Kleurtypen

Trendy Pantone-kleuren

Trendy Pantone-kleuren

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. Wat is het?
 2. Basiskleuren
 3. Populair palet
 4. Shades van het jaar
 5. Applicatie-opties

Kleuren spelen een grote rol in het leven. In de natuur kunnen sommige kleuren van dieren of planten waarschuwen voor het gevaar of de overlevingskansen en reproductie vergroten. Het menselijk leven hangt ook af van de omringende kleuren.

Elke kleur heeft zijn eigen betekenis. Elk van hen beïnvloedt de emotionele achtergrond van een persoon, kan zowel goede als slechte associaties inspireren. Tinten en tonen in verschillende kleuren. Er zijn specialisten en hele bedrijven die ze analyseren en experimenteren met combinaties van verschillende tinten.

Wat is het?

Onlangs hebben ontwerpers in de mode-industrie, in uitgeverijen, het concept "kleur van het jaar" of "trendkleuren" gekregen. Maar wie dicteert de beste tinten en combinaties van de wereld? Pantone Institute is een bedrijf dat al meer dan een halve eeuw met succes op de markt opereert. We kennen Pantone allemaal van computerprogramma's, fotobewerkingstoepassingen: deze naam klinkt overal waar u een palet van tinten en tonen kunt tegenkomen.

Pantone Color Institute is een bedrijf dat experts samenbrengt die goed thuis zijn in kleuren en die een uitgebreide jaarlijkse analyse van de politieke en economische toestand van de wereld uitvoeren. Ze bestuderen het gedrag van mensen, hun gewoonten, nieuwe trends in kunst, muziek en kunst. Na een grondige en diepgaande analyse, gaf het instituut zijn kleurkeuze aan, bijvoorbeeld in het verleden in 2018, een heldere tint violet - ultraviolet - werd een trendkleur genoemd.

De reden voor een dergelijke respectvolle houding van grote modeontwerpindustrieën en bekende uitgeverijen bij Pantone is eenvoudig: dit bedrijf creëerde niet alleen een kleurenpalet, maar gaf elke tint ook een eigen nummer en naam. Wanneer u professionele software gebruikt of een ontwerp maakt, maakt deze oplossing het gemakkelijk om de juiste kleur te vinden. Ook publiceert dit instituut periodiek varianten van verschillende kleurencombinaties en vormt het de juiste smaak van ontwerpers en mensen die direct in deze gebieden werken.

Basiskleuren

In de kleurenwereld zijn er 3 primaire kleuren: blauw, rood en geel. Ze worden om één reden als de belangrijkste beschouwd: geen kleurencombinaties, het mengen in verschillende verhoudingen kan de bovengenoemde kleuren vormen. Het systeem van kleurentabellen in het Pantone Institute, er zijn twee soorten.

 • RGB. Vertaald als rood - rood, groen - groen, blauw - blauw. Dit is de kleurweergave van schermen. Verschillende kleuren krijgen op basis van het mengen van drie kleuren: wanneer u alles in één keer mengt, wordt het wit, het gebrek aan kleur is zwart.
 • CMYK. Dit programma is diverser en heeft meer mogelijkheden om nieuwe tinten te krijgen, het wordt meestal gebruikt door ontwerpers. De Pantone-kleurenkaart bevat veel verschillende kleurencombinaties en is veruit superieur aan zijn reeks mengtoepassingen.

Hun kleurencatalogi zijn enorm, dus bepaalde kleuren worden seizoensgebonden en jaarlijks toegewezen voor een beter begrip en gebruik van de originele tinten.

Zo'n concept als basiskleuren in een garderobe, design of interieur is een soort kleurenfundament, dat we ondanks modetrends in ons achterhoofd houden. Deze zijn voornamelijk zwart en wit: de eerste wordt vaak gebruikt om de stevigheid, ernst en ernst te benadrukken, en de tweede wordt als feestelijk beschouwd. Ook grijs, blauw, bruin en beige kunnen als basis worden beschouwd: dergelijke verfsoorten creëren een tandem met andere tinten veel succesvoller.

Populair palet

Elk jaar produceert het verveninstituut voor de lente-, zomer- en winterseizoenen de top tien actuele kleurenoplossingen, bijvoorbeeld voor het winterseizoen van dit jaar volgende kleuren.

 • Groene Quezal. Dit is een zeer diepe schaduw van groen, donker genoeg, vermengd met blauw (waarbij blauw, in verhoudingen, het leeuwendeel van de combinatie inneemt). Quezal is de naam van een Panamese vogel wiens kleur van bevedering overeenkomt met het palet. Kleur combineert de diepte van de oceaan en groene bladeren.
 • Rode peer. De kleur geassocieerd met luxe is een diepe bordeauxrode tint van een rood palet. Het combineert perfect met groene bladeren bij het gebruik van accessoires.
 • Heldhaftige klaproos. De felle tint van het rode palet geeft de koude winterkou warmte. Tegelijkertijd ziet ze er een beetje uitdagend uit en benadrukt sensualiteit. Perfectioneer voor heldere persoonlijkheden die de rel van kleuren in de koude missen.
 • Gemberoranje. Het gaat om warme zonneschijn en oranje kleur.
 • Crocus bloemblad. Dit is een zeer interessante tint violet palet: het is tegelijkertijd warm en bleek. Overigens zal het gebruik van deze delicate sensuele kleur er geweldig uitzien in accessoires. Naast warme bovenkleding kunnen tassen met laarzen en sjaals van deze kleur worden overwogen.
 • Mistig blauw. Verleidelijke kleur, geassocieerd met toewijding, kan een vrouwelijke look geven van mannelijkheid en kracht.
 • Ceylon geel. Zoals beloofd door het Pantone Institute, deze winter was vol met oproerigheid van heldere kleuren, Ceylon geel - een van deze heldere kleuren.
 • Limelight. Zuurgele schaduw kan verfijning en een vleugje monoluk brengen. Het combineert heel goed met andere kleurentrends.
 • olijf. Deze kleur wordt als nobel beschouwd en is perfect voor klassieke looks.
 • ultraviolet. De diepe kleur, fascinerend met zijn zachtheid, blijft dit jaar populair - veel beroemde designhuizen blijven het gebruiken in hun modeshows.

Gewapend met alle trendkleuren in de Pantone-lijst, kunt u prachtige actuele en trendy afbeeldingen maken die door anderen worden gewaardeerd.

Shades van het jaar

In de late herfst van vorig jaar presenteerde het Pantone Color Institute de hoofdkleur van 2019. Hij werd genoemd "Live koraal". Volgens het instituut geeft deze kleur vrolijkheid, opvallend in zijn zachtheid en rust. Laten we de naam eens nader bekijken.

Koralen zijn inwoners van de zeeën en oceanen, ongewervelde wezens die in bepaalde "koloniën" groeien. Ze dienen als thuisbasis voor vele rifverblijfplaatsen. Het instituut heeft een dergelijke keuze gemaakt, gebaseerd op de enigszins onstabiele politieke en economische toestand van de wereld en de samenleving. En gaf het publiek een kleur die kan verwarmen en kalmeren.

Levend koraal is een symbool van menselijke aspiraties voor een beter, positief denken.

Welke resultaten het gebruik van deze tint op verschillende gebieden zullen opleveren.

 • Op internet velen geloven dat het gebruik van deze kleur inspirerend is.
 • Mode-industrie. Deze schaduw zorgt voor een helder contrast, in combinatie met andere kleuren - op de catwalks en straatmodeshows waren er veel voorbeelden van gewaagde experimenten. Deze tint werd gebruikt als hoofdkleur van kleding, maar er werd meer nadruk gelegd op de afbeeldingen: accessoires, kantpatronen.
 • In het binnenland. De handen van interieurontwerpers zijn "ongebonden" - deze kleur is perfect voor een breed scala van gebieden, maar de nadruk ligt op popart. En het maakt helemaal niet uit of het kussen een zachte deken is, gordijnen voor de ramen, een tafel, een vaas of de kleur van de muur - het zal het interieur versieren en een ongebruikelijke uitstraling geven aan alles, tegelijkertijd kalmeren en genieten.
 • Levende koraalachtige verpakking. Als u deze tint kiest om een ​​bepaald product te verpakken, kunt u zeker zijn van de vraag. Dit is een uitnodigende kleur, waardoor de koper de verkoper associatief gaat vertrouwen.

Velen beschouwen kleuren in de buurt van roze, meisjesachtige kleuren, misschien is dit te wijten aan de waarneming van de geslachtskleur, maar nu voegen veel ontwerpers van kleding en interieur deze tinten toe aan herengarderobe of herenkamers, waarbij ze de grenzen van stereotiep denken uitwissen.

Applicatie-opties

mode

Deze tinten waren populair in de jaren veertig en vijftig en nu zijn ze terug. Veel modehuizen vertoonden heldere beelden op de shows: koraalrokken, truien, monoks, bovenkleding en nog veel meer. Overweeg opties om deze kleur te combineren met dingen die al in de kledingkast aanwezig zijn.

 • zwart. Als je zwarte rokjes, jurken of broeken hebt, verandert het koraalaccent, dat een trui, trui, sjaal, cape, bovenkleding of tas kan zijn, een saai beeld en voegt het een hoogtepunt, warmte en een helder accent toe.
 • House Versace toonde ook het praktische gebruik van koraalaccessoires bij het gebruik van combinaties van wit en zwart, blauw en wit.
 • wit. Door deze twee tinten te combineren, geeft u de afbeelding een feestelijke uitstraling, helderheid en frisheid.
 • Met koraal worden ook inheemse tinten perfect gecombineerd, zoals rood of oranje. Deze combinatie verrast met zijn helderheidsversheid en ziet er erg stijlvol uit.
 • Voor het koude seizoen, meer geschikte combinatie van koraal en bruin, evenals blauwe en grijze tinten.
 • Kom niet rond heldere patronen en prints op jurken of combinaties.

Vergeet niet dat het koraal een zeedier is, dus in warme seizoenen zullen kettingen of oorbellen in de vorm van mariene sieraden (kleine koraaltakken of zeesterren) worden verwelkomd.

binnenland

  Tijdens de dominantie van trends als barok en rococo was het vaak mogelijk om koraal te ontmoeten, het werd ook veel gebruikt in periodes van historisme. Dit jaar kan levend koraal worden gebruikt in alle interieuroplossingen.

  • Als de hoofdkleur. Door deze kleur als basis van het interieur te kiezen, kunt u een ongewoon heldere, gestileerde kamer creëren die u bevalt met de overvloed aan warme zeekleuren. Zo'n interieuroplossing is perfect voor intelligente persoonlijkheden die het eeuwige optimisme niet beu zijn.
  • Voor kalmere mensen is een accentoplossing voldoende. Het is bekend dat levend koraal er geweldig uitziet op een witte en zwarte achtergrond. En als u uw kamer niet opnieuw had willen schilderen, kunt u eenvoudig een nachtkastje of een salontafel kopen.
  • Het is de moeite waard te vermelden dat koraal goed past bij alle bloemen van de zee, zoals turkoois, oceaanblauw en blauwtinten.
  • Voor slaapkamers geschikt koraal dekbedovertrekken, spreien, kussens, gordijnen. Je kunt ook levend koraal met zacht tapijt meenemen.

  U zult meer te weten komen over de populaire kleuren in de Pantone-versie door de volgende video te bekijken.

  Schrijf een reactie
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

  mode

  schoonheid

  betrekkingen