Essentiële oliën

Essentiële oliën voor gewichtsverlies: een overzicht van het beste en tips voor gebruik

Essentiële oliën voor gewichtsverlies: een overzicht van het beste en tips voor gebruik

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. eigenschappen
 2. Beoordeling van de beste olieformuleringen
 3. Regels van toepassing binnen
 4. Opties voor extern gebruik thuis
 5. Veiligheidsmaatregelen
 6. beoordelingen

Essentiële oliën helpen om de vorm te verbeteren. In het artikel vindt u een overzicht van de beste producten, evenals tips over het gebruik ervan voor effectief gewichtsverlies.

eigenschappen

Het probleem van extra kilo's waarmee velen te maken hebben. Momenteel is er een enorm arsenaal aan verschillende gereedschappen die helpen het gewenste gewicht te bereiken. Onder dergelijke producten en essentiële oliën. De componenten die erin zitten dragen bij aan de activering van metabolische processen in het lichaam, wat leidt tot gewichtsverlies.

Methoden voor het aanbrengen van essentiële oliën zijn gevarieerd. Extern gebruik van dergelijke producten helpt de huidskleur te verbeteren en de elasticiteit te normaliseren. Tegen de achtergrond van het gebruik van dergelijke cosmetische producten zijn de tekenen van cellulitis verminderd. En ook in sommige essentiële oliën zijn er componenten die een soort "drainage" -effect hebben. Deze actie manifesteert zich door het feit dat overtollige vloeistof wordt verwijderd uit het lichaam, wat ook leidt tot gewichtsverlies.

Essentiële olie is goed voor het lichaam. Veel producten kunnen niet alleen extern worden gebruikt, maar ook mondeling worden ingenomen. Tegen deze achtergrond verbetert het metabolisme, waardoor het verlies van extra kilo's wordt versneld. Het voordeel van deze gebruiksmethode ligt ook in het feit dat de plantcomponenten waaruit het product bestaat een gunstig effect hebben op de werking van de interne organen, wat leidt tot een betere gezondheid.

Sommige fabrikanten van olie bedoelen om de verkoop van hun producten te verhogen dat de essentiële hulpmiddelen helpen om het overtollige vet in het lichaam te "verbranden". Diëtisten adviseren hun patiënten om dergelijke verzekeringen niet te geloven.

De componenten waaruit olieproducten bestaan, kunnen het metabolisme alleen versnellen en het werk van het lichaam verbeteren, maar ze kunnen op de een of andere manier geen vet "verbranden". Dit mag niet vergeten worden door mensen die van plan zijn om af te vallen met etherische oliën.

Het afslankproces draagt ​​ook bij aan de componenten in de etherische oliën, die de eetlust kunnen onderdrukken. Het gevoel van constante honger maakt dat velen vaak eten eten, wat onvermijdelijk leidt tot een set extra kilo's. Als de eetlust zich binnen het normale bereik bevindt, neemt de kans op het ontstaan ​​van extra centimeters op het lichaam af. Correct gebruik van dergelijke etherische oliën helpt de eetlust te verminderen, wat helpt het lichaamsgewicht te normaliseren.

Beoordeling van de beste olieformuleringen

Essentiële oliën voor gewichtsverlies zijn verschillend. Om het gewicht te normaliseren, kunnen ze zowel een voor een als in een complex worden toegepast. U kunt effectieve producten bij de apotheek kopen. Kies kwaliteitsproducten. In dit geval zal het bereiken van het gewenste resultaat veel eenvoudiger zijn.

Onderstaande tabel geeft de olieachtige producten weer die helpen om gewicht te verliezen.

Productnaam

Impact effect

Juniper olie

Het heeft een drainage-effect. Helpt de tekenen van cellulitis te verminderen. Het heeft een positief effect op het zenuwstelsel en helpt overmatige eetlust te verminderen.

Citrusolie

Ze helpen bij het verwijderen van toxische producten en metabolieten uit het lichaam die interfereren met de normale werking van het lichaam. Ze hebben een antidepressivum effect, wat bijdraagt ​​tot het behoud van een goed humeur tijdens het dieet.

Cypress olie

Helpt de tekenen van cellulitis te verminderen. Het maakt de huid elastischer en veerkrachtiger. Versnelt de stofwisseling in het lichaam.

