Damesaccessoires

Hoe maak je een bruidskouseband met je eigen handen?

Hoe maak je een bruidskouseband met je eigen handen?

doe mee aan de discussie

 
De inhoud
 1. types
 2. Masterclass over maken

In het beeld van de kersverse vrouw moet alles stijlvol en mooi zijn, beginnend bij het kapsel, gekleed en eindigend met zo'n belangrijk kenmerk als de kousenband van de bruid. Hoewel dit element van de kast verborgen is voor nieuwsgierige blikken, maar aan het einde van het feest zal het zeker in handen zijn van een van de genodigden, daarom moet het verrassen met zijn chique en originaliteit. Tegenwoordig is er een enorme selectie kousenbanden op het been, deze kunnen in bruidswinkels van de plank worden gekocht en met eigen handen worden genaaid, waardoor elk fantasie- en ontwerpidee werkelijkheid wordt.

types

De bruidskousenband wordt beschouwd als het belangrijkste accessoire van elke bruid. Dit kleine en onzichtbare detail is het voorwerp van aandacht van gasten, vooral van mannen. Volgens de tradities zal de jongeman die het geluk heeft eigenaar van de gevangen kousenband te worden, binnenkort trouwen. Om dit element een beeld van individualiteit en originaliteit te geven, geven veel meisjes er de voorkeur aan om het zelf te maken. Bij het kiezen van een bepaald kousenbandmodel moet er rekening mee worden gehouden dat deze, afhankelijk van het decor en het uiterlijk, kunnen zijn:

 • Dunne. Ze zijn de meest voorkomende optie en worden meestal gebruikt als aanvulling op de volumetrische jurk, versierd met opengewerkte inserts, linten en strass steentjes. Een dunne ribbelst en een korte jurk worden harmonieus gecombineerd. Het ziet er gemakkelijk, elegant en mooi uit, benadrukt de vorm van de benen.
 • Breed. Ze worden meestal gekozen door de schone seks, die houden van omvangrijke versieringen. Dergelijke accessoires worden meestal genaaid van tule, kant en satijnen linten. Ze worden beschouwd als klassieke modellen en worden gekenmerkt door een aantal voordelen: ze zijn veilig bevestigd (niet vouwen of draaien), zijn gemakkelijk aan te brengen en zijn bij uitstek geschikt voor elke stijl van kleden. Als er een kantversiering in de jurk van de bruid is, moet je ervoor zorgen dat deze zich combineert met het trimmen van de kousenband.
 • Double. Dit type verschilt van de vorige doordat het geschikt is om tegelijkertijd aan twee tradities vast te houden. Een van de kousenbanden wordt door de bruidegom tijdens de viering verwijderd en snelt naar vrienden als souvenir, en de tweede ("honing") blijft op het been van het meisje vóór de huwelijksnacht en dient als een familie-relikwie. Beide delen moeten in dezelfde stijl worden gemaakt, waarbij de ene breed en de andere dun is.

Daarnaast moeten bruidskousen versierd zijn met decor. Originele accessoires look, aangevuld met edele metalen, stenen of antieke broches. Design met strass, pailletten, kralen en handgemaakte kant is ook populair. Satijnen linten en kunstbloemen, die zijn geselecteerd volgens de stijl van het bruidsboeket, geven een prachtige look aan kousenbanden.

Masterclass over maken

Kant wordt beschouwd als het meest elegante en lichtgewicht materiaal en daarom wordt het beschouwd als een ideale optie voor het naaien van kousenbanden. Omdat bruiden meestal voor een bruiloft kiezen voor een jurk en ondergoed met kanten inzetstukken, zal de kousenband, die in dezelfde stijl is genaaid, het meisje een ongewone charme geven. Voor het gebruik van zacht materiaal is het raadzaam om een ​​kantversiering te maken. Je hebt ook een schaar, stukjes satijnen lint, ganzenveren, lijmpistool en draden met een naald nodig (als naaien gepland is zonder een naaimachine). De lengte van het elastische lint wordt gekozen in overeenstemming met het volume van de voeten van de bruid, voor dit doel wordt het vooraf gemeten zijn brede deel.

Hetzelfde naaiproces is als volgt.

 • De voorbereide tape wordt langs de randen samengevoegd en met de hand gebogen en vervolgens op een naaimachine genaaid.
 • De volgende stap is decoreren, wat op verschillende manieren kan worden gedaan. Gebruik een lijmpistool op basis van de veren van de jarretellegevangen of vervang ze door andere versieringselementen.
 • De boog, gesneden uit satijnen linten, is ook bevestigd aan de basis. Ondanks het feit dat de hoofdkleur in het beeld van de bruid wit is, wordt het aanbevolen om details van blauwe of blauwe tint toe te voegen. Daarom is de boog het beste gedaan, niet wit en blauw.

Een satijnen ribbel ziet er niet minder origineel uit. Om het te maken, heb je een stuk satijnen lint nodig (minstens 65 cm lang), kant-en-klare veters (7 tot 10 cm breed), satijnen stof (20 × 20 cm), 1 cm brede waslijn en juwelen in de vorm van parels, stenen en kralen. Tailoring wordt in stappen uitgevoerd.

 • Eerst worden schetsen van toekomstige bloembladen gemaakt op een vel dik papier. Vervolgens wordt de schets overgebracht op de stof en wordt het patroon voorbereid. Het is vermeldenswaard dat de lange zijden van de bloembladen het best diagonaal worden gesneden door de draden op de stof ineen te vlechten.
 • Vervolgens gaan ze met behulp van een aangestoken kaars de bloembladen verwerken, ze worden aan de randen verhit en enigszins met hun vingers naar de zijkanten gestrekt. Dientengevolge krijgen de bloembladen een natuurlijke golvende vorm. Ze worden zorgvuldig verzameld in een knop en verbinden met kleine steken. Het midden van elke bloem moet worden versierd met een kraal. Bloemen worden op een klaargemaakt smal lint van kant genaaid, wat later zal helpen om ze op de afgewerkte kousenband te plaatsen.
 • Dan moet je het satijnen lint dubbelvouwen en de plaats van de vouw goed buigen om te strijken, dit zal het verdere werk eenvoudiger maken. Kant wordt in het midden van het gevouwen lint gestoken en eerst met de hand genaaid en daarna met een naaimachine genaaid. Vanaf de randen van de tape moet je enkele millimeters terugtrekken, waardoor er een voorraad voor een waslijngom overblijft. De lengte wordt langs de voet afgesneden, met pennen bevestigd en met de hand in de satijnen strook genaaid.
 • Het handwerk eindigt met een kanten verbinding en decoratie, waarvoor eerder bereide kunstbloemen worden gebruikt. Daarnaast kan de kousenband worden aangevuld met verschillende strikjes, strass steentjes en parels. Dit geeft haar een vleugje charme en gratie.

Uiteraard worden kanten en satijnen jarretels beschouwd als de mooiste en meest delicate, maar als de bruid breitechnieken heeft, kan ze een accessoire maken van natuurlijke draden, dat behalve originaliteit meer voordelen heeft ten opzichte van synthetisch materiaal en geen irritaties veroorzaakt tijdens de viering. Om een ​​dergelijke kousenband te maken, moet u beschikken over een geschikt schema, dikke (560 m / 100 g) en dunne (400 m / 100 g) draden van wit of andere tinten, haken met een dikte van 0,6 tot 0,9 cm en kralen.

Omdat de patronen op de kousenband uit veel bloemen bestaan, onderling verbonden, moeten ze eerst in een bepaalde hoeveelheid worden gebonden. Hiervoor wordt een haak van 0,9 en dikke draden gebruikt, waaruit luchtlussen (4 st.) Eerst worden geassembleerd en in een ring worden samengevoegd. Ga vervolgens naar de set van de eerste rij en vorm opnieuw 3 luchtlussen. De resulterende ring moet worden gevlochten met kolommen (20 stks.), Breien haakwerk.

Voor de tweede rij moet je één lucht en zeven normale lussen vormen, waardoor je een kolom zonder Nakida creëert. Het hoort in de vierde lus vanaf de eerste rij te staan. De derde rij begint met drie luchtlussen en maakt tien kolommen waarin een nakid over de toppen van de bogen van de vorige rijen wordt geplaatst. Wat betreft de vierde rij, zal er slechts één enkel haakwerk zijn, met afwisselende luchtlussen. Het resultaat is een prachtige bloem voor een bruidskousenband, waarvan het type moet worden gekoppeld aan dergelijke artikelen 12 stuks.

Daarnaast moet je ook een opengewerkte maas van dunne draden maken, waarbij in de eerste lussen gehaakte kolommen zijn gemaakt, vervolgens vijf luchtlussen en weer een kolom. Met deze techniek wordt het hele assortiment kousenbanden gebreid. Vervolgens worden de bloemen in het net geweven, vormen een vaste samenstelling en de voortzetting van nog eens drie van dergelijke rijen wordt gemaakt. Boven hun bogen moet het aantal lussen tot acht toenemen en grote kralen of kralen weven. Je kunt ook de hele omtrek van het accessoire met parels versieren, waarbij elementen van boven naar beneden gieten.

Hoe maak je een bruids kousenband met je eigen handen, bekijk dan de video hieronder.

Schrijf een reactie
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Do not self-medicate. Raadpleeg voor de gezondheid altijd een specialist.

mode

schoonheid

betrekkingen