Naaien en decoreren van kleding

Blouse met franje schouders: patroon en maatvoering

Blouse met franje schouders: patroon en maatvoering

doe mee aan de discussie

 
inhoud
 1. Welk materiaal om te kiezen?
 2. Naai open model met shuttle
 3. Blouses modelleren zonder mouwen
 4. Model met mouwen
 5. Rechte blouse met volants

Een blouse met een shuttle op de schouders is weer in de mode. Weelderige inrichting en zal het hoogtepunt in het beeld van meisjes zijn, die de aandacht van iedereen om hen heen zal aantrekken. Ontwerpers modelleren de blouse zoals jij dat wilt. Dit kan een blouse zijn met een shuttle, die in het midden van de plank is genaaid.

Een blouse met een shuttle op de schouders ziet er erg sexy en verleidelijk uit. U kunt een riem aan het product naaien. In dit geval is knippen een acceptabele combinatie van onderdelen uit 2 stoffen: een riem en een shuttle - contraststof, een plank, een rug en een mouw - de hoofdstof.

Welk materiaal om te kiezen?

In de winkel kunt u een snit van zijde, chiffon, satijn, katoen, vlas kopen. Elke stof is geweldig vanwege zijn eigenschappen en uiterlijk.

Atlas zal het model elegant en heerlijk maken. Het is niet warm in de zomer en warm in de koelte. Stromende zijde en chiffon laken gemakkelijk en geven het toekomstige product een even verbluffende look.

zijde Brokkelt snel af: het moet op de overlock worden verwerkt.

Katoen vlas goede hygroscopiciteit hebben. Katoen is gevoelig voor krimp tijdens het wassen, dus een stuk stof moet worden genomen met het oog op deze tekortkoming. De stof is elke kleur en patroon gekozen.

Naai open model met shuttle

Hoe een mooie toevoeging aan een korte broek of jeans naaien? Om een ​​blouse te naaien, neem je een kant-en-klaar patroon.

Het patroon ziet er als volgt uit. De lengte van de blouse kan naar eigen inzicht worden genomen. Zoals je kunt zien in de tekeningpatronen, is alles vrij eenvoudig. Bouwpatronen en knipsels lijken op de lessen van wiskunde en werken.

De volgende productiestadia van het product:

 • Naai de zijkanten van het product, ruimte laten voor het armsgat. Open de zijsecties met een zigzagsteek.
 • Twee armsgaten moeten op een van de volgende manieren worden gesloten: het kan een pijpleiding zijn, een schuine rug of een speciale verwerkingsnaad die op de naaimachine aanwezig is.
 • Bias-slice uit hetzelfde materiaal gesnedenwaaruit het product is genaaid. De breedte is 3 cm, lengte - maat van 2 armsgaten. Knip de tape uit in een hoek van 45 graden. Het kan nog steeds in de winkel worden gekocht.

Het is belangrijk dat het zo dicht mogelijk bij de kleur van het product komt. Dit helpt problemen bij het ruien van textiel tijdens het wassen voorkomen. Het product zal mooi zijn en zonder vlekken na herhaalde wasbeurten.

Volgende stappen:

 • Piping wordt op het armsgat getekend en genaaid in het product. De breedte van de facing is 3 cm. Aan de binnenkant van de blouse kan de facing worden genaaid met verborgen steken.
 • Vervolgens moet je een shuttle bereiden. Zoom de onderkant van het decoratieve element op de machine af met een naad in de zoom met een gesloten snit. Aan de andere kant, leg twee parallelle lijnen (zonder trens) met de breedste steek op de machine. Volan prisborit de breedte van de bovenkant van de blouse. Waarom hebben we een dergelijke voorbereiding van afwerking nodig? In de afgewerkte vorm zal het een prachtige weelderige verzameling hebben.
 • Fleece om een ​​blouse naar boven te vegen en te naaien. De verkeerde kant van het onderdeel moet op de voorkant van het product liggen.

De laatste naaibewerkingen zijn:

 1. Snijd een staaf van 3-5 cm breed. De breedte van de lamellen aan de breedte van het tandvlees. De lengte is gelijk aan de lengte van de bovenkant van de blouse.
 2. Allereerst op de balk die je nodig hebt maak een spleet voor het tandvlees. Het kan worden verwerkt op een naaimachine met een speciale voet voor het maken van lussen. Knip de gerafelde manicure-schaar of sealer.
 3. De staaf vouwt dubbel en wordt naar het product gebracht. Plank naait de auto. Breng de kauwgom in de bar en pas de lengte aan.
 4. Zakken naar beneden producten.