Tea Tree Oil

Helpt de functie van de cellen van het lichaam te verbeteren. Helpt cellulitis verminderen. Helpt bij het voorkomen van huiduitslag die kan voorkomen bij mensen die een dieet volgen.

Kaneelolie

Gebruikt voor aromatherapie. Helpt overmatig verlangen naar snoep te verminderen. Het helpt de stemming te verbeteren, wat erg belangrijk is tijdens een dieet.

Lijnolie

Helpt bij het voorkomen van nadelige veranderingen in het zenuwstelsel, veroorzaakt door een afname van de calorie-inname tijdens een dieet. Zorgt voor een goede teint.

Een van de meest effectieve manieren om af te vallen is natuurlijk een dieet. Een dergelijke voeding beperkt de calorie-inname. Sommige diëten impliceren de uitsluiting uit het menu van alle snoepjes met "snelle" koolhydraten. Dergelijke beperkingen leiden vaak tot een afname van de stemming en zelfs de ontwikkeling van depressieve stoornissen. Om het zenuwstelsel te herstellen, worden essentiële oliën gebruikt.

Dus, in de olie van grapefruit, sandelhout en ylang-ylang zijn er stoffen die de stemming positief beïnvloeden. Draag bij aan de stabilisatie van de werking van de zenuwen en de volgende op olie gebaseerde producten:

 • rozen;
 • lavendel;
 • een sinaasappel

Afslankspecialisten raden aan om deze producten te gebruiken voor aromatherapie. Een kleine hoeveelheid van het product kan aan de aromatische lamp worden toegevoegd en vervolgens met plezier het aangename aroma inademen.

Slimming-experts zeggen dat na 5-10 minuten van een dergelijke aangename procedure de stemming en het welzijn verbetert.

Regels van toepassing binnen

Essentiële oliën kunnen niet alleen voor uitwendig gebruik worden gebruikt. Sommigen van hen kunnen en drinken. Om het gewenste resultaat te bereiken, moet bij dit gebruik van olieproducten aandacht worden besteed aan de aanbevelingen van specialisten.

 • Het toevoegen van een paar druppels citroenolie in een glas water helpt om gewicht te verliezen. Dit mengsel wordt aanbevolen om te drinken op een lege maag. Mensen die moeite hebben met regelmatige stoelgang, moeten een beetje gekoeld citroenwater drinken.
 • In geen geval kan het worden gebruikt in onverdunde geconcentreerde essentiële olie. Het moet worden verdund. Meestal gebruikt het gewoon water.
 • Vergeet de doseringen niet. Om de metabole processen in het lichaam te verbeteren, volstaat het om slechts een paar druppels etherische olie te gebruiken. Het overschrijden van de aanbevolen doseringen kan de ontwikkeling van negatieve bijwerkingen van oliën veroorzaken.

Opties voor extern gebruik thuis

Er kunnen verschillende manieren zijn om olieproducten te gebruiken. Afslankspecialisten raden aan deze te combineren. Naar hun mening zal dit het bereiken van het gewenste resultaat versnellen. Maar ook als een van de opties niet klopte, dan kunt u deze in dit geval vervangen door een andere. Het belangrijkste in het proces van afvallen is niet opgeven en ondanks alles een positieve houding handhaven.

massage

Deze optie wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van anatomische zones, waar er extra centimeters zijn. Massage probleem gebied met essentiële olie moet worden uitgevoerd binnen een paar minuten. In dit geval moet u langs de massagelijnen masseren. Dit zal de lymfestroom helpen verbeteren en zal daarom bijdragen aan het lymfedrainage-effect.

De loop van deze massage moet 10-12 procedures omvatten. Indien nodig kan deze cursus meerdere keren per jaar worden herhaald. Tegelijkertijd kunt u voor de massage verschillende essentiële oliën gebruiken.

omtrekkende beweging

Deze methode om het gewicht te normaliseren is misschien wel een van de meest effectieve.Voedingsdeskundigen merken op dat het onmogelijk is om alleen extra kilogrammen kwijt te raken door een omhulsel vast te houden, maar je kunt je figuur nog enigszins verbeteren. Na 2-4 procedures, verbetert de huidtint in de regel, en verminderen de tekenen van cellulitis ook.

Je kunt verschillende probleemgebieden aan. Vrouwen die het lichaamstype "appel" hebben, moeten wikkels op de buikstreek aanbrengen. Meestal is het in deze anatomische zone dat bij dit type build extra centimeters verschijnen.

Het mengsel voor het omwikkelen bevat noodzakelijkerwijs een "basis". Kies hiervoor een olie met een "neutrale" samenstelling. Een dergelijk product mag niet veel actieve ingrediënten bevatten die nadelige symptomen kunnen veroorzaken. Vaak wordt zonnebloemolie of olijfolie gebruikt als basisolie voor deze procedure. Deze producten zijn redelijk betaalbaar en kunnen in elke winkel worden gekocht.

Afslankspecialisten raden aan om verschillende oliën te kiezen als basisoliën. Mensen die bijvoorbeeld tekenen van cellulitis hebben, passen voor de "basis" sesamolie toe. Olijfolie kan, indien gewenst, ook worden vervangen door maïsolie.

Er zijn wraps, waar gefermenteerde melkproducten als basisingrediënt worden gebruikt. Tegelijkertijd adviseren producten met een gemiddeld vetgehalte te kiezen. Voor het inpakken is het dus helemaal niet nodig om vetarme kefir te kopen. Voor deze procedure kunt u elke kefir gebruiken, evenals zure room.

Het is mogelijk om essentiële oliën te combineren, niet alleen met gefermenteerde melkproducten en basisoliën. Om de vorm te verbeteren, kunt u een mengsel bereiden met bijenhoning en essentiële olie. Het is vermeldenswaard dat mensen die een gevoelige gevoelige huid hebben, zulke honingverpakkingen niet mogen maken. Na dergelijke procedures kan dit ernstige irritatie veroorzaken. Het is beter om honingprocedures te kiezen voor mensen die een huid hebben die niet gevoelig is voor het verschijnen van verschillende laesies en huiduitslag.

Het kiezen van bodywraps voor gewichtsverlies wordt aanbevolen voor mensen die voldoende tijd hebben voor deze procedure. Opdat alle plantcomponenten in de etherische oliën effect hebben, kost het veel tijd. Gewoonlijk duurt zo'n procedure voor het lichaam 35-40 minuten. Om je humeur tijdens het inpakken te verbeteren, kun je naar je favoriete muziek luisteren of interessante series bekijken.

Het maken van een wrap met effectieve oliën is vrij eenvoudig. Ten eerste wordt aanbevolen om een ​​hygiënische douche te nemen. Deze stap is verplicht, omdat u elk mengsel op een gereinigde huid moet aanbrengen. Na het douchen op de huid, moet je een kleine hoeveelheid etherische olie aanbrengen, bijvoorbeeld cypress.

Gemiddeld zijn voor één procedure 16-18 druppels olie voldoende.

Om de olie beter op de huid te verdelen, moet deze eerst worden gemengd met de "basis", die als gefermenteerd melkproduct en plantaardige oliën kan worden gebruikt. Na het aanbrengen van het oliemengsel moet je een lichte zelfmassage doen. Dit zal helpen om de producten door het hele lichaam beter te verdelen. Massage wordt enkele minuten aanbevolen. Daarna wordt het probleemgebied van het lichaam omwikkeld met plasticfolie.

Omloop anatomisch gebied heeft meerdere keren nodig. Vervolgens moet je warme kleding dragen. Als het probleemgebied bijvoorbeeld het bovenste deel van de dijen is, moet u in dit geval een warme broek of een verwarmde panty dragen. Als de wikkel de buik beïnvloedt, wordt een T-shirt gedragen en vervolgens een warme jas. Een beter verwarmend effect kan worden bereikt door een deken te gebruiken. Om dit te doen, moet je eerst warme kleren aantrekken en dan naar bed gaan en dekking zoeken met een warme deken.

Na de ingreep moeten alle kleding en plasticfolie uit het lichaam worden verwijderd en daarna opnieuw douchen.Dit is nodig om de resten van olie van de huid af te spoelen. Het verloop van dergelijke thuiszorg moet 10-12 procedures omvatten. Gedurende deze tijd kunt u een vermindering van de visuele tekenen van cellulitis bereiken, evenals het figuur als geheel verbeteren.

Als er geen tijd is voor het inpakken, dan kunt u in dit geval de "geheime" manier gebruiken die sommige modellen gebruiken. Om de huidtint te verbeteren en de tekenen van cellulitis te verminderen, gebruiken ze olieproducten tijdens de reguliere lichaamsverzorging. Dus voegen ze tijdens het wassen een paar druppels citrusolie toe aan de douchegel en wrijven het mengsel vervolgens intensief op het lichaam. Om het effect te verbeteren, wordt het aanbevolen om een ​​hard washandje te gebruiken. Dergelijk intensief wrijven zal helpen de bloedtoevoer naar de gebieden die worden behandeld te verbeteren. Het helpt de huidskleur te verbeteren en voorkomt ook de "sinaasappelschil".

Aromatisch bad

Warm water helpt niet alleen om te ontspannen, maar kan ook helpen om de vorm te verbeteren. Aromatische baden met toevoeging van verschillende olieproducten - een goede methode om de visuele tekenen van cellulitis te verminderen. Deze methode is geschikt voor velen, omdat er niet veel ingrediënten voor nodig zijn en het tegelijkertijd veel plezier oplevert.

Mengsels voor aromatische baden om de vorm te verbeteren kunnen verschillen. Om een ​​van deze te bereiden, moet je 6 druppels jeneverbessen en rozemarijnolie mengen. En ook in de mix moet je 8 druppels citrusolie toevoegen (je kunt citroen of grapefruit nemen). Vetmelk wordt aanbevolen als basisingrediënt.

Het maken van een aromatisch bad is vrij eenvoudig. Eerst moet je er warm water in gieten, en pas toen - gekookt botermelkmengsel. Het is erg belangrijk om het mengsel grondig in water op te lossen. De duur van een dergelijke procedure moet 35 minuten zijn. Daarna moet u douchen om alle sporen van olieachtige stoffen uit de huid te verwijderen. Voor beter effect kunt u probleemgebieden wrijven met een hard washandje tijdens het wassen.

schrobben

Problemen met het schrobben van het lichaam helpen om de huidtint te verbeteren en de "sinaasappelhuid" te verminderen. Het gebruik van scrub helpt ook om de metabolische processen die in de huid voorkomen te versnellen. Tegen de achtergrond van het gebruik van een dergelijke cosmetica, wordt de huid gladder en gladder.

Om thuis een scrub te maken, kunt u verschillende essentiële oliën gebruiken, bijvoorbeeld oranje. Maak zo'n cosmetisch product is vrij eenvoudig. Meng hiervoor een beetje gemalen koffie, een paar druppels etherische olie en verdun vervolgens de douchegel.

Behandel dit aanbevolen huis probleemgebieden van het lichaam tijdens de hygiënische douche.

Veiligheidsmaatregelen

Opgemerkt moet worden dat het onmogelijk is om geconcentreerde olieproducten die veel plantaardige componenten bevatten direct op de huid aan te brengen. Dit kan leiden tot een chemische verbranding van de huid, waarvoor behandeling nodig is. Ook verhoogt de kans op allergische huiduitslag wanneer de huid wordt behandeld met geconcentreerde etherische oliën. Om dergelijke nadelige symptomen te vermijden, worden naast olie ook andere componenten voor het verpakken gebruikt.

Als er een individuele intolerantie voor een product is, kan deze niet worden gebruikt. Ook is het gebruik van etherische oliën voor mensen die allergisch zijn voor een bepaald product beperkt. Als een persoon bijvoorbeeld een allergische pathologie heeft en zijn lichaam niet "slecht" reageert op citrusvruchten, moet het worden opgegeven om sinaasappel- of grapefruitolie te gebruiken.

In dit geval wordt het aanbevolen om een ​​alternatief middel te kiezen.

beoordelingen

Veel mensen wijzen erop dat essentiële olieproducten hen geholpen hebben hun figuur te verbeteren.Er zijn veel positieve reviews over citrusoliën. Het inpakken en masseren met deze olieproducten heeft veel obese mensen geholpen hun lichaamsvorm te verbeteren.

Maar er zijn ook negatieve beoordelingen. Sommigen zeggen dat ze zelfs na het aanbrengen van deze of die essentiële olie geen enkel positief resultaat opmerkten. Ze merken echter op dat ze alleen door het gebruik van dergelijke olieproducten geen centimeters meer van het lichaam kunnen verwijderen.

Hoe je afvallen met essentiële oliën, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen