en half-taille - metingen die helpen bij het bepalen van het patroon van de gewenste maat.
 • Tekening kan worden verkregen als u het oude zwempak beschrijft (na het binnenstebuiten keren). Deze methode voor het verkrijgen van patronen heeft zijn nadelen: de naden interfereren met het juist opstellen van het schema.
 • Nauwkeurige tekening badpak krijg met de hulp van zelf-build patronen.

Welke maten moeten worden verwijderd om een ​​badpaksjabloon te maken?

Formaatconventies:

 • O - singel;
 • D - lengte;
 • W - breedte;
 • (O) hals;
 • (O) borsten;
 • (O) Talia;
 • (O) langs de onderkant van het slipje van het badpak (niet te verwarren met de heupen);
 • (O) handen (kleermakersmeter moet door het bovenste punt en het okselgebied lopen);
 • (O) polsen;
 • (O) behuizingen. (Meting wordt verwijderd zonder riemspanning).
 • (D) schouder. Merka eindigt waar de schouder eindigt;
 • (D) mouwen. Merka wordt verwijderd van het punt waar de schouder eindigde;
 • (III) eerder (maat genomen net tussen de handen);
 • (Iii) de achterkant (de meting wordt op dezelfde manier gedaan als aan de voorkant en voeg 3-4 cm toe);
 • (Sh) panty voorkant. De lijn loopt ongeveer 5-6 cm onder de singel aan de rand van het slipje;
 • (Sh) panty achterzijde;
 • (E) voorkant (gemeten vanaf het hoogste punt van de schouder tot de taille);
 • (D) terug (de meting wordt met 1 cm verminderd);
 • (D) zijkanten (van de oksel tot de taille);
 • (D) slipje (de maat kan worden genomen op het gebruikelijke slipje met hoge taille (niet string));
 • (Ш) van de schouders (de band passeert het lagere niveau van één schouder, de 7e halswervel en het lagere niveau van de tweede schouder).

De foto laat zien hoe alle metingen zijn gedaan.

Patroon voor- en achterkant

 • Plak een etiket op het papier. Verticaal naar beneden, bouw twee segmenten gelijk aan 1,5 cm en 5 cm. Beschouw de halslijn.
 • Horizontaal de volgende maatregel uitstellen: (Ш) schouder minus 2 schouderlengte en deel door 2. Vanaf het resulterende teken, laat de loodlijn (2-3 cm) zakken en teken een lijn (we krijgen de schouder).
 • Plaats vanaf het bovenste punt van de schouder naar beneden maat 7 en houd de lijn vast.
 • Op de resulterende lijn om de volgende metingen uit te stellen: № 7, 8. Verkrijgde taillelijnen voor de belangrijkste delen.
 • Tailleomvang gedeeld door 4. Het resultaat wordt uitgesteld als een segment van het midden van het badpak tot punt 8.
 • Vanaf mark 8 naar boven plaats je maat 9 (lengte aan de zijkant). Van mark 8 naar beneden om maat nummer 10 te zetten. Een voorbeeld van hoe de constructie eruit zou moeten zien, staat op de foto.
 • Vervolgens borstomtrek, omtrek langs de onderkant van het slipje gedeeld door 4. Vanaf het midden van het zwempak door de reeds verkregen punten, stel de resultaten uit en teken horizontale lijnen. Dit zijn borstlijnen en panty-niveau. Breng een overzicht van de zijlijn.
 • Van de omtreklijn aan de onderkant van het slipje naar beneden loodrecht 5-6 cm naar beneden en teken een horizontale lijn. Vanaf het midden van het zwempak naar rechts om uit te stellen: (voorlopig de grootte van de breedte van het voorpand en de rug gedeeld door 2).
 • Door het onderste label een segment uit te stellen dat gelijk is aan 2,5 cm. Het zal een kruis zijn (patch stuk in slipje voor gemakkelijk bewegen en het lichaam schoon houden). Trek een lijn slipje op een badpak.

Nu is het noodzakelijk om een ​​armsgat tekening te maken:

 1. (D) deel de schouders in 2 gelijke segmenten en verlaag de loodlijn gelijk aan 5-6 cm en teken een horizontale lijn.
 2. Formule: (Ш) voor en backs / 2. Om de ontvangen resultaten als segmenten uit te stellen. Er moeten twee labels zijn (het verschil is ongeveer 1 cm). Teken twee vloeiende lijnen.

Tekeningen van de belangrijkste onderdelen zijn klaar.

Alle voorste constructies passen in het patroon van de rugleuning. Eerst wordt de rugcontour weggesneden. Het schema van de achterkant moet op het nieuwe papier worden getekend en vervolgens de omtrek van de voorkant van het badpak uitknippen.

Mouwpatroon

De muistekening omvat 2 metingen: een maat (O) van de arm en (D) een maat van de huls. Een normaal T-shirt helpt de hoogte van de mouwen te bepalen.

Patroon is vrij eenvoudig gebouwd. De onderstaande foto illustreert alle constructies. De tekening van de mouw zelf is als een omgekeerde trapeze. De stapel mouwen is gebaseerd op het voorbeeld van een foto.

Patroon rok

De rok voor een badpak lijkt op kleding met een snit in de zon:

 1. Volgens het kant-en-klare patroon van de voor- en achterkant, neem een ​​maat van de halve breedte van de plaats waar de rok zal worden genaaid.
 2. Houd op papier de horizontale lijn vast. Zet de loodrechte 2-3 cm naar beneden en maak een halve cirkel met kompassen (de straal van de rok is gelijk aan de lengte van de rok).

Patroon rok klaar.

materiaal

Er zijn bepaalde regels en vereisten voor het afstemmen van pakken voor ritmische gymnastiek. Een van de eerste vereisten heeft betrekking op de materiaalkeuze.

Volgens de eisen van de rechterlijke commissie mag het hoofdonderdeel van de turnkleding niet van transparante stoffen zijn. De regio van het lichaam naar het badpak op de borst is noodzakelijkerwijs uit dichte materialen gesneden.

Welke stof om te kiezen als het belangrijkste materiaal en wat te kopen om het badpak af te maken?

Het basismateriaal moet goed worden uitgerekt en vochtbestendig zijn. Ontwerpers professionals raden aan een biflex te zoeken.

Biflex - gebreide stof die aan alle eisen voldoet. Zwempakken van supplex passen goed op de figuur. Sierlijke turnfiguren benadrukken mat materiaal. Het briljante geeft expressiviteit en elegantie aan het pak. Stof wordt perfect gecombineerd met andere materialen.

Guipure is een delicate en mooie stof met een patroon. Hij speelt zijn speciale rol. Het wordt gebruikt als een versiering op een badpak of uit de mouwen. Kostuums met guipurekant zijn vooral chique en romantisch.

Fluweel - het edele materiaal met een zachte korte pool. Van een dichte iriserende stof naaien ze zowel het badpak zelf en combineren het met andere materialen. Fluwelen applicaties op een badpak zijn een prachtig decor op een pak.

Hoe een model naaien voor uitvoeringen?

In elke sport zijn er altijd veel optredens en wedstrijden. Voor dergelijke evenementen hebben gymnasten een pak dat alleen wordt gebruikt voor uitvoeringen. Badpakken zijn versierd met lichtere en duurdere decoratieve elementen, glanzende stoffen worden gebruikt.

Naai een badpak voor uitvoeringen om in een ontspannen thuisomgeving te zijn. Als je de beelden van een appartement toestaat, kunnen moeder en dochter bij het maken van een pak beter alleen gelaten worden in de kamer. Dit zal helpen om de fitting rustig uit te voeren en zorgvuldig alle naaihandelingen uit te voeren en de inrichting van het kostuum te bespreken.

Voor het naaien van een jurk voor uitvoeringen, behalve voor alle bovenstaande punten aan het begin van het artikel, zijn meer decoratieve randen (indien aanwezig) en naai-accessoires vereist. Hieronder volgt een gedetailleerde masterclass over het maken van een zwempak.

De aandacht zou zich slechts op één punt moeten concentreren. De toepassing of andere afwerking van het kostuum moet als eerste worden uitgevoerd (zolang het badpak zelf zich in een voorbereidende fase bevindt vóór de montage). Hiermee kunt u het decor nauwkeuriger en nauwkeuriger maken.

Masterclass

De masterclass bevat alle gedetailleerde instructies op basis van het patroon, dat kan worden opgebouwd vanuit ons eerste hoofdstuk:

 • Bereid alles voor dat je nodig hebt voor knippen en naaien.
 • In elk zwempak is er nog een onvervangbare kruisje. Op de belangrijkste delen van het badpak hertekenen de lies (de onderkant van het slipje). Twee delen die hoekplaatlijm trekken. Het knippen van het kruis gebeurt in één exemplaar.
 • Scheid afzonderlijk de nekopening belangrijkste details.
 • De volgende fase van naaien is snijden. Het weefsel gevouwen langs de lobdraad. Alle patronen pinnen met pinnen op het materiaal. Het ontwerp van de voorkant, achterkant en rok moet op de vouw van de stof liggen. Knip alle delen van het badpak uit met naadtoeslagen.
 • Bodem zwempak overstag en naai de auto. Nu is het de beurt aan het kruis. Kruisje wordt uitgesneden in een enkele kopie. De breedte van het kruis dat moet worden verwerkt met een zigzagsteek, open delen van de kruislengte gaan naar de naad.
 • Kruisje bevestigd aan de achterkant van het zwempak. Dit is een zeer onhandige plaats voor het leggen van machinale steek, dus het wordt aanbevolen om het kruis ook wat verder van de open delen naar het zwempak te steken.

Open crotch slices kunnen op 2 manieren worden verwerkt:

 1. Om de open delen aan de zelfkant van het badpak te openen zonder zigzagstikken op een naad te naaien en naaien of verwerken op de overlock.
 2. De kruisranden moeten in de zoom worden genaaid en de machinesteek moet worden gelegd.

Hoe een kruisje op een zwempak te naaien? Bekijk de video-zelfstudie.

links:

 • Rand de roknaad in de zoom met een gesloten snit. Veeg vervolgens de rok naar de bedoelde plaats op het badpak. Naai een rok op de auto.
 • Zijkanten van mouwen om te combineren, zwaai en flits. Onderkant van de mouwen om te stoppen en naad met een gesloten snit.
 • Steek schouderstukken van een zwempak. Steek de mouwen in het armsgat van het pak. Maak een passend badpak. Na het aanbrengen worden de mouwen met de auto gestikt.
 • We behandelen de nek door te draaien.

Het kostuum is klaar.

Als je strikt de stapsgewijze instructies volgt, is het afstemmen van een badpak voor ritmische gymnastiek niet moeilijk, zelfs niet voor beginners. Ambachten, ondersteund door een goed humeur, zullen u toelaten meesterwerken te creëren voor training en ritmische gymnastiekvoorstellingen. Succesvol begin en succes bij de uitvoering van alle naaibewerkingen.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen