Naaien en decoreren van kleding

Patroonblouses met raglanmouwen

Patroonblouses met raglanmouwen

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. Blouse mouwstijl
 2. Chiffonmodel: patroon en masterclass

Raglan-hoes wordt heel vaak gebruikt bij het afstemmen van jurken en blouses. Raglan is een speciaal type mouwmodel, het wordt samen met het schoudergedeelte van de achterkant en de voorkant uitgesneden. Stijl raglan mouwen hebben een eigen patroon, anders dan de gebruikelijke vtachnogo kerel.

Het modelleren van kleding en individuele onderdelen van producten is een opwindend creatief proces. Met behulp van kleine berekeningen en wijzigingen in het patroon, kunt u een prachtige bloes van een nieuwe sjabloon krijgen.

Hoe start ik raglan-modellering? Je kunt hier meer over te weten komen in dit artikel.

Blouse mouwstijl

Raglan kan worden gemodelleerd op basis van het patroon van een recht vrouwelijk hemd. In de regel is er geen plooi daar, dus er zal geen bijzondere moeilijkheid zijn bij het modelleren van de hoes. Merk op dat de hele tekening zal veranderen, maar we zullen alles in volgorde beschrijven.

De volgorde van alle wijzigingen is als volgt:

 • Patroonrug en planken opnieuw tekenen op het nieuwe papier. De lengte van het armsgat is verdeeld in 2 gelijke segmenten (markeer het midden op het armsgat).
 • Knip op de nek van de schouder een deel van 3,2 cm uit, sluit de resulterende punten aan. Verdeel het segment door 2 en teken een loodlijn gelijk aan 1 cm, teken een convexe lijn. Snijlijnen van het nieuwe patroon omcirkelen een potlood.
 • Schaar om het patroon te snijden. Het schoudergedeelte van de raglanmouwen is klaar. Patroonwijzigingen maken op de plank en terug. Het patroon van het schoudergedeelte moet worden ondertekend (zoals op de foto).

Nu is het tijd om de vtachnoy-hoes zelf te veranderen:

 1. Zoek het hoogste punt van het detail, verhoog de loodlijn gelijk aan 0,6 cm en teken een horizontale lijn.
 2. Op de zijsneden, zet de snede, gelijk aan 3,8 cm, en teken een nieuwe mouw.
 3. Bevestig de schouderstukken zo aan de mouw dat er een opening van 1,6 cm ontstaat tussen de schouderstukken aan de achterkant van de mouw en plak deze op het mouwpatroon.

Patroon raglan klaar.

Chiffonmodel: patroon en masterclass

Een blouse met raglanmouwen hoeft niet te worden geïntroduceerd. Ze is gekozen door veel meisjes. Chiffon blouse - de beste optie voor elk seizoen. Hoe en met wat je kunt dragen, zal later worden besproken. Nu moeten we alle voor- en nadelen van het materiaal zelf bekijken.

Chiffon - luchtige, doorschijnende stof die goed valt. Chiffon kreukt een beetje en absorbeert vocht goed. Chiffon maakt prachtige blouses en avondjurken.

En nu de masterclass: hoe een chiffon blouse naaien?

Een voorbeeld van het patroon van deze blouse is te vinden in het vorige gedeelte, "het modelleren van de mouwen van de blouse". U hoeft alleen de lengte van de hoes te veranderen.

Wat je moet doen:

 • Meet de mouwlengte.
 • Trek vanaf het hoogste punt van de mouwen een nieuwe lengte uit, teken een horizontale lijn. Knip het patroon langs de nieuwe lijn van de onderkant van de mouw.

Na het bouwen van patronen en knippen zou moeten zijn:

 • Terug - 1 detail.
 • Voor - 2 details.
 • Mouw - 2 delen.
 • Opstaande kraag - 3 delen (1 - flizelin).
 • Manchetten - 2-voudig detail.

De volgorde van alle werken:

 • Om een ​​hoes met een plank een zelfkant naar binnen te vouwen, met gecombineerde labels en om te naaien. De lijn moet aan de voorkant gaan, knip de overtollige stof af.
 • Schroef de naad los en strijk voorzichtig. Maak de 2e lijn van binnenuit open en sluit de open snede.
 • Op de gesloten toelage om een ​​bevestigingsnaad op te leggen. De naad wordt Frans genoemd. Op deze manier moet je een tweede hoes monteren met een rug en een plank.
 • Een stiksel naait de zijkanten van de blouse.
 • Een balk onder een sluiting om een ​​zelfkant aan te zetten, voorlopig heeft hij het versterkt met flizelinom of dulerinom Hem gestikt met de auto.

Laten we nu de kraag naaien:

 • Kraagdetails moeten met de voorkant naar beneden worden ingeklapt en met de auto worden gestikt.
 • Maak op de ronde plaatsen van de kraag inkepingen en ga uit. Krijt om een ​​lijn langs de onderkant op de verkeerde kant te zetten.
 • Op de geplande lijn om het rek in de hals van de blouse te vegen. Rijgen is beter om vanuit het midden van de rug in beide richtingen te liggen. Steek de kraag en knip de overtollige voorraad af.
 • Aan de zelfkant, tack aan de binnenkant van het rek en flits het.

Nu zou je de rand moeten omzeilen:

 • Vouw de blouse op, strijk de randen glad.
 • Maak een aanpassing van het product. Als de blouse lang lijkt om de extra lengte af te snijden.
 • Zoom de onderkant van de blouse op de gebruikelijke manier.
 • Naai de manchetten aan de mouw.

Hoe een blouse te dragen? Over dit, kan ook een paar woorden zeggen. Een blouse met een opstaande kraag of een turn-down kraag is geschikt voor vrouwen van alle leeftijden.

De blouse heeft een stijl die in 2 versies gedragen kan worden. Er wordt bijvoorbeeld een prachtig beeld verkregen als de blouse zich in een rok of spijkerbroek bevindt.

Fans van broeken kunnen experimenteren en naar een ontmoeting met vrienden gaan, een gebreide blouse over een smalle broek dragen. Het model met halsband is geschikt voor elke officiële vergadering of speciale gelegenheid.

Een blouse met raglanmouwen is een product waarop je kunt oefenen en je kleding kunt naaien. Stapsgewijze instructies helpen de meisjes de technologie van het maken van lichte kleding te begrijpen.

De volgende video vertelt de meisjes hoe ze manchetten aan hun mouwen kunnen naaien.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen