We doen manicure-gelvernis

Zuurvrije nagelprimer: wat is het en hoe moet het worden gebruikt?

Zuurvrije nagelprimer: wat is het en hoe moet het worden gebruikt?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Wat is een primer?
 2. structuur
 3. Manicure met gelpolish en schellak
 4. Regelmatige manicure en uitbreidingen
 5. Voors en tegens van zuurvrije samenstelling
 6. Een merk kiezen
 7. Waar te kopen?
 8. Hoe te gebruiken?
 9. beoordelingen

Ongeacht waar u de voorkeur geeft aan een manicure (in een schoonheidssalon of alleen), moet u extra geld gebruiken om verf te coaten. Onder hen zijn de base, topcoating en primer - normaal en zuurvrij. Elk van deze tools voert zijn taken uit, ze worden niet door elkaar vervangen.

Wat is een primer?

Een primer is een speciale vloeistof waarvan de functie bestaat uit het aanbrengen van een koppeling tussen een natuurlijke nagel en een kunstgras. Hij bereidt de plaat voor op de procedure. De samenstelling van de primers is verdeeld in zuurvrij en zuur, meestal is het hulpmiddel verpakt in potten, containers en flesjes. In contact komen met lucht, de primer droogt, dus houd het open voor een lange tijd wordt niet aanbevolen. Tijdens het gebruik kan ongemak veroorzaken in de vorm van tintelingen, trekken effect met verschillende intensiteit. Dit zijn echter vluchtige bijwerkingen die geen invloed hebben op het resultaat.

structuur

De vloeistof heeft een dunne consistentie, van een waterig of gelachtig type, dat geen schaduw en vaak geen geur heeft. De verpakking is meestal ondoorzichtig, omdat het licht een destructief effect heeft op de structuur van de compositie en de houdbaarheid verkort. Vanuit een chemisch oogpunt is de compositie niet eenvoudig:

 • methacrylzuur;
 • ethylacetaat;
 • 2 gidrokseletilmatakrilat.

Het zijn deze stoffen die de agent het vermogen geven om een ​​kunstmatige plaat met een natuurlijke te verbinden.

Afhankelijk van de hoeveelheid opgenomen zuur, worden de primers geclassificeerd als zuurvrij en zuur. In de eerste zijn de zuren niet volledig afwezig, ze zijn eenvoudigweg in een kleinere hoeveelheid aanwezig en hebben minder agressief invloed op de nagel, droog deze niet. Voor verzwakte dunne nagels worden dergelijke soorten producten aanbevolen, zoals zuurvrije primer en prep-primer. De laatste is de meest goedaardige van alle mogelijke pre-coatings.

Het onderscheidt zich door een zachte actie, het dringt niet door in de diepe laag van de plaat, onderhoudt de vochtbalans, voorkomt uitdroging.

Het is echter niet geschikt voor bouw- en gelcoatings, omdat de kleefkracht niet goed is.

Manicure met gelpolish en schellak

Om de coating gelijkmatig en sterk te maken, moet de natuurlijke plaat met hoge kwaliteit worden ontvet. De primer lost de volgende problemen op:

 • het nageloppervlak ontvetten;
 • droogt de bovenste laag van de nagelplaat zonder de dieptes te vernietigen;
 • desinfecteert;
 • voorkomt stratificatie en vervorming van de platen;
 • beschermt tegen agressieve coatings;
 • verhoogt de hechting en daarmee de levensduur van de coating.

Het gebruik van de primer vereist nauwkeurigheid, het is noodzakelijk om contact met de cuticula, de huid van de handen, te vermijden. Gebruik de primer helemaal niet als de nagelplaat helemaal plat is, niet exfolieert, niet verdund is. In dit geval is een basisdekking voldoende. Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing te volgen, omdat elk soort product brandwonden kan veroorzaken.

Regelmatige manicure en uitbreidingen

Zelfs als je gewoon je nagels bedekt met een normaal, onstabiel pigment, hoef je de primer niet uit te sluiten van het algoritme. Het zal de nagel perfect vullen, de plaat voorbereiden, zorgen voor langdurige slijtage zonder chippen voor een lange tijd. Bovendien zal het gereedschap fungeren als een barrière tussen het pigment en de natuurlijke nagel. Het geluk valt gemakkelijker en vloeiender.

Het is onmogelijk om de procedure van nagelverlenging zonder primer uit te voeren. Bij dit type manicure is het niet alleen het meest effectief, maar ook onmisbaar.

Voors en tegens van zuurvrije samenstelling

Als er geen methacrylzuur in het product zit, wordt dit zuurvrij genoemd. Het droogt ook en beschermt de spijker, zorgt voor een koppeling met een kunstmatige nagel, maar minder traumatisch effect op de plaat. De samenstelling is milder, maar minder effectief. Het is ideaal voor gedroogde en zeer zwakke, dunne nagels. Het is absoluut niet geschikt voor gebruik met een pedicure.

Beide soorten producten hebben dezelfde eigenschappen, maar het zuurvrije is meer uitgesproken verzorgende werking, zeldzame bijwerkingen, brandwonden.

Een merk kiezen

Tegenwoordig is de verscheidenheid aan merken op de nailart-markt erg groot. Sommige zuurvrije primers zijn erg populair bij professionals en amateurs.

 • Runail. Het heeft een vloeibare samenstelling, waardoor het lang meegaat. Ondanks kleine verpakkingen, bevat geen zuren. Droogt snel, geschikt voor alle gelcoatings.
 • Kodi. Een zeer courante tool, economisch. Werkt niet agressief op de cuticula, veroorzaakt geen brandwonden, is geschikt voor gelcoatings, evenals voor acrylverlengingen. De prijs is betaalbaar, terwijl de tool in elke professionele winkel kan worden gekocht.
 • Bluesky. Geurloos, vergelijkbaar in textuur met plantaardige olie, hoeft niet te worden gedroogd in een speciale lamp. Borstel zo comfortabel mogelijk om te gebruiken. Een van de nadelen is een lange droogtijd. Een van de voordelen - een zeer lage prijs.
 • TNL. Zeer comfortabele borstel, droogt snel, geeft een uitstekende trek, maar kan brandwonden veroorzaken. Het is niet eenvoudig aan te brengen, het kan de plaat vervormen.
 • Vogue Nails. Het heeft een uitgesproken scherpe geur, houdt het geloppervlak perfect vast en zorgt voor een langdurige duurzaamheid. Maar de compositie is agressief, kan de plaat bederven.
 • Lady Victory. De primer heeft zichzelf bewezen in de professionele markt, het volume van de fles is vrij groot.
 • Le Vole Ultra Bond. Het bedrijf produceert verschillende typen bonders en primers, u kunt een hulpmiddel kiezen voor elke coating. Betekent hypoallergeen, comfortabel in gebruik en veroorzaakt geen schade aan de plaat en de huid.
 • Ez Flow. Verkrijgbaar in een klein volume, terwijl de gereedschapslijn erg breed is. De composities zijn gevarieerd, u kunt een gereedschap kiezen voor elk type nagels en type coating, het droogt zeer snel, de consistentie is vloeibaar.
 • IBD. Geeft een hoge mate van hechting, maar bevat geen zuur. Perfect uitlijnt de plaat, vult alle vervormde scheuren en onregelmatigheden, vereist drogen in de lamp, gel-achtig.

Waar te kopen?

Het is beter om een ​​keuze te maken ten gunste van professionele supermarkten en online winkels, officiële sites van vertegenwoordigers van een bepaald bedrijf. Incidentele handelsbeurzen regelen ook de verkoop. Voordat u een keuze maakt, moet u dit segment bestuderen in de markten van niet alleen uw land, omdat bestellen op de officiële website van een ander land meestal veel winstgevender is.

De prijscategorie van primers is vrij breed, de kosten variëren van 150 tot 2000 roebel. Wat betreft zuurvrije fondsen zijn ze veel goedkoper. Je moet niet de goedkoopste tool kiezen, je moet de beoordelingen van professionals en amateurs bestuderen en de meest acceptabele optie kiezen. Goedkope fondsen verschillen agressieve samenstelling en slecht uithoudingsvermogen.

Hoe te gebruiken?

Eerst en vooral moet je de instructies die bij de fles horen zorgvuldig opvolgen. Er zijn algemene principes van gebruik en geheimen van professionals die geschikt zijn voor elke soort primer:

 • aangebracht na een hygiënische manicure, het trimmen van de nagelriem, het vormen van de nagels, maar voor het gebruik van de basislaag;
 • nodig om het oppervlak te ontvetten;
 • bewegingen tijdens het aanbrengen moeten heel voorzichtig zijn, zodat de compositie niet op de huid komt;
 • eerst moet de borstel van het einde naar het midden worden getrokken, pas dan naar de zijkanten;
 • zorg ervoor dat je de borstel uitknijpt zodat de laag niet strak zit;
 • vloeibare formuleringen drogen onafhankelijk, gel kan drogen in een speciale lamp vereisen;
 • gel-type primers hebben een kleverig oppervlak, ze drogen langer en vereisen een bijzonder dunne applicatie;
 • als het oppervlak zelfs na enkele minuten nat is, wordt het natgemaakt met een servet.

Het is mogelijk om de primer te vervangen door een bonder of prep, maar alleen in het geval van gel-coating of de gebruikelijke onstabiele lak. Ze bieden geen speciale duurzaamheid, maar hun samenstelling is redelijk comfortabel en bederft de nagels niet.

Als u de plaat gewoon voor het coaten moet ontvetten, dan kunt u alcohol, nagellakremover of azijn gebruiken. Met betrekking tot de capaciteit kan de primer nergens door vervangen worden, omdat deze een zeer betrouwbare hechting vereist, die de duurzaamheid van de kunstnagel garandeert.

beoordelingen

In het algemeen hebben beoordelingen van zuurvrije primers een positieve richting. Kopers merken hun positieve impact op in geval van toepassing op verzwakte platen, matige weerstand tegen manicure, gebruiksgemak: geen scherpe geuren, net toegepast. Vloeibare primerformuleringen zijn zuiniger, ze zijn gemakkelijker aan te brengen en onmiddellijk droog. Negatieve beoordelingen worden meestal geassocieerd met gelachtige verbindingen, die moeilijker aan te brengen zijn en langer drogen.

Zie de volgende video om erachter te komen welke primer u moet kiezen, zuur of zuurvrij.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen