T-shirts

Hoe een T-shirt strijken?

Hoe een T-shirt strijken?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. Strijkadviezen
 2. Soorten stoffen
 3. T-shirtstijlen
 4. Wat te doen bij afwezigheid van ijzer?
 5. Goede verzorging

T-shirt - de meest voorkomende casual kledingvorm. Ze dragen het anders: onder kleding of op het lichaam zonder extra dingen. Het maakt niet uit of u thuis of op het werk bent, sporten of gewoon op vakantie blijft, u wilt altijd netjes blijven. En om ervoor te zorgen dat dingen lang na het wassen of voor gebruik in vorm blijven, moet u een paar basisregels kennen die van toepassing zijn bij het strijken van dingen.

Strijkadviezen

De regels in deze paragraaf vereisen geen naleving, maar zijn eerder aanbevelingswaardig van aard. Niettemin vereenvoudigen ze het leven van degenen die hen beginnen te volgen aanzienlijk. Het strijken zal comfortabeler, aangenamer en correct zijn.

Laten we stilstaan ​​bij de belangrijkste tips:

 • strijk alleen op een plat, zacht oppervlak;
 • laat het strijkijzer niet onbeheerd achter;
 • houd lange tijd geen heet strijkijzer op één kledinggebied;
 • je hoeft alleen maar schone dingen te strijken, bij voorkeur half vochtig na het wassen, omdat dergelijke kleding gemakkelijker te strijken is en hun uiterlijk beter behoudt;
 • bestudeer het etiket op de kleding, het zal helpen om het ding niet te bederven, en weet precies het type stoffen T-shirts;
 • strijk het T-shirt van binnenuit;
 • slecht gewassen of versleten items worden niet aanbevolen om te strijken om vlekken te voorkomen;
 • T-shirt, dat lange tijd na het wassen verfrommeld lag, moet u eerst bevochtigen;
 • mouwen moeten op een speciaal mondstuk worden gestreken, in een cirkelvormige beweging om pijlen, bochten en deuken te voorkomen;
 • eerst moet je de kleine details strijken, en vervolgens de basis, strikt langs de lengte van het T-shirt, strekken vermijdend;
 • Het wordt aanbevolen om uzelf te strijken, anders bestaat de kans dat u verbrandt;
 • gestreken dingen moeten worden opgeslagen op een hanger of wachten tot het koel is en voorzichtig in de kast worden gevouwen.

U kunt andere functies toevoegen, waarbij rekening wordt gehouden met het vereenvoudigen van het strijken. Maar velen vinden na verloop van tijd zelf passende regels voor zichzelf en hun dingen en volgen ze in de toekomst.

Soorten stoffen

De technologie van strijken hangt af van het soort textiel. Om je favoriete dingen niet te bederven, moet je een paar trucjes weten.

 • Cotton. De meest pretentieloze stof. Als er een afdruk of donkere kleuren zijn, wordt aangeraden om vanaf de zelfkant te strijken, in andere gevallen is dit mogelijk en met de voorkant. Als het T-shirt droog is, dan stomen we gewoon af, bij afwezigheid van deze functie bedekken we met nat gaas en ijzer. Gebruikt hoge temperatuur (170-200 graden) en stoom.
 • Viscose, zijde. Dit zijn stoffen die zorgvuldig moeten worden behandeld, ze worden niet aanbevolen om te strijken, je kunt gewoon over warm water hangen. Maar als u moet strijken, strijk dan alleen vanaf de zelfkant, met behulp van de neus van het strijkijzer. Je moet de plaatsen die het niet nodig hebben niet strijken, omdat met een grote hoeveelheid vochtvlekken kan blijven. De modus voor zijde is niet meer dan 100 graden (bij voorkeur 60-70) en de stoom wordt niet gebruikt. Voor viscose moet de temperatuur iets meer (120 graden) zijn en de hoeveelheid stoom minimaal.
zijde
viscose
katoen
 • Polyester. Synthetisch materiaal, vaak sportartikelen, het is beter om te schudden en op te hangen om te drogen. Het strijken van dergelijke T-shirts moet aan de verkeerde kant zijn en bedekken met gaas. Polyester verdraagt ​​geen warmte, het kan smelten. Het materiaal moet in de zijdemodus worden gestreken, de kleding nauwelijks raken en zonder stoom. Om in gestreken vorm te blijven, kun je in een roller rollen.
 • Knitwear. In het bijzonder hoeft u niet te strijken, maar om dingen langer in goede staat te houden, kunt u het best van het gezicht stoomt of de gemiddelde temperatuur gebruiken zonder op te rekken tijdens het strijken.Vouw het shirt over de schouders of rol in een roller.
gebreide artikelen
polyester

T-shirtstijlen

Niet elk T-shirt gestreken door de algemene regels. Om niet vele keren glad te lopen en de vorm van kleding te behouden, is het nodig om enkele nuances te begrijpen, ook in de stijl van T-shirts.

 • Met kraag en manchetten. De strijktechnologie is ingewikkelder dan de klassieke: eerst strijken we kleine details, strikt van de rand naar het midden, we strekken de kraag zodat er geen bochten zijn, we gebruiken gaas, de rest van het T-shirt wordt gestreken volgens algemene regels. Om de kraag in vorm te houden, kunt u zetmeel of een spray op basis van zetmeel gebruiken.
 • T-vormig. Een T-shirt dat lijkt op de letter "T" kan zowel lang zijn als met korte mouwen. In eerste instantie strijken we de mouwen, dan de voorkant van het shirt, dan de achterkant. Als er extra decoraties zijn, strijken we alleen van de verkeerde kant.
T-
Met kraag en manchetten
 • Met een print. Dit zijn meer complexe T-shirts, maar ze zijn fel en jeugdig. Ze mogen alleen aan de verkeerde kant worden gestreken, zonder de afdruk met een strijkijzer aan te raken.

U kunt een wit papier onder de afdruk plaatsen om een ​​afdruk aan de andere kant te voorkomen of vuil op het strijkijzer en het T-shirt te leggen.

 • Met strass en pailletten. Strass steentjes zijn een grillig accessoire, dus je moet het T-shirt voorzichtig van de verkeerde kant strijken, dan is het voorste gedeelte gestoomd.
Met strass en pailletten
Met print

Wat te doen bij afwezigheid van ijzer?

Niet altijd bij de hand kan een strijkijzer zijn, maar ik wil altijd netjes zijn. Er zijn enkele tips om uit de situatie te komen.

 • Vul het bad met warm water, hang het T-shirt over het bad. Dit is de langste methode, het is het beste om het 's nachts door te brengen.
 • Giet kokend water in een ijzeren mok en strijk de probleemgebieden.
 • Als de modi "Drogen" of "Zonder vouwen" in uw wasmachine zijn geïnstalleerd, kunt u dit ook doen zonder te strijken. Desondanks zijn dergelijke modi vaak niet te gebruiken, vanwege de hoge snelheid in een typmachine kunnen dingen snel verslechteren.
 • Strooi je kleding met water en föhn droog.
 • Meng dezelfde hoeveelheid oplossing om linnen, azijn en water te verzachten, strooi een T-shirt en wacht tot het droogt.
 • Maak je handen nat, plaats het T-shirt op een plat oppervlak en strijk het glad met natte handpalmen.
 • Spray water op een T-shirt, leg het op jezelf en laat het op je lichaam drogen.
 • Leg een T-shirt op een natte handdoek, wacht tot het gladgestreken is en hang het op een hanger.
 • Strek het T-shirt uit, leg het op een plat oppervlak en druk het in met iets zwaars.

Goede verzorging

Niet alleen strijken kan het product sparen of beschadigen. Om hun favoriete dingen langer te dragen, hebben ze verzorging nodig vanaf het moment van wassen.

Controleer de tag, meestal worden t-shirts op een temperatuur van 40 graden gewassen, als het product een patroon heeft, dan moet het aan de verkeerde kant worden gedraaid. Droog kleding aan een touw en probeer geen clips te gebruiken.

Ga vervolgens door met strijken, rekening houdend met alle eerder beschreven criteria. Ook kan het T-shirt in goede staat worden bewaard als het is gevouwen. Het is beter om de T-shirts op elkaar te vouwen of aan de hangers te hangen. Door dergelijke eenvoudige regels te volgen, is het mogelijk om uw favoriete dingen niet voor lange tijd uit te delen.

Hoe je een T-shirt strijkt met appliqué, zie de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen