Gezichtsverzorging

Gezichtsfotoverjonging: wat het is, de voors en tegens van de procedure

Gezichtsfotoverjonging: wat het is, de voors en tegens van de procedure

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Kenmerken van de procedure
 2. types
 3. Indicaties voor gebruik
 4. Contra
 5. Daaropvolgende huidverzorging
 6. Mogelijke complicaties
 7. beoordelingen

Het moderne esthetische gebied van de geneeskunde (cosmetologie) heeft veel verschillende methoden en procedures. Met hun hulp elimineren geschoolde specialisten zoveel mogelijk cosmetische defecten en dragen ze bij aan het behoud van een jonge huid. Een van de nieuwste methoden is photorejuvenation van een persoon, die slechts twee jaar geleden op de markt van diensten verscheen, maar die al veel gevraagd is bij de eerlijke seks.

Kenmerken van de procedure

Photorejuvenation wordt uitgevoerd met een speciaal apparaat dat op de huid inwerkt met intense lichtpulsen met verschillende frequenties. Een dergelijke breedbandstroom geeft echter geen ultraviolette straling af en draagt ​​niet het risico van verwonding van de dermis. Afhankelijk van de taak en individuele kenmerken van de klant, stelt de specialist de golflengte in en bepaalt de optimale belichtingstijd.

De procedure heeft een aantal effecten op de huid van het gezicht.

 • Verwijdert de huidskleur, maakt het wit. Volgens de natuurwetten reflecteert licht lichtstromen en duister trekt het juist aan. De huid reageert op dezelfde manier - verschillende pigmentvlekken, vasculaire netten en sproeten worden blootgesteld aan puntverwarming. Melanine wordt vernietigd, de pigmentatie neemt af en kleine schepen beginnen samen te trekken. De lichtpuls kan de opperhuid met 2-3 cm binnendringen.
 • Herstelt enkele huideigenschappen: mogelijkheid om uit te rekken zonder schade en weerstand te bieden aan vervorming. Lichtflitsen zorgen ervoor dat collageen en elastine in versneld tempo worden gesynthetiseerd, waardoor de regeneratieve processen en biochemische reacties worden versterkt. Dit alles leidt tot een toename van de elasticiteit - rimpels worden gladgestreken, littekens worden minder zichtbaar. Het ovaal van het gezicht wordt strakker, het werk van de talgklieren wordt genormaliseerd, de vergrote poriën smal.
 • Het heeft een therapeutisch effect. De hoge intensiteit lichtbestralingstechniek vernietigt pathogene microflora en alle schadelijke bacteriën, geneest effectief verschillende beschadigingen en acne, voorkomt herhaling van acne en exacerbatie van het herpesvirus.

De voordelen en voordelen van de procedure worden hieronder beschreven.

 1. De huidconditie verandert op een positieve manier, het effect van de methode is persistent, hoewel het enige tijd kost om zich te ontwikkelen.
 2. Lokalisatie is niet beperkt tot alleen de gezichtszone - de methode wordt met succes toegepast op de hals, nek en zelfs handen.
 3. Er is geen mechanische schade aan de huid, met als gevolg geen littekens of littekens.
 4. De procedure zelf is relatief pijnloos. Mensen met een lage pijndrempel kunnen echter onaangename of pijnlijke gevoelens ervaren.
 5. Het aantal sessies varieert individueel, maar de duur is gemiddeld niet langer dan een half uur.
 6. Het is goed gecombineerd in co-op met andere anti-aging behandelingen.
 7. De revalidatieperiode is een ander comfort, omdat er geen ziekenhuisopname nodig is. Alle voorgeschreven beperkingen zijn eenvoudig te implementeren en hebben geen invloed op het dagelijkse ritme van het leven.
 8. Het is toegestaan ​​decoratieve cosmetica toe te passen.

  De nadelen en nadelen van de procedure worden in verschillende posities beschreven.

  1. Strikte contra-indicatie voor sommige ziekten.
  2. Alvorens een specialist te bezoeken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hij gekwalificeerd en deskundig is. Een ingreep door een ongekwalificeerde schoonheidsspecialist kan brandwonden veroorzaken.
  3. De volledige cursus duurt redelijk lang, gezien de pauzes tussen de sessies, die kunnen oplopen tot 6 maanden.
  4. Sessies kunnen alleen worden uitgevoerd in de maanden met minimale zonactiviteit - van ongeveer oktober tot april.
  5. De huid moet zorgvuldig worden beschermd tegen zonnebrand.
  6. Bij gevoelige en gevoelige huid kan tijdelijke maar aanhoudende irritatie optreden.
  7. Het gelanceerde proces van celvernieuwing vereist een bepaalde tijd, zodat het verjongende effect pas na 1-2 maanden volledig verschijnt.
  8. Photorejuvenation procedure is vrij duur in vergelijking met andere maatregelen om de jeugd van de huid te behouden.

  De duur van het anti-aging effect is van 6 maanden tot 4 jaar - het hangt allemaal af van de leeftijd van de cliënt, individuele kenmerken en hoe zorgvuldig de aanbevelingen van de schoonheidsspecialist werden gevolgd.

  Goede voorbereiding op de sessie - de eerste stap in het behalen van een uitstekend resultaat. Het is noodzakelijk om bepaalde regels strikt na te leven alvorens naar de schoonheidssalon te gaan en vooral daarna.

  Voorbereiding bestaat uit een aantal acties die moeten worden uitgevoerd.

  1. Allereerst is het de moeite waard advies in te winnen bij een professionele dermatoloog. De klant heeft het wettelijke recht om kennis te maken met alle documentatie die de kwalificaties van de meester, zijn ervaring en de kwaliteit van de gebruikte apparatuur bevestigt.
  2. Volledige weigering om ongeveer een maand voor de afgesproken datum te zonnebaden.
  3. Weigering om zonnebank tegelijkertijd toe te passen.
  4. Beperking van de peelingprocedure 14 dagen vóór de sessie.
  5. Weigering 7-14 dagen vóór de aankomende sessie van het bezoeken van zwembaden en sauna's.
  6. 4-7 dagen vóór de procedure is het de moeite waard om het gebruik van farmacologische geneesmiddelen te beperken - antibiotica, aspirine, geneesmiddelen met vitamine A, ibuprofen, diclofenac.

  Deze aanbevelingen moeten niet worden verwaarloosd, omdat dit de preventie van verschillende complicaties is. Het gebruik van deze geneesmiddelen kan bijvoorbeeld de ontwikkeling van subcutane bloedingen veroorzaken.

  Voor morele training moet je weten hoe de procedure werkt, hoe deze wordt uitgevoerd.

  1. De patiënt past op een bank en neemt een comfortabele houding in.
  2. Het huidgedeelte waarop de procedure wordt uitgevoerd, wordt zorgvuldig met tonic verwerkt. Als de huid gevoelig is, wordt lokale anesthesie uitgevoerd.
  3. Om uw ogen tegen straling te beschermen, geeft de arts u een bril, een verband of een masker.
  4. De huid waarop de procedure zal worden uitgevoerd, wordt behandeld met een speciale gel om de opperhuid te beschermen tegen hitte en de doorlatendheid van lichtpulsen te verbeteren.
  5. Dan begint puntlichtpulsen in verschillende reeksen te verwerken. De eerste reeks beïnvloedt de epidermis en de tweede heeft al invloed op de diepere lagen van de huid.
  6. Photorejuvenation wordt zorgvuldig uitgevoerd en niet snel, de duur van de sessie varieert van 10 tot 60 minuten, afhankelijk van het doel en het gebied van de behandelde huid.
  7. Aan het einde van de procedure wordt de oogbescherming verwijderd, de resterende gel verwijderd en een kalmerend middel op de huid aangebracht.

  De procedure kan thuis worden uitgevoerd.

  1. Naleving van alle algemene aanbevelingen, evenals voorafgaand overleg met een schoonheidsspecialist.
  2. Attente kennis met de instructie.
  3. Er wordt een testflits uitgevoerd om de gevoeligheid van de huid te controleren. Als er na 24 uur geen ernstige hyperemie en verbranding is, kan de procedure worden uitgevoerd.
  4. Van te voren moeten alle voorbereidingsmaatregelen in acht worden genomen - ze mogen in geen geval worden verwaarloosd.
  5. Het werkoppervlak wordt gereinigd met tonic zonder alcoholbevattende stoffen.
  6. Breng een speciale gel aan, indien aangegeven in de gebruiksaanwijzing.
  7. Zorg ervoor dat je je ogen beschermt.
  8. Dan kunt u beginnen met de verwerking. Het wordt puntsgewijs uitgevoerd - één impact op één site per sessie. Het mondstuk moet langs de massagelijnen worden bewogen. De belichtingstijd wordt bepaald volgens de instructies.
  9. Oogbescherming wordt verwijderd en gelresten worden verwijderd.
  10. Een genezingsmiddel wordt toegepast.
  11. 24 uur urineert niet het behandelde gebied van de huid.
  12. Daarna moet je strikt de regels van de revalidatieperiode volgen, zodat de huid goed geneest.

  types

  • Laser techniek. Bij deze methode is de bron van lichtpulsen een laseremitter met vaste toestand. Hiermee kunt u de golflengte aanpassen afhankelijk van het doel. De positieve kant van de laser is een punt en diepe impact met een laag impact polijsten van de huid. Als gevolg hiervan begint het intensief te worden bijgewerkt, worden coagulatiestructuren gevormd, waardoor de capillairen worden geleegd.
  • IPL-technicus Intens gepulseerd licht - werk met hoge intensiteit lichtpulsen. Er is een impact van de lichtstroom met een bepaalde lange en redelijk hoge afstembare intensiteit. Speciale apparatuur maakt het mogelijk om niet alleen vasculaire netten, maar ook pigmentvlekken te verwijderen.
  • ELOS-techniek. Elektro - optische synergie - elektro-optische synergie. Een kenmerk van de techniek is de combinatie van lichtpulsen met elektrische pulsen. De impact gelijktijdig van twee soorten energie geeft een versterkt effect van vernieuwing en verjonging van de huid.
  • Collageen photorejuvenation-techniek. De techniek omvat het gebruik van gespecialiseerde rode lampen, ook wel collageenlampen genoemd. Vanwege de eigenaardigheden van rood licht die diep in de huid doordringen tot de hypodermis, worden impulsen omgezet in de energie van chemische bindingen van organische stoffen, die de productie van fibrillair eiwit stimuleert.
  • LED-technologie. Lichtgevende diode - LED-therapie. Dit is de zachtste techniek waarbij infrarode en ultraviolette thermische straling volledig is uitgesloten. Voor hun werk gebruiken specialisten pulsen met verschillende lengtes en werken ze op bepaalde lagen van de opperhuid en dermis, waardoor het gewenste effect wordt bereikt.
  • Techniek BBL. Breedband - breedbandstraling. De procedure kan worden uitgevoerd op het platform Joule Sciton, met behulp van de nieuwste ontwikkelde apparaten. Techniek omvat het gebruik van de kracht van impulsief licht om energie te leveren aan bepaalde gebieden en tot een bepaalde diepte. Het licht wordt geabsorbeerd en geaccumuleerd door melanine, bloedpigment en water, waardoor de start van de vorming van collageen begint. Dientengevolge vindt verjonging plaats.

  Indicaties voor gebruik

  Gezichtsfotoverjonging is geen chirurgische methode of een andere mechanische ingreep in de integriteit van de huid, dus er zijn bepaalde aanwijzingen die belangrijk zijn om met een schoonheidsspecialist te bespreken en uit te zoeken hoe de huid kan veranderen en wat het effect van de procedure zal zijn.

  Er moet onmiddellijk worden gezegd dat, ondanks de vooruitgang van de technologie, dit niet de uitgesproken leeftijdgerelateerde veranderingen in de gezwollen gelaatsvorm, verzakkende huid, diepe rimpels en grote cicatriciale formaties zal omkeren.

  De indicaties voor photorejuvenation omvatten:

  1. onderste huid turgor;
  2. het verschijnen van kleine rimpels;
  3. lichte littekens en andere soortgelijke oppervlakkige schade;
  4. nervositeit van de teint;
  5. de aanwezigheid van sproeten of ouderdomsvlekken;
  6. effecten van acne en rosacea;
  7. ontwikkeling van vaten en sterren;
  8. uitzetting van poriën;
  9. problematische, vette of extreem droge huid.

   De methode heeft een aantal leeftijdsgrenzen, direct gerelateerd aan het gewenste effect. Met andere woorden, als het doel is om sproeten of pigmentvlekken te verwijderen, kan de procedure zelfs voor kinderen worden uitgevoerd. Als verjonging het hoofddoel is, wordt de procedure na 30 jaar toegepast, dat wil zeggen, precies op het moment dat de eerste tekenen van veroudering verschijnen. De effectiviteit van de methode op dit moment vanwege de zwakke ernst van leeftijdsgebonden veranderingen.

   De doelmatigheid van de techniek is echter optimaal tot 50-55 jaar. Dit betekent niet de weigering van de procedure, maar de effectiviteit van het gebruik neemt sterk af.In ieder geval, op deze leeftijd, voor een fotoverjonging, is het noodzakelijk om een ​​competente specialist te raadplegen en niet te vergeten individuele kenmerken.

   Contra

   Contra-indicaties voor photorejuvenation zijn onderverdeeld in absoluut en relatief.

   Absolute contra-indicaties:

   1. oncologische ziekten;
   2. bloedziekten met disfunctie of structuur van bloedcellen;
   3. aandoeningen van het endocriene systeem;
   4. diabetes van elk type en etiologie;
   5. chronische en acute ziekten van de huid;
   6. oogziekten;
   7. aanwezigheid van moedervlekken en moedervlekken op de operatieplaats;
   8. hele donkere huid van de natuur;
   9. hormonale disbalans met daaropvolgende verhoogde beharing;
   10. leeftijd van 75 tot 90 jaar.

   Het volgende beschrijft de relatieve, dat wil zeggen tijdelijke, contra-indicaties, negeren die ernstige schade aan de huid kunnen veroorzaken.

   1. Zonnecyclus met maximale activiteit van zonlicht. De optimale tijd van de sessie is de herfst-winterperiode.
   2. Vrouw tijdens zwangerschap en borstvoeding.
   3. De procedure kan niet eerder dan 2 weken na het zonnebaden en het aanbrengen van een kunsttint worden uitgevoerd.
   4. Exacerbatie van het herpesvirus. Vóór de sessie is het belangrijk om de behandeling volledig te ondergaan.
   5. Periode met verhoogde lichaamstemperatuur.
   6. Ontvangst van sommige farmacologische stoffen.
   7. De aanwezigheid van schade aan het behandelde deel van de huid.

   Daaropvolgende huidverzorging

   De revalidatieperiode is niet minder belangrijk dan de procedure zelf. Voor geïrriteerde huid is goede en goede zorg nodig zodat alle microdamages genezen zonder onplezierige gevolgen.

   Verzorgingsproducten:

   1. binnen een week is het noodzakelijk om de huid te smeren met regenererende crèmes of zalven, die de kapitein opdraagt;
   2. gezicht kan worden schoongemaakt met cosmetische melk en tonic alleen zonder de aanwezigheid van alcohol in de compositie;
   3. om te voldoen aan het waterregime, drink minstens 1,5-2 liter zuiver water per dag;
   4. volg een cursus vitaminen- en mineralencomplex;
   5. 2-3 weken om het huis niet te verlaten zonder zonnebrandcrème met een SPF van minstens 30 (als de zon heel helder schijnt, dan niet minder dan 50).

    Tijdens de revalidatieperiode moet je sommige activiteiten beperken.

    1. Gedurende 14 dagen is het noodzakelijk om het zonnebaden te beperken.
    2. Voor dezelfde periode, weiger ten strengste om de sauna, baden en zwembaden te bezoeken. Gedurende deze periode zijn oververhitting en chloorbevattende stoffen in water zeer schadelijk.
    3. Cosmetica met alcohol en stoombaden zijn ongewenst.
    4. Ten minste een week is wenselijk om alcohol te beperken of te weigeren en om te roken.

    Mogelijke complicaties

    Elke vrouw tolereert een sessie anders: een complicatie, behalve roodheid, is mogelijk niet aanwezig, terwijl de andere ernstige zwelling en blauwe plekken heeft. Dit komt door de individuele eigenschappen van het lichaam en wordt slecht gecontroleerd.

    De meest voorkomende externe oorzaken van complicaties zijn echter:

    1. opleidingsmaatregelen negeren;
    2. de manipulatie van personen met contra-indicaties;
    3. onprofessionele schoonheidsspecialiste;
    4. fouten in de revalidatieperiode.

     Milde effecten kunnen ook na de procedure optreden.

     1. Lichte hyperemie en irritatie - de verschijnselen verdwijnen gemiddeld twee uur na de sessie.
     2. Het gevoel van pijnlijke kietelende irritatie en een sterk branderig gevoel verdwijnen twee uur na de sessie.
     3. Verduistering van pigmentatie, vorming van een korst. Het proces is geassocieerd met de vernietiging van het pigment. Dit fenomeen passeert een week later. De resulterende korst verdwijnt, en op zijn plaats blijft alleen een gezonde epidermis.

     Een gevoelige huid is hier gevoeliger voor en kan soms ernstig ongemak veroorzaken. De genezingsduur is iets langer, maar over het algemeen gaan dergelijke effecten vanzelf over.

     Er zijn andere gevolgen na de procedure.

     • Zwelling van het gezicht. Dit is een vrij frequente complicatie, die gemiddeld 2-3 dagen duurt. Als het oedeem niet erg uitgesproken is en het komt normaal vrij, dan is er niets nodig.Als het oedeem meer dan drie dagen duurt, dan is het noodzakelijk om de salon te bezoeken waar de sessie werd gehouden. De schoonheidsspecialist moet de reden voor de lange genezing en het voorschrijven van hulpmiddelen achterhalen.
     • Overmatige hyperemie met pijn in de huidtwee dagen later niet voorbij. Soms gaat het gepaard met zwelling. In dit geval moet u zo snel mogelijk een schoonheidsspecialist bezoeken.
     • Hematomen. Kneuzingen verschijnen in het geval van een onjuiste selectie van de kracht van de pols of de inname van verboden drugs vóór de sessie. De behandeling wordt uitgevoerd met helende middelen en kost tijd.

     Wees niet bang voor mogelijke problemen en vermijd fotorealisatie. Ze ontwikkelen zich slechts in 2% van alle uitgevoerde sessies en kunnen worden voorkomen door zorgvuldige selectie van de salon en het opvolgen van alle aanbevelingen.

     beoordelingen

     De meeste patiënten zijn tevreden met de resultaten van gezichtsverjonging. Bovendien merken cliënten (vooral tot 45 jaar) een positief effect op slechts een uur na de procedure. De huid voor en na de sessie onderging dramatische veranderingen, bijna geen bijwerkingen, blauwe plekken en zwelling.

     Patiënten van 45 jaar en ouder moesten verschillende keren geopereerd worden om de veranderingen te zien, maar ze waren ook tevreden. Diepe rimpels die de diepe lagen van de opperhuid, tot aan de hypodermis, hebben aangetast, zijn niet volledig verdwenen, maar de huid is frisser geworden, de rimpels zijn minder scherp geworden en de gezichtscontouren en -vlokken zijn strakker geworden.

     Negatieve beoordelingen zijn voornamelijk gebaseerd op ongemak en angst. Het is erg belangrijk om je niet alleen fysiek voor te bereiden, maar ook moreel, omdat angst ervoor zorgt dat vrouwen zich zorgen maken en zichzelf in spanning houden, waardoor het gevoel van pijn en wantrouwen van de procedure toeneemt.

     De mening van professionele schoonheidsspecialisten is ook positief. Experts geloven dat de techniek een echt alternatief is voor chirurgische ingrepen. Maar ze merken op dat het maximale voordeel van de operatie alleen kan worden bereikt als het 35 jaar wordt.

     Men moet echter niet in valse misvattingen over de almacht van photorejuvenation gaan. Dit evenement zal kleine tekortkomingen elimineren, maar er zal geen fundamentele transformatie zijn. Om het effect te vergroten, moet het probleem van veroudering worden benaderd in een complex met de introductie van aanvullende therapieën en procedures.

     Zoals eerder vermeld, kunnen ongekwalificeerd personeel en een onjuiste procedure leiden tot ernstige gevolgen en verwondingen. Daarom is het belangrijk om een ​​goede salon te kiezen, zijn reputatie te achterhalen en de tijd die hij op de markt besteedde. Je kunt rondvragen en feedback krijgen op speciale themaforums en -sites.

     Elke patiënt heeft het volledige recht om alle nuances van de procedure en mogelijke complicaties te kennen, om certificaten te zien die de kwaliteit van de apparatuur bevestigen, de licentie van de dermatoloog. Ook zou het niet overbodig zijn om met patiënten te praten en hun mening te vinden over de kliniek en de kwaliteit van de diensten.

     Het is belangrijk om te overwegen dat deze procedure duur is, met een variatie afhankelijk van de gebruikte apparatuur, het gebied van de behandelde huid, de gebruikte techniek. Als de prijs voor de service verdacht laag is, moet u nadenken over de kwaliteit van de apparatuur. Natuurlijk zijn de prijzen in de regio's iets lager.

     Hoe de procedure van photorejuvenation van de persoon wordt uitgevoerd, kijk in de volgende video.

     Schrijf een reactie
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

     mode

     schoonheid

     betrekkingen