Blouses modelleren zonder mouwen

De shuttle op de blouse is zo mooi dat ze de blouse naar eigen wens kunnen versieren. Naai bijvoorbeeld een shuttle langs een schuine lijn langs de hele lengte van het shirt. Het decoratieve element vangt de twee delen van de plank. Op de foto ziet u dat het een klassiek shirt op kantoor is met een kraag zonder mouwen.

Op het patroon van het afgewerkte shirt moet je een paar wijzigingen aanbrengen:

 1. Moet het armsgat verdiepen.
 2. Aan de zijkanten van de achterkant en planken vanaf de onderkant naar beneden terugtrekken van 1,5-2 cm en een nieuw armsgat tekenen. Open de shirts een beetje anders. De plank moet worden uitgesneden zonder een snede langs de bevestigingslijn.
 3. Knoopsluiting moet op de riem worden uitgevoerd.

Laten we een shuttle bouwen. Het decor heeft prachtige staarten. Het moet in een spiraal worden uitgehouwen. Het onderdeel kan verschillende breedten hebben. Het hangt allemaal af van de wens van de blouse van de gastvrouw. Hier wordt aanbevolen om het eerst op papier te knippen, uit te knippen en aan het toekomstige product te bevestigen.

Hoe vaker een product wordt geprobeerd in een bepaald stadium van naaien, hoe beter. Het eindproduct is vrij van gebreken. Een voorbeeld voor het bouwen van een shuttle is de volgende foto.

Model met mouwen

Op basis van het patroon van een blouse zonder kraag, kun je een blouse naaien met een shuttle op de schouder.

Patroonwijzigingen zijn als volgt:

 • De lengte van de schouder is verdeeld in twee gelijke segmenten.
 • Op de lijn die door de onderkant van het armsgat loopt om de volgende segmenten uit te stellen - 15 cm, 11 cm.
 • De verkregen punten zijn verbonden door een lijn.
 • Snijd de plank langs de lijn.

De shuttle wordt genaaid in één naad bij het monteren van de planken.

Rechte blouse met volants

Nog een ontwerpidee. De basis van het patroon is een blouse met een korte mouw zonder kraag. Rond het midden van het armsgat om een ​​horizontale lijn naar het midden van de plank te houden. De klaarstaande shuttle wordt op de borst en halflange mouwen vastgehouden.

Dit is een voortzetting van de eerder voorgestelde blouse.

De tweede versie van kleding is geschikt voor het maken van ongeëvenaarde afbeeldingen voor werk, een datum of een plechtige receptie. Mooi decor geeft charme aan het beeld.

Er zijn verschillende manieren om de bovenstaande blouse te modelleren.

Voor het patroon van een blouse met een flounce mouwloos kun je een tekening van de mouw maken (het patroon wordt boven de blouse genomen).

De tekening vereist 2 metingen:

 • Mouwlengte Breng een meetlint van tape aan op de schouder, en dan gaat de tape naar het niveau van de borstel.
 • Armslengte Merk moet planken uit de tekening verwijderen.
 • Mouwlengte Het is gelijk aan de halfhandgreep van de hand. Maar! Het is noodzakelijk om aan deze lengte de lengte van de vrije invoer van de hand toe te voegen. Al deze metingen kunnen naar eigen goeddunken worden uitgevoerd, rekening houdend met het inbrengen van een rubberen band op de rand van de mouw.

De tekening zou er als volgt uit moeten zien (zie onderstaande foto). Qua uiterlijk lijkt het mouwpatroon op een halve trapezium. Snijhulzen komen voor in het midden van het geselecteerde materiaal.

Om een ​​blouse met mouwen te maken, moet je je maat weten. Vind kant-en-klare patronen in modetijdschriften en naai ze volgens de algemene richtlijnen. Een voorbeeld van een blouse met flounce-patroon wordt op de foto getoond.

Blousestijl met ruches - een interessant idee voor meisjes met een slanke taille. Als meisjes precies onze instructies volgen, dan kun je tegen de zomer al je vrienden verrassen met een chique nieuwe kleding. Een blouse met mouwen is een optie voor koel weer.

In de spaarpot heeft een vrouw een masterclass in naaibloezen met een shuttle op zijn schouders.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen