jeans

Hoe jeans strijken?

Hoe jeans strijken?

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. Moet ik een jeans strijken?
 2. Strijktechniek
 3. Hoe gepaste "gescheurde" jeans te kloppen
 4. Jeans strijken met decoraties
 5. Hoe het aantal sleeves te verminderen

Jeans zijn stevig ingeburgerd in ons leven en vandaag lijkt het moeilijk om ze zonder te doen. In deze jurk gaan ze wandelen, werken, reizen en rusten. De populariteit van deze broek is volledig gerechtvaardigd. Jeans maken een verscheidenheid van hun imago, ze houden van kinderen en volwassenen, mannen en vrouwen. Deze broek is altijd in lijn met modetrends. Met de juiste zorg kunnen ze vrij lang meegaan.

Moet ik een jeans strijken?

Om de een of andere reden geloven velen dat jeans nooit gestreken kunnen worden. En ze dragen ze elke dag. Maar als je er altijd goed uit wilt zien, moet strijken constant zijn. Sommige mensen denken dat na het wassen het voldoende is om een ​​natte broek te schudden, zodat ze een pompeuze look aannemen. In feite is het nutteloos, zulk een dichte materiaal zoals een spijkerbroek, zelfs na het schudden, zal niet goed kunnen gladstrijken. Onvermijdelijk plooien vorm, en plooien leiden tot het feit dat de draden verslijten erg veel in de plaatsen van de bochten, en het weefsel snel vervagen.

Daarom moet jeans na het wassen altijd worden gestreken. Vervolgens periodiek strijken om een ​​nette uitstraling te behouden.

Strijktechniek

Om geen onregelmatigheden te vormen, Het is noodzakelijk om een ​​jeans te strijken met een warm strijkijzer en daarbij bepaalde regels in acht te nemen.

 • Je kunt alleen een natte broek strijken. Als het materiaal erg droog is, moet het worden bevochtigd met een verstuiver. Vloeistof wordt gelijkmatig over het oppervlak van de broek gespoten, vooral op te gekke of harde plaatsen.
 • Als er geen spuitpistool is, kunt u jeans spijkeren met een gaasje. Het moet worden bevochtigd, verspreid over het oppervlak van het materiaal en houd het strijkijzer vast. Om kleine plooien af ​​te handelen, wordt de modus "Stomen" gebruikt.
 • Om de gezichtsharen niet te verwonden, moet het strijken aan de verkeerde kant plaatsvinden. Als je de voorkant begint te strijken, zal de stof gaan glanzen en schijnen.
 • Voor het strijken moet de broek uitdraaien. Het is noodzakelijk om de broeken vanaf de zomen te strijken, nadat u een toestand van lage temperatuur hebt vastgesteld. De steken zijn meestal gemaakt van caprone. Bij hoge temperaturen kan kapron gewoon smelten.
 • De normale temperatuur voor het strijken van denim ligt in het bereik van 140-190 graden. Van groot belang is de dikte van het materiaal, de dichtheid.
 • Wanneer de naden aan elke kant goed gestreken zijn, moet de broek gestrekt worden en alle resterende delen van de stof gestreken worden.
 • Soms kan een stencil in het zakgebied achterblijven vanwege de hoge dichtheid van de stof. Om dit te voorkomen, moet u uw zak in uw zak steken, bijvoorbeeld een zakdoek. Meestal geeft een dergelijke actie het resultaat - na het strijken zijn er geen sporen in het zakgebied.
 • Ze maken nooit pijlen op een spijkerbroek. Ze mogen alleen op een stoffen broek staan. Pijlen gemaakt op jeans worden beschouwd als een uiting van slechte smaak en minachting voor kleding.
 • Een broek na het strijken moet een beetje uitdrogen. Ze worden aan een touw gehangen, op een vlakke ondergrond neergelegd.

Sommige mensen trekken, wanneer ze haast hebben, hun niet volledig gedroogde broek aan. In gevallen met een spijkerbroek is dit niet nodig. Het resultaat kan een verlies van vorm zijn. Lelijke uitstulpingen verschijnen op zo'n knie-lengte broek.

Hoe gepaste "gescheurde" jeans te kloppen

"Ripped" jeans zijn meer dan een seizoen op jeugdige wijze. Soms is het aantal holes zelfs moeilijk te tellen.

De meest modieuze jeans worden beschouwd als open knieën te hebben, het materiaal is gescheurd op de heupen.

Om dit ontwerp stijlvol te houden, moet een "gescheurde" jeans ook goed worden gestreken.

Voor het wassen van dergelijke dingen is het verboden om de wasmachine te gebruiken. Ze kan van deze broek een zwaar gescheurde lap maken. Alleen geschikt voor deze handwas. Als er een dringende behoefte is, evenals een kleine hoeveelheid tijd, voordat de "vod" naar de wasmachine wordt gestuurd, worden de spijkerbroeken gewikkeld in een zak dunne stof.

Als het wassen handmatig gebeurt, moet de broek worden voorgekookt. Daarna worden ze vlak na het koken gladgestreken, rechtgetrokken en opgedroogd om te drogen. "Ripped" jeans vereist een delicate aanpak, vooral bij strijken. Zorgvuldig gestreken naden, alle vlakke delen. Bovendien moet de bewerking noodzakelijkerwijs worden uitgevoerd met het opleggen van nat gaas. Om afdrukken op de achterkant van de gaten aan de voorkant te voorkomen, moet het strijken met een strijkplank gebeuren.

Elke poot wordt op het liggende deel geplaatst, dat speciaal is ontworpen voor goed strijken.

Masters adviseren niet om vezels van "gescheurde" broeken te strijken. Als ze een vormloos uiterlijk hebben, moet je ze een beetje besprenkelen met water, ze goed gladstrijken, ze een andere positie geven en laten drogen.

Jeans strijken met decoraties

Jeans zijn altijd beschouwd als werkkleding. De tijd verstreek, alles veranderde. Om damesjeans comfortabeler te maken en meer "dames" of kinderen, begonnen ze te versieren:

 • steentjes;
 • kralen;
 • borduurwerk;
 • pailletten.
steentjes
borduurwerk
klatergoud
kralen

Natuurlijk is het strijken van zo'n broek veel moeilijker dan gewone jeans. Als ze veel decoratieve elementen hebben, kun je het doen zonder te strijken. Gebruik hiervoor een speciale stoomgenerator. Hij is in staat om het materiaal zijn oorspronkelijke uiterlijk te geven.

Er moet speciale zorg worden besteed aan het strijken van de stickers op kinderkleding. Het is ten strengste verboden om ze te verwarmen, omdat ze zullen verslechteren. Genoeg na het wassen voorzichtig rechtzetten.

Hoe het aantal sleeves te verminderen

Volgens de aanbevelingen van de fabrikanten van modieuze denimkleding hoeft de broek niet vaak met een strijkijzer te worden gestreken. Dit kan rimpels veroorzaken, die er erg lelijk uitzien.

Na het wassen om water kwijt te raken, moet je ze gewoon aan een touw hangen en wachten tot het helemaal leeg is. Om het aantal hulzen van een enkel product te verminderen, zijn verschillende processtappen vereist.

 • Eerst worden ritsen, knoppen en knopen op de broek bevestigd. Daarna worden ze omgedraaid en vervolgens naar de wasmachine gestuurd. Alleen jeans worden gewassen. Andere dingen moeten ontbreken.
 • Het apparaat staat in de delicate modus. Je kunt deze jeans met de hand wassen. Hiervoor hebt u een wasmiddel voor wasgoed en wasmiddel nodig, waarin geen bleekmiddel aanwezig is.
 • In de vorige eeuw wisten fans hun jeans te wassen zonder ze te verwijderen. Dandies geloofde dat als gevolg van een dergelijke "was" broek niet kan gaan zitten.
 • Gewassen jeans moet zorgvuldig worden samengeperst. Het verdraaien van hen als een normale deurmat is ten strengste verboden. Het is voldoende om je broek aan een touw in de badkamer op te hangen en het water zal weglopen. Je moet gewoon een beetje wachten.
 • Voordat je de spijkerbroek laat drogen, moet je hem in de lengte trekken, maar ook in de breedte. Het feit is dat na het wassen dit materiaal een beetje gaat zitten.
 • Het drogen moet plaatsvinden op straat of in een geventileerde ruimte. Bovendien moet de jeans zich in een strikt horizontale positie bevinden. Om dit te doen, broek voorzichtig neergelegd op een plat oppervlak.
 • Uiteraard helpt het naleven van de bovenstaande regels om een ​​positief effect te verkrijgen. Als u denimkleding op de juiste manier strijkt, wordt de levensduur ervan aanzienlijk verlengd.

Praktische ervaring heeft aangetoond dat denimkleding niet chemisch gereinigd kan worden.

Tijdens de vervaardiging van broeken ondergaat het materiaal de spijsvertering. Dit proces omvat verschillende speciale chemicaliën.In het proces van chemisch reinigen begint een reactie, het resultaat dat niemand kan voorspellen, maar het mooie uiterlijk zal worden beschadigd, dat is zeker.

Uit het bovenstaande kunnen we concluderen dat strijken mogelijk is, maar je moet alle regels volgen.

Bekijk een mastervideo over strijken van jeans in de volgende video.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen