Gel polish manicure

Is gel polish schadelijk, hoe beïnvloedt dit uw gezondheid en kunt u het vaak doen?

Is gel polish schadelijk, hoe beïnvloedt dit uw gezondheid en kunt u het vaak doen?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. structuur
 2. waardigheid
 3. tekortkomingen
 4. Gebruik tijdens zwangerschap
 5. Kan ik deze manicure de hele tijd doen?

Het aanbod van manicureservices valt op door de diversiteit. Een van de belangrijkste soorten decoratieve coating van de nagelplaat is een materiaal geworden dat gelvernis of schellak wordt genoemd, wat in principe hetzelfde is. Gel nagellak heeft zijn populariteit gewonnen voor een aantal onmiskenbare voordelen, die grotendeels inferieur zijn aan de gewone nagellak, zelfs als het van een super hoge kwaliteit is. Zoals elk product van chemische oorsprong heeft schellak zijn voor- en nadelen - we zullen er vandaag over praten in het onderwerp van ons artikel.

structuur

Het product genaamd gel polish is opgevat als een symbiose van twee componenten - een polymeergel voor het modelleren van de vorm en lengte van de nagel en de gebruikelijke decoratieve vernis om een ​​kleurlaag op de top van de nagelplaat te creëren. Het resultaat is een schellakproduct, waarmee u uw nagels in bijna elke kleurschaduw kunt verven, en de coating zelf is langer houdbaar en vereist geen extra aanpassingen gedurende 7-10 dagen. Mee eens, dit resultaat is zeer indrukwekkend. Het was mogelijk om verhoogde weerstand van de geverfde coating tot dit product te bereiken met behulp van zijn polymeersamenstellingen, waarvan de hoofdbestanddelen onveranderd zijn van verschillende fabrikanten.

 • De component die de oppervlaktefilm vormt - het is een polymeersamenstelling die uithardt bij blootstelling aan stralen van het ultraviolette spectrum. De film is glad, glanzend, bestand tegen chemische en fysieke effecten en heeft ook een zekere mate van plasticiteit, bestand tegen zwakke bochten of rek.
 • UV-absorberende component - Dit is een speciale chemische verbinding, die onder invloed van ultraviolette straling in een actieve toestand terechtkomt, vergezeld van de desintegratie van moleculen, en als resultaat van dit proces worden fotodeeltjes gevormd. Dit proces is nodig om het polymerisatieproces te starten - het is een katalysator voor de stof die de oppervlaktefilm vormt. Meestal bevat het benzoïne-esters, verschillende soorten fenolgroepen en fosfineoxiden.
 • Componenten die nodig zijn om de gewenste productconsistentie te creëren - dit zijn de monomere esters van acryl. Ze zijn nodig om de gel polish stroperig en comfortabel in gebruik te maken. Deze textuur is goed gehecht aan het oppervlak van de nagelplaat en geeft daardoor extra sterkte aan de gehele coating.
 • Onderdelen die een kleurenpalet creëren - Deze stoffen worden kleurpigmenten genoemd. Dankzij hun gebruik heeft het product zijn eigen specifieke kleur. Pigmenten van verschillende fabrikanten kunnen variëren, ze zijn van organische of anorganische oorsprong. Dit component is goed omdat het niet oplost in de resterende ingrediënten van het product en niet de doorgang van ultraviolette stralen naar deze voorkomt.

Naast de hoofdcomponenten kunnen verschillende productiebedrijven volgens hun eigen recept extra additieven toevoegen, zodat het eindproduct bepaalde eigenschappen in enigszins grotere mate bezit, bijvoorbeeld om de glans te vergroten of de elasticiteit te vergroten, of om een ​​viskeuzere productstructuur te verkrijgen.

waardigheid

Om de handen er goed verzorgd en presentabel uit te laten zien, begonnen de meeste moderne vrouwen met de komst van de schellak actief over te stappen op het gebruik ervan, met uitzondering van de gebruikelijke nagellak. En daar zijn goede redenen voor, omdat het gebruik van dit product niet alleen een decoratief effect oplevert, maar ook een praktisch voordeel oplevert. Het is de moeite waard om de belangrijkste voordelen van gelpolish te overwegen.

 • Gelcoating op de nagels blijft lang mooi - het kan zonder correcties gedurende ten minste drie of zelfs alle vier weken worden gedragen. De coating is niet bang voor water, temperatuurveranderingen, bestand tegen chips en scheuren. Zijn uiterlijk is altijd perfect, zelfs na een aantal serieuze taken.
 • De coating lijnt niet alleen de nagelplaat uit en corrigeert tot op zekere hoogte zijn vorm, maar beschermt het ook met een betrouwbare dikke laag polymeer materiaal tegen eventuele inslagen. Onder de dekking van dit materiaal is zijn eigen nagel niet gestratificeerd en beschermd tegen afbreken en bijten. Een dergelijke bescherming is eenvoudig een uitkomst voor vrouwen die door hun natuurlijke gegevens geen eigenaars zijn van mooie en sterke nagels. Bovendien kunt u, met behulp van de gel, het gebroken deel van de nagelplaat repareren om verdere vernietiging ervan te voorkomen.
 • Een mooie manicure kan niet alleen in de salon met de meester worden uitgevoerd, maar ook thuis door uzelf. Stel dat je bepaalde accessoires moet kopen, maar dat is een andere vraag. Het belangrijkste is - eenvoudige toepassing, waarvoor geen speciale vaardigheden en kennis vereist zijn. Zelfs zonder het bouwen van nagels kan dit product zeer de moeite waard zijn.
 • Gelvernissen vormen geen risico voor de menselijke gezondheid. Hun toepassing gaat niet gepaard met harde en onaangename geuren, omdat deze polymere producten geen formaldehyde- of acetonbestanddelen bevatten, die soms eenvoudige nagellakken en email onschadelijk maken.
 • De keuze voor moderne schellak is zeer indrukwekkend. Vandaag kun je krakende vernissen vinden met het effect van kraken, vernissen met een visueel effect, genaamd kattengas, gespiegeld, neon, mat, met pluis, mica, glitters en zelfs met het effect van holografie. Een reeks kleuren kan iedereen bevredigen, zelfs de meest veeleisende smaak van fashionista's.

Geen vernis, hoe goed het ook was, kon zoveel voordelen bieden ten opzichte van dit moderne product. De kleuren van gel polish zien er rijker en helderder uit en in hun handen zien ze er indrukwekkender en netter uit.

tekortkomingen

Hoe goed de gel polish ook is, maar dit handige en moderne product heeft zijn nadelen. Overweeg daarom voordat u besluit over te schakelen van een standaard manicure decoratieve vernis naar schellak, uzelf vertrouwd te maken met de schade die een polymeerproduct u kan berokkenen en te evalueren hoe dit een belangrijk nadeel voor u kan zijn. Gellak heeft dus verschillende nadelen.

 • Het aanbrengen van polymeren op een levende nagelplaat vereist de voorbereiding. Nagels, zijnde aanhangsels van huidweefsel, evenals huid, zijn in staat om vocht en vet uit te scheiden in de externe omgeving, en om het oppervlak te ontvetten en te reinigen voordat gelpolish wordt aangebracht, wordt de nagel grondig gepolijst met behulp van een fijnkorrelige nagelvijl. Tijdens deze manipulatie wordt de bovenste laag van de nagel verwijderd. Dit kan geen kwaad: de nagel kan heel snel regenereren en het herstelproces zelf duurt letterlijk niet meer dan een week. Als een dergelijk polijsten continu wordt uitgevoerd, gedurende vele weken of zelfs maanden, zal de schadelijkheid van dit proces voor de hand liggen.

De nagelplaat zal aanzienlijk worden beschadigd, hij heeft geen tijd om zichzelf te herstellen. Het resultaat is dat je eigen nagel zacht, broos en gelaagd wordt. Op zo'n spijker zal geen enkele decoratieve coating blijven kleven en zijn er vele maanden herstel en behandeling van de nagelplaat voor je.

 • Polymeergels harden alleen uit als ze worden blootgesteld aan ultraviolette straling. Hiervoor wordt een speciale lamp gebruikt. Tijdens het drogen en het duurt maximaal 8-10 minuten, kan de straling van de lamp een brandend gevoel veroorzaken. En hoe dikker de laag van het aangebrachte materiaal, hoe voelbaarer dit gevoel kan zijn. Natuurlijk kunt u voor de mooie nagels geduldig zijn, maar deze opmerking is alleen geldig voor een volwaardige nagelplaat. Als de nagel wordt uitgedund door regelmatig te gutsen, kan het gewoon onmogelijk zijn om de verbranding te tolereren.
 • Aangezien elk menselijk lichaam individueel is, inclusief de hormonale achtergrond, kan de nagelgroei in elke persoon op verschillende snelheden plaatsvinden. Als je een snelle groei van de nagelplaat hebt, is het onwaarschijnlijk dat je in 3-4 weken prachtige nagels zult bewonderen - de manicure zal onooglijk worden door de snelle groei van de nagel in een paar weken, wat betekent dat je gedwongen zult worden om veel vaker te doen dan anderen correctie, terwijl je elke keer een levende nagel verwondt. Er is nog een ander kenmerk dat ook wordt geassocieerd met de kenmerken van het organisme. Er bestaat zoiets als een natte nagel - dit betekent dat de nagelplaat zeer overvloedig en ijverig vocht in de externe omgeving afvoert. Meestal zijn deze mensen en handen nat om aan te raken.

Als u de eigenaar van een dergelijke functie bent, zijn polymeercoatings niets voor u. Ze houden gewoon niet op je nagels en de beste uitweg in dit geval is het gebruik van gewone nagellak.

 • Correctie en verwijdering van de gelcoating kan ook uw nagels beschadigen, aangezien deze procedure nauwkeurigheid en bepaalde vaardigheden vereist. Polymeer materiaal kan op twee manieren worden verwijderd - het kan worden gesneden of verwijderd met een vloeistof die speciaal voor dit doel is ontworpen. Bij het deponeren, kunt u de nagelplaat dun maken en bij verwijdering met vloeibare nagels actief beginnen te scrubben. Het feit is dat een dergelijke vloeistof vrij sterke oplosmiddelen bevat om een ​​vaste laag polymeer te verweken, elke vinger is gewikkeld in een wattenschijfje gedrenkt in deze samenstelling, en dat het niet uitdroogt, het is bedekt met folie.

Houd de compositie bij de hand zal een zeer lange tijd duren. Dit is beladen met het opdrogen van niet alleen de nagel, maar ook de nagelriem en zelfs de huid van de vinger.

Over het algemeen zijn dit allemaal belangrijke punten die u kunnen teleurstellen wanneer u gelcomposities voor nagels gebruikt. Velen van hen kunnen worden vermeden met behulp van vaardigheden en inzicht in het proces, dus het is gemakkelijk om een ​​keuze te maken uit de verhouding van voor- en nadelen.

Gebruik tijdens zwangerschap

Vaak wenden zwangere vrouwen zich tot manicures met vragen over hoe veilig het is om gel polish te gebruiken. Nadat we de samenstelling van dit polymeermateriaal hebben bestudeerd, kunnen we concluderen dat schellak niet gevaarlijk is voor het lichaam van zwangere vrouwen en hun kind. Normale manicure-vernis is in dit opzicht schadelijker dan gel-samenstelling, die geen gevaarlijke componenten als tolueen en formaldehyde bevat. Zelfs de meesters zelf kunnen hun werk niet stoppen, zwanger zijn, onderworpen aan de hygiënische normen en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Als u de netheid van uw handen en de werkplek bewaakt, sluit dan alle chemicaliëncontainers onmiddellijk na gebruik en draag ook een gasmasker bij het vijlen met een bestand met polymere materialen - er is geen gevaar voor u. Om te voorkomen dat het polymeer in uw lichaam terechtkomt, moet u niet in de buurt van deze materialen eten en alle werkprocedures uitvoeren in een goed geventileerde ruimte.

Het gebruik van polymeren voor het ontwerpen van nagels tijdens de zwangerschap heeft kenmerken. En als u geen problemen had met een goede kleefkracht van de nagel en het polymeer tot het moment van de zwangerschap, kan alles veranderen in de periode van de vruchtbaarheid.Meestal hebben zwangere vrouwen een hoog vochtgehalte van de huid en nagels, evenals een verhoogde afgifte van vet door de nagelplaat. Visueel kan dit niet waarneembaar zijn, maar bij het aanbrengen van materiaal kan een dergelijk kenmerk van een zwanger organisme een rol spelen, als gevolg daarvan, het materiaal op de nagels lost niet op.

Ervaren meesters waarschuwen onmiddellijk voor deze vrouw, vaak gaat de keuze om deze producten te gebruiken in de richting van de gebruikelijke nagellak.

Kan ik deze manicure de hele tijd doen?

Ondanks het feit dat schellak een goed alternatief voor gewone vernis lijkt te zijn, heeft niemand het permanent kunnen gebruiken zonder schade aan hun nagels. Om uw nagels niet te verwonden raden manicuristen aan om regelmatig de nagelplaat te laten rusten. Het is het beste om dit minstens één keer om de 2-3 maanden te doen. Na 1-2 weken rust en het gebruik van voedende oliën, is de nagelplaat hersteld en weer klaar voor gebruik van polymere materialen. Het is het beste om in de regel de toepassing van gelcoatings af te wisselen met gewone vernissen of emails.

De master in de video hieronder zal je vertellen of gel polish schadelijk is.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